Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Valaki meg tudná egyszerűen fogalmazni, hogy mik azok a para,-dia,-és ferromágneses anyagok?
Mik a főbb jellemzőik. Mi az a hiszterézisgörbe, mi a lényege, mit lehet leolvasni róla! A neten számomra kicsit bonyolultan van leírva! Köszönöm Rupert A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
Egy jó leírás: Bővebben: Link. Másik írás.
Fűtőellenállás mennyire bírja a ki-be kapcsolgatást?Azért merült fel bennem a kérdés, mert a sima izzó az nem túl jól bírja, a működési elve meg elég hasonló a kettőnek.
Sokkal jobban mint az izzó, leginkább azért, mert messze nem melegszik fel annyira, mint az izzószál. Amennyiben viszont igen, akkor meg úgy is mindegy neki.
120 fok fölé soha nem engedem. Akkor ezt bírni fogja tartósan is 60 Hz-es PWM-mel?
Minden bizonnyal, de a sütemény próbája az evés. A 120 fokot kicsit soknak tartom. Nem fűt többet, mint a névleges teljesítmény?
Nem, 50W-os, és 36W-nál többet sosem fűt (25,4 V, 18 ohm).
Ilyen típus.
Köszönöm a választ, így legalább megértettem a miértet is.
Többször bele futottam a feszültség emelő áramkör kifejezésbe. Mi ez pontosan, hol tudok utána olvasni?
DC-DC konverter a lánykori neve. Esetleg step-up, boost az angolszász irodalomban.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Érdekes a dolog, mert ha lemérem a fűtés vezetékeit ,lábon és foglalatnál minden rendben de az az egy cső akkor sem fűt.
Már gondoltam a foglalat lehet hibás , mi a véleményed?
Sziasztok!
Van egy 5v 2,5A-es tápegység, amiben felrobbant egy ic, nem tudja valaki, hogy ez mi lehetett élő korában?
Ha a csövön mérve a fűtőfeszültség meg van, akkor fűtenie is kellene a csőnek. Mert bárhova is menne a teljesítmény, az is fűtene. Esetleg ha a cső már levegős akkor nem tudom elég-e a fűtőszál vagy nem látható hogy fűt. (Nem próbáltam még sosem) A cső üvegbórájában van egy fekete fényes "getter" réteg. Ha a cső lelevegősödik, az krétapor szerűen kifehéredik. (Eredetileg is a bent maradt kis gáz megkötése a feladata.
Az IC felett lévő kondenzátor is púposnak tűnik. Nagy valószínűséggel vna még hibás alkatrész a panelen, az okozhatta az IC tönkremenetelét.
Üdv mindenkinek.Van egy -PM9M-V alaplappom,video kártya hiba gyanus volt és kicseréltem.Most egy másik vázba szeretném bekötni amibe egy power suply model -300ATX-P4 TÁP VAN.A kérdéssem az ösze lehet kapcsolni evvel a táppal.És ha lehet az alaplap bekötési rajzát ha el tudná küldeni valaki.Lajos
Igen, azt a kondit már cseréltem, kb egy éve. De az ic mi lehet?
Üdvözlök mindenkit!
Az alábbi ellenállások tűrését szeretném ha valaki megtudná mondani. Ezek egy szlovákiai katalógus szerint lettek megadva. 39Ω R0207 0,15Ω KR112 RR W5 Segítségeteket előre is köszönöm: sita
Helo.
Rengeteg féle kapcsolóüzemű táp ic létezik. KA384X gyakori, hátha. Maradt rajta valami szövegtöredék?
Szia!
Én azt mondom, hogy 1%. Bővebben: Link.
Most, hogy mondtátok, nekem is ez jutott eszembe, csak nem tudtam, hogy hol landolt szétszedés után!
Ez tisztán kivehető, ez lesz az, ugye? CM3843
Köszönöm!
Volna még két kérdésem! Van egy régi laptop, aminen az USB csatlakozók közepe ki van törve. Ilyen csatlakozót már nézegettem, de nem tudom, hogy pont ilyen lesz e, szabványos a méretük, és a lábkiosztásuk? A másik egy smd alkatrész, 3db van belőle, és az usb-re dugott hibás eszköz kettőt hazavágott, gondolom, 5v-os regulátor lesz, ez a felirat van rajtuk. T1-H04 Mit tehetek a helyükre? Az alkatrészek raszterkiosztása hogyan van megadva, egy raszter mekkora? Az alkatrész kb 3mmx1,5mm.
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni tranzisztor választásban.
40-50 V közötti feszültséget szeretnék kapcsolgatni, max 300mA. Szükségem lenne PNP és NPN tranzisztorokra is. Vezérlést PIC el szeretném megoldani. BC337 már volt dolgom, de ez "kicsi" lenne most. Tudtok valamit javasolni? Előre is köszönöm.
BD139/140. Ezeket lehet hűteni is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |