Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Texas-ból 900W ?
Ha ezt megcsinálja beleharapok a pákámba bekapcsolt állapotában. Egyszer láttam 100W-ig felhúzott verziót de az sem bírta sokáig.
Miért ne? Meg lehet csinálni, csak értelme nincs.
Aki 900W-os vegfokot fabrikal ebbol a kapcsolasbol es elmegy vele bulizni az meg is erdemli
Hali
A képen a B5 beültetés rajz látható és a két 3.9ohm-os ellenállásnál látható egy-egy zöld vonal,az nem hidalás lenne? Ha igen akkor minek oda?
Az szerintem a nyák alján van bekötve... de lehet hogy én tévedek, lehet hogy rosszat nézek...
Javítsatok ki ha tévedek Szerk.: De az is lehet, hogy csak véletlenül maradt ott.
Ja, azt felejtsd el. Ottmaradt két átkötőhuzal. Működik átkötéssel is, de bizonyos végtranyókkal gerjedékeny. 3.9Ohm-okkal viszont stabil akármivel.
Szia!
Azt nem kell hidalni, oda megy a 3,9ohm. Ott maradt véletlenül a vonal az első variánsból.
Hát akkor keresheted a csuhát
Úgy lesz majd hogy 8 ohm on és magas feszültséggel és igen komoly tranyókkal. A tranzisztorok meghajtásában és kapcsolásában van a különlegessége. igaz, nincsen benne védelem de azt ő külön épít hozzá. kipróbálta két olyan végtranzisztorral amikből építeni szeretné a végfokot de az előfok még csak meg sem langyosodott! Mondom hogy nagyon izmos! Egyszerű és nagyszerű! Én már 2 sub ba is tettem. egy 20 asba (ez a sajátom, és elfekvő orosz tranyókból van felépítve, kb 200-300W os toriddal 40000µF pufferkondi Szal a kissebbikkel öltük meg majdnem a 2db 30cm est, mert eleve kicsi volt a liter és nem láttuk hogy mozog és hajtottuk nint őrült mert az erősítőt meg akartuk izzasztani, mert úgy voltunk vele ebben a két hangszóróban úgysem tud kárt tenni! affenét! 10 perc múlva már szaga volt! ) Meg beleépítettem egy 30 asba (na ezzel nem bír mert egy kicsit kevés a feszültség, de alacsony frekin tud furcsát mutatni). Mind a két SUB ban DC és hővédelem van, de azt nem tudom minek Ja és a tranyók csillám nélkül vannak a feltéve. A haverom bulikat szervez és komoly hangfalakat szokott bérelni, és komolyan űzi a bulis ipart szal ő már csak tudja mit csinál, mert kismillió végfokot látott és talán még tőlem is több erősítőt épített és javított. Különben ha nem hisztek nekem, próbáljátok ki, de ne vacak BDkell, mert azt 80W nál tovább nem ajánlom, hanem 200W-250W-os tranyókkal és kb +-50-80V-ról meg vagy 80000µF pufferal. Igaz át kell majd méretezni az ellenállások értékét de az már semmiség! A lényegen nem változtat, hogy a hangfalotokat lerendezi!!! Ha nincsen letestelve a borda nyugodtan csillám nélkül is fel lehet tenni a tranyókat!
hmm lehet a félvezetők voltak rosszul megválsztva. Az nagyon fontos nagy teljesítménynél hogy választja az ember meg a kábelek sem mindegy hogy futnak trafó hol van stb Apám ezt a kapcsolást -igaz monóban- rendszer hangosításhoz 200W ig simán felhúzta.
"200W ig simán felhúzta" Mit húzott fel? Ezt a kapcsolást, amit csatoltál? Ha az a kapcsolás lead 200w
-ot, ugy ahogy van, én tényleg elmegyek apácának,.. Te tudod mit jelent 2x 900w az 1.8kw,.. Akkora teljesítménnyel heggeszteni lehet,.. Nem akarlak elkeseríteni, de, az a kapcsolás soha az életben nem -fog neked 1.8kw -ot leadni,.. Bele rakhatod az Orosz űrállomás, Sputnyik űrhajó -ból való két-kilós tranzisztorokat is,.. ui: és csak kiváncsiságból, szerinted hány volt -al kell majd etetni azt az erősítőt ami lead 1.8kw -ot?!
Én nem akarok, mert az már nem az én világom, és nincsen rá időm sem.
Olyan 2x100W nál erősebb erősítőt még nem építettem, mert annyira nem vagyok benne, a haverom akar építeni egy nagyvérű erősítőt.Végül is ha precízen jó alkatrészekből megcsinálja kiüthetelen lesz az erősítő! Neki nagyon bevált és nekem is ez a kapcsolás! nagyon szívós és ahoz képest hogy SI egész szépen szól. Lehet azért mert nagyon egyszerű...nem tudom. Minden esetre képet fogok küldeni róla és elmondom ha sikerült és azt is ha nem.
hell.pioneer sa330 ösrégi erösitö javitásához kellene nekem segitség.ugy kaptam hogy már nem szolt.a hálozati biztositék kilöve,ha cserélem semmi.égési folt a biztositéknál,kábelek épek.trafo nem ad ki feszt. van benne ic:jrc 2323 45580x ez nem tudom milyen állapotu,elvileg ismeretlen széria , és tranzisztor:sk/ c2577 28y 2db. és sk aII02 28y 2db. ezek elvileg jok.táp amugy nem tudom mennyit kéne kiadjon,3ér jön ki belöle. a kondik utána 2 db nichicon 42v 5600uf ráadásul 3lábu,viszont a harmadik láb csak rögzitési pont sztem.és négy hangfalkimenete van.egyelöre ennyi.a pioneer szerviz részemröl felejtös ....ki tudna ebben segiteni,esetleg aki látott már ilyet valami rajz elkélne. kösz.
Sztem nem erdemes ezt az erositot tovabb ragozni. Nem bulizasra valo. Nincs benne rovidzarvedelem es egy pillanat alatt le lehet egetni a cuccot. Otthoni zenehallgatasra v. gyakorlo hangszererositonek, stb. megfelelo. Ha a haverod vmi igazan kiuthetetlen, massziv erositot akar csinalni, akkor mas kapcsolasokat nezegessen.
"Sima SA"-ban ezek vannak meg (nekem): Pioneer SA-408 , SA-500 ,SA-508,SA-520,SA-608,SA-620,SA-6300,SA-8500,SA-8800,SA-9500II,SA-960,SA-9800
Szia szamóca,
köszi a megerősítést, megpróbálom belőni a jel nagyságát. Ugyan szkópom nincsen, de viszont az előfok elé mindkét csatornára betettem egy-egy feszültségosztó potit, úgyhogy tudom állítani a jel nagyságát már az előfok előtt. Ez azért kellett, mert az LM1036 nem közvetlenül kapja a jelet, hanem van előtte egy NE IC-s leválasztó előfok, és annak már eleve sok volt a jel, torzított. De azt nem gondoltam, hogy ha leviszem a jelet annyira, hogy ne legyen sok az NE5532-nek, mégis sok lesz a TDA-nak. Na mindegy, kísérletezgetek vele, köszi proli007-nek is, megnézem azt a gerjedést is, bár nem hinném, hogy valami nagyfrekis gerjedés lenne (gondolom erre célzott proli007), mert olyannal már volt dolgom, és írtóra melegedett tőle a végfok, most viszont ezt nem tapasztaltam. TaTa
aha.szal van egy pár belöle.biztos hozzádvágtákcsak az enyémet nem látom....na mindegy.és mi a vélemény a piorol?gondolom nem véletlenül gyüjtöttél össze ennyit.valahogy amikor szétkaptam megfogott vmi a szerkezetben.ma pl.dj keveröben erös felsökategoria a pioneer,ez köztudott.....de még1x: pioneer sa330 stereo ampl. javitásban tudna vki segiteni?
Üdv a Fórumnak.
Igazából nem találtam rádióerősítő topikot, ezért kérdeznék itt. Szükségem lenne a Dansk HIFI 3535 rádióerősítő kapcsolási rajzára: Ez az elég régi dán gyártmányú, LED frekikijelzéses készülék. A fontos a táp, és a végfok lenne. De ha valakinek az egész megvan azt még jobban megköszönném. Üdvözlettel a tankos.
hell. sztem nyitni kéne egy uj topikot.mennék én is oda mert itt nem reagál a társaság.mondjuk:hifi erösitö távjavitása cimén,szoval nem távirányito javitása ,hanem a távolbol javitásra gondolok gyk.amugy lehet hogy nem fognak maguk ellen dolgozni,mert van itt egy két szervizes kolléga.....?bérezés:ha valaki segit akkor feltöltöm a kariját
A helyzet az, hogy a "tavgyogyitas" eleg felejtos ugyanis rendkivul megneheziti a dolgot, hogy nincs a kezeid kozott es nem latod a keszuleket, nem tudod kiprobalni, nem tudsz rajta mericskelni, stb. Sztem felesleges neki uj topikot nyitni, de ezt majd Te es a modik eldontik
hellósztok
stk412-170-épített már valaki erősítőt vagy vannak róla tapasztalai netány nyákrajza vagy kapcsolása?
Szia gabenx!
A legtöbb erősítőt tervező, építő,javító fórumozó megfordul itt, ebben a topikban. Ha régi a cucc, lehet hogy nem anyagi okok miatt nem segítenek, hanem mert nincs rajz nekik se. Ezenkívül ha képekkel is megtámogatnád a kérésedet, lehet jobban tudnának segíteni. :yes:
hát én aszondom belevágok.mondjuk rajzot két oráig kerestem,találtam a fisherelektronik blabla honlapján ojroér majd 10kiloér hü ugyhogy felejtös,de nekem teccik a pioneeeeeeeer akkor is ugyhogy digitalizálom a látványt napokon belül és lepöccintem képernyöre.mondjuk érdekes volt mert ma hq -ban kapásbol 3 alkatrész nem volt hozzá,de ha visszanézi a korábbi hozzájaszolásomat vki saccolja már meg mekkora traf kell neki .sztem kb 24v 24v 150watt min. de hány amper arrol f sincs.de ti jobban sejtitek.szoval folyt.amugy meg nem akarom szervizbe vinni,mert akkor hozzá sem kezdtem volna.meg ez az oldal nem is arrol szol hogy ki mit VETT, meg mennyiér,mert 15kiloér talán összedobnák,de ha a nyák sértetlen akkor az összes alkaktrész nem kerül sztem ennyibe.hüjeséget bexélek?amugy ha válaszoltok én nagyon hálás vok.csak 4.gimibe fizikábol félévkor meghuztak,és ez sokat elárul az elöképzettségemröl is.és azota sem érdekel a fizika,söt semmi.na jo azér ez nem igy van,de majdnem...üdv.sas
Hy!
Ha a trafóból nem jön ki fesz még nem biztos hogy lefüstölt. A primer oldalon a tekercselésbe szoktak rakni Klingston betétet /hőbizti/ . Igaz ehez meg kell bontani a szigetelést. Mérj rá Ohm mérővel a primerre hogy szakadt-e. aztán próbálkozhatsz a cseréjével . (Esetleg ha elfüstölt, ujratekercseltetheted, mégis ez az eredetije. én mindenképp ezt tenném :yes A hátlapon feltüntetett teljesítményfelvétel is lehet támpont esetleg ha mégis vásárolnál. Az hogy mekkora a tápfeszültség, csak saccolható a puferelkók 42V os fesztűréséből. De a 24VAC /~33VDC/ jó sacc
a teljesitményfelvétel 200 watt a hátlapon.a trafot megbontottam,de a papir már csak mixlikbe jött le rola,alul meg össze van heggesztve a fémek telálkozása,szoval nem kisérletezem tovább.amugy ráraktak elvileg értelmes elödjeim állitooolag 4db héccázas diskoládát erre a cuccra.amugy ö használtan vette gyömröcitibe 8pénzér vmi bizoba.becsületére legyen mondva hogy "négy napig szolt" a ficko elmondása szerint viszont tegnap azaz ma éjjel kicseréltem a pufferokat 50v 10kilo uf-re ép befért,de nem volt más,meg a nagy gr.hidat,meg pár elkot találomra aztán megküldtem egy monacor vége toroidjával 18volttal és:megszolalt. :eek2:viszont nem akar elhallgatni.,mert az áram levétel után ö még végigjátssza a számot,kb 4mp-ig szol..?????,elsö kérdésem ez lenne:why?,a második meg hogy ha toroiddal lesz megcsinálva,akkor a földelések hova menjenek?mert a nyákon van a testre kivezetési pont,egy kábeles,egy meg testre csavarral,ami ha jol látom a hütöbordára is csatl....tehát mit hogyan?ja é vkink korrkekt ajánlata egy komptibilis toroidra?(ma kp. bp.)esetleg hagy. trafora?vagy azzal ne kisérletezzek ikább? válaszokat kösz.bocs a regényért.
Még át kell állnom a nyelvezetedre, de tanulékony vagyok.
Az hogy heggesztett az E I mag attól még megtekercselhető. Csináltam én is de trutyis heggeszteni. De ha a toroid az álmod tedd bele ha belefér. Az hogy még 4sec-ig szól az a pufferkondikban tárolt energia miatt van, amit meg is növeltél. A rosz hír ezzel kapcsolatban hogy nincs koppanásgátló, illetve bekrepált ha igy működik. A földelés és a test nem azonos potenciálon szokot lenni, majd ha csinálsz fényképet megmondom mi hova megy. Az elektrokonthába kapsz toroidot hozzá kb 7 kiloé . Mert most nem szaladok fel pestre egy trafóval az ziher!
kösz a választ.közben én meg gépéxkedtem.és kiderült hogy mivel probaüzemben járattam és csak a left hangfal volt bekötve ezér éxre sm vtm hogy (tucckövetni?) hogy a rájtcsenel biztositék ami a végfokpanelon van az nem illeszkedik pontosan a befogo lemezkéhez,mert értö modon kifeszegették,bár alig láthatoan.amikor meg a másik oldalra is tettem falat,akkor elkeseredtem hogy félkész a dolog,mert nem szolt az az oldal,de kiderült hogy ez a hiba.pio koppgátlo nélkül?ugyan má!frankoon müxik.csak sztem kicsi neki az a 24,5volt cirka amit kap +-,bár igy is alázza az otthoni hifiket,mi lesz ha télleg kap ugy 34volt körül?és érdekes hogy hallgattam tekknot és a sony kétutas hangfalbol vmi olyasmi jött ki,ami nekem uj volt még(extra lágy mélytartomány-ként tudnám definiálni)és egészében akkora a különbség már most a többi ic-s stk-s gyári cuccomhoz képest hogy kezdek örülni....blabla.a toroid tudoménjolmertmondták hogy nm az igazi,de nekem ez most tökéletes lesz,amugy meg nem ajudijofeeel hallgatásra kö,inkább nafta legyen benne,mert nekem nincs varfödalé meg ilyesmi hájperteknikám,meg nem is lex 1hamar.minek?(nem vág ide ,de én hallottam eccö egy mosfetes toroidos pa-véget szolni,azota az szimpi.ennyit toroidrol)amugy ha gyömrön találkozhatnánk,érdekelne a cuccod,mert mellette lakok.kb 10,4cm átmérö hely van a dobozban és minden megoldhato ezen belül.az sem baj ha van egy 12voltos leágja is cool-ni..bocsmod
a ház erdetileg földeletlen.és egybe volt a trafo talpa,és a három pont.(panel tüske az elöfok körül házra ki,nyákon also rögzitési pont házra le,és hütöborda házra rá.)viszont a toroiddal biztos hogy földelni akarom a házat..fotot még nem tudok küldeni mert lejmolnom kell a gépet ,és most sem otthon netezek,szal bonyolult ez igy.
Na itten van a lapaj trafód linkje.toroid
Hétfőn megveheted /bár a 225VA-es 115mm átmérőjű/ Olcsóbban megtekernék, és sem a hely, sem a rögzítés nem okozna problémát, ezért javasoltam már az elején.
hát ez az oldal majdnem olyan nekem mint a mikrovili.tök kinai.bár a másik az jobban.a baj hogy nincs idöm foglalkozni,meg rendelgetni.ma beszéltem baracskával ök 5-10napot mondanak és 1500hufpostát,meg ismerösöm a fehérvári giantos kj,ö hétföre igért vmit ,de azt nézem hogy nagy lesz,ez akkor eszembe sem jutott.sztem hq lesz,és megprobálok egy 100wattosat meglátom mi jön ki belöle,10cm alatt van pár millivel.árvill elektroniknál van egész jo (alakja más,mert keskenyebb és magasabb)csak ott árat nem találok ,és ök asszem nem olcsok.hq-ba is nagy a d-je ami jo lnekem enne.legföjjebb kilooooooooog a troid oldalt hö...bocsmod
|
Bejelentkezés
Hirdetés |