Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Helyesen: kijön-e a trafóból... Mert ugye a szekunder oldalról volt szó az utolsó mondatomban.
3as lábán szinte semmi feszültség. Ott is csak pulzálóan, másodpercenként beugrik 0,3V.
Kadarist: OK, hogy a szekundér oldalt kérded, nade én csak írtam amit mértem, amit legelőször próbáltam, hogy a primér oldalon a trafóra egyik tekercsére se megy feszültség, tehát a másik oldalán sincs
Atya, ha az egyik tekercsen sincs feszültség, akkor hogyan mértél a FET-en 310V-ot?
Hát a FET Drain lábán, és a pufferelkó minusz lábán.
És az a drain hová csatlakozik? Nem a primer tekercsre? A 3540-es source-ellenállás nem szakadt?
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014
Úgy néz ki , hogy a fet nem kap vezérlést , ezért biztos , hogy nem is megy a táp .Puffer elkon mérhetsz 310v ot , de attól még a táp nem fog menni .
1es és 4es láb a tekercsen, 0V
Nem, nem, nem. A test (puffer negatív) és a tekercs között mérj! Nézed a rajzot? Ismered a flyback-topológiát? Ellenőrizd a source-ellenállást, aminek írtam a pozíciószámát.
AZ ellenállás jó, nem szakadt. Trafó 5-6 lábán 125V
Nem tudom ezen miért, de más TV-n ha bekapcsolom a főkapcsolóval, a lemágnesezés műküdik, tehát van az a hang. Ezen semmi...
Az a tekercs nem mérvadó, a lemágnesezéshez van köze. Lassan gondolkozni kell az IC cseréjén, ha az ellenállások közül mind jó értékű.
Ekkor jön az hogy kukagyanús. Ennyit már nem akaródzik vele piszkálgatni.
Jó, akkor hiába próbáltunk segíteni... részemről be van fejezve a segítésed.
Nem értem mi a hiába ezen. Próbáltam megjavítani, nem ment, hát ennyi. Nem kötelességem megjavítani. Ha sikerült volna, akkor lett volna mégegy + TV, ha nem akkor marad alaktrésznek.
Még annyi, ha a táp ingadozik az IC-n, mi teheti azt? Még azt átnézném, hátha.
IC-hiba okozhatja. Már írtam egyszer, hogy ha minden környező alkatrész jó, akkor az IC lesz a hibás.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014
Na... elrakom a TV-t, majd ha szükség lesz rá, kellesz valakinek, akkor újra előveszem, majd megint próbálgatom.
Kösz a segítséget
Sziasztok egy medion MD 30134 LCD tv-rol lenne szo az a hiba jelenseg, hogy idinkent a hang elkezd recsegni, aztan hirtelen elnemul. Ha csatornat valtok visszajon a hang, megy egy darabig , aztan megint elnemul. Koszonom a valaszokat elore is
Üdv.Philips tv-ről lenne szó (a51eal155x47).Elszállt egy 47µF/160v-os kondi, kicseréltem.Mikor megnyomom a bekapcsoló gombot, elkezd (szerintem a nagy fesz trafó) csipogni egyenletes ütemben, aztán megszűnik, de kép semmi.Egy hosszu fehér csik látszódik a közepén, hang viszont rendesen van.Kész állatkert :3
Valaki tud segiteni? :/
Ha vízszintes a csík akkor a függőleges eltérítés ment tönkre. Add meg a készülék típusát, mert amit írtál az a képcső típusa.
Igen, vizszintes.Tipus: 21PT1653/00
Rajz: Bővebben: Link. A 25V-os tápfeszültség meg van a 6907-es diódán?
Szuper! Forrasztások rendben vannak, kis ohm-os ellenállások jók?
Forrasztás és az ellenállások is jók viszont furcsállom, hogy a 3909-es 4.67k mutat 220 helyett, 2wos 4.67k a szinkód szerint is
Kiemelve is annyi ?Egyébként az 220 ohm os lenne.
Inkább azt nézd meg , hogy a 3901 en meg van e a +150v És a 3902 ön a +25v. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2014
Kiemelve is annyi. A 25 megvan, de 150 helyett 84.3. Megjegyzem volt valami a pdf-ben (7. oldal), hogy meg kell nézni a 7902-őt és 03-at.02-es jól megy, de a 03-as nem nyit. Ez az első tv szerelés szóval bocsi :/
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2014
Az alkatrészeket ki kell mérni mese nincs .Viszont a +150v helyett az a +84,3v az igen csak kevés .Majd hogy nem a fele.Szóval annak ott +150v kell hogy legyen .
2423-as kondi ment el, rögtön a hid utáni kondin 305v-ot mérek, 330k ellenállás után már 85.Megmértem már majdnem mindent :/. Elfelejtettem megemliteni, hogy le kellett cserélnem a filter tekercset, mert eltört a vasmag
Üdvözlet!Egy kérdés!Van egy LG 37LZ55!TV-M!A hiba hogy leragad a kép!A felén lelassul még a képis!Egyik alatt ottmarad a másik!Ez most TCon panelhiba,vagy kijelző?Találkozott már ilyennel valaki?Köszönném a válaszT!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |