Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia! Egy nyákra én is vevő leszek!/Ha még van/
Egy pár kép még nincs minden beültetve de így néz ki!!!
Mindjárt lesz egy videó is!!
Itt az ígért videó!!
A Bővebben: Link DS18B20 még nincs benne!!! A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
Jól néz ki!
Karácsonykor kerül a helyére a terepasztalra, akkor lesz összeállítva Egy tranzisztoros astabil multivibrátor hol a fehéreket, hol két-két pirosat villogat. Az átjáró mindkét oldalán elhelyezett infrakapuk (IR adó, Foto tranzisztor)valamelyike közé kerül valami, egy 555 monostabil 3mp-re átkapcsolja fehérről pirosra, ez az idő bizonyult ideálisnak, hogy amíg a vonat az átjáróban tartózkodik biztosan piros legyen, de ne túl sokáig, hisz 15mp alatt körbe ér a vonat...
Nagyon jó lett, gratulálok. Kicsit megkönnyebbültem, hogy nem szúrtam el a matrix kijelzők nyáktervét ) Működik a fényerő szabályzás is rendesen?
Nem szúrtad el, én is ellenőriztem jól csináltad!!
Működik a fényerő szabályozás tökéletesen, csak annyi kérdés, hogy lehetne egy kicsivel még halványítani rajta! Ezt hogy tudjuk még korrigálni, persze tudom az sem mindegy, hogy milyen a fotoellenállás. Amit találtan annál lehetne egy kicsivel halványabb korom sötétben. Közben találtam egy másik típust azzal már sokkal jobb!!! A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
Lassacskán kész egy kis karácsonyi ajándék, kedves kaqkk kollégám írta a programját, ami már több órámban is teljesít szolgálatot
Készülnek a TDA 7293 hidak....az egyik már szól(elöl a képen). +-43V-táppal brutális
Egy régi mutatós óra volt benne, ezt egy kicsit kibombáztam, úgy kaptuk a rokonoktól.
A funkciója ugyan az maradt a doboznak, csak moderneb, vagy inkább retrob lett
Karácsonyra pont megfelel. Azokkal a parázsló csövekkel egy kis szentély hangulatát árasztja. Remélem az ajándékozott örül majd neki. Szép munka!
Biztos örülni fog, mert óramániás, és ilyen, még nincs neki.
A csövek mögé háttérnek raksz valamit?
Még igen, egy fekete lap lesz belevágva, hogy eltakarja a lukakat, meg még lehet hogy lesz valami kis dísz ragasztva a csövek fölé, a dísz még kérdéses, de az eltakaró lap az biztos.
Azért kérdeztem, mert egy szép fekete-fehér képpel személyre szabható lenne az ajándék. A lényeg, hogy ne terelje el a figyelmet a csövekről.
Vagy tehetnél rá a kibelezett óraműből néhány alkatrészt és akkor egy kicsit steampunk-osabb lenne.
THOMSON beltéri dobozát hasznosítottam...
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Köszönöm.
Ez volt a legegyszerűbb megoldás, bőven elfért ebben a dobozban. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Csodálatos, valami hasonló háttér volt benne gyárilag.
Itt van a végleges kinézet.
Nagyon szép lett, igazi CHZ formajegyek és minőség.
Megéri ilyet használni? Te is tudod, hogy én is elég hifis vagyok. De szinte csak számítógépről játszok zenéket. (Már azon kívül, amit nem saját magam csinálok hangszerekkel.) Ha csinálnék egy ilyet a hangkártyám digitális kimenetére, mennyivel jobb minőséget várhatnék el tőle, mint a beépített DAC-tól?
Tényleg nagyon szép! Hogy készült az előlap, gravírozott?
Nagyon szuper lett , de én inkább a hátuljára tettem volna a gombokat.
A hátulja elég lazán kapcsolódik a dobozhoz, egy véletlenszerű erősebb megnyomás esetén beleszalad a dobozba, vagy kiesik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |