Fórum témák
» Több friss téma |
Értem. Akkor szerintetek hagyjam egy napot töltőn és utána próbálkozzak a bekapcsolással?
Hagyd töltőn, ha a telefon úgy érzi, hogy megfelelőek a körülmények, akkor úgy is bekapcsol majd. Ha nem, akkor meghalt az akku.
Szervusztok!
W300i Sony Ericson készülékemre panaszkodnak a hívók, hívottak, hogy alig hallják amit mondok. Én jól hallom őket. Lehet, hogy a mikrofon koszos? Hogyan tisztítható? Néha nem panaszkodnak, tehát jól hallanak; ilyenkor mi lehet? Köszönöm: Kálmán
Üdv!
Pucold ki a lukat a 0 gomb alatt egy kefével. Az is lehet, hogy már nem lehet rajta segíteni, mert döglődik a mikrofon. Házilag nehezen cserélhető, mert meleglevegővel kell leszedni és felrakni is, plusz nagyon érzékenyek ezek a vackok.
Rajta volt egész nap. Akksit kivettem, majd vissza úgy tettem töltőre. Egész nap rajta volt este nyomtam hosszan a bekapcs. gombot rezgett egyet aztán jó sokára az érintő gombok világítani kezdtem meg fent a zöld led és ennyi semmire sem reagált a kijelző sötét. Érdemes szétszedjem szalagkábel csatlakozásokat átnézni vagy valami agyi baja van?
Ha az akkufeszültség még mindig nem jó, akkor én előbb másik akkuval próbálnám ki.
Eseteleg akku nélkül töltőre téve sem jelenik meg semmi a kijelzőn, akkor valami más baja lehet. Ha nem volt dobálva, akkor nem hinném, hogy szalagkábel probléma lenne.
Az eloeletet nem ismerem. A családban van nékik masik ugyan ilyen akkor mondom nekik hogy próbáljanak masik akksival ha nem jo akkor szerelő. Nemtudom dobaltak e csak udeadtak hogy nem tortenik semmi...
Üdv mindenkinek,remélem jo topikba írok.El romlott a laptopom pad-ja.És van egy érintő képernyős telefonom, amiből ki venném az érintő panelt.Rá szeretném kötni a laptop pad-ja hejett.A kérdés hogy lehetséges e,és hogyan?A válaszokat előre is köszönöm.
Szerintem felejtős a dolog.A kettő összeillesztése több erőfeszítést igényelne,mint a pad cseréje(javíttatása).
István
Létezik olyan Android app, ami WiFi-n keresztül tudja az érintőpadot emulálni.
Üdv!
Ajánlom a vaterát, vagy az ebay-t. Tele van bontott noti alkatrészekkel. Olcsóbban és hamarabb meglesz, mintha a telefon touch szenzorával, vagy valami appal szórakoznál.
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel és tudtok is segíteni!? ![]() Adott egy Samsung Galaxy S3! A készülék sajnos egy forrásban lévő bablevesbe (tudom vicces ![]() Azóta izopropil alkoholban is meglett mosva a panel, de sajnos (eddig) két problémát produkál: - Nem ismeri meg a SIM kártyát, de érdekes mód a microSD-t igen! - A másik főbb probléma, hogy ugye a SoC meg egyéb alkatrészek a Sim kártya tartó alatt van és érezhetően melegszik egyszerű használat alatt és meríti az akkut, olyan mintha a SoC terhelődne és látszik is az akkun, mert gyorsabban merül! Ezeket leszámítva, amúgy működik minden! Menteni is sikerült róla! Ultraszonikus mosót még nem járt meg, nem tudom, hogy javasolt-e!? Illetve azt nem tudom, de látszik, hogy szinte az összes BGA tokozású chip körbe van gyantázva, én úgy gondolom, hogy azok alá nem juthatott be a nedvesség! Nem tudom, hogy mit lehetne még kipróbálni, de minden javaslatot elfogadok (esetleg egy olcsó szervízt is, akik ügyesek! ![]() Köszi előre is! A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2015
A soc jó ahogy van, szedd szét tisztítsd meg tiszta alkohollal kis kefével a panelt mindenhol! ne csak ahol melegszik. Tisztítsd meg a kijelző csatlakozót, a kijelző hátulján a látható ic-ket csatlakozót mosd ki cseppents bele alkoholt hagyd kiszáradni . Ha nem javul jöhet a szervizbe Nagykanizsára !
Üdv!
Az ultrahangos mosóban egy kör nem árt neki, egy próbát megér. A SIM és a uSD egymástól független történet. A uSD "egyből" a processzorba csatlakozik, a SIM pedig átmegy a Power Management IC-n, majd onnan a processzorba. És az NFC IC-nek is köze van hozzá. Tehát jóval több hibalehetőség van. (Más gyártó telefonjait javítom, de azt tapasztaltam, hogy a Qualcomm-os rendszernél a SIM könnyen megdöglik. Ha nem sérült a csatlakozó akkor többnyire a Power Management IC-ből nem olvasható ki a SIM regiszterek tartalma.) Megjegyzem bablevest még nem láttam telefonban, rízs és társai viszont gyakoriak. ![]()
Végül is mi se sűrűn eszünk Samsungos habart bablevest
![]() ![]() Persze a mobilfüggő hölgy tulaja nem értékelte szilveszter éjszakán a poénunkat ![]() Amúgy köszi a válaszokat! @lanti: mint írtam már kétszer is átmostam, és remélem nem követtem azt a bakit, hogy a vett izopropil alkohol (gyógyszertárból adták ki ismeretség alapján és sajnos nem derült ki, hogy hány %-os) nem megfelelő! Ecsetnek amúgy egy rövidre vágott festőecsetet használtam..lehet fogkefe jobb lenne? vagy az túl erős? Lehetséges, hogy a problémát az említett IC vagy annak környéke okozza, lévén, hogy a simet sem kezeli és az viszont simán melegedhet..bár nem tudom, hogy ez akku gyors merülést okozhat-e!? Persze az is lehet, hogy az akkuval is baj van/lesz! A kérdés, hogy ilyen "aldis" ultraszonikus mosóba szabad IPA-val mosni vagy ahhoz spécibb készülék kell? A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2015
Megjegyzem bablevest még nem láttam telefonban, rízs és társai viszont gyakoriak.
Cimborámat pár éve szilveszterkor kiakasztotta a csajszija,ezért belevágta a telefonját a rumoskólámba.A kijelző pusztult bele az alkoholmérgezésbe.De megjavították neki gariba. ![]()
Szerencséje volt a telefonnak. Sorolhatnám, hogy a fáradtolajon, gyomor és hólyag taralmon kívül még mibe tud elázni egy telefon (és el is küldi garanciális javításra az idiótája), de inkább nem teszem. És az OFF-ot sem folytatom.
No megjárta az ultrahangos mosót is és mintha kevésbé melegedne, de sajna még mindig melegszik és a sim kártyát továbbra sem ismeri fel illetve az akku is gyorsan merül 5% 10 perc alatt! Esetleg hőlégfúvóval van értelme rámelegíteni a power management ic-re vagy akár az egészre?
Köszi előre is! üdv
Ha aláöntött, vagy a mások oldalon van aláöntött alkatrész, akkor nem! Az underfill ragasztó hőre tágul és kinyomja a forrasztóónt és ekkor biztos a teljes halál. Szerintem nem nagyon lehet már mit kezdeni vele.
Akku nélkül félre tenném egy pár napra a radiátor mellé. Ártani nem fog és szerencsés esetben onnan is kipárolog a folyadék, ahonnan eddig nem tudott a folyamatos mosogatások miatt. Persze sok esély nincs a gyógyulásra.
![]()
Sajna már jó pár napja áll és semmi változás..
A kérdésem az lenne, hogy ez akar lenni a power management ic ami a sim kártya regisztrálását kezeli? Bővebben: Link
Nem, ez az RF végfokozat.
Az UCP300 pozíciószámú IC az, amin átmegy. A javítási útmutatót innen le tudod tölteni: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2015
Üdv mindenkinek! Van egy Ericsson Ga 628 telefonom, és az a baj vele hogy mióta megvan a hívott felet nagyon halkan hallom, a hangerőm maxra van állítva. Szoftveresen létezik vajon valamiféle kód ami a beszédhangszóró hangját megemeli?
Köszönöm előre is
De ez ala h folyhatott be a folyadek, ha be van ragasztva?
Amugy koszi!
Nem biztos, hogy ott van a gond. Akár a C329, C330, C351 pozíciószámú kondi is lehet zárlatos. Esetleg megpróbálhatod úgy bekapcsolni, hogy nincs rádugva az SD+SIM Flex. Ha így is melegszik, akkor a panelon van a gond tényleg. Mérj ellenállást a fenti kondikon, ha tudsz.
No letöltöttem a service manualt, de kicsit fura, pl a U708-as alkatrész nem egyezik névvel a képpen (és nem csak ez az egyetlen), ennek vajon mi lehet az oka?
Mindenesetre kép alapján a c329 és c330 ki van öntve, azokat nem igazán tudom mérni! A C351 a "sípolós" funkció használatával nem jelez semmit, de kapacitás mérésnél (persze így beforrasztva nem biztos, hogy reális érték) ~165µF-et mér! Sajnos az már korábbi próba volt, hogy SD+SIM Flex nélkül is ugyanúgy melegszik, de amúgy én úgy érzem mintha a fent említett U708as alkatrész melegedne! Csatoltam a képet az alkatrészről, amit én a service manual képformája alapján u708..
Ez az MHL (HDMI) vezérlője, a másik oldalon a processzor van, szerintem azt érzed (Normál üzemben is rendesen melegszik). Amúgy a description-ben írt dolgok, nem feltétlenül a valódi típusszámot jelölik. Szerintem most már tényleg felejtős ez a telefon. Nem érdemes vele kínlódni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |