Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   55 / 93
(#) peter1995 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Értem. Akkor szerintetek hagyjam egy napot töltőn és utána próbálkozzak a bekapcsolással?
(#) eSDi válasza peter1995 hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Hagyd töltőn, ha a telefon úgy érzi, hogy megfelelőek a körülmények, akkor úgy is bekapcsol majd. Ha nem, akkor meghalt az akku.
(#) granpa hozzászólása Dec 24, 2014 /

Szervusztok!
W300i Sony Ericson készülékemre panaszkodnak a hívók, hívottak, hogy alig hallják amit mondok. Én jól hallom őket. Lehet, hogy a mikrofon koszos? Hogyan tisztítható? Néha nem panaszkodnak, tehát jól hallanak; ilyenkor mi lehet?
Köszönöm: Kálmán
(#) eSDi válasza granpa hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Üdv!

Pucold ki a lukat a 0 gomb alatt egy kefével. Az is lehet, hogy már nem lehet rajta segíteni, mert döglődik a mikrofon. Házilag nehezen cserélhető, mert meleglevegővel kell leszedni és felrakni is, plusz nagyon érzékenyek ezek a vackok.
(#) granpa válasza eSDi hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Köszönöm, megnézem.
(#) peter1995 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Rajta volt egész nap. Akksit kivettem, majd vissza úgy tettem töltőre. Egész nap rajta volt este nyomtam hosszan a bekapcs. gombot rezgett egyet aztán jó sokára az érintő gombok világítani kezdtem meg fent a zöld led és ennyi semmire sem reagált a kijelző sötét. Érdemes szétszedjem szalagkábel csatlakozásokat átnézni vagy valami agyi baja van?
(#) eSDi válasza peter1995 hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Ha az akkufeszültség még mindig nem jó, akkor én előbb másik akkuval próbálnám ki.
Eseteleg akku nélkül töltőre téve sem jelenik meg semmi a kijelzőn, akkor valami más baja lehet. Ha nem volt dobálva, akkor nem hinném, hogy szalagkábel probléma lenne.
(#) peter1995 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Az eloeletet nem ismerem. A családban van nékik masik ugyan ilyen akkor mondom nekik hogy próbáljanak masik akksival ha nem jo akkor szerelő. Nemtudom dobaltak e csak udeadtak hogy nem tortenik semmi...
(#) doni82 hozzászólása Dec 25, 2014 /

Üdv mindenkinek,remélem jo topikba írok.El romlott a laptopom pad-ja.És van egy érintő képernyős telefonom, amiből ki venném az érintő panelt.Rá szeretném kötni a laptop pad-ja hejett.A kérdés hogy lehetséges e,és hogyan?A válaszokat előre is köszönöm.
(#) BarnaPili válasza doni82 hozzászólására (») Dec 25, 2014 / 1

Szerintem felejtős a dolog.A kettő összeillesztése több erőfeszítést igényelne,mint a pad cseréje(javíttatása).
István
(#) coyote55 válasza doni82 hozzászólására (») Dec 25, 2014 / 1

Létezik olyan Android app, ami WiFi-n keresztül tudja az érintőpadot emulálni.
(#) eSDi válasza doni82 hozzászólására (») Dec 26, 2014 / 1

Üdv!

Ajánlom a vaterát, vagy az ebay-t. Tele van bontott noti alkatrészekkel. Olcsóbban és hamarabb meglesz, mintha a telefon touch szenzorával, vagy valami appal szórakoznál.
(#) kameleon2 válasza doni82 hozzászólására (») Dec 30, 2014 /

Szia! USB-s egér?
(#) Janaboy hozzászólása Jan 7, 2015 /

Sziasztok!

Remélem jó helyen járok a kérdésemmel és tudtok is segíteni!?
Adott egy Samsung Galaxy S3!
A készülék sajnos egy forrásban lévő bablevesbe (tudom vicces ) esett, ami után rögtön ki is lett kapcsolva és szét is szedtük, hogy nagyjából kitakarítsuk!
Azóta izopropil alkoholban is meglett mosva a panel, de sajnos (eddig) két problémát produkál:
- Nem ismeri meg a SIM kártyát, de érdekes mód a microSD-t igen!
- A másik főbb probléma, hogy ugye a SoC meg egyéb alkatrészek a Sim kártya tartó alatt van és érezhetően melegszik egyszerű használat alatt és meríti az akkut, olyan mintha a SoC terhelődne és látszik is az akkun, mert gyorsabban merül!
Ezeket leszámítva, amúgy működik minden! Menteni is sikerült róla!

Ultraszonikus mosót még nem járt meg, nem tudom, hogy javasolt-e!?
Illetve azt nem tudom, de látszik, hogy szinte az összes BGA tokozású chip körbe van gyantázva, én úgy gondolom, hogy azok alá nem juthatott be a nedvesség!

Nem tudom, hogy mit lehetne még kipróbálni, de minden javaslatot elfogadok (esetleg egy olcsó szervízt is, akik ügyesek!)

Köszi előre is!
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2015
(#) lanti válasza Janaboy hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

A soc jó ahogy van, szedd szét tisztítsd meg tiszta alkohollal kis kefével a panelt mindenhol! ne csak ahol melegszik. Tisztítsd meg a kijelző csatlakozót, a kijelző hátulján a látható ic-ket csatlakozót mosd ki cseppents bele alkoholt hagyd kiszáradni . Ha nem javul jöhet a szervizbe Nagykanizsára !
(#) eSDi válasza Janaboy hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Üdv!

Az ultrahangos mosóban egy kör nem árt neki, egy próbát megér. A SIM és a uSD egymástól független történet. A uSD "egyből" a processzorba csatlakozik, a SIM pedig átmegy a Power Management IC-n, majd onnan a processzorba. És az NFC IC-nek is köze van hozzá. Tehát jóval több hibalehetőség van. (Más gyártó telefonjait javítom, de azt tapasztaltam, hogy a Qualcomm-os rendszernél a SIM könnyen megdöglik. Ha nem sérült a csatlakozó akkor többnyire a Power Management IC-ből nem olvasható ki a SIM regiszterek tartalma.)

Megjegyzem bablevest még nem láttam telefonban, rízs és társai viszont gyakoriak.
(#) Janaboy válasza eSDi hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Végül is mi se sűrűn eszünk Samsungos habart bablevest
Persze a mobilfüggő hölgy tulaja nem értékelte szilveszter éjszakán a poénunkat
Amúgy köszi a válaszokat!
@lanti: mint írtam már kétszer is átmostam, és remélem nem követtem azt a bakit, hogy a vett izopropil alkohol (gyógyszertárból adták ki ismeretség alapján és sajnos nem derült ki, hogy hány %-os) nem megfelelő!
Ecsetnek amúgy egy rövidre vágott festőecsetet használtam..lehet fogkefe jobb lenne? vagy az túl erős?
Lehetséges, hogy a problémát az említett IC vagy annak környéke okozza, lévén, hogy a simet sem kezeli és az viszont simán melegedhet..bár nem tudom, hogy ez akku gyors merülést okozhat-e!? Persze az is lehet, hogy az akkuval is baj van/lesz!
A kérdés, hogy ilyen "aldis" ultraszonikus mosóba szabad IPA-val mosni vagy ahhoz spécibb készülék kell?
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2015
(#) BarnaPili válasza eSDi hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Megjegyzem bablevest még nem láttam telefonban, rízs és társai viszont gyakoriak.
Cimborámat pár éve szilveszterkor kiakasztotta a csajszija,ezért belevágta a telefonját a rumoskólámba.A kijelző pusztult bele az alkoholmérgezésbe.De megjavították neki gariba.
(#) eSDi válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Szerencséje volt a telefonnak. Sorolhatnám, hogy a fáradtolajon, gyomor és hólyag taralmon kívül még mibe tud elázni egy telefon (és el is küldi garanciális javításra az idiótája), de inkább nem teszem. És az OFF-ot sem folytatom.
(#) Janaboy válasza Janaboy hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

No megjárta az ultrahangos mosót is és mintha kevésbé melegedne, de sajna még mindig melegszik és a sim kártyát továbbra sem ismeri fel illetve az akku is gyorsan merül 5% 10 perc alatt! Esetleg hőlégfúvóval van értelme rámelegíteni a power management ic-re vagy akár az egészre?

Köszi előre is!
üdv
(#) eSDi válasza Janaboy hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Ha aláöntött, vagy a mások oldalon van aláöntött alkatrész, akkor nem! Az underfill ragasztó hőre tágul és kinyomja a forrasztóónt és ekkor biztos a teljes halál. Szerintem nem nagyon lehet már mit kezdeni vele.
(#) zolika60 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Akku nélkül félre tenném egy pár napra a radiátor mellé. Ártani nem fog és szerencsés esetben onnan is kipárolog a folyadék, ahonnan eddig nem tudott a folyamatos mosogatások miatt. Persze sok esély nincs a gyógyulásra.
(#) Janaboy válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Sajna már jó pár napja áll és semmi változás..
A kérdésem az lenne, hogy ez akar lenni a power management ic ami a sim kártya regisztrálását kezeli?
Bővebben: Link
(#) eSDi válasza Janaboy hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Nem, ez az RF végfokozat.
Az UCP300 pozíciószámú IC az, amin átmegy.

A javítási útmutatót innen le tudod tölteni: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2015

GT-I9300.jpg

(#) Petyaa hozzászólása Jan 15, 2015 /

Üdv mindenkinek! Van egy Ericsson Ga 628 telefonom, és az a baj vele hogy mióta megvan a hívott felet nagyon halkan hallom, a hangerőm maxra van állítva. Szoftveresen létezik vajon valamiféle kód ami a beszédhangszóró hangját megemeli?
Köszönöm előre is
(#) Janaboy válasza eSDi hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

De ez ala h folyhatott be a folyadek, ha be van ragasztva?
Amugy koszi!
(#) eSDi válasza Janaboy hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Nem biztos, hogy ott van a gond. Akár a C329, C330, C351 pozíciószámú kondi is lehet zárlatos. Esetleg megpróbálhatod úgy bekapcsolni, hogy nincs rádugva az SD+SIM Flex. Ha így is melegszik, akkor a panelon van a gond tényleg. Mérj ellenállást a fenti kondikon, ha tudsz.
(#) Janaboy válasza eSDi hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

No letöltöttem a service manualt, de kicsit fura, pl a U708-as alkatrész nem egyezik névvel a képpen (és nem csak ez az egyetlen), ennek vajon mi lehet az oka?
Mindenesetre kép alapján a c329 és c330 ki van öntve, azokat nem igazán tudom mérni!
A C351 a "sípolós" funkció használatával nem jelez semmit, de kapacitás mérésnél (persze így beforrasztva nem biztos, hogy reális érték) ~165µF-et mér!
Sajnos az már korábbi próba volt, hogy SD+SIM Flex nélkül is ugyanúgy melegszik, de amúgy én úgy érzem mintha a fent említett U708as alkatrész melegedne!
Csatoltam a képet az alkatrészről, amit én a service manual képformája alapján u708..

0116_1.jpg

(#) eSDi válasza Janaboy hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Ez az MHL (HDMI) vezérlője, a másik oldalon a processzor van, szerintem azt érzed (Normál üzemben is rendesen melegszik). Amúgy a description-ben írt dolgok, nem feltétlenül a valódi típusszámot jelölik. Szerintem most már tényleg felejtős ez a telefon. Nem érdemes vele kínlódni.
(#) karaty válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Következő: »»   55 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem