Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2480 / 3994
(#) Bakman válasza Szebence hozzászólására (») Jan 22, 2015 / 1

Ha jól emlékszem, kb. négy méter, de ez egyáltalán nem biztos, most ellenőrizni nem tudom. Két darabban van benne, legalábbi volt abban, amelyiket én megvettem.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 22, 2015 /

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a kenyérsütő gépben a fűtőszál (még nem szedtem szét.egyenlőre csak kérdezem) az direkt 230V ról működik vagy ott az elektronika más feszültséget ad neki?
A kenyérsütő motor ékszijja krepált be,és hogy ne dobjuk ki gondoltam egy ilyen Gyros keszítőnek esetleg jó lenne. Csináltam egy képet ami nem az igazi de gondolom érthető.
A választ előre is köszönöm.

Gyros.JPG

(#) zolika60 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Direkt 230V, de szerintem a gyroshoz nem lesz elég meleg.
(#) vladcepes válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Valamit lehet tudni ezekről a fűtőszálakról? Hány W-t meg ilyesmi? Ha pirosra izzik gondolom akkor jó.(aztán lehet hogy csak meleg-mint ahogy te íród). Vagy akkor a kérdés másképp? Milyen fűtőszál kéne ehhez?
(#) Zoltan78 hozzászólása Jan 22, 2015 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam Kínából 5 m-es RGB IR szenzoros ledcsíkot. Ezidáig rendben van, megfelelően működik.
Viszont amikor a távirányítón lévő gombbal (más lehetőség nincs, csak ha kihúzom a tápból) kikapcsolom, nem alszik el, hanem egy sötétkék színű diszkrét alapfényre áll be.
Ez miért van?
Köszönöm a válaszotokat!

Zoltán
(#) zolika60 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Nem tudom hány wattos, de mérd meg az áramfelvételét és számold ki. Ha pirosan izzik akkor elég meleg lehet, de azt vajon meddig bírja? Olyasmi fűtőszál kell, mint ami a grillsütőben van.
(#) vladcepes válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Okés köszönöm!
(#) teszti hozzászólása Jan 22, 2015 /

Sziasztok!
Vezeték terhelhetőségénél csak az számít, hogy mekkora áramerősség megy, a volt az nem számít?
(#) foxi63 válasza teszti hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Nem..
A melegedést az áram okozza, a huzal ellenállásán.
Ha viszont trafóban van, és kapcsolóüzemű, ott lehet menetenként akár 20V is, ott már gondoskodni kell sorszigetelésről...
üdv. Foxi
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
(#) foxi63 válasza aramis hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Szia!
A vf2 egy fetes erősítő neve, elég egyszerű, és kiváló erősítő!
Az előnye az IC-k hez képest, hogy egyedi igényeknek megfelelően lehet méretezni, míg az IC-k határadatait nem lépheted át. Tehát mód van nagyobb teljesítmény elérésére.
(#) martin66789 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

A hátlapon egy cetlin van kiírva az hogy Output 5V 1A és meg ennyi van ott: GPS Satellite navigation EL-693652374933
Csatlakozók:
Fülhalgató, SD kártya hely, AV in, USB.

Semmilyen papírom nincsen a készülékről egy GPS dobozban kaptam ha kell vigyem vagy kuka.
A készüléken még annyi van hogy 4GB és 128M.

A kijelző ránézésre sértetlen épp, a csatlakozóján sem látok hibát. Az akkut mértem olyan 3,6 és 4V-ot mutat mikor mennyit. A panelon sérülés nyomát nem látom, sajnos a panelen lévő írás meg van kopva így nem nagyon tudom azonosítani a készüléket.
A doboz amiben kaptam azon annyi van: GPS-003 Visszapillantó tükrös GPS.

A készülékről képeket itt találsz, majdenm a legvégén(valamiért az admin áttette oda őket).
(#) nedudgi válasza martin66789 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

(#) sany hozzászólása Jan 22, 2015 /

Sziasztok!
A túlfeszültségvédős elosztók rövidzárvédettek is?
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Ha csak nincs rajta kismegszakító, vagy nincs benne biztosíték, akkor nem. Bár egy kismegszakító/biztosíték sem nevezhető rövidzár elleni védelemnek.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Rendben. Köszönöm.
(#) martin66789 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Igen olyan.
(#) nagym6 válasza martin66789 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Félreértettem amit írtál, tehát USB-n keresztül kapott 5V-ot. Nem pedig az 5V 1.5A feliratú kimenetére adtad. Mi az a két vékony drót végén.

Milyen két vékony drót és minek a végén ?

Én különben semmilyen kimenetet nem láttam rajta.
(#) martin66789 válasza martin66789 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Most kíváncsiságból rákötöttem számítógépre hogy hátha csinál valamit, a gép fel is ismerte egy igo 8 van rajta eddig ennyit sikerült megtudni ami 1,86GB-ot foglal sajnos kép még most sincsen. Esetleg valami frissítés wagy más baja lehetséges ?

Vastagabb piros és fekete megy az akkura, mellette lévő vékonyabb piros és fekete végén ami van, arra gondoltam. A hátlapra írt "Output 5V 1A" elvileg azt jelentené, hogy van rajta ilyen kimenet. De lehet úgy értik, hogy ilyen külső táp kimenettel kell táplálni USB-n keresztül.

Ja az egy kicsi hangszóró.

időközben meglett a hiba a kijelző szalagkábelén alufólia alatt gondolom a hattérfény vezetéke kiolvadt vagy kiszakadt valahogy és az miatt nem volt kép csa úgy tollal nyomkodtam a szalagkábelt és néha villódzott forrasztóval rámelegítettem és már jó is lett.

Most már csak az a kérdés hogy ehhez toll kell mert a kezemet nem érzékeli ?

Ha tollat adnak hozzá, akkor valószínűleg. Vagy kissé erősebben, kisebb ponton nyomva ujjal esetleg. Nekem is tollas van, ujjal csak erős nyomásra, de körömmel normál érintésre is jó.

aha azt most vettem észre hogy a visszapillantó tükrön van egy henger alakú lyuk gondolom ott volt a toll, nem kaptam hozzá semmit csak a tükröt a gps-el semmi vezeték semmi más, még jó hogy usb-m van hozzá.
(#) martin66789 válasza martin66789 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Hát nem megy újjal sem, sem körömmel, még megnézem nem-e azok a forrasztások is rosszak hátha, tollban mi van hogy azt érzékeli ?
(#) nedudgi válasza martin66789 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

A toll csak egy nagyon simára polírozott valami. Én az asszonytól kunyeráltam műanyag kötőtűt, az jó lehet. Ha éles, akkor karcolja a kijelzőt, ami nem jó. Védőfóliát szoktak rá ragasztani, az megvédi.
(#) martin66789 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

A hangszóró folyamatosan sistereg, mint ha fújna aszél, meg még melegszik is ez gondolom nem jó, esetleg rossz helyen lehet bekötve ?

Még az is érdekes, hogy az akkura menő két drótnál ott a felirat, hogy" B-" , "B+". A piros drót a plussz, fekete mínusz elvileg. Itt pedig a piros a "B-" -ra van kötve. Lekötném az akku egyik drótját, multiméterrel megnézném bekapcsolt állapotban a panelon, és az akku drótjain milyen a polaritás. Ezeknek egyezni kell. Tehát amelyik a panelon plussz, oda megy az akku plussz. De ezt óvatosan kell megpróbálni, lehet a felirat fordítva, vagy az akku drótok megcserélve is.
Hangszórót lekötném egyenlőre.

az még a kérdés előtt észrevettem fotózás után mikor a számítógépen néztem a képeket leforrasztottam kimértem és tényleg fordítva volt úgy én be sem kapcsoltam, csak a kép nem lett frissítve de tényleg az rossz volt.

Még van egy miki is a készülékben de az nem volt sehova sem forrasztva azt hova lehet bekötni, hol lehetett ?
Következő: »»   2480 / 3994
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem