Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Erre nagyon egyszerű válaszom van: ez van itthon bőven... Igazából a NYÁK lap ami pénzbe került, az összes alkatrész itthon volt hozzá. Gyakorlatilag ez a vezérlő nekem kb. 600Ft-ba került, ha a megépítéséhez szükséges időt nem számolom. BD241C végtranzisztorok vannak benne, a meghajtók pedig BD235-ösök, ilyenekből van itthon még kb. 50db
Sok különbség nincsen, elvileg a KCAM4 többet tud, mivel a 3 az elődje...
Nagyon penge, régebben én is csináltam egy vezérlőt stk IC-vel, az is step-dir-be dolgozott, sokat nem kellett vele dolgozni, mert kész paneleket kötöttem össze.
Te, hogy oldod meg, hogy amíg egy motor áll, ne adjon neki teljes áramot? A PIC-ek miért kellenek hozzá? Üdv
Idézet: „Te, hogy oldod meg, hogy amíg egy motor áll, ne adjon neki teljes áramot? A PIC-ek miért kellenek hozzá?” Csak tippelek, de talán meg is válaszoltad a kérdésedet. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015
A PIC kettős feladatot lát el, egyrészt a PC től érkező impulzusok alapján vezérli a 4 végfoktranzisztort, a másik pont az, amit kérdeztél, tartó üzemben lévő motor esetén visszavesz az áramból. Ez a második rész még egyelőre nem igazán működik, gondok vannak a terhelés alatti elindulással, az első 1-2 lépés kimarad tartó üzem után. A vezérlő 1.0-ás verziója még folyamatosan rajta tartotta az àramot a motorokon, és azt még assemblerben programoztam. A mostani verziót már C-ben programozom, de szerintem vissza fogok térni az assemblerhez, mert a C túl lassú programot generál, ha beteszem az 1.0-ás verzió PIC-jeit ebbe a panelbe, akkor a jelenlegi motorjaimmal a 600mm/perc sem gond, viszont ha az 1.1-es verzió C-ben programozott PIC-jei vannak bent, akkor már 80-90mm/perc körül elkezd lépéseket kihagyni, pedig a C-ben programozott PIC 8MHz-el megy, szemben a régi assemblerben programozott PIC 500kHz-ével szemben... Az tény, hogy C-ben könnyebb programozni, de ahol a gyors futás a lényeg, aott az assembler verhetetlennek bizonyul.
Sziasztok!
Igazából ez a jelenlegi állapotában egy össze "tyúkbelezett" csoda Régóta szemeztem egy raspberry-vel, és az általa kínált sok sok lehetőséggel, nem rég szert tettem egy 2-es modellre. Vettem hozzá egy szervó vezérlőt vezérlő, illetve egy szervót. Nekem mint teljesen kezdőnek 3 nap alatt sikerült odáig eljutnom hogy linuxban feljön egy ablak, 3 gombbal, 0-90-180 fokban el tudom forgatni. A cél, egy távolról vezérelhető webkamera, no meg persze a tanulás. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Üdv, összedobtam egy teleppótló adaptert, remélem jó lesz éles próba még nem volt, részletek plusz képek itt találhatók.
Miért ne lenne jó? Nem egy atomreaktor.
Nekem nem működik a linked: valami facbók oldal jön be.
Idézet: Nem a C a lassu, hanem a valasztott mikrokontroller... „Az tény, hogy C-ben könnyebb programozni, de ahol a gyors futás a lényeg, aott az assembler verhetetlennek bizonyul.”
Meg a programozás módja sem mindegy, háromféleképpen írtam meg ugyanazt a programot, az első mellettt alig volt képes hajtani a PIC a kijelzőt, az utolsó mellett észre sem venni, hogy mást is csinál a PIC.
Sziasztok
Elkészült az 1"-es kék ledóra párja, a hőmérő. DS18b20 hőszenzorral, a tizedeket is tudja mérni, szintén 1" kijelzővel, szinte azonos méretben. A doboza még hiányzik (eltűnnek a csavarfejek ), de ugyanaz a design lesz, mint az órának. Mindkét doboz NYÁK lemezből készül.
Ha a kontroller lassú, akkor assemblerben hogyhogy elég gyors 10-ed órajellel?
Feladat... Ne akarjunk már 500KHz-es órajelű ős PIC-kel gigabites ethernet MII-t hajtani.
Minden attól függ, milyen feladatra mit választasz, egy 500kHz-es proci is lehet tökéletesen elég és hajthat villámgyorsan végre feladatokat a maga környezetében, sőt még előny is az alacsony órajel (alacsonyabb fogyasztás) C-ben is meg kell tanulni mikrovezérlőt programozni, sőt azzal tanulod meg igazán csak a C-t. Egy szó mint száz, ez tény ezért nem kéretik róla tovább vitázni (főleg nem ebben a topikban). Ha a C és az ASM kód között a teljes kód futáskor 10-szeres sebesség különbség van, akkor az a C-kód írás bizony nagyon nem sikerült. Az OFF-ot kéretik a továbbiakban hanyagolni, vagy a kérdéssel áttelepülni egy mikrovezérlős topikba. Köszi! A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2015
Építettem ma egy kis teszt nyákot (pici diagnosztikai program már kapcsolgatja a kimeneteit, működik). Az USB-t, illetve egy kis wifi modul programozását akarom rajta megtanulni (Bővebben: Link). A lötstop réteg olyan lett, amilyen. Még csak most kísérletezem ki a technikáját.
Üdv!
Elkészült végre a nyáklap levilágító és fotólakk sütő kombóm. Az alanya egy grillezős mikrosütő. Alkatrészek még hozzá: HGLI izzó, fojtó, bojler termosztát, ventilátor, cirkó hőmérő. Illetve kisflex, és egy jó nagy adag elszántság csipet akarattal fűszerezve. A grillező aparátot kivágtam és a sütőtér hátlapjához csavaroztam, a helyére ment a HGLI. Venti a sarokban, hogy keverje a levegőt. A mikró ajtajában beépítve a cirkó hőmérő, hogy be lehessen állítani a hőfokot. Ja a bojler termosztát a mikró hátulján van felfogatva. Az eredeti fokozatkapcsolóval lehet kapcsolni a fűtést+ventit vagy a hgli-t. A ventilátor állandóan pörög a fűtési programon, a levilágításkor nem kell. A fotólakk "beégetése" 70°C-on 30perc. Levilágítás 20perc bemelegedéssel együtt. Mellékletben a masina és az első nyák, ami vagy tizedjére sikerült. hagy még kívánni valót maga után, de jó lesz ez! A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2015
Üdv.
Gratula a nyákhoz, az esp8266 WiFi modulhoz pedig sok türelmet kívánok! Én most fejeztem be ezzel a modullal egy stabil terminal servert. Ez a modul elég kiszámíthatatlanul viselkedik, van amikor egy parancsot csak harmadjára hajt végre, és bármikor képes WD resettel újraindulni. A legnagyobb feladat az, hogy erre bármilyen szituációban jól reagáljin a program. Sajnos a dokumentációja sem teljes, mert sok olyan válaszüzenetet is képs küldeni, amelyeket meg sem említenek. Sok sikert hozzá!
Készülődik valami
Ez biztosan nem óra lesz.. Akkor ....talán....erősítő?
Szép a panel!!
PA-300?? Nekem már üzemel egy pár éve, jó kis erősítő!!
Órának furcsa is lenne Köszönöm, igen az. ha esetleg időd engedi kérlek írj privátban pár hasznos tippet a beüzemeléshez nagyon örülnék neki . Meguntam a tda7294-es kis játékszereket és gondoltam építek egy komolyabbat
Ördögit szól a Pa 300 szinte elnyűhetetlen nekem is volt de már nincs meg. Kell hozzá jó kis trafó meg jó kis kondenzátor puffermező. Nekem oldalanként 40.000 uf-volt rajta kW-os toroiddal.
USBtin - USB - CAN busz illesztő, Bővebben: Link
NYÁK: saját tervezésű, illeszkedik a dobozba (kicsit "ki lett centizve", de szerencsére pont bepattintható lett a kész eredmény). Még mindig csak ismerkedem a fotózásos módszerrel és a kémiai ónozóval, ezért nem sikerült jól az eredmény (négyszeres átfedésű fólia...). A doboz alsó felének belső részén az alátámasztásoknál picit marni kellett, mert túl vastag hozzá ez a bakelites NYÁK. CAN buszra még nem lett rákötve, csak a bootloader-t égettem be és azzal a firmware-t.
Megepitettem en is a Felixls fele akumulator toltot nagyon jo kis szerkezet mindenfele akkumulatort tolt, megeri a belefektett munkat
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |