Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
Témaindító: A Jani, idő: Ápr 17, 2006
Témakörök:
Ja, hogy akkor is búg, ha nincs is bekötve az erősítő, akkor a keverőpult lehet földelt Végülis annyi a lényeg, hogy maximum 1 ponton legyen földelve az egész, ami legyen a PC, minden más földelést ki kell kerülni, ja és más lehetőség nincs.
Vagy az audio jelbe tegyél be egy leválasztó trafót, vagy a PC tápja elé egy 230/230V ~250 VA leválasztó trafót. Nekem is voltak ilyen bajaim, és így oldottam meg.
Ez a csatlakoztasd földeletlen dugaljba, meg egyéb elméleti fejtegetések nem visznek közelebb a megoldáshoz, de legalább veszélyesek...
Üdv!
Bocs, hogy most reagálok, remélem megoldódott a problémád, de mivel nem jelezted ezt, ezért volna egy(több) észrevételem ezen összetett, több topikot is érint a téma(villanyszerelés, ktv, kapcsolóüzemű/ sima tápok stb.): 1 Nem zavar amit behoz a kábeltévéd, mivel egyedi antennán azért nem jelentkezik mivel ezek "földelésére" a delikvens nem költ. A KTV Érintés Védelmi fokozata pedig NEFH a kisfeszültségű oszlopok használata miatt (azokon van a kábel, és áram szolgáltatói előírás). 2 A tv készüléked (elsősorban a tápegységének) mechanikai és elektromos kialakítása. A problémát a tv tápegysége okozza elsősorban nem az érintésvédelmi szabályoknak kötelezően megfelelő kábeltv! Indoklás: A tv készülékek bedugott, bekapcsolt standby állapotában működő kapcsoló üzemű tápegység mechanikai, és elektromos kialakítása miatt a tv készülék sasszijára kijut némi feszültség, és az ez által generált áram okozhat akár többféle problémát. Hogy melyiken jelenik meg ez a plussz fesz? Egy egyszerű fázisceruza megmutatja, az antennát kihúzva a tv sasszin a fázisceruza világít! Ez a földhöz képest 80V-nál nagyobb váltófeszültség jelenlétére utal! Ennek árama érintésvédelmileg nem számottevő, viszont "brummot", búgást, vagy akár a firelé leverését is okozhatja, megoldást hozhat akár a kollegák által javasolt DC leválasztó, mivel ha brumm akkor a 2x10nF sorba kötve eléggé nagy ellenállás lehet a búgó fesznek, és nem hallható tartományba teszi azt. Több féle kialakítása van én az F csatlakozósra szavazok, az a csati egyszerű népnek van kitalálva, nem hullik szét... üzembiztosabb. Valószínűleg minden tv elé kell egy-egy. Más: Ha a táp kialakítása olyan, előfordulhat valamelyik készülék hálózati tápdugójának megfordítása megoldja a problémát. Remélem tudtam segíteni a problémád megoldásában: Joe A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
Rosz ötlet a PC tápot leválasztani, mivel így is megjelenhet a féltápfesz a burkolaton ami nyírja a PC komoponeneseket, a PC mindenképpen maradjon földelt, minden mást kell leválasztani a földről.
A féltáppal kapcsolatban igazad van, valóban vannak hulladék példányok amiknél ez előfordulhat!
Ez a minden más leválasztása a földről viszont elég mániákusan hangzik . A kolléga esetében pl. nem elég a hangkártya kimenete és a keverő bemenete közé egy vonali trafót betenni? Nálam több PC is megy ezzel a megoldással keverőre / hifire kötve.
Ennek semmi köze a hulladéksághoz, az Y kondik feszültségosztót képeznek, mivel a földre, vagyis a burkolatra vannak kötve, ezért jelenik meg feszültség a burkolaton, ha az nincs földelve. Sokkal egyszerűbb lenne leválasztani a jelet a bemeneten, de, ha jól sejtem a kolegának nincs módja erre.
Kb. 1500 Ft-ért lehet rá módot találni: Bővebben: Link.
Amúgy nekem bejött a leválasztó trafó is, valószínűleg enyémből kispórolták az Y kondit, de nyilván ez nem egy ajánlható univerzális megoldás ahogy írod is.
No igen, márcsak a hangminőség kérdéses, én jobb szeretem az alapproblémát elhárítani, ilyenkor jó, ha épített cuccai vannak az emebrnek.
Még jelen a probléma sajna,a másik dolog hogy ha jol emlékszem decemberben ugyanígy volt bekötve és akkor nem volt ilyen gondom.Hát igen a hangminőség az egyik fő szempont ha már kiadta valaki a sok pénzt a cuccér,ja és minden gyári cucc nincs semmi épített..És mikor legutóbb zenélni voltam akkor sem volt semmi búgás pedig összes hangosító végfokom földelt.Még várom a villanyszerelő szakit nem az otthoni hálozattal lehet valami baj...
Dehogy van a hálózattal baj, egyszerűen hurkot kötsz a rndszerbe ennyi. Gondold már végig, ha a hálózattal lenne baj, akkor mindíg zajos lenne. Van-e valami ami azóta let megvéve, akár USB-s kütyü, vagy bármi ami még a PC-re van dugva?
Már magam sem tudom mi ez valójába.Azt is a hurok csinálja akkor ha a simán a konnektor földj-je és a jelkábel között ugy 35 -40 voltot mérek,nincs bedugva a gép meg semmi más.csak a keverő.
Nem az teljesen normális jelenség főleg, ha kapcsolóüzemű a tápja.
Üdvözlök mindenkit! A problémám az, hogy vettem egy szettet otthoni hangfelvételhez, de az összeszerelés után bármit is csinálok, furcsa zúgás zavarja a felvételt.
A zúgás nem egyenletes, nem tartom valószínűnek, hogy környezeti zaj lenne, inkább elektronikai jellegű. Egy ismerősöm szerint lehetséges, hogy a kábelátalakító a hibás. Feltöltöttem a cuccról egy képet, remélem a kábelezés is jól látszik rajta. A zúgás hangját is feltöltöttem, hátha ez is segít megoldani a problémát. (A mikrofon Audiotechnika AT2020, a hangkártya Behringer UCA222, az előfok Behringer tube ultragain mic200.) A segítséget, hozzászólásokat előre is nagyon köszönöm!
Ezt csak lépésröl lépésre tudod kinyomozni. Ez valamelyik berendezés hangja ill. rossz beállitás ( tul nagy erösités, vagy nem jo illesztés).
Az is lehet, hogy valami ( föleg a mikrofon) tul közel van valamilyen digitális küryühöz és onnan szedi fel a zajt. Egyenként kapcsold össze a dobozokat és figyeld mikor jelenik meg a zaj.
Hello!
Érdekes hiba. Lehet akármelyik készülék hibája, ahogy előttem írták, egyesével ki kell zárni a hiba forrását. Újabb gépekben már HD audio az alaplapi hangkártya, azzal is ki kell próbálni a line bemeneten, így kiderül, hogy az USB interfész okozza-e a problémát. Én még esetleg nagyfrekvenciás zavarra is gyanakodnék. Késő délutáni, esti órákban a rövidhullámú frekvenciák terjedése nagyon erős és ez akár az is lehet, hasonlít arra is. Lehet még órajel-interferencia, pl. az USB portról táplált interfésznél. Meg kell nézni, hogy más mintavételezést beállítva megváltozik -e a zaj frekvenciája? Nekem elsősorban az interfész a gyanús. Azon kívül még az előfok invertere, pl. a phantom* tápé. *fantom A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
Szerintem az tube ultragain lesz a ludas, mert nagyon "csöves" a zavar hangja.
Igen, nincs kizárva az sem, mert 9V AC az előerősítő betápja, az meg nemigen elég a csőnek, úgyhogy inverter biztosan van a tápjában.
Először is nagyon köszönöm a hozzászólásokat, és elnézést kérek, hogy csak most jelentkezem újra!
Próbálgattam, és már biztos, hogy a hangkártya lesz a bűnös. Viszont azt bárhogy állítgatom, bármit csinálok, nem szűnik a zaj; de ez a zúgás csak a felvételnél jelentkezik, hang lejátszásánál nincsen semmilyen zaj. Lehetséges, hogy hibás az eszköz.
Ha behringer, akkor ne is csodálkozz, a hangján hallani, hogy valamielyik kapcsolóüzemű DC-DC konverter zaja hallatszik bele...
Hello !
Vettem egy DVI-HDMI kábelt (10m), elegem lett a vinyóhurcolásból. A gép (asztali PC - GeForce GT9600 - két DVI kimenettel ..., az egyik a monitoré a másik menne a TV-hez ) és a TV között (LG PK550 plazma) kellene működnie. Családi ház, DIGI-TV előfizetéssel (üvegkábeles lecsatlakozás). Az üvegkábel bémegy egy settopba, és onnan egy kábel a TV felé, egy a routerbe, egy a telefonba . A PC az egyik saroba, a TV a másik falon középen. A PC felől jön a táp, és az összes konnektor földelt. A zöld-sárga megy a PC konnektorába, azután van még egy konnektor, és a következőből kap a TV tápot és földet (KB.:4-4m) . Na most a HDMI és a TV HDMI aljzata között 77,5V van. Van jelentősége? Nem szeretném sem a drága TV-t, sem a PC videjóvezérlőjét kinyírni ! Van valami megfizethető árú leválasztó HDMI-re ? Ötlet ? Köszi a választ ! Gábor Ja ! Még annyi: összedugva, a plazmán a kép változó helyeken (digitális vevő) TV üzemmódban kikockásodik, a HDMI bemebnetre kapcsolva a kép (ameddig próbából merészkedtem) szuper ! A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
Ha a Tv nem földelt, akkor ez normális jelenség, de amplítútó nincs az ilyenkor rákerülő feszültségben, annyi a lényeg, hogy a menet közben ne dugdosd, hanem legyen áramtalanítva a TV amikor öszedugod.
Sziasztok !
Közben csináltam egy galvanikus leválasztót az antennakörbe (2x 10nF/3kV). A kábel-TV képe tökéletes (, vagy is műxik a leválasztás digitális jelnél is). A jelenség maradt: a kép töredezik, a hang akadozik TV módban... Ha "csak" összemérem a digi-multival a bejövő HDMI-dugó és a TV HDMI-alj test közt akkor is. A HDMI csatit bedugva + átkapcsolva HDMI bemenetre: a monitor képe super a tV-n (_egérkurzor nélkül_ ???? ), a monitor kopasz háttérképpel árválkodik . Esetleg még valami ötlet ? A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2015
Próbálom értelmezni, de egyszerűen nem megy.
Idézet: „A kábel-TV képe tökéletes (, vagy is műxik a leválasztás digitális jelnél is). A jelenség maradt: a kép töredezik, a hang akadozik TV módban...” Most akkor jó a kép, vagy akadozik? Írd le listaszerűen, hogy melyik bemenetnl jó, vagy nem jó, mert ezt így nem érteni. Példa: HDMI: jó a kép. TV adás: jó a kép stb.
Szerintem Te pont olyan tanácstalan amatőr vagy , mint én..... Utóbbi időben minden belsőtápos készülék (így a PK550 is) IEC euro háromlábú hálózaticsatival van szerelve....Amúgy a kábel-TV képe jó => azt jelenti a _központi-kábelen érkező TV kép_ (a HDMI-t kihúzva) tökéletes, az antenna galvanikus leválasztása után is ! Ha bármilyen kapcsolat van a HDMI kábel (ami ugye be van dugva az ámítógépbe [ de nem ám csak úgy egy üres szloton keresztül]) fémváza, és a TV HDMI aljzat fémváza között , lehet az egy feszmérésre állított digimultin keresztül, a tv kép váltakozó helyeken kikockásodik. Még mielőtt kérdeznéd, nem társasház!
Még mindig nem tudjuk mi is a gond a kockásodáson kivül, de annak ritkán van köze a földeléshez. Sokkal inkább a zavarok, rossz kábel vagy lassu a HDMI interface.
Ha lenne egy 230/230 leválasztó trafód, akkor könnyen meg lehetne állapítani, hogy van földhurok vagy nincs. Én abszolut nem zárom ki, hogy van. Mind a TV-k, mind a PC-k "csodákra" képesek ilyen téren.
Sziasztok!
Építek egy erősítőt TDA2005-tel, meg egy hagyományos traszformátoros táppal. Az a gond, hogyha a jelforráson leveszem a hangerőt, az erősítő tovább búg, mintha földhurkos lenne. De ha megfogom a dobozt, vagy a hűtőbordát, tehát bármit, ami a GND-n van, akkor abbamarad a zúgás. Hogyan tudnám ezt megszűntetni? A válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2015
Két lehetőség van:
- vagy megcsinálod rendesen a huzalozást; - vagy fogod a dobozt
A huzalozás szerintem rendbe van: Ki/be menet árnyékolt kábeleken megy, kapott egy árnyékolást alu fóliából a hálózati kábel is... Az modjuk igaz, hogy a hálózati kábel a hangerőpoti alatt van elvezetve.. Ez a baj? Ha leárnyékolom a potit, az segíthet?
Egyébként miért szűnik meg a búgás, ha fogom a dobozt?
Ha rendbe lene, jó lenne... Hozd el Zsákára és megnézzük, vagy fénykép...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |