Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   521 / 1159
(#) dave500 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

ÁÁáá értem.. én is erre gyanakodtam, és akkor jól is gondoltam.
Egy Asus P5Q kapom van, 4 pines a CPU csati, de erre ha rádugom a 3 pines (Zalman CNPS 9500) hűtőmet, max fordulaton pörög.
Ami 1részt hangos, másrészt felesleges.
A PWM jellel kapcsolok egy FET-et, fapados, de ettől függetlenül ez a részre tökéletes működik.
Hogyan tudnám kiküszöbölni ezt?
(#) eSDi válasza dave500 hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Legfőképp 4 vezetékes ventillátorral, vagy a BIOS-ban kikcsapcsolod a fordulatszám figyelést és/vagy riasztást. Átalakítani a ventillátor elektronikáját nincs érteme. Esetleg egy kicsit bonyolultabb elektronikával a PWM szabályzást átalakítani feszültség szabályzássá.
(#) belfi2 hozzászólása Márc 30, 2015 /

Sziasztok!
Tegnap újra raktam a gépet, minden jó minden szép volt eddig.Magára hagytam a gépet kb 20're bekapcsolt állapotban. Mire vissza értem a monitor készenlétben, gép power led világított, ment a táp ,de HDD aktivitás jelző nem . A gép egér, illetve billentyűzetre sem reagált. Jobban mondva semmire. Nyomtam egy resetet akkor indult . közölte hogy helytelen leállítás. Azóta ha magára hagyom nem csinálja , de egyszer már ezt eljátszotta.Hibernálás le van tiltva.Szerintetek?
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Ez egy érdekes dolog, nézz bele a hibanaplókba. Valami megakadályozza, hogy rendesen elmenjen aludni a gép. Ez lehet hardver probléma is, de lehet driver probléma is. Esetleg az ACPI driver hibája. Nem biztos, hogy mindenből a legújabb drivert kell felrakni, inkább a gyártó honlapján található legfrissebbet.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Most megint magára hagytam, a tartalékról írok
Kíváncsi leszek rá, de közben belenéztem a BIOS-ba. S3 az ACPI az egér és a billentyű nem kapcsolhatja be a gépet.De nem is kellet mert ment a táp.a gyártó driveri vannak fenn , de majd megnézem egy másikkal mert ez 2010es.most várok jobb híján

Az S3 az a Suspend to RAM, szóval le kellene állnia a gépnek teljesen és a tápnak is. Valami ezt a műveletet megakadályozza. A BIOS-ban az "egér és bill. nem kapcsolhatja be a gépet", az nem a SLEEP módra vonatkozik, hanem az S5-re (Soft-Off), magyarul a rendes kikapcsolásra.

Meg várom a lekapcsolást, aztán felteszek egy másik chipset drivert.Intel p43 aztán megint hagyom.Majd referálok mire jutottam

Az intel Chipset driverből mehet fel a legújabb, ezekkel még nem volt problémám.

Megnéztem a naplót, de csak a az általam okozott reset miatt okozott Kernel hiba volt bejegyezve. Megnézem a másik chipsettel és újra rakom .
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Nincs újabb chipset driver
(#) dave500 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Csak ezért nem cserélem le ezt a hűtőt, nagyon jó féle.
Nekem az jutott eszembe hogy rakok egy 16 V 1000 µF-es kondit a venti +- ágára, és akkor nem fog úgy hullámozni a a feszültség és talán nem lesz meghülyülve.

Egy próbát megér. Kb. 25kHz a PWM freki, ezzel kell számolnod.

Rendben, majd jelenkezem!
Másik kérdés, ami felmerült bennem.
Mi a különbség a AC 97'-es előlapi audio és a HD audio között?
Mert az tudom, hogy utóbbinál érzékeli a lap, ha be van dugva jack, és ez kéne is, de alapból csak AC 97'-es üzemódban szól.
Miben más a kettő? Lehet utólag ilyet HD kompatibiliset venni?
(#) hobbi1 hozzászólása Márc 30, 2015 /

Tisztelt mindenki!
Van egy eumig M3900 digitális multiméterem. Ezt szeretném használni magas hőmérséklet mérésre (kb.:1000 C'). Megoldható ez valamilyen érzékelő hozzácsatlakozásával? Ha igen hol és mennyiért lehet beszerezni?
Előre köszönöm a válaszokat.

AC97 esetén normál sztereó füles és mikrofon van. Ha bedugod elvileg nem történik semmi extra, talán még a hátsó kivezetés is ugyan úgy szól. HD esetén érzékeli a bedugott fülest/mikrofont és a beállítástól függően le is tiltja a hátsó kivezetéseket. Surround hangrendszer esetén pedig át is állítja a rendszert fejhallgató profilra. Ha minden igaz, akkor ez a különbség. Azt hogy ilyen modult lehet e venni külön, az jó kérdés.
(#) zoszka válasza dave500 hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Keress rá a neten a 4 és 3 pin-es venti átalakító rajzokra. 3-4 alkatrésszel át tudod alakítani az impulzus kitöltéses szabályzást feszültség szabályzásra és az alaplap se butul be tőle.
(#) xitibi válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Ez nálam is volt én tiltottam a hibernációt és ennyi.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2015
(#) belfi2 válasza xitibi hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Én is letiltottam , éppen ezért furcsállom a dolgot.

Tehát akkor ELVILEG simán mehet HD kompatibilis módban, és akkor kapcsolgatja a kimeneteket? (Ez lenne a lényeg)
Megnézem majd ezt a 2-3 alkatrészes dolgot, köszönöm!

Elvileg, de most nem tudom kipróbálni. A HTPC-ben elfelejtettem atkötni az alaplapiról a másik kártyára az előlapi csatit. A tetején meg ott az erősítő s az egész a TV asztalban csücsül, nem sok kedvem van most lepakolni róla.

Hűtőre visszatérve, kondi nem segít (pedig papíron kéne, 25 Khz-en 1000 µF több, mint elég)
Valami PWM ---> feszültség átalakító kéne, amit mondtál is..
(#) eSDi válasza dave500 hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Ezeket találtam, nem tudom, hogy mennyire életképesek.
(#) Gombszem válasza eSDi hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Mind a kettő működni fog, de én az első kapcsolást használnám, mert egyszerűbb.
A másodiknál az opcionális ellenállás meghatározása hozzáértést, és méréseket igényel.
(#) dave500 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Lerajzoltam gyorsban Layout-ba, nem nagy téma, elmegyek aztán veszek hozzá alkatrészeket, köszönöm a rajzot!
(#) belfi2 hozzászólása Márc 31, 2015 /

Hali!
Újra pakoltam a gépet.De a hiba , mármint hogy nem ébred fel ugyan az . Lap Ga EP43-DS3L. Bios alapra tettem és csak az AHCI mód van átállítva.Megy a táp , de semmi más . Hibernálás tiltva.
Ötlet?
(#) BEMcorp válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Az alvás funkció be van kapcsolva? Nekem volt már olyan lapom, ami átment csipkerózsikába, és nem volt hajlandó felkelni többé, csak resetre.
(#) belfi2 válasza BEMcorp hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Pontosan ezt csinálja itt is . Most kikapcsoltam az alvó állapot kezdeményezését (soha) Viszont észre vettem egy olyan dolgot : Két gépem van ugyan olyan rendszerrel. Az egyiken az eszközkezelő Billentyűzet beállításban szerepel az "Ez az eszköz felébresztheti a gépet" funkció, (kisgép) a másikon nincs (Ez a gép amiről szó van)
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

A BIOS-ban be van kapcsolva minden ACPI funkció?
CPU Enhanced Halt (C1E)
C2/C2E State Support
C4/C4E State Support
CPU Thermal Monitor 2 (TM2)
CPU EIST Function
ACPI Suspend Type >> S3(STR)

Talán segít, ha bekapcsolod amit lehet.
(#) BEMcorp válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

A BIOS-ban a power managementben ez a HPET izé ki van kapcsolva? Alapból engedélyezve van, igaz a manual szerint csak vista-val működik, de ki tudja.
Másrészt, úgy látom az ACPI alapból S3(STR), esetleg próbáld ki S1-re áttenni.

Amúgy, csak akkor csinálja a gép, ha 'egyedül hagyod', tehát nem nyúlsz hozzá hosszú ideig?
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Csak az S3(STR) A többi a proci órajelét változtatja.Lehet ez a lap nem képes a hibernálásra, vagy nem ebben a beállításban. A képeken észrevehető a különbség. Amelyiken nincs energiagazdálkodás, az a szóban forgó gép.
Következő: »»   521 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem