Fórum témák
» Több friss téma |
Márpedig csodák igen ritkán vannak. De Te mindenféléről és általánosságban fogalmazol, így nem tudni még azt sem miről van szó. Trafóról beszélsz, közben ez az SPV valami egy komplett áramkör kinézetű, amiben akármi is lehet. Egy dologról szóljon a történet, és rajz - fénykép, valami konkrét dologról. Mert ez így csak egy kocsmai adoma. Azt Te sem gondolod komolyan, hogy minden alkatrész hibás, amit több millió darabban gyártanak?..
Teljes mértékben IGAZAD VAN*!
De ezeddig én csak a próbálkozások mezején jártam, s tényleg semmi konkrétumot nem adtam a kérdésemre. Nos - megnéztem végre azt a trafót, de az tolja rendesen. Az SPV persze egyenirányítja és stabilizálja - illetve - a helipottal még változtatni is lehet a kimenő egyenfeszültségét. És mindezt meg is teszi. Ámde. Alaposabban ránéztem a trafóra. Bár eléggé nagy méretű, de közben csak kiderült róla, hogy simán 1000 mA leadására képes. (Elvileg egy közösségi antennaerősítő kábelhálózatának tápegységében volt. Amikor megszűnt az AM Mikró társasházi vétele s így nem kellett tovább a kábelrendszer sem, én simán leszereltem.) És akkor jön a bukfenc - az SPV 12 V-os beállításánál naná, hogy lesöntöli a reá csatlakoztatott autóizzót, ami ugyebár 21 W-os lenne. Ezért aztán min. 2 A-re vágyik, amit persze maga a trafó nem tud. Ezért az SPV se csinálja meg belőle a stabil feszültséget, hanem inkább lekapcsol . mert ez már egy értelmesebb fajta áramkör . Elnézést kérek tehát mindenkitől, aki jót rugózott a kérdéseimen, és ha túlzott talányokat adtam fel esetem kapcsán, miközben valójában én voltam a tökre figyelmetlen! * A csupa nagybetű, kiabálást jelent! A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015
Sziasztok!
Van egy Gericom All-in-One PC-m. A tápegysége nincs meg és itt jön a probléma. 19 voltos / 9.5 amperes táp kell neki. E-bay-en néztem, sajnos kicsit sokba kerül, ezért szeretnék én építeni. A kérdés, hogy hagyományos trafós tápot csináljak-e? (trafóm az van). Ha igen, van-e valami megbízható kapcsolás vagy ötlet? Illetve 2 db 19 voltos 4.7 amperes laptop töltőt párhuzamosan összeköthetek-e? Üdv. Laci
Kapcsoló üzemű tápot javaslok, PC táp átalakítva, vagy a táptrafó másik készülékbe átültetve.
Párhuzamosan kötni nem szerencsés dolog két kapcsoló üzemű tápot, a szekunder oldal optokapun keresztül információt ad a primer oldali szabályzásnak, túlterhelés esetén csökkenti a frekvenciát esetleg letilt.
Sziasztok!
Adott* Van egy Sierra Wireless Fastrack Xtend FXT009 GSM modem. Amit meg kell hajtatnom egy táp egységgel. A mellékelt leírás 32 és 33. oldal részletezi a tápegységgel kapcsolatos információkat. User Guide A le írás szerint nekem Idézet: tápegységgel kell rendelkeznem. „External DC Power Supply connection with voltage from +4.75V* to +32V at 3A” Amit a 10 pines konnektor 7. pinjére a pozitív a 6. pinjére pedig a negatív ért kell kötnöm. Jók a meg látásaim feleslegesen nem akarok venni egy adaptert. Köszönöm előre is a segítséget. mod * A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
Szerezz egy 12 V /3,5 - 4 A tápot, és nem lesz gondod.
Üdv!
Van egy TV tápegységem, melyet valójában TV nélkül szeretnék kipróbálni. Vajon meg lehet ezt az ügyet csak simán a bekapcsolásával oldani, avagy mindenképpen le kell terhelnem a kimeneteit, ha valóban működtetni (és persze méricskélni rajta ezt-azt) akarom. Gyártója: Westel (de láttam én már ugyanezt a tápot 26"-os Hitachi és Orion LCD TV-kben is Tipusa: 17PW22-4 Egyenlőre TV-vel együtt működtetve csupán annyit csinál, hogy "bekapcsolása" után a bekapcsolást-jelző LED dióda világít, de mintha a többi feszültséget ami még szükséges lenne a TV működéhez - egyszerűen nem adja le ... Gyanakszom - vagy a Q831-es tranzisztorra (amely az IC800-as optócsatolót élesztené) - vagy magára a tápegység vezérlő IC-re (FSDM1265R)-re A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
Üdv!
Én egy Hitachi 42PMA500 tápjával szívok fél éve, nagyobb megszakításokkal. Nálam 5 csatlakozó és egy szalagkábel megy a tápba és ha bármelyik nincs bedugva meg sem próbál elindulni. Ha megvannak a gyári feszültség értékek, szerintem csak akkor tudja produkálni a valós adatokat, ha az a terhelés van rajta, amihez a tápot kitalálták. Én simán méregetem az összedugott panelekkel, eddig nem vágott tönkre semmit a biztosítékokon kívül. Ezt ataláltam a táphoz: 17PW22-4 DEAD LOW OUTPUT VOLTS: D807 Leaky,had this twice now. Kérdés: A számítógépem tápegységében átkötöttem a ventillátort 12V-ról 5V-ra. Utána összeraktam és elfüstölt egy mosfet a vinyóban. Utána rögtön méregettem a feszültségeket, de minden a helyén volt. Semmi más nem ment tönkre. Sata-s vinyó volt a gépben. A mosfet egy Stj009 volt, a datasheetje szerint 1-3V GS feszültséggel működik. Lehetséges, hogy a 3.3V-al volt a baj? Narancs kábel megy az alaplapba is, de annak semmi baja. A mosfet meg szenesre sült. Zárlatnak semmi nyoma.
Köszi a választ, de úgy veszem észre,
ez a hivatkozás mintha csupán egy - a témával foglalkozó fórum lenne. Én már rajzilag valójában a helyén vagyok, de ... talán egészen azért mégse ...
Szia!
A ST_BY bemetre kösd rá azt a mindig meglévő feszültséget.
Szia. Köszi. Sajnos csak amatőr vagyok, attól függetlenül mondjuk egy pc tápot azért át tudnék alakítani(labortápot meg digitális forrasztó állomást már építettem). Esetleg tudnál-e segíteni? Alkatrészem van elég. Meg pc tápom is.
Azért kérek segítséget, mert konkrétan erre a feszültségre és áramra nincs találat, kísérletezni meg nem merek (nem volt olcsó a számítógép). Oszcilloszkóp nincs. ( utolsó ilyen kérdés ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
Sziasztok!
Adott egy minipc, ami paneltáppal és egy 60W-os külső adapterrel dolgozik. Ennek a fogyasztását szeretném megmérni, alkalmas erre az olcsó kínai fogyasztásmérő? Mert azt tudom, hogy pl. PC ATX tápegységnél (aktív PFC) esetén nagyon pontatlan, de vajon külső adapter és paneltáp esetén is az vagy ezt tudnám mérni vele? Köszönet!
Lágyvasas műszerekkel korrekt módon mérheted, vagy kereszt tekercses teljesítmény méróvel.
Mit értessz a "mindig meglévő feszültséget"-en?
Talán a bekapcsoláskori LED-re menő feszültséget? Mondjuk - a LED egyébként a TV alaplapjáról kapja a tápfeszt, nem pedig a tápegységtől. Legalábbis oda van rácsatlakoztatva (piros dugó). Nem igazán néztem végig részletesen a vezetékek útját, de ez az egy akkor is így van ... A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
![]()
"a készenléti tápfeszültséget és kösd a készenléti bemenetre" -
Be fog indulni? és akkor legalább terhelés nélkül lehet az egész tápot kiméregetni? Mint pl. a számítógépes ATX tápoknál - ha a lila vezetéket összedugom a feketével? (Alaplapi STDBY.) A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
Majd meglátod, hogy beindul-e. Ez egy megalapozott ötlet volt, próbáld ki.
Sziasztok!
Nos, szereztem egy nagyméretű tápot : FSP180-AAA, 24 volt-7.5 amper Lehet-e valamilyen átalakítást eszközölni, hogy a fentebb említett számítógépet kipróbáljam. (Gericom All-in-One PC/ 19 voltos / 9.5 amperes táp.) Vagy valahogy 19 voltra csökkenteni. (Csak egy butus kérdés : kisebb feszültség mellett valamivel több áram vehető ki, vagy nem?) Segítséget köszönöm. Üdv. Laci A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
A tápon át lehet alakítani a visszacsatolást hogy ne 24 hanem 19V-os legyen, és ha elég a gépnek az a 7,5A amit a táp tud, akkor még menni is fog róla.
Viszont a kérdésed alapján azt javaslom hogy ne nyúlj bele, hanem keress valakit aki ért hozzá.
Üdv.Meg szak-értené valaki nekem ezt a rajzot?A lényeg az volna,hogy a betáp az nem 250V lenne hanem 220-230V összefordított trafókkal elég egyszerű.Szóval,ha jól értelmeztem a doksiját akkor min.20V diff. kell a be és kimenetek között.Én olyan 310V körüli feszt. szeretnék.
Elég lenne csak az R40-et és R39-et változtatni a képlet alapján vagy a zener-t is kell módosítani? TL 783 A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Mit jelent az, hogy összefordított trafó?
A rajzon egy /feltehetőleg/ hálózati trafót látok, amely 250 V-os szekunder oldallal bír. A primere pedig - bár ez a rajzon éppenséggel nem látszik - de szerintem a 220-230 V-os lehet. A szekunder oldal szépen egyenirányítva van és pufferkondíkkal simítva. Így persze már majdnem 400 V az elméleti kimeneti egyenáram érték. Ezért van tehát "ráakasztva" a TL783 stabilizátor kocka, amely nem engedi meg, hogy a kimeneten a teljes kondenzátor kapocsfeszültség megjelenjen ... Mi tehát ebben a probléma? Idézet: Örülök,hogy segíteni akarsz,de ne essünk a vak vezet világtalant tipikus hibájába....„Mit jelent az, hogy összefordított trafó? ![]() Ez az egyik csöves hibrid ampom. anódtápjának a kapcsija,jó kis tápzajelnyomása van meg egyszerű,rövidzár és hőmegfutásbiztos...és van egy marék stabim is még szeretném felhasználni őket. Persze ahhoz külön tekertem traffancsot 250V-ra!Ezt szeretném kihagyni,ezzel a moddolással...,hogy 220-230 lenne a tápfesz.Érted?(nem érted majd megérted) Azért megvárom,hátha jön értékelhető válasz is. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Ott van minden az adatlapon. A drop 7. oldal 10-es ábra, ami szerint ha nem nagy az áram és nem magas a tok hőmérséklete akkor 5V körül van.
A fesz állítása a 12. oldalon az alsó ábra, R1-R2 aránya. A Z1 gondolom VI-VO miatt van ott, mert az nem lehet több 125V-nál. Idézet: „A Z1 gondolom VI-VO miatt van ott, mert az nem lehet több 125V-nál.” Én is erre gondoltam,így világos már a többi az menni fog.Köszönöm szépen.
Köszönöm. Nem nyúlok.
Amúgy is tárgytalan, mert egy 19-voltos 7-amperes táppal ki lett próbálva ampermérőn keresztül. 5 mp után már több, mint 8 amper volt, és leoldott a táp. De legalább tudom, hogy működik. Üdv.
Hello
Egy álitható feszültségű tápegységet szeretnék késziteni a 220V - 12V transzformátor már adot véleményetek szerint ezeközül jó nekem valamelyik ere a célra ? Bővebben: Link1 Bővebben: Link2 azért nézelődöm külföldön mert it szlovákiában elég drágák ezek a dolgok
Nem lenne egyszerűbb egy sima LM317-tel megoldani azt a tápegység dolgot?
Az 1.5 A-ig alapból kijön néhány ellenállásból (ha egy körkapcsolóval (jaxley) már eleve fix kimenő-értékekre lövöd be), vagy egy körforgós potméterrel, amellyel aztán folyamatos állítási lehetőséged van? Az ára még 150 HUF-ba sincs! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2015
Sziasztok!
Van egy tápegységem amiben tönkre ment egy 560µF / 200V kondi. Mivel ilyet nem találtam, egy ismerős mondta, hogy bele tehetek 2 db 680µF / 200 V ost is így is jó lesz. ( Azért kettőt mert 2 db 560 as van egymás mellett és mind a kettőt cserélni kell) Jó lenne így szerintetek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |