Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van esetleg valakinek teszt áramkör, próbapanel kapcsolása a Pickit 2-höz? Megköszönném!
Igen pont ilyenre gondoltam!
A Nyáktervet tőlem lehet igényelni, saját tervezés. A Panel a következőket tudja:
- 4 darab 7 szegmenses kijelző amiket multiplex üzemmódban lehet meghajtani. - 12 darab gomb, mindegyik gomb ki van vezetve egy-egy tüskére, gombnyomás esetén logikai alacsony szint lesz a tüskén. - 8 darab LED, melyet egy shift registerrel (CD4094) lehet meghajtani. - HD44780 kijelző, melyet 4 bites üzemmódban lehet vezérelni, ugyanis azokat a kivezetéseket vezettem ki egy tüskesorra. - 3 darab 5V-os relé, amelyek külön stabkockáról üzemelnek, így a mikrokontrollert nem zavarják meg, a reléket 1-1 darab BC547 tranzisztor vezérli. - Mikrokontrollernek lehet használni PIC16F868, 18F4550 vagy hasonló lábkompatibilis IC-ket. Ha kérdés van a panellel kapcsolatban akkor kérdezzetek.
Szia!
Szeretnék gratulálni a fejlesztő paneledhez nagyon szép és ötletesen kivitelezett igényes munka! Szeretném utánépitení amihez segítségedet kérem nyákterv ügyében!
Felteszem a panel tervét vasaláshoz meg a beültetési rajzot hozzá. PDF-ben teszem fel, így egy az egyben csak nyomtatni kell.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a gyorsaságodat magam és minden utánépítő nevében
Köszi, de lehetne kérni méretarányosan, hogy nyomtatáskor ne kelljen vele vacakolni? Mert így a top oldala nagyobb, illetve egy poziciórajzot, hogy azt is rá kelljen vasalni, köszönöm!!!
Azért raktam be PDF-be, hogy ne keljen a méretaránnyal vacakolni, így egy az egyben kinyomtatod és vasalhatod is. A panel mellesleg 180x100mm nagyságú. Feltettem a beültetési rajzot is méretarányosan.
Sziasztok.
Szeretnék építeni egy komolyabb fejlesztői környezetet 18F452-es PIC-hez sajnos sehol sem találtam elég infót az utánépítéshez. Egy kétoldalas A4es panelre ráférjen. Valami nagyon hasonlóra gondoltam csak ehhez sok alkatrész típus nincs leírva.Bővebben: Link Ha tudnátok linkelni egy NYÁK rajzot meg egy beültetési rajzot esetleg még egy leírást azt nagyon megköszönném, de az is jó lenne ha a linkelt oldal beültetési rajzát megkapnám. Előre is köszönöm a segítséget
Egy dugdosós próbapanel nem jó? Arra kb. azt kötsz rá, amit akarsz. Jónak tűnnek ezek a felejsztői környezetek, de egyszerre be is korlátoznak, ha valami olyat akarsz kipróbálni, ami nincs a panelen. Szerintem.
Ami a weboldalon volt azt is lehet még bővíteni olyan lenne a legjobb csak egy csomó alkatrészt nem tudtam beazonosítani. Ha más nincs akkor jó lenne a dugaszolós is, de itt a fórumon csak képeket találtam róla de után építéshez sajnos nem elég.
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy csak szoftverfejlesztésre érdemes gyártani egy panelt. Nem járnál jobban pédául egy Ilyesmivel?
Nem tudom eldönteni, mennyire kompatibilis egy arduino projekttel, érdemes lehet összehasonlítani a kettőt.
Én egy PIC fejlesztői panelt szeretnék épiteni, nem csak 452es PIC el szeretnem hasznalni. Ha lehet egy nagy ketoldalas panelen legyen de jo az összeállithato is . Másmilyet nem szeretnék. Csak nem találtam elég infót az utánépítéshez.
Te tudod... Tapasztalataim alapján ami mindent tud jó, az nem tud igazán jól semmit sem.
Egy nagyméretű panel sok átkapcsolási lehetőséggel sok tévesztési, és meghibásodási lehetőséget jelent.
Jó nekem a több panelból álló csak itt a fórumon képeket találtam csak nyák rajzokat nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |