Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   127 / 136
(#) McAdams válasza eyess hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

1 réteg fólia kezelve. Teljes fedettséget ad a spray nem lehet túlvilágítani
(#) Electro válasza McAdams hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Black Covering spray
Ilyen spray, amit használsz?
(#) McAdams válasza Electro hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

igen! És a spanyol cégnek van egy dtp fóliája ami olyan mint a pausz azon még jobb a tapadása a tonernek és persze azon is lehet használni a sprayt
(#) kaqkk válasza McAdams hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Én is használtam ezt a cuccost tényleg jó de nem mindegy milyen nyomtató és milyen toner az amihez használod ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 11, 2015 /

Valami készül! Belül lefessem matt feketére?
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2015
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Ápr 11, 2015 /

Ha levilágító lesz, akkor fehérrel fesd ki a belső felét, ha szárító, akkor feketével.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2015 / 1

Levilágító lesz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015

Kép 018.jpg

(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Ápr 12, 2015 / 1

Jobb lesz mint az "eredeti"
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

A fehér elnyeli a felesleges UV-t?
Úgy döntöttem, nem festek. A vákumos leszorító keret megakadályozza az alávilágítást. (remélem) Ha mégsem, akkor ráérek festegetni.
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

Nem, nincs felesleges UV. Éppen elleknezőleg, egyenletesebbé teszi a megvilágítást, a falakról több fény verődik vissza, tehát még a hatásfokot is javítja.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

Úgy gondolom, hogy a merőlegesen érkező sugarak a hasznosak. A többi mind az alávilágítás melegágya. A 4 db cső elegendő megvilágítást ad. Kb. 27 cm távolságból világítja meg. Kb. 30 másodperc expozícióval megelégszik 6mm vastag üveglappal leszorítva. 1,5mm-es polikarbonáttal ez sokkal kevesebb lesz.
(#) Electro válasza pjg hozzászólására (») Ápr 12, 2015 / 1

Odáig nem beszélhetünk alávilágításról, míg a lézernyomatot a festékes felével a nyák felé helyezed fel.

Ezt nem én találtam ki, tanárom segítségével az egyetemen gyártottam jó pár nyákot, s a levilágító, amivel dolgoztak, uv csöves volt, a belső oldalai pedig - kb 15°-os szögben megdöntve - és a csövek alatti rész alufóliával - fényes felületével felfelé - volt burkolva.

Egyik panelon se volt alávilágítás, éles vonalakat kaptunk ezzel a módszerrel.
(#) Mdavid válasza pjg hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

Egy cső nem tud csak a felületre merőleges sugarakat kibocsátani. Szóval szerintem a fehérre festés nem növeli az alávilágítás esélyét.
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

Idézet:
„Úgy gondolom, hogy a merőlegesen érkező sugarak a hasznosak. A többi mind az alávilágítás melegágya.”
Ha csak nem lézeres levilágítód van, a panel minden irányból kapni fogja a fényt. A többit már leírták.
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Azt szeretném megkérdezni, hogy befolyásolja e a megvilágítást az, hogy az egyik oldalon üveg, míg a másik oldalon polikarbonát van. Az üveg ugye jól szűri az UV-t míg a poli egyáltalán nem.
Van másfeles polikarbonátom. Az jó lenne mindkét oldalra? Összeszívja a vákum?
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Ma ezt gyártottam. Még nincs összeragasztva, mert az üveg helye nincs kimarva. Holnap csinálok egy marógépet.

IMGP7203.JPG

(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Jó lesz ez ! Nálam nem okozott semmi problémát az üveg mert én fénymásolóból bontottam ...

Ha nem marod ki a helyét ,csak ráragasztod a polikarbonát lemezt akkor is jó ,legfeljebb nagyobb zsanér és békazár kell...
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

A békazár egy Tesla B42-es magnóé volt.
Van üveglapom szkennerből bontva. Bár UV szempontjából mindegy. Van egy fajta üveg ami átengedi az UV-t. A higanygőzlámpa kisülőcsövét csinálják belőle. Nem hinném, hogy síküveget csinálnának belőle.
A két "üveg" közé milyen tömítést tettél? Olvasom, hogy szivacs, de az hogyan tömít? Még a szívócsövön (bevezetésén) gondolkodom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015

Egy a hűtéstechnikai boltokban kapható öntapadós hőszigetelő szalagot ragasztottam rá és a fán keresztül fúrva vezettem be a szívócsövet amit szilikonnal ragasztottam a fakeretbe .
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Ápr 25, 2015 / 1

Két kép
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Szerintem ez is megfelel ..
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Összeragasztottam a kereteket. Előtte belemartam a fólia helyét. Képzeld rosszul emlékeztem. Nem 1,5mm vastag a polikarbonát fóliám, hanem 0,5mm-es. Csak azért tűnt vastagnak, mert 2 tábla.
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Szerintem nem probléma , lehet mindkét oldalon polikarbonát..
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Úgy csináltam. Holnap keresek a két fólia közé tömítést.
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Ilyen fekete tömítőt nem kaptam. Az egyik boltban nem is láttak még ilyet, a másik betegség miatt zárva Viszont otthon volt ilyen P profil. Tökéletes.

p profil.jpg

(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Zsanért sem kaptam.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015

Zsanér.JPG

(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Nem túl magas a a p profil ,vagy jól összenyomja a keret ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Majd kiderül. Kézzel (két ujjal) össze tudom nyomni kb. 1mm-re.
Következő: »»   127 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem