Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   216 / 313
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Az LD7575 6-os lábán (Vcc), 10 és 15V között ugrál a feszültség.
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Csak a doksit kell megnézni és kiderül, hogy a 10V bezony kevés, azért áll le, a visszatápláló diódáját cseréld shottky diódára. A rajz9on amit mutattál a D201 lesz az.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015

LD7575.jpg

(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

És az elég lesz neki? Mármint úgy értem, az csak kb 0,4V nyitófesz. különbség. Vagy a gyorsasága miatt többet 'enged át'?
Csak holnap reggel tudom kipróbálni.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Igen, eddig mindíg bevált.
(#) misi06 hozzászólása Máj 30, 2015 /

Üdv! Elment a képe a monitoromnak. Szétszedtem, kicseréltem a kondikat gondoltam hátha az lesz a gondja de sajnos nem. Ha zseblámpával rávilágítok látszik hogy van kép. Esetleg valaki járt már így?
(#) zenetom válasza misi06 hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Szia!
Akkor "csak" a háttérvilágítás adta meg magát. Milyen háttérvilágítása van? Gondolom CCFL (azthiszem, legalábbis), vagyis ilyen pici neoncső-szerűség. Ha ilyen, akkor nézd meg, hogy nem-e jött le valamelyik végéről a vezeték, mert akkor letilt a vezérlő (én már többször tapasztaltam ezt).
Szerk.: mikor szeded szét, ajánlatos lefényképezni hogy volt összerakva, mert el lehet vele bíbelődni rendesen
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2015
(#) Laurox hozzászólása Jún 1, 2015 /

Sziasztok!
Hátha valaki tud segíteni. Van egy LG w1934s monitor, melyen csak a led villogott, és képet nem adott. Kikapcsolni így sem lehetett. Aztán lehúztam az LVDS kábelt a kijelzőről és úgy beindul és úgy is marad. (fehér képernyővel, természetesen.) Tehát a táp/iverter akkor jó lehet. Kipróbáltam a kijelzőt egy másik elektronikával, szépen adja a képet. Tehát jól gondolom, hogy a vezérlő panel van letérdelve? Mindenesetre kicseréltem rajta az összes kondit, meg még a kristályt is. Azóta már semmi életjelet nem ad a monitor! Puff! Szerintetek mit lehetne kezdeni vele tovább?

Üdv: laurox
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

A beállításokat tartlamazó (24C16 talán) flash IC-t kellene törölni, hátha észheztér, rakhatsza helyére új üreset is, ha nincs programozód, de próbának az is jó lehet, ha leszeded és úgy próbálod, menteni nem fogja a beállításokat, de talán elindul.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

Köszi!
Erre gondolsz? Itt SMD változat van, bár elolvasni nem tudom rendesen a számát. Létezik, hogy ettől már se kép, se hang nincs a monitoron, mert "megbolygattam" a panelt?

lg eeprom.jpg

HA több 24C-s van, akkor igen, szokott lenni 02-es az a DDC-t tartamazza, azt ne piszkáld, ha 25LV vagy hasonló, az pedig a FW lesz. Amúgy esélyes, hogy meghalt a tsumu IC elég gyakori.

Értem. szerintem ez a panel kuka lesz... Vagy becserélem valamikor egy jóra.

Ha gondolod átnézhetem a dobozaimat, ha találok és mukodik is 2k+postáért elküldöm.

Oké! Szuper lenne!

Sajnos nincs ilyen, csak hasonló, talán jó lenne, de más a gomb és a tápcsatlakozó.

A gomb-csatlakozót még át lehet forrasztani talán... de a tápcsatit nem tudom. Kár..
(#) Laurox hozzászólása Jún 3, 2015 /

Sziasztok!
Inverter trafóval kapcsolatban szeretnék egy marhaságot kérdezni. Samsung 940nw monitorban lévő, TM1017 iker- trafó helyett be lehet rakni egy másik fajtát? Mert csak TMS9190ct van itthon, kettő is. Tudom, hogy a lábtávolság nem stimmel, de legalább próba képpen betehetném egy kis módosítással? Vagy sok különbség lehet a kettő között?
Bocs a buta kérdésért!
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Jún 3, 2015 /

Be lehet tenni helyette bármit, maga a trafó nem bonyolult szerkezet, gyakran helyettesítek hasraütésszerűen és beválik, de az említett megoldásról tapasztalaztból tudom, hogy nem működik. Mérd meg a szekunderek ellenállását, azt hiszem a 9190 jóval nagyobb ellenállású, illetve látni a primeren, hogy melyiken van több menet.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 3, 2015 /

Köszönöm szépen a gyors választ! Tehát ha be is rakom "kísérletező kedvemben" akkor nem ártok vele semminek, legfeljebb nem fog működni? (Multimétert csak a jövő hónapban tudok venni sajna )
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Jún 3, 2015 / 1

Igen.
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Végül eljutottam oda, hogy kicseréltem a sima diódát, shottky-ra. Sajnos nem javult a helyzet.
Lassú és ütemes ciccenés az össz életjel.
Van még ötlet, vagy lehetőség táppanel cserére (értelmes áron), vagy hagyjam rá?
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Átméregetném a soros ellenállásokat (primeren), a primer puffert és így tovább. Próbáld ki a tápot műterheléssel esetleg. Lehúzott kijelzővel is ezt csinálja?

Igen, csak a táppanel magában is ezt csinálja.
Kondik nem púposak.
Átméregetés alatt mit értesz? Forrasszam ki a kondit, és mérjek rá?

Igen, ezesetben érdemes lenne a primer puffer kapacitását megmérni, lehet, hogy telejesen szakadt.

Kiszedtem a 100µF / 400V-os kondit (remélem erre gondoltál):
91,7µF ; ESR=0,7 ohm ; Vloss=1%
Ez rossz?

Annyira semmiképpen sem, hogy ilyet okozzon Át kell mregetni a passzív alkatrészeket nicns jobb ötletem.
(#) wolfi hozzászólása Jún 4, 2015 /

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Samsung SyncMaster 2243nw típusú monitorom, ami nem nagyon de láthatóan elkezdet a képernyő "villogni".
Olyan mint a CRT -nél az 50 hz es mod kb. Van amikor nem látni, van amikor jól megfigyelhető, ezt azóta csinálja amióta probléma volt a villanyhálózattal(szakadozott az áram, nem volt rendes kontakt a bejövő kábelen). Táp panelt megnéztem szemre a kondik jók, a 150µF 450V os kondit ki is mértem jó.
A nagy kérdés mint mindig: MI LEHET A GONDJA?
(#) Buvarruha válasza wolfi hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

A scaler panelen ellenőrizd,c serld a kis elkókat (10-47uF)..
(#) wolfi válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

A scaler panel az amin a vga csatlakozó van?
(#) Buvarruha válasza wolfi hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Így van.
(#) Helios hozzászólása Jún 5, 2015 /

Sziasztok!

Ma úgy döntött a monitorom, hogy nem kapcsol be. A monitor típusa Daewoo HL720A. A hibajelenség a következő: csatlakoztatom a konnektorhoz, majd kigyullad az üzemjelző led zöld színnel, mintha üzemelne, majd egy sípolás - mintha töltene valamit - majd a hang abba marad és ezután készenlétbe kapcsol. A kondenzátorokra gyanakszom, de nem találok rajtuk sérülést, nem púposak. Tudna valaki valami tippet adni? Mert jelenleg nincs tartalék monitorom. Előre is köszönöm.
Következő: »»   216 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem