Fórum témák
» Több friss téma |
Egy tengellyel lesz az előlapi gombbal összekötve. Nem akartam kábeltengert, meg 50 átkötést a nyákra, és így volt a legegyszerűbb
Sziasztok!
Ehhez a kis egyszerű hibrid fejhallgató erősítőhöz tudnátok tápegységet ajánlani? Több variációt is kipróbáltam, de 12 voltnál erős búgás hallható, kb. 10.5v-nál megszűnik, akkor jó a hangja is, de ezt kevésnek tartom. Továbbá úgy tudom a FET drain és source lába között mért feszültséget 6v kell állítani!? IRF510 és ECC82 cső van rajta. Köszönöm!
Szia! A jelenlegi tápod milyen? Az is lehet, hogy megfelelő, csak alacsony a feszültség a benne lévő stabilizátor számára.
A FET-en a fél tápfeszültség az ideális.
Szia! 12,5v 2A, sok, 12db 470 mikrós kondival, 4 diódás egyenirányítással.
Szia.
Külföldi fórumon ezt ajánlották hozzá. Működik is rendesen vele. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2014
Köszönöm a segítséget!
A stabil táp bejött, de így s marad egy kis zúgás, vagy sistergés. Gondolom ez már a cső hibája lehet.
Sziasztok!
JLH -hoz meg tudnátok osztani velem egy biztosan működő, nyomtatható formátumú NYÁK rajzot? Valamit elrontottam a sajátomon, mert nem működött, ki is töröltem azóta a tervet és nem szeretnék mégegyszer ebbe a hibába esni. Köszönöm
Sziasztok!
Szeretnék belefogni életem első csöves fejhallgató erősítőjének megépítésébe. Tudnátok ajánlani olyan kapcsolást, amiben kevés buktató van, de azért magas hangminőséget képvisel? 32 Ohmos fejhallgatóhoz kéne. Az előtte lévő DAC kimenőjele elég nagy, ha ez segít leszűkíteni a kört. Köszönöm!
32 ohm -os füleshez jó minden kapcsolás .
Tudnál is ajánlani kapcsolást ami már bizonyított?
Special még nem sok csöves fejhallgató erősítőt építettem még de amiket igen azok mind megbirkóznak a 32 ohm -os fülessel !
Itt tudsz szétnézni ...
Melyikhez könnyű/olcsó csövet szerezni ami jól is szól?
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
Hu kinek mi az olcsó és a jó ? Ezek a kérdések már meghaladják az építés fogalmát !
Csináld meg ezt. Bővebben: Link Ezt is megépítette CIROKL, ott van a galériájában. Végcsőként a 6AS7/6080 vagy 6N13 kettős trióda helyett alkalmazzál inkább 2 db (csatornánként 1) orosz 6SZ19 triódát. Ugyanaz, csak külön, és olcsóbb, válogatni is jobb.
Az azért elég vicces, hogy a linkelt oldalon lévő cikk végén leírják, hogy nem is hallgatták meg hogy szól.
Erről a kapcsolásról mit gondoltok.
Ezt a kapcsolást 32 ohmhoz nem ajánlanám. Szerintem ez 300-600 Ohm-al muzsikálhat szépen.
Első csöves fejhallgatónak én ezt ajánlanám! 32 Ohm-al is szépen boldogul, és igen kellemes hangja van.
Pedig kifejezetten 32 ohmhoz van tervezve: Bővebben: Link
Szervusztok,
Nem próbálta senki az LM 1875 -ös Gainclont ? itt elég jókat írnak rólla : http://www.headfonia.com/gainclone-and-headphones/ Mit szoltok hozzá ?
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne,hogy valaki próbálkozott-e már ezzel: Erősítő Esetleg tapasztalatok a hangzásról? Egy fejhallgatóhoz szeretnék valamit építeni,ami viszonylag olcsó és egyszerű,de nem recseg,amikor zenét hallgatnék rajta.. Notebookról hallgatom a fejhallgatót és elég halk.. Köszönöm
Szia! Az LM386 picit zajosabb mint az jól esne a mindennapi használat során. Meg tudnád mondani hány ohm-os a fejhallgatód? Ahhoz lenne célszerű kiválasztani a kapcsolást.
Szia
Ez egy K518DJ típusú fejhallgató,dobozán 32Ω van feltüntetve.
Például NE5532-vel egész kulturált hangút építhetsz/vásárolhatsz, ha integrált-áramköröst szeretnél. Bővebben: Link
Bővebben: Link
Szia!
Ehhez az AKG K518DJ fejhallgatóhoz izmosabb fejhallgató erősítő kell, ez 2W -os. Nekem is ez volt a gondom, az enyém 45Ohm/1500mW. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2015
Szia! Elnézve az érzékenységét párszor 10mW kellően meg kéne hajtsa, igaz a noti kimenete kevésnek bizonyult, először magas impedanciára gyanakodtam.
Idézet: Szólni fog, de a kihajtástól még messze lesz.. Ha már egyszer 2W -tal nyúzható, hagy szóljon... Tapasztaltam az enyémmel, hogy egy jó erősítővel, meg jó, dinamikus hanganyaggal nem tűnik soknak az 1W sem. „párszor 10mW kellően meg kéne hajtsa” A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2015
Még várat magára a megerősítésed, hogy watt nagyságrendű kimenő teljesítmény szükségeltetik, azért erre az esetre is tudok ajánlani a saját repertoáromból: Bővebben: Link
Jé, ugyanezt építem, csak én 10mA -es áramgenerátorokkal a bázisoknál.
A 4,7 Ohm -os emitter ellenállásokkal mennyi lett a nyugalmi áram? |
Bejelentkezés
Hirdetés |