Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » New Holland CS640 szintező elektronika
Témaindító: kissattila88, idő: Jún 17, 2015
Témakörök:
Ismerősöm New Holland CS640 konbánj- án tönkre ment a szintező elektronika. Ki cseréltünk benne egy feszültség szabályzót de még mindig nem jó. Csinált valaki ehhez hasonlót? Potméter vezérel relét ami hidraulikus szelep nyit és zár ami a vágó asztalt mozgatja jobbra ,balra, le ,föl. Olyan kapcsolás kellene nekem ami az eredeti szintező elektronikát meg kerülve szintezné az asztalt.
Az nem lesz egyszerű. Inkább az eredetit kéne megjavítania valami hozzáértőnek.
Helyileg merre van? Ne akarjátok megjavítani, ha nem értetek hozzá... Tudni kéne, hogy pontosan mi alapján, mit és hogyan szabályoz, akkor lehetne csinálni ilyen elektronikát.
Az a vicc, hogy színvonalban kb. az. A legújabb gépek már elég komolyak, de olyan 10-15 éves gépekkel találkoztam, hihetetlen gagyi megoldások vannak benne.
Én elektronikai műszerész vagyok. Nógrád megye. ilyen lett kicserélve benne LM2937 erről kapja potméter a feszültséget.
Egy hobbista is érthet egy komoly elektronikához.
Remek. Már csak azt kéne tudnunk, hogy a potméter mit szabályoz. No meg milyen módon mozgatja a vágóasztalt, a magasságot hogyan érzékeli, meg ezer ilyesmi dolgot, ami most nem jut eszembe. Ha megszeretnéd javítani szerezz az eredeti állapotról rajzot. Ha nem tudsz rajzold vissza. Egyébként esélytelen a javítása. Egy helyettesítő új elektronika gyártása pedig még kevésbé lehetséges.
Majd hét végén átmegyek az ismerősömhöz és készítek ár képet.
Vázlat a vezérlő rendszerről.
Ennél azért bonyolultabbnak kellene lenni. A visszajelzést hiányolom a rajzról, ami viszajelzi az elektronikának, hogy hol áll a vágóasztal. Mert annélkül a potméter bárhova van fordítva, csak megy véghelyzetig erre vagy arra a hidraulika. Gondolom a potméter pozícióját kellene követni a vágóasztalnak (proporcionális vezérlés).
Erről van szó. Rajz nem pontos hétvégén csinálok képet a rendszerről.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2015
Az segíthet. Az vezérlőelektronikát mindkét oldaláról fotózd le.
Nálam ez úgynézki, hogy a support bovdenekkel csatlakozik a potméterekhez. Egy nullázógombbal mented az elektronikának a fix állást. Egy dőlésérzékelő van a gépen, ami ha dől a gép akármerre a hidraulikát mozgatja a lefixált 0 ponthoz. Tök egyszerű az egész..
Akkormegy véghelyzetbe a hidraulika, ha felborul a gép. Egyébiránt nincsenek akkora eltérések a talajon.
Én azt hittem, hogy a potmétert ember állítja, hogy milyen magasan legyen a földtől a vágóasztal. És ezt tartja automatikusan. Ehhez kellene pozíció visszajelzés. De látom, nem így van.
Az ic-k ből kivan köszörülve a típus jelzés.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |