Fórum témák
» Több friss téma |
Az MCLR nincs felhúzva, de le van tilva. A programozó jól van bekötve.
Blank check-nél azt ellenőrzi, hogy üres-e. Tehát nem árt előtte egy törlés.
Ez ugyan nem PIC-es megoldás, de működik:
Szélesítsd ki a túrás nyílását annyira, hogy egy sörösüveg beleférjen! Szájával fölfelé ásd be annyira, hogy kb 3 cm-t álljon ki! Az üvegben a légmozgás infra hangot hoz létre. A másik hatékony megoldás: Ültess vakodűző spenótot. Az még hasznos is, mert ehető.
Sejtettem.
Érdekes viszont, hogy csak az Mplab-nál dobja ezt a hibát, a PK2 saját progijával nem produkál semmit. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Szép napot mindenkinek. Tudna e valaki segíteni pic 16c65A mikrovezérlővel kapcsolatban?
Meghalt a kazánvezérlőm pic egyik kimenete, és szerettem volna egy új chipre megírni a tartalmát. Kiolvasáskor kellett szembesüljek azzal hogy ez nem fog ilyen egyszerűen menni. Sajnos a kódvédelem aktiválva van. Olvastam valahol hogy van rá mód hogy ezt kikapcsoljuk, de már nem emlékszem, ill. azt is tudom hogy ez mikrovezérlő típusonként is változó. Mit tudok tenni?
Felejtős. A kódvédelem pont azért van, mert amatőr eszközökkel nem nagyon lehet feltörni, legalábbis még nem hallottam róla, hogy valakinek sikerült volna.
Van egy régóta használt késleltető rutinom ami 16F-en jól működik, de 18F-en nem. Biztos vagyok benne, hogy a goto $+2 a baj, de nem tudom mi a gondja. Úgy tudom, hogy párosnak kell lennie az ugrásnak, de mégsem jó.
Üdv Urak!
Feltettem ide egy kérdést, ami valamilyen okból kifolyólag át lett pakolva a PIC programozás C nyelven topikba. Amit nem igazán értek, hiszen a kérdésfeltevésemben rávilágítok, hogy nem igazán vagyok jártas sem a PIC-ek lelkivilágában, sem a C programnyelv terén, ergo úgy gondolom, hogy kezdőnek számítok ebben a témakörben. Azért is itt merészeltem kérdezni ezügyben, mert ahogy látom, itt kicsit nagyobb az élet. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1805299.html#1805299 Tudna nekem ebben valaki segíteni? Megköszönném. HP A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Használj címkéket!!!! Szimuláld el a programodat!!!
- A goto utasítás a 18F -eken két szót foglal, így a goto $+2 csak magát a goto utasítást ugorja át. - A bra utasítás csak egy szót foglal... - Ha már 18F:
Na, tegnap kicsit zombi voltam. Szóval a kódvédelemmel lesz valami...
Biztosan jól van beállítva az MPLAB-ban a PIC típusa?!
Bár én annyira sőt egyáltalán nem vagyok jártas az I2C kommunikációban, de talán néhány dologra rávilágíthatok.
A PIC beállításait nézd át, hogy az I2C biztosan jól működjön. A programkódban ezen beállítások nem látszódnak. A legjobb az lenne, ha szimulátorban tesztelnéd ezen kommunikációs csatorna működését. Én mindig egy memóriával szoktam tesztelni, ha azt viszi akkor működnie kell mással is. Mondjuk én csak az SPI-t használtam eddig. Továbbá meglesve az adatlapot, úgy látom, hogy ennek a chip-nek vannak konfigurációs regiszterei, szóval ezeket is be kell állítani. Bővebben: Link Ezen doksi kiemelt részei lesznek a következők amelyeket értelmezni kell: 5.3.2 READING DATA FROM THE DEVICE 5.3.3 WRITING A CONFIGURATION BYTE TO THE DEVICE Ebben a doksiban vannak példák is, hogyan kell bekötni az alkatrészt és a diagramok mutatják a kommunikáció folyamát illetve az egyes adatok egymásutáni következésüket, illetve az időzítéseket. Sajnos csak ennyit tudok segíteni, ha ez annak számít.
Sziasztok!
Van egy PIC161459-esem és az errata szerint az a típus(A2) van nálam aminél a Flash memóriát csak 4MHz-en vagy alatta lehet írni. A másik két típust (A5,A6) szabadon lehet írni de, ezt honnan tudhatom meg vásárlás előtt, hogy melyik típusról van szó?
Legjobb, ha megkérdezed az eladótól. Ha nem tud válaszolni, akkor keress máshol.
A tokozáson rajta van a gyártási idő. Vesd össze a típus errata dokumentációjában szereplő időpontokkal.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Én a chipcsókáktól vettem 18f14k50-et, és az is az utolsó előtti típus volt.
Idézet: Tudom, tudom. Szimulálni szoktam is, onnan tudom, hogy a goto-val van a gond.„Használj címkéket!!!! Szimuláld el a programodat!!!” Ez nem volna rossz, de a szimulátor szerint 50 msec-el kevesebbet késleltet mint eredetileg, ugyanannál az órajelnél. de BRA $+4 -el jó lett. Bár nem mondanám, hogy ezt a goto dolgot értem. Idézet: Igen, mert a GOTO beolvasása 2 gépi ciklus, míg a BRA csak 1... ahányszor csinálja, ezek annyiszor "gyűlnek" ! „Ez nem volna rossz, de a szimulátor szerint 50 msec-el kevesebbet késleltet mint eredetileg, ugyanannál az órajelnél”
Köhömm.. Bővebben: Link
Jóvanna! Nem voltam itthon, nem tudtam megnézni.
Szerintem jól van. Lásd a mellékletet.
Valóban. Asm első pár sorát bemásolnád?
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Inkább felteszem az egészet, mert nem tudom mire vagy kíváncsi pontosan. Illetve ha a config érdekel az elég hosszú, mert a teljes config részt bemásoltam, csak ki kommenteltem a nagy részét.
Ez alapján pedig jónak tűnik.
Egy észrevétel, hogy a "CBLOCK" rész után én írni szoktam egy memória kezdő címet, akárcsak a programmemória "ORG 0x0000" esetén.
Én is szoktam, de itt most kimaradt, mert csak próbából összedobtam, hogy ki tudjam próbálni az új szerzeményt!
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan kapcsolást ahol egy mobiltelefon fülhallgató kimenetét kötném a pic-re. Amikor cseng a telefon a pic bekapcsolja a szivattyút. Sajnos nem sikerül megoldanom, hogy a csengetést a pic érzékelje. Egy tranzisztort használtam, de nem működött, pedig megpróbáltam darligtonnal is, sőt kettővel is. Azon gondolkodtam, hogy a helyes működéshez kell e a telefon akkuját és a kapcsolásomat közös földre hozni? Van esetleg ilyesmiben valakinek tapasztasztalata?
A fejlhalgató kivezetésének gnd-jével közös földre kerül az "aku". Simán tegyél soros diódát a kimenetre, majd kondenzátort és egy ellenállást párhuzamosan a kondenzátorral, hogy kisüsse, ha nincs jel (4.7k mondjuk). Ha nem elég a kimenő feszültség, akkor a PIC-ben használj ADC-t. Ha az érték nagyobb mint 50 (vagy amennyi kell), kimenet magas, különben alacsony. Ennyi.
Jó lenne megmérni a feszültséget a teló kimenetén. Lehet, hogy nagyon kevés. Szerintem kondis leválasztás elég oda. Én is hasonlót szeretnék, épp ez a rész hiányzik.
Az adc jó ötlet, köszi. Comparator lesz belőle, mert adc nincs picbe, de a lényeg ugyanaz. Az volt a gond hogy két tranzisztor után sem tudtam mérni a kimenő feszültséget, digitális mérő nem mutatott értéket ezért gondoltam hogy a közös föld lesz a probléma. Kipróbálom köszi.
Ui: csak a hecc kedvéért valakinek van ötlete hogy miért nem tudtam feszültséget mérni tranzisztoros erősítő után? Túl kicsi volt az áramerősség ami a fülhallgató kimenet kaptam és még két tranzisztor után sem erősített eleget hogy a pic logikai 1-nek vegye? Akkor ilyen erősítős megoldással hogyan kellene megcsinálni? Esetleg fettel? Ezt a dióda kondenzátor ellenállás dolgot nem értem pontosan hogy kell megvalósítani de megpróbálom. Mi lenne az a kondi leválasztás Bell? A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2015
Van vibramotor abban a telefonban? Az arra kerülő feszültség talán elég lehet egy tranzisztornak .
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2015
Audio jelet akarsz digitális voltmérővel mérni?
Sok sikert! Tegyél a fejhalgató hangszórója helyére egy egyenirányítót. A + - közé egy 10qf- os kondit, vele párhuzamosan egy 2,2k ellenállást. A negatívot kösd a PIC negatívjára, a pozitívot meg egy analóg bemenetre. Nem utolsó szempont az sem, hogy a telefon fülhalgató kimenete kapcsolóval érzékel, vagy terhelést figyel.
Hát nincs másom, ezzel próbáltam mérni. Szegény ember főzzel víz
Köszönöm a leírást, így már értem. nedudgi: Azt szeretném hogy szétszedés nélkül, bármilyen telefont használhatnék, ha csatlakoztatom. Ezért nem a vibramotorral kezdtem, de az biztos egyszerűbb lenne. HA más nincs, akkor a képernyő fényét fogom valahogy érzékeltetni a PIC-kel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |