Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   141 / 200
(#) kokozo válasza Béla 66 hozzászólására (») Jún 26, 2015 /

Szia!
Csak egy kérdés.. Másféle elrendezésben nem gondolkodtál? Én biztos hogy a atmega mellé tettem volna az ad7302-t és az ad fölé a ds-t ezzel az elrendezéssel kb felére tudnád csökkenteni a méretét.
(#) Béla 66 válasza kokozo hozzászólására (») Jún 27, 2015 /

Szia!

Első nekifutásra az volt alap Atmega mellé - AD (szinte kiált ezért az elrendezésért), DS-re már nem emlékszem.
De a későbbiek során valami miatt így alakult, már nem emlékszem miért, mivel már régen készítettem a tervet. Most újra elővettem, hogy átnézzem (így talán nem esem ugyanabba a hibába), és az esetleges hibákat javítsam (volt is benne)!
A méretcsökkentés nagyon jó volna!!
(#) kokozo válasza Béla 66 hozzászólására (») Jún 27, 2015 /

Szia!
Van még egy probléma.. a kapcsolási rajz teljesen más mint ami a nyákon van főleg az atmega lábkiosztása.
(#) Béla 66 válasza kokozo hozzászólására (») Jún 28, 2015 /

Szia!

Elvileg a "rar"-ban benne van, a DIP tokos atmega lábkiosztása.
(#) Pali79 hozzászólása Júl 5, 2015 /

Sziasztok!
Mellékelek egy kapcsolási rajzot és a hozzá való nyák tervet, ha valaki lenne kedves átnézni! Nem szép de legalább jó ronda! A PIC és környéke nem érdekes, mert mindig változik minél többet agyalok rajta. A lényeg a hangszín szabályzó rész és a digitális potméterek. A potik kivezetése az ic-k 5-6-7 és 8-9-10 lábain vannak. Köszönöm előre is!
(#) kokozo válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 5, 2015 /

Szerintem a másik (ic-k függőlegesen) elrendezéssel jobban jártál volna..
(#) Pali79 válasza kokozo hozzászólására (») Júl 6, 2015 /

Hmm. Lehet nekiesek. Köszi!
(#) ktamas66 válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 6, 2015 /

Én utánanéznék ezek az egy tápfeszes digipotik használhatók-e duál tápos környezetben, ráadásul úgy látom a max. feszültség a potin az 5V-os táp lehet.
(#) Pali79 válasza ktamas66 hozzászólására (») Júl 6, 2015 /

Idézet:
„úgy látom a max. feszültség a potin az 5V-os táp lehet.”

Ezt hol látod? Böngésztem az adatlapot, de erre vonatkozó infót nem láttam.
A duál táp nem gond szerintem, de megpróbálok utána nézni.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Júl 14, 2015 /

Sziasztok!
Ellenőriznétek nekem, ha szépen megkérlek titeket? (én átnéztem, szerintem jó)
A szabályozóból a szűrőkondit kihagytam, mert alapból szűrt tápról fog menni.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
(#) kokozo válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Szia!
555 ic nem kap áramot, így elsőre.
(#) szucsistvan123 válasza kokozo hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Köszönöm!
Javítottam!
(#) kokozo válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

D3-at nem találom, direkt nincs rajta?
(#) szucsistvan123 válasza kokozo hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Igen! Ahogy a szűrőkondi se.
(#) szucsistvan123 válasza kokozo hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Akkor más hiba nincs benne?
(#) kokozo válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Júl 15, 2015 / 1

Azokat azért én nem spórolnám ki mert okkal voltak benne.. az az átkötés így necces mert pont egy ellenállás forpontján megy keresztül és így hozzáérhet, én a 8-as lábnál jobbra indulnék el vele az 1-k mellett lefelé a trimmer alatt és úgy csatlakoznék a 100n-s kondi lába melletti pontnál.

A dióda az gondolom a védelmet szolgálja. A táprészen a stab. IC előtt meg ott a szűrés. (majd teszek SMD kondikat a stab. IC-hez.) Az áramkör egy 1 méteres Led szalagot fog vezérelni. (nem motort, ahogy a kapcsoláson). De valószínűleg be fogom építeni légszerelésben.
Ezektől eltekintve más hibát nem találtál?
Módosítottam az ic tápbekötését.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
(#) kokozo válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Júl 15, 2015 / 1

Más hibát nem látok, de én egy 10µF-os kondit betennék a 47 ohmos ellenállás bal oldala mellé ami az ic tápja, ott simán elférne.

Igaz! Köszönöm a fáradozásaidat!
Ment a !
(#) Rezneki Henrik válasza Rezneki Henrik hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Talán segíthet valakinek: a hibajelenség oka, ahogy reloop is mondta, a táp vezetősávjának a vékonysága volt. A bekapcsoláskor felvett áramot nem bírta. Nyilván határérték közelében lehetett, mert nem minden bekapcsolásnál jelentkezett, de 10-ből 1x biztos. Ahogy máshol is olvastam később, a TDA7293 nagyon érzékeny arra, ha nem szimmetrikus tápot kap. Ha az egyik táp-vezetősáv elég a terheléstől, megszűnik a szimmetria és az ic hangos csattanással exitál.
(#) morzsa15 hozzászólása Júl 23, 2015 /

Sziasztok!

Meg csináltam ezt a nyákot és megkérnélek titeket hogy ellenőrizétek vagy ha esetleg valaki megtudná kicsibe csinálni meg köszönném!

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) kokozo válasza morzsa15 hozzászólására (») Júl 24, 2015 / 1

Picnek nem kell gnd? (Ub-)
(#) Hp41C válasza morzsa15 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Valamint az LCD -nek a, a DS1820 -nak és a két 22pF kondenzátornak.
(#) morzsa15 válasza kokozo hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Na elméletileg javítottam meg ez így pont befér az lcd alá így jó lesz?

hőmérő.lay

(#) Mircsof válasza morzsa15 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

A Pick 5-6 lába közti vezeték felesleges lehet, ha meghosszabbítod az átkötést.
(#) kokozo válasza morzsa15 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Már csak 1 baja van.. Az összes zavarszűrést kihagytad belőle, ezért 99% hogy instabil lesz.
100n kondi nem véletlen volt a rajzon sőt még a stabkocka után is kellene egy 10µF-os, és elé se ártana a 100n + xµF-us kondi.
(#) kokozo válasza kokozo hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Még valami.. ha az lcd alatt lesz a stab kocka akkor inkább fekvő kivitellel rajzold meg mert ellenkező esetben eltartja az lcd-t nagyon. És a sok átkötést is el lehet kerülni ha a pic alatt körbe mennek a vezetékek. Lásd kép. LCD 15 -16 lába a háttérvilágítás
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
(#) Mircsof hozzászólása Aug 6, 2015 /

Sziasztok!
Hirtelen felindulásból elkövetett nyáktervemet valaki átnézné nekem? Tudom a mikrovezérlő lábainál átvezetett vonalak még nincsenek rendben, de azon túl használható a nyákterv?
Amiben eltértem a kapcsolástól:
R7 helyett potit használtam, hogy kényelmesen lehessen a kontrasztot állítani.
SP1 kapott egy meghajtó áramkört, mivel nincs itthon megfelelő zummer...
LCD háttérvilágítása kapott áramot... (15-16. láb)
Nyomógombok külön panelen lesznek igy azok kaptak egy kivezetést.
Továbbá R4 nem lett beépítve, mert nem teljesen sikerült megértenem, hogy az miért is van ott ahol... Korlátozza a zummer áramát?!
Az egész kapcsolás innét származik: Bővebben: Link
(#) kokozo válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Szia!
Először pár kérdés ha lehet..
1. Az lcd háttérvilágítás lábai nem a másik oldalon vannak a 14 mellett ?
2 Ha az lcd be van téve a helyére és a relé is akkor hogy állítasz kontrasztot? (mert így ránézésre ez álló kivitel.
Ja és mellesleg a nem használt lcd lábakat le kellene húzni gnd-re, nem muszáj csak sok kellemetlenségtől megóv. Sőt a relé test vezetékét se a pic lábai között vinném el.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
(#) Mircsof válasza kokozo hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Szia!
Először is köszönöm, hogy megnézted!
1. Nem, ha szembe van velem az LCD kijelzője a lábak így alakulnak balról jobbra:14-1 és 16-15
2. Az LCD szalagkábelen lesz kb 5-10cm-re a paneltól. A poti egyébként nem álló kivitel. Igaz kicsit szűkös a lába, de belemegy.
3. Ezt is meg akartam kérdezni, csak elfelejtettem, de itt egy már "véglegesnek2 mondható terv részemről. A relé gnd vezetékére esetleg valami javaslat?
Az R4 szerepéről esetleg tudsz mondani valamit, mert az egyelőre nincs rajta a nyákterven!
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
Következő: »»   141 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem