Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2465 / 3613
(#) jani1987 hozzászólása Júl 23, 2015 / 1

Megvolt tegnap az első munkanap a bútorlap gyárban. Már az első nap megutáltam. Szívem szerint otthagynám de anyám azonnal a fejemet venné. Olyan kánikula van bent mint a szaunába.
(#) Buvarruha válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Ez így működik sajnos, ha nem akarsz olyat csinálni amit utálsz, magad kell elkezdj valamit. Persze az nem megy egyik napról a másikra, egy évtized is lehet mire rendesen meg tudsz élni belőle. Én épp félúton vagyok és megfogadtam amikor gyárban dolgoztam robotként, hogy sohatöbbé nem fogok olyan melót csinálni, amit gyűlölök.
(#) mineral válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Nem robogóba. Autóba tankolok. Havi 50-100 Litert biztos tankolok ott. És igen van , hogy alkalmanként csak 2000 forintért. Mert útba esik és csak beugrok kávézni, üdítőért, ablakmosóért, olajért stb. És akkor tankolok 2000 Forintért.
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Miért jó ilyen kis mennyiségeket tankolni? Tankold tele és amikor fogytán van újra. Vagy szeretsz benzinkútra járni? Én például akkor megyek ha muszáj. Hetente egyszer sajnos így is kell legalább, de néha többször is. Sajnos túl sokat megyek.
(#) Buvarruha válasza mineral hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Meg lehet álni egy benzinkútnál is csak kávézni, üdítőért, nem kötelező tankolni. Ezesetben egyet kell értsek a kutassal.
(#) nagym6 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Ha egy kávéért üdítőért kártyával fizet, akkor tényleg ráfizetés a kutasnak.
(#) mineral válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 23, 2015 / 1

Mint írtam útba esik az a bizonyos benzinkút. Ott megyek el mellette naponta többször is. Továbbá a kutas hölgy a nagybátyám felesége. Ezért ugrok be néha egy kávéra. (Beszélgetni, törődni a családdal...) És ha már ott vagyok akkor a napi üzemanyag fogyasztásomat visszatankolom. (Havonta 2-3 ilyen alkalom van. A többi esetben nagyobb tételben tankolok.) Ez kb. 2000 Forint. Ez azért jó nekem mert mégsem nem ver le a víz a 10-15.000 forintos tankolástól. De mégis tettem valamennyit bele. És mivel nem IFÁ-val járok ez kb. 80km-re elegendő üzemanyagot jelent. Ha csak kávét és az üdítőt fizetném kártyával az persze ráfizetés a kutasnak. De ez én esetemben nem erről van/volt szó.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015

Ennyi készpénzt azért tarthatnál magadnál.

Oké! Lesz nálam. Feladom.
(#) Buvarruha válasza mineral hozzászólására (») Júl 23, 2015 1 /

Helyes.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Idézet:
„Vagy szeretsz benzinkútra járni?”
Hát ha egy olyan jó csaj van ott, mint a Mancika akkor miért ne?

Helyes, így valóban támogatod őket.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 23, 2015 / 1

Mert jön a férje és nyakon vág.

Mert ha készpénzzel fizetem azt a 2-3 tankolást akkor havi szintem 150 forinttal (támogatom) marad több a benzinkutasnak. Havonta pont ihat rajta egy kávét! Vagy a Volvo S40-ébe vehet az év végén egy illatosítót. Ezért mindenképpen változtatok majd a szokásaimon. És készpénzt is tatok magamnál külön az ilyen alkalmakra.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 23, 2015 / 1

Nem mibe! Mikor? Hóvégén!
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 23, 2015 / 2

Ez nem így megy. A fizetés a bankszámlára megy. Azért én fizetek. (havi díj) Akkor had fizessek a hivatalos fizetőeszközök bármelyikével. Az átutalást nem fogadja el a kereskedő. (OK! nem bízik bennem) Akkor kártya. A készpénzhez megint csak úgy jutok, ha fizetek érte.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Ha ez vígasztal, a kórházban is olyan meleg volt, mint kint. Ma bementem a suliba, ott is nagyon meleg volt. Itthon jó. 27°C van a nappaliban. Sör a hűtőben, csak nem ihatom meg.
(#) mineral válasza pjg hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Pontosan. Hivatalos fizetést már nem kapsz kézbe. Csak számlára utalva. Nem én akarom ezt így. Hanem ránk erőltetik, hogy fehéredjen a gazdaság... De persze ezt úgy adják elő, hogy ez nekünk is jó hiszen NEM kell készpénzt tartani magunknál. Vagy mégis?
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Én keveset járok. Alkalmanként 10l-t tankolok. Minek cipeljek magammal +30kiló terhet. Biztosan emeli a fogyasztást.
(#) pjg válasza mineral hozzászólására (») Júl 23, 2015 / 1

Szinte soha nincs nálam kp. Így nem költöm el.
Még sehol sem reklamáltak a kártya miatt. Lidl-ben egy jégkrém hazafelé 120FT. STB. Az elektronikai alkatészboltban csak kp-t fogadnak el. Számlát sem adnak. Így ha nem sürgős inkább Kínából rendelek.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Sajnos nekem a napi bejáráshoz is több kell mit 2000Ft. Ha csak 10 litert tankolnék akkor tankolhatnék minden másnap, mert naponta 6-7l kell a 120km-es útra. Ezért minden héten pénteken tankolok hazafelé menet. Az egyéb tekergésektől függően 35 és 50 liter közötti mennyiséget. Szerencsére 60 literes a tank így ritkán fordul elő, hogy egy hétig ne tartson ki.

Nálam heti 10liter bőven elég.

Dehogy is nem. Én is úgy kapom. Ez csak a munkáltatón múlik. Volt időszak amikor ez bizonyos alkalmazotti létszám felett kötelező volt, de úgy tudom jelenleg a dolgozó kérheti a készpénzes kifizetést.
(#) Remci válasza mineral hozzászólására (») Júl 23, 2015 / 1

Szegény benzinkutas. Megérteném ha minden kútnál ugyanannyiért adnák az üzemanyagot, de amíg kutanként 20-30ft különbség is van, addig annyiért tankolok amennyiért jól esik, a kártya meg törvényes fizető eszköz, azt hiszem. Villanyszerelő boltban jártam úgy múltkor, hogy kellett volna 3 szál 30m-nyi MCU vezeték, 3 különböző színből, de azt mondta a boltos hogy ennyiért nem bontja meg a tekercseket, vegyek mindből 100m-t. Mondtam neki hogy az nálam sose fogy el, de ha nem kell a pénzem akkor átmegyek a 3 utcával arrébb lévő másik boltba. Érdekes módon ezután mégiscsak le tudta mérni a kért mennyiséget.

Jó neked, én is kiegyeznék egy ilyen közeli munkahellyel.

Bicajjal 7 perc. Gyalog 30. Autóval 15. 2km.

Bicajjal fénykoromban mondjuk két óra alatt letekertem volna ezt a távot, de mostanság biztosan több idő kéne hozzá. Gyalog erőltetett menetben egy fél nap kocsival egy-másfél óra. 60km. Sajnos keresztül kell vágnom az egész városon. Az M3-astól a Budaörsi útig.
(#) q765 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

2 óra, 2 kilóméter? Szalonnáztál is közbe?
Ja, értem. Ahol dolgozol.
(#) zolika60 válasza q765 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Bizony bizony. 60kilométernyire dolgozom itthontól.
(#) adamhollos hozzászólása Júl 23, 2015 /

Sziasztok!

Pécsen valaki tud alkatrész boltot?
Következő: »»   2465 / 3613
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem