Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   124 / 138
(#) Beles válasza Szebence hozzászólására (») Júl 3, 2015 / 1

Hát nekem is évek óta porosodik Jó volna össze állni, mert egyedül már nem olyan buli.
Publikálni fogom, ha úgy fog működni, ahogy kell, de jelenleg még csak teszt fáisban tart a dolog.
(#) Djatis hozzászólása Júl 3, 2015 /

Sziasztok!

Egészen véletlen nincs valakinek kész lézershow mambához?
Kellene gyüjtenem egy párat még .
Én is csináltam eddig 8-at kompletten cserélek szivesen.
(#) Szebence válasza Beles hozzászólására (») Júl 5, 2015 /

Én azért kezdtem el hanyagolni, mert a DAC-om nem úgy működik, ahogyan kellene, nem oltja ki a lézert, vagyis épp csak egy picit. Még annó Epyn kolléga is küldött áramgenerátort, a sajátját, hogy nem-e azzal van a probléma, de azzal is ugyanolyan volt, így kizárásos alapon a DAC maradt. Ha egyszer lesz megint erőm, újrakezdem és befejezem
(#) Beles válasza Szebence hozzászólására (») Júl 5, 2015 /

Én már 7 éve halogatom

Én kb 5
TTL-es RGB-nek indult, csomó pénz bele van ölve, eladni nagyon sajnálom, de így most évek óta csak áll benne a pénz és porosodik a polcon. Rá kellene szánni magam, vagy arra, hogy újra nekikezdjek és befejezzem, vagy, hogy eladjam.

Helyileg merre vagy?

Gyöngyöstől pár km-re, Pesttől ~ 80km-re.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2015

Sajna az messze van, mert ha Bp-n laknál, össze állhattunk volna
(#) Djatis hozzászólása Júl 6, 2015 /

Sziasztok!

A scannerembn a kék 445 nm nem kapcsol ki teljesen show közben.
Mit lehet tenni ellene ?
A vörös sem teljesen kapcsol ki amikor nem kell de az alig látszik.
Talán valami föld hurok hiba is okozhatja vagy az áramgenerátor vége lassú?
A szupepe féle áramgenerátort használom és az eredeti fettel IRL540
e helyett van gyorsabb fet is ?
Tudtok valami jó megoldást ?
Előre is köszönöm a segítséget.
Még valami ha kis sebességen pl 10 K ig a zöld is szépen megy de ha már felemelem 20 fölé akkor pl egy kör kirajzolásakor kevert szinekkel a zöld elkezd eltünni a kör tetejétől lefele csak az alsó részén látszik még erősebben.
(#) Djatis hozzászólása Júl 7, 2015 /

Közben beszéltem szupepével de sajnos már nem olcsó nála az usb dac mert szoftverrel együtt adja pedig mondtam hogy az van csak dac kellene de ügy nem adja sajnos 60 ezer
(#) Djatis hozzászólása Júl 12, 2015 /

Sziasztok!

Nem értem miért csinálja a dacom 2 db TLC 7226 dac + 2 db TL 84 ennyi a dac meg a plusz ellenállások.
Ebben a penelben már az összes ic t kicseréltem mert volt uj tartalékban.

A mamba kivezérli a 3 színt de azzal a problémával hogy ha csak pl vöröset nyomok ki akkor a kéket is rákapcsolja.
Már mindenen átmentem a mamba color beállításában ha a szineket külön vetítem ki a többi szín is hol kevésbé hol jobban de bekapcsol nem tudom miért tehát a dac ról az éppen nem használt kimeneten is fesz jön ki igaz fele annyi de nem szabadna így a vörös majdnem lila a zöld mivel erősebb azt nevezhetjük zöldnek a kék is erős de alatta halványan benyomja a vöröset is.
LPT re is godnoltam pl beállítás de 3 PC-n is kipróbáltam de semmi változás .
Plusz még erre jön rá hogy az ábra átkötések kioltása sem teljes de ha nem vetítek ábrát semmi nem világít az jó mert tudom nem hagyja úgy így ez nem lehet megint a baj oka.
Régen nem volt vele gond se a szupepe féle áramgenerátorral sem a dac-cal.
(#) dB_Thunder válasza Djatis hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

most veszem fel a fonalat..Mi a kapcsolása a DACodnak?
(#) Djatis válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Holnapra megkeresem
(#) simonpon3 hozzászólása Júl 30, 2015 /

Üdv mindenkinek!

Nos haladtam az ILDA DB25-ös rendszerrel (most jutott rá idő) és LPT porton PC-vel nem vezérelhető... sajna...

Internetban néztem hozzá DAC-ot, ára ~15.000 forint mindennel. iShow-ot gondolom ismeritek, ez az lenne. (mellékelt LPT kábel ehez a rendszerhez, mellékelt telepítő, usb kábel)
Ami kérdéses hogy programot is adnak-e... Vagy ha nem akkor az NLS-el játszik-e...

Azért teszem le a voksom ennél mert kb van 3 hónapom a projektmunka leadására és még mérni kell, ppt, össze hozni egy kb 2 perces show-t meg persze bemutatni hogy miez, mire jó, miből áll, hogy programozom, ect...
(#) Djatis válasza Djatis hozzászólására (») Júl 31, 2015 / 1

Végre megtaláltam a dac kaopcsolásirajzát .
Bocsi a késedelemért.
(#) Beles válasza simonpon3 hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Ishow-t ne vegyél szerintem! Havernak is az volt, és a 20k-s galvó nem értettük miért nem rajzol szépen, és a sebessége is lassú volt(tehát villogott a kép). Lecseréltük Mambára és mamba DAC-ra, azóta szépen megy.
(#) simonpon3 válasza Beles hozzászólására (») Aug 1, 2015 /

És Mamba dac-ot honnan lehet beszerezni? És kompatibilis-e az ILDA rendszerrel?

Nem falra szeretnék vele vetíteni hanem csak beam show-t csinálni. Merő igaz, falon a vonalak tényleg nem olyanok mint amilyennek kellene lennie de ködben nem volt rossz

Előre is köszi a válaszod!
(#) Beles válasza simonpon3 hozzászólására (») Aug 1, 2015 / 1

Hivatlaos beszerzést tudok csak. Nekem ismerősöm használtan vette egyébként. Úgy érzem be kellene fejeznem az USB Sound Card DAC-ot, lenne rá igény Segítség kellene, és akkor befejezem. Ott akadt el a dolog, hogy elkezdtem emgépíteni a DAC Correction Board-ot, tehát hogy a hangkártya kimenő jelszintjéből ami ~0-5V, ilda szabvány csinálni. Tehát +-5V-ot. Viszont nem akartam plusz tápegységet berakni, hanem valami DC-DC konvertert kellene csinálni, ami az USB 5V-jából legalább +-10V-ot csinál. Szóval ez a +-10V kellene. Itt tart a dolog.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2015
(#) dB_Thunder válasza Beles hozzászólására (») Aug 2, 2015 /

Pedig az egyszerű!
Van olyan ic-k amik egy tekercsel csinálnak akár nagyobb - kisebb, vagy akár negatív tápfeszt ! Csak keresni kell az adott teljesítmény tartományban. A félvezető gyártók honlapján általában van ilyen kereső, ami az adott paraméterek alapján ajánl ic-t.
Ja és ha rail-to-rail műveletit használsz akkor elég a +-6 volt is, sőt ha pár mV nem számít akkor a pozitív tartományban nem is kell tápot csinálni. Persze ehhez az usb 5 voltnak meg kell lennie a a dacnál is (jó usb kábel kell).
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2015
(#) Djatis hozzászólása Aug 12, 2015 /

Sziasztok!

A spagetti által vezérelt hangkártyán kell átalakítani valamit ?
Én SB live 5.1-el szeretném kipróbálni.
(#) Beles válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 13, 2015 / 1

Na kinéztem az IC-t, de lehet külső táposra csinálom meg inkább. A minap volt nálam egy eredeti EasyLase DAC, az is külső tápos. De a lényeg az, hogy csináltam szkóppal összehasonlító méréseket kölünböző ábráknál. Összehaonlítottam a sound card DAC-omat az EasyLase-rrel, és ugyan azt kaptam, tehát jó lesz, ha egyszer elkészül Mostanság lehet folytatni fogom, megkaptam az ihletett.
(#) Djatis hozzászólása Aug 16, 2015 /

Sziasztok!

Tudtok mambához olyan programot ami egy táncost lekamerázva ahogy táncol át tudja alakítani kontúr táncosra lézerhez valami video/ilda converter ?
(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Aug 17, 2015 / 1

A héten várhatóak fejlemények a hangkártyás DAC-al kapcsolatban, holnap készítem a nyákot hozzá. A tervvel már megvagyok

laser dac.png

(#) tybord válasza Beles hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Szia!
Csak egy jó tanács a potikat cseréld ki heli trimer-re mert nagyon nehéz lesz beállítani az osfet áramot.
Üvd
(#) Beles válasza tybord hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Köszi a tippet, gondoltam rá, csak ebből a potiból volt most itthon. Ez még úgyis csak a prototípus. Ha beválik a kapcsolás, akkor lehet finomítgatni rajta.
(#) Szebence válasza Beles hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

Szia! Nagyon kíváncsi vagyok rá, várom a fejleményeket!
(#) Beles válasza Szebence hozzászólására (») Aug 19, 2015 / 2

Van fejlemény A DC-DC konverter működik, tehát úgy néz ki küső táp nem fog kelleni hozzá. Az első mérésekhez már össze raktam a panelt, szkópon jól szuperál. A héten megpróbálom rávenni a haveromat, hogy rendes lézerrel is kipróbáljuk, addigra befejezem a nyákot is.
(#) Szebence válasza Beles hozzászólására (») Aug 19, 2015 1 /

Jól néz ki! Ha valóban úgy működik, ahogyan kell, készítesz belőle cikket? A hangkártya átalakításától kezdődően a kalibrálásig, mindenestül? Szerintem sokunk örömére tennél.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
(#) Beles válasza Szebence hozzászólására (») Aug 19, 2015 / 1

Igen, fogok cikket írni róla.
(#) Djatis hozzászólása Aug 20, 2015 /

Sziasztok!

leírtam a snannerem problémáját mikor mit kapcsol.
Meghajtás: mamba teljesen kopasz XP alatt.
átalakítás: régebben nem csinált ebben a felállásban sem problémát.
LPT dac van hozzá csatoltam pdf-et

semmiképpen nem az áramgenerátorokkal van baj mert a dac ad ki amikor nem kellene bizonyos kimeneteken feszt igaz lényegesen kissebbet de az elég hogy ahol nem kellene csíkoknak látszani ott eléggé látszik.
Mamba beállításai ellenőrizve.

Csak zöld bekapcsolásakor : vörös kapcsol mellete halványan a kék nem kapcsol tehát kék rendben.

Csak vörös bekapcsolásakor : Kék bekapcsol halványabban a zöld nem kapcsol be tehát a zöld ok

Csak a kék bekapcsolásakor : Vörös bekapcsol halványan zöld nem kapcsol be tehát a zöld itt is jó.

Régebben win 98 alatt is használtam mert ott ki tudta dolgozni a 30 k sebességet 5 csatorna mellett.
XP alatt persze nem de ha leveszem 1000 ppc re mert a mambánál ez a legkissebb sebesség
akkor pedig nincs annyira terhelve az lpt de akkor is ugyanezt műveli persze kissé gyengébben és szebbek a színkeverések de a probléma továbbra is fenn áll.
A dac -ban minden ic-t kicserélte újra a TL 084 kettős tápja egyforma .
Ha kikapcsolom a vetítést tökéletesen kikapcsol minden szín tehát táp szinkronitás gond megint csak nem lehet.
Előre is köszönöm a segítséget.
Továbbá engem is érdekel ez a hangkártyás dolog ha mambával is megy.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015
Következő: »»   124 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem