Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   126 / 213
(#) erik001 válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 18, 2015 1 /

De tudok rajzolni. Csak pontos méretű kellene smd-be most tervezek először és még a méretekkel nem vagyok nagyon tisztába főleg ilyen kis dolgoknál. Van csomó makróm smd-hez de ilyen pont nincs.
(#) Alkotó válasza erik001 hozzászólására (») Aug 18, 2015 1 /

És ha egyszer írni támad kedved, akkor a betűket is mástól fogod elkérni...
(#) erik001 válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

Máskor nem kérek segítséget. Valaki nem profi akkor már le kell nézni. Gratulálok hozzá.
(#) Pali79 válasza erik001 hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

Megkeresed a leded adatlapját, benne vannak a méretek, még talán a komplett footprint is.
(#) ktamas66 válasza erik001 hozzászólására (») Aug 18, 2015 / 1

Vonalak és négyszögek rajzolása még nem profizmus ( ha a modern festészetet nem számítjuk ). Az első adatlap alapján rajzoltam, ha neked is ilyen van.
(#) erik001 válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

Köszi a segítséget, de megrajzoltam már majd kiderül a felforrasztásnál hogy jó lett-e a méret
(#) pjg válasza erik001 hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

Ebből könnyű megrajzolni.
(#) niedziela válasza erik001 hozzászólására (») Aug 19, 2015 / 1

Nem a forrasztásnál kell kiderülni, hanem megrajzolod,kinyomtatod, rápróbálod, aztán
(#) gerleimarci hozzászólása Aug 20, 2015 /

Sziasztok!
Sprint Layout tud alkatrészlistát csinálni? Úgy tudom, az eagle az tud, bár még nem próbáltam.
(#) pjg válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Tud.
(#) gerleimarci válasza pjg hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

És hol lehet ezt elérni?
(#) Pioneer válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Jobb felső sarok "components" ikon.
(#) gerleimarci válasza Pioneer hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Köszi.
(#) Alkotó válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Ha nekem kellene röviden válaszolni, akkor tud is, meg nemi is!
Amit általában alkatrészlistának hívunk, azt nem a panelrajzolótól várjuk, hanem a kapcsolási rajz készítőtől. E miatt, az SL komponens listája elég távol esik az ideális alkatrészlistától. Persze lehet eleve úgy felépíteni a tervet, hogy a végén a lista használható legyen (mindent beteszünk a komponens listába, és igyekszünk azokat az adatokat megadni, amiket majd várunk a listától), de ennek lehetnek hátrányai is (pl. a felirat nem fér el a felirati oldalon, illetve jelentős korlátokat állít az alkatrész utólagos szerkesztésekor).
(#) gerleimarci válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Minden alkatrészt úgy raktam bele, hogy amikor előjött a kis ablak, akkor megszámoztam(Pl:R1, R2) és beírtam az értékét, így nagyon szép listát adott. Gondoltam, hogy tudja, mert akkor minek kérné ezeket.
(#) Alkotó válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Ha elégedett vagy a listával, akkor már célba is értél.
Ettől függetlenül, szerintem nem maga a lista a lényeg, hanem hogy ezzel automatikusan létrejön egy feliratozás, ami segíti a beültetést, vagy a későbbi javítást, hibakeresést. Illetve nem tudom felfigyeltél-e rá, hogyha a listában kiválasztasz egy elemet, akkor az a panelon is aktiválódik, úgymond megmutatja neked hol van a kijelölt alkatrész.
(#) gerleimarci válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Igen, nekem ez így tökéletes.
Igen, figyeltem, így könnyebb megtalálni azt az alkatrészt.
(#) Kicsa hozzászólása Aug 24, 2015 /

Sziasztok!

6.0-s verzióval volt valakinek olyan gondja,hogy a vezetősávok a nyomtatási képen még megfelelő vastagságúak,ám amikor tényleges pdf készítésre kerül a sor,az összes vezetősáv szerkesztővonal vastagságú lett?
Ez valami beállítási probléma lehet? Az alkatrészkhez tartozó forrpontok jó méretűek,ám amiket külön leraktam Pad paranccsal,azok sincsenek meg.
Az 5.0-s verzióval ilyen problémám nem volt,lehetséges hogy 'legalizációs' problémáról van szó?
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
(#) kokozo válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

Szia!
Volt, és csak annyi a teendő hogy frissíted.
(#) Ge Lee válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

A 6-ost csak akkor használom ha valami olyat kapok/találok amit az 5-ös nem nyit meg. Nem szoktam pdf-et csinálni, hanem közvetlenül nyomtatok, de ilyet nekem sosem csinált, pedig ez sem eredeti.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Próbálgattam egy kicsit a komponens listát (valójában inkább sokat). Rövid tapasztalatom alapján, kimondottan érdemes használni, javaslom mindenkinek a kipróbálását. Kell hozzá egy kis önfegyelem, de ha már ráéreztünk a dologra, akkor ez szinte automatikus.
Az alkatrészlistának számomra nincs jelentősége, de az őt ábrázoló táblázat cellái aktívak, ami remek dolog, közvetlen beírással (is) lehet akár a pozíciót, akár az értéket, akár a megjegyzést variálgatni.
Egyetlen dolog zavar, mikor valami miatt meg kell piszkálni egy alkatrészt, akkor ahhoz őt ki kell vonni a komponensek közül (ez simán megoldható), de a folyamat eredményeként elveszik a korábban beírt pozíció és érték, és minden egyéb megadott információ.
(#) gerleimarci válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Nekem eddig csak a biztosítéktartón kellett változtatni, meg a csőfoglalatot a nulláról megcsinálni.
(#) V1rusH válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Ilyen problémám nekem is volt. A megoldásra nem emlékszek, lehet én is csak frissítettem.
(#) Letenye válasza OZotyo hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Halihó,
nekem az a gondom, hogy a "Macros" menüben nincsenek benne a diszkrét alkatrészek??? Megnéztem illetve átmásoltam az általad küldött ini fájlt, de ezzel sem műkszik, valami ötlet??
(#) Letenye válasza Letenye hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Közben rájöttem, hogy neked ez a 6.0-ás verzióhoz van, esetleg nincs meg az 5.0-ás verzióhoz való?
(#) Kicsa válasza kokozo hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Köszönöm szépen a frissítési javaslatot mindenkinek. Egyenlőre félretettem a 6.0-t,keresek hozzá frissítést és megpróbálom úgy. Mivel nagyon sürgős a teendőm,így elővettem az 5.0-t,és újraterveztem a rajzolatot.
(#) Alkotó válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 28, 2015 / 1

A frissítés néhány perc csupán, ezt javaslom neked is.
A 6-os több mindenben is jobb mint kisebb testvére.
(#) szili83 válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 30, 2015 / 2

Én megvettem, nincs ilyen gondom. Ha használom, akkor nem pénz érte amennyibe kerül...
(#) trickentrack hozzászólása Aug 30, 2015 /

Üdv!

Készítettem magamnak egy logót sprint layoutban hogy fogom tudni majd átméretezni?

Előre isk öszönöm!
(#) Alkotó válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 30, 2015 /

Az SL lehetőségeivel sehogy. A programnak az a lényege, hogy mérethelyes alkatrészeket kell vele definiálni, és aztán azokat használni.
Ha többféle méretben szükséges a logó, akkor azokat egyesével meg kell rajzolni (vagy más módon létrehozni).
Következő: »»   126 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem