Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Sziasztok!
Ez a hangszóró (RCF L18P200-N) mennyire alkalmas/ajánlott elektronikus zenéhez, kimondottan szubnak (pl. egy disco -ba)? Köszönöm
Az adatlapját nézve,meg ismerve a márkát alkalmas nagyon is pláne egy jó nagy tölcsérben kő kövön nem marad
![]()
Bővebben: Link Ez a cucc szobában hogy szólna szerintetek?Nagyon gagyi lehet ennyi pénzért?NEM AKAROK FÁBÓL készült hangsugárzót venni!
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Mi bajod a fával?
Amúgy ez monitor hangfal*, 8" 16-os hangszóró nem egy nagy dolog szobába ebből kéne vagy 4db a rendes hangzáshoz. *A késnek hívod a merőkanalat? A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Szia! szerintem ennyi pénzért ne várj nagy csodát. Ez valami sal vagy mnc kategória lehet.Egy középkategóriás használt hifi hangdoboznak is több az ára.( Én meg műanyagot nem vennék.
![]()
Nincsen a bajom a fával,csak meguntam azt a hangzásvilágot amit a fa hangsugárzók adnak.Én úgy tudom van a műanyagnak is helye a hangosításban.Mondjuk nekem nem ilyen célra kell,de azért ide írtam a kérdésemet,hátha itt választ kapok.Az FS AUDIO cégről eddig nem olvastam rosszat.Néztem még ebben a kategóriában Master audio ,Stage Line hangsugárzókat,de nincsen viszonyítási alapom.Jó lenne,ha olyan valaki írna véleményt aki használ ilyen cuccokat.Nekem nem kell 4 db. a szobába,minek?Csak érdekességképpen szeretnék egy ilyet venni.És a 8" az kb. 20 centiméter nem?
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Mindent ott kell használni, ahova való. Szobába hifi kell nem ilyen láda.
Sziasztok!
Jobb topicot nem találtam a problémámra, így itt tenném fel a kérdést. Ha tudtok jobb helyet rá, ne tartsátok magatokban ![]() Szóval, szükség lett egy (asztali?) MP3 lejátszóra ami pendrive-ról és/vagy SD kártyáról lejátszik MP3-at. Kijelzője legyen és dedikált numerikus billentyűje, amivel egy adott trackre lehet egyből ugrani a szám beírása után. 100-200 dal kell legyen rajta, a léptetgetés nem járható út. Kisebb rendezvényekre lesz, és egy adott listából kell hol ezt hol azt a dalt játszani róla. A hangminőség nem számít. Milyen készülékek azok amik ezt tudják? EZmegfelelne a követelményeknek de túl komoly, túl drága. Köszönöm előre is a tippeket!
Egyetértek sound.man-el.
Ajánlom őket: Bővebben: Link AVX-ék befejezik a hifi forgalmazást és elég jó árakon lehet korrekt dobozokhoz jutni. Érdemes lehet szétnézni a haszált 8adok-veszek) szekciónál is. Szerintem.
Laptop? Esetleg tablet, ha már a minőség nem számít.
Csakhogy ez a fajta fs audio láda szobába is alkalmatlan...
Hali!
Szeretnék véleményt kérni. Ha úgy használnék egy t.amp 2400 ast, hogy az egyik oldalán menne két három utas (8 ohm 500W/db) láda párhuzamba, ez így 4 ohm. A másik oldalán mélynek, aktív hangváltón keresztül kettő db garry 1525 ös (8 ohm 800W/db) szintén párhuzamba, ez megint 4 ohm. Az erősítő hátulján a funkció kapcsoló sztereó állásba. ???
Igen mindenképp.
Tehát ez így járható? Természetesen a két 500W os ládánál a klippet figyelve.
igen, minden további nélkül.
Köszönöm a megerősítést.
Ilyen típusú ládát hallott már valaki? Jól szól? 15" mély van benne.
Nálunk van hasonlóból 4db. Nem a legszebben szól, olyan 250Hz körül, mintha lenne egy "lyuk" benne, de lehet, hogy ez csak a mienk baja, vagy a hely akkusztikája.
250? Kb. 150Hz alatt érdekelne, hogy milyen. Nagyobbat szól mint egy sims bassrefi?
Miért adtok neki teljes sávot?
120Hz körül vágjátok meg nem középnek való, hanem mélynek.adatlap
Te ismered ezt a fajta ládát? Aminek feltetted az adatlapját, annak a 15" verziója érdekelne.
18"-ba van ismerősnek de elég jó láda.
Amit feltettem az a 15" 15r300 van ezekben ami elég jó féle hangszórók nagy terhelhetőséggel.
15"-nál 3 cső van alul és csak 50x50x57cm a külső mérete. Van bele való szóróm, amivel szerelte a refi, csak nem tudom érdemes-e utánépíteni.
Szerintem annyi változás nincs a reflex doboz és a MEGA doboz közt, amennyi van az meg nem hiszem hogy nagy.
szoktak eladni dobozt djborze-n nézz szét hátha van jó árba most is
Építem, csak nem tudom, hogy ezt építsem után vagy egy sima bassrefit. Nem hallottam még ezt a fajta ládát.
Mire kellene neked?
Kültérre vagy beltérre.
Ilyen "játszós" ládának.
![]()
Akkor annak elég a bass reflex is
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |