Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   125 / 138
(#) Beles válasza Djatis hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

A hangkártyás DAC csak a mambával fog menni. De ha lesz rá igény, mással is tud.
(#) Djatis válasza Beles hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

tökéletes úgyis a mambát tanultam be tetőtől talpig
(#) dB_Thunder válasza Djatis hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Elsőnek is meg kellene tudni, hogy kap e digitális jelet a pc-ből az a csatorna aminek nem kellene. Annyit már tudok hogy az A0 A1 WR lábakkal címzik a DAC modulokat. Kellene egy áramkör amivel meg lehet nézni mit ír a PC az adott DAC modulnak.

A másik hogy van +5 volt a rendszerben. Én megnézném annak a hidegítését, mert ha az nem jó, visszapofázhat a jel a másik csatornára. Itt még az RP1 ellenállásháló rosszalkodhat.
(#) Djatis válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Köszönöm a jótanácsot.

Akkor elsőnek megőróbálom egy pc tápról kipróbálni külön a dac-ot üzemeltetni mert ebben trafós van külön panellel a trafóból kijön 1 x 24 volt és abból csinál 2x24-et plusz az egyéb tápokat alapvetően ez a gyári 34K-s scannernek a tápja ami benne van.
Kiiktatok mindent róla még az áramgenerátorokat is és azokat is külön fogom kipróbálni kapcsolóüzemű táppal de először csak a dac-ot.
Lehet hogy a táp is le van terhelve nagyon.mert alapból mikor már mindent rákötöttem az 5 voltos részen a stabokat fel kelletrt szerelnem méretes hűtőbordákkal.
(#) Djatis válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

Következő a helyzet :
Rákötöttem a dac-ot pc tápra külön persze közösítve a nullákat is de semmi változás nem történt .
Most van ithon egy régi gépem amire talán fel tudom tenni a win 98-at és megpróbálom azzal.
Nem tudom hogy még xp ltt esetleg mit lehet kezdeni az lpt port-tal van e valami beállítás a bios és a rendszerezközöknél a megszakításokon kívül .
meg hogyan érdemes a piosban beállítani az LPT-t pl ECP vagy EPP stb.
(#) dB_Thunder válasza Djatis hozzászólására (») Aug 21, 2015 /

ÁÁÁÁlj! A DAC 5 voltjára semmit ne köss!! Akármilyen a stabilizátor, ha azt terhelgeted elmászik! Sőt a DAC-nak kellene egy kicsi önálló táp, normális.
(#) Djatis válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 22, 2015 /

A pc tápos próbánál semmi nem volt mert teljesen külön ment.
No win 98 -al is sikerült kipróbálni de nem sok változás történt csak amint már írtam hogy gyorsabban tudom kihajtani a galvókat de a kioltásoknál itt is jelen van a hiba.
Egy ismerősöm tervezte a dacot még régebben és az ő scanneréről is volt egy videó amit küldött és gyönyörűen kezelte a színeket ugyanezzel a daccal és nem volt gond a kioltással.
(#) simonpon3 hozzászólása Szept 4, 2015 /

Üdv mindenkinek! Vissza tértem a keresgélésből és most megint elakadtam hogy kell-e dac vagy sem ugyanis amit vettem komplett projektor elektronikát abban benne van a show kártya de azt hogy programozzam? Mert alapból van rajta animáció de nekem nem kell és már csak 3 hónapom van a projektből.

Amúgy szépen halad, már a dobozában csücsül és..hát igen..várja a csodát

Valaki segítene mert mostmár teljesen elvesztem D:

(képet nem enged feltölteni...)
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
(#) epyn válasza simonpon3 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

DMX-en keresztül ha van benne ilyen opció vagy ILDA átjátszóként működik .(egy külső DAC jelét továbbitja)
DMX-vel csak a beépitett ábrákat tudod torzitani forgatni egyéb.Saját ábrát nem lehet azzal létrehozni.
Csak számitógépes programmal,amit csak akkor tudsz ''lejátszani'' a projektoroddal ha van egy külső DAC-od.

Bár a showkártyád tartalmaz DAC-ot mivel az előre beprogramozott ábrákat elküldi a scannereknek de a PC programmal nem képes kommunikálni.
ez nem jött össze akkor....
Ha képet nem tudsz feltölteni a linket ad meg ahol vetted.
(#) simonpon3 hozzászólása Szept 4, 2015 /

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
(#) Djatis hozzászólása Szept 8, 2015 /

Sziasztok!

Tudna nekem valaki mamba black alá írni sb live 5.1 hangkártyához drivert ?
Persze ellenjuttatás ellenében.
(#) kadarist válasza Djatis hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Szia!
Mi az a fekete mamba? Talán egy kígyó?
(#) Beles válasza Djatis hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Kész van a driver, néhány poszttal arrébb ezt taglaltam. Már csak le akarom tesztelni élesben, csak a drágalátos haverom sosem ér rá erre. Addig meg még nem szeretném publikálni, amíg nem teszteltem le.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2015
(#) GTomex hozzászólása Szept 8, 2015 /

Halihó, kinek van ötlete hogyan lehetne laser projektorral gravírozni, hogyan lehetne az ild file-okat legkisebb sebességen lejátszani ahoz? Kipróbálnám fába gravírozást példáúl de sajnos 10 k- tól nem tudom lejebb venni ez pedig irtó sok ahhoz hogy eredmény legyen :S
(#) epyn válasza GTomex hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Próbálkozz meg puha fába.(modellező balsa például)
Szerintem az sem fog baj lenni ha fókuszálod a sugarat a gravirozandó felületre,a lézered kollimátorát állitod.

Ha QS-t használsz még mindig,nem 10k a minimum.Lépj be a projector settings--default scan rate be és állitsd át a maximum kimeneti sebességet a legalacsonyabbra(5000)
(#) epyn válasza kadarist hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

MediaLas.Az egyik vezető lézershow program és készülék gyártója.Fő terméke a Mamba program család.
medialas.com
Mellesleg az egyetlen lézershow program amit meg tudtak törni(kalózverzió) mivel nem volt kötve hardware-hez (firmware kódhoz).Mára ez változott. USB kulccsal inditható mindegyik vagy a dedikált DAC-val.
(#) kadarist válasza epyn hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Köszönöm a ismertetést!
(#) Djatis válasza Beles hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Letesztelem van rgb scannerem is meg vagy 5 darab sb live is csak a dll kellene.
(#) Djatis válasza GTomex hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

ha ugyanazt az ábrát egymásra rajzolod többször akkor eléggé belassul
(#) Djatis válasza kadarist hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

A mamba black mondhatjuk de ugyanaz mint a régi mamba csak annyi a különbség hogy ez játszik mp3-at is és tudsz a beolvasott zenei alapra szerkeszteni show elemeket.
Én már kb a huszadik kéz zenére konstruált show nál tartok.
(#) GTomex válasza epyn hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

6000 a minimum de ez is nagyon sok ahoz hogy látszata legyen sajnos. Tragets koordinálásal értem el látszatot a képen látható 20 cm re fókuszálva a projektertől. 1pps kellene de legaláb szerintem 10 alatt hogy tutti legyen, mivel lehetne elérni akár a qs3-nál?
(#) GTomex válasza Djatis hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Pangolin qs3 szoftvert használok de azzal nem sikerül nekem ilyen egymásra másolás. Hogyan tovább?
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2015
(#) epyn válasza GTomex hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Nekem most nincs QS-em(majd jövőhéttől lesz ismét) igy segiteni a lehető legkisebb sebesség beállitásban nem tudok.
NEked QS 3 van? Furi mert csak QS 2.5 van.Még.Majd megkérdem William-éknél.

Amit djatis- Attila mond azt én magam sem értem...(szerintem ő sem )

Legyél türelmes mert meglehet hogy 10-20-30 perc is kell amig a fába égeti az ábrát...(függ sok mindentől)
Az 1pps az annyit jelent hogy hogy ha 600 pontból áll az ábra akkor 600 másodperc alatt ér az elejétól a végéig.
A progiban van olyan effekt hogy Trace (QuickEFX) próbálhatod azzal is.
Sejtem hogy az ötlet honnét jött de azért belinkelem hátha még nem láttad:
lézer gravirozás projektorral
Próbálj meg hasonlót elérni a galvókkal.
Szerezz be már anyagú fát mert a pozdorjalap nem jó.)vastag és viszonylag nedves)
Balsafa,vékonyabb parafa stb.
Sok sikert.Mielőbb képet kérünk.
(#) dave500 hozzászólása Szept 9, 2015 /

Sziasztok!
A ez a kapcsolás mennyire lenne működőképes peltier hőfokvezérlésére? Természetesen lézerhez.
Előre is köszönöm!
(#) Djatis válasza GTomex hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Próbálkozz mambával azzal 1000 PPS ig lehet lemenni de ezt még a finombeállításoknál a pontsűrűség peállítással még tudsz játszani.
(#) Beles válasza Djatis hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Meg kell építened hozzá a DAC correction boardot- hogy ki tudd próbálni!
(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Szept 9, 2015 / 1

Na holnap megkapom a lézert, ki tudom próbálni.
(#) epyn válasza dave500 hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Az áramkör egészét szeretnéd használni,vagy csak a TEM-re vonatkozót?Mert az esetben elszaladhat az áramfelvétel és nem lesz ami meggátolja.Majd valami engedni fog.
Javaslom épitsd meg inkább EZT esetleg Ez is beválhat.
Mindkettőt kipróbáltam ,jó szabályoz és nem tudja túlhajtani a TEM-et mert mindkettőben lehet szabályozni az áramerősséget vagy azt a szintet ahol letiltsa a a FET-et.(utóbbiban)
Bármi kérdés szivesen válaszolok amig csak a két áramkörről kérdezel.
(#) dave500 válasza epyn hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Csak a peltier részét akarom megépíteni, köszönöm a kapcsolásokat, szerintem az első lesz a befutó, nekiállok tervezni!
Milyen műveleti erősítő kell bele?
(#) epyn válasza dave500 hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Bármilyen általános,olcsó megteszi: LM324/LM358,TL0** széria.
Működik bármilyen tápfeszültségról (5-15V )a TL431 előtét ellenállását kell ehhez igazitani.A FET is mindegy(8V-10V alatt Logikai N-FET-et javaslok) Az NTC helyzete divizornál fontos mert máskülönben forditva fog működni
Következő: »»   125 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem