Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   207 / 244
(#) sound.man válasza vipera1997 hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Ez a láda sem nagy, csak kérdés, hogy jobb-e mint egy sima bassrefi.
(#) vipera1997 válasza sound.man hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

18"-ba nincs hallhatóan nagy különbség, nekem bass reflex láda van, ismerősnek a mega de nem hallani nagy különbséget.Egy picivel érzékenyebb de hangtartományba nincs különbség.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
(#) sound.man válasza vipera1997 hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Akkor érdemes kipróbálni. Picit érzékenyebb az nem baj.
(#) elektrikszerviz hozzászólása Szept 11, 2015 /

Sziasztok! Tanácsotokat szeretném kérni egy hangszóró tulajdonságairól. ( paramétereiről )Ez egy Dibeisi B 1510 típus. Annyit tudtam meg róla, hogy 38 cm 8 ohm 350W. Nem találok róla pontosabb leírást. Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) jocko válasza elektrikszerviz hozzászólására (») Szept 11, 2015 /

Sávszélesség: 20 - 4000 Hz
Mágnes: 60 Oz
(google)
(#) elektrikszerviz válasza jocko hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Köszönöm a segítséget! Még annyi bajom lenne, hogy egy 90x60 as kis tölcsérsugárzót meg tud -e hajtani? Érdemes-e egyáltalán foglalkozni a gondolattal?
(#) Oregboven hozzászólása Szept 15, 2015 /

Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy "kis szettet" ami egy 400w-os erositobol es ket 300w-os hangfalbol áll.
Az a problémája, hogy ha telefont kötök rá akkor a bemeneti jel meghaladja az erősítő max.belső áramát (villog a kis piros led, peak).
Tudtok valami megoldást hogy a bemeneti jelet valahogy korlátozzam valamit beépitve. Hogy ha a szabályzó berendezésre túl nagy jel menne akkor is ami az erősítőre megy az nem lépné túl az erősítő belső áramát???

Remélem sikerült érthetően atadnom a problémát.
Előre is köszi.

Béla
(#) ozpecs válasza Oregboven hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Le kell halkítani a telefont és kész.

Igen nagyon jó ötlet.
De egy buliba ez nem mindig jön össze.
Így az erősítő dobozaba beepitve megóváná a hangredszert.
(#) ozpecs válasza Oregboven hozzászólására (») Szept 15, 2015 / 2

Akkor kicsit hosszabban... tökéletes védelem nincs, ha beépítesz egy limitert akkor sincs teljesen védve a cucc hacsak nem RMS és PEAK limitert is teszel bele ami rendesen bonyolítja a dolgot. Az a baj ugyanis, hogy ha csak egyszerű PEAK limitert teszel be akkor ha a bemeneti jel már torz akkor simán tönkreteheted a hangszóróidat, RMS limitert meg nehezebb, és akkor is csak részben vagy védve, az is csak akkor véd igazán ha külön aktív rendszert használsz és csatornánként van védelem... annyira nem egyszerű tehát, sokat segít az odafigyelés

Köszi a választ.
Mondjuk ha mindkét védelmet beépíteném az emnnyibe kerül?
(Beépítéssel nem lenne baj, irányítás technikai rendszereket építek erős, gyenge áram se okoz gondot)

Erre nem könnyü válaszolni, mert a megvalósításhoz az egyéb szintén nem olcsó alkatrészeken kívül ha jót akarsz akkor vagy jó VCA vagy jó lineáris ellenállás kimenetű optocsatoló szükséges aminek darabja 6-800 Ft-nál indul. Persze rendes kiegészítő áramkörök is szükségesek azaz nem lesz olcsó és akkor még mindig csak a teljes hangfrekis sávot egyben figyeled. Ha ezt még frekifüggő módon szeretnéd megtenni a dolog bonyolódik
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
(#) ozpecs válasza ozpecs hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Pl silonex nsl32 keress rá ott van pár applikáció is.... változattól függően Farnellnél 650 Ft-tól én is ott vettem.

Köszönöm a választ. Rengeteg segítettél
Esteleg egy kis listát tudnál adni, hogy van egy rca vagy jack bemenet amiről jön a jel és ezt kéne szabályozni es a végén egy rca kimenettel menne az erősítőbe.
Csak annyit, hogy miylen áramkörök csatlakozók kellenek.

Remélem nem túl nagy kérés

A kérdés nem precíz a csatlakozó típusa nagyon keveset mond, max annyit lehet tudni ha rca akkor aszimmetrikus jelről van szó.

Nekem a jel telefonrol jön jack csatlakozón ennyit tudok. (A szabályzás után pedig rca megy az erősítőbe)

Ez elég kevés az erősítő tipusa alapján kicsit talán többet lehetne tudni

Skytec SPL400 DJ PA házi végfokerősítő 1200W
Erős 2 x 200W max. teljesítmény – 1200W PMPO
Stabil, szállításhoz alkalmas burkolat
48 cm-es (19") állványhoz alkalmas - 2 magassági szint
Csatlakozás: 2 x stereo-csavaros kimenet, 1 x stereo-cinch-bemenet
Csatornákkénti hangosság regulálás
Elől elhelyezett markolatok
Elől elhelyezett gomb
Távolság jel/zaj: >82db
Frekvenciaátvitel: 20Hz – 20kHz
védő távolság: > 95dB
THD: <0,5%
Hangfal impedancia: min. 4 Ohm
Clipping, signal, power-t jelző LED fények
Biztosíték: T1A
Tápcsatlakozás: 220-240V / 50Hz
48,3 x 29 x 10cm
48 cm-es (19") állványhoz alkalmas - 2 magassági szint
Súly: Cca. 3,2 kg.

Ez lenne az.

Ja ez elég gyenge kis erősítő ennek a kimenőteljesítménye tényleg csak akkor tudja tönkretenni a hangfalat (persze ha csak nem az is valami nagyon gyenge) ha tényleg torz jellel dolgozik. Ennek az erősítőnek a kimenőteljesítménye 8 ohmon jócskán 100W alatt van (kisebb mint a szobai erősítőm ). Nem ér szinte annyit az egésszel vacakolni mint amennyibe kerül melóba meg anyagba megoldani kicsit komolyabb túlterhelésvédelmet. És milyen hangsugárzód van ezekhez?

PA-hangfalpár 2x 16 cm (6,5
Háromutas kétkamrás hangfalpár 2 x 16 cm (6,5")-es subwooferrel, centrális és magas-hangfallal
Mind 300 W RMS – teljesítményű, ami 600 W max.-nak felel meg
Filcburkolat, védősarkak- és védőrácsaknak köszönhető ellenálóképesség
Egyszerű szállítás stabil fakonstrukcója és oldalmarkolatainak köszönhetően
Portok: mindegyiknek 6,3 mm jack-je van, sorkapcsok (aranyozott)
S bass reflex
Frekvenciaátvitel: 80 Hz - 18 kHz
SPL érzékenység: 88 dB
Impedancia: 8 Ohm
24 x 58 x 21,5 cm
Súly: kb. 8 kg/ db

Ez lenne az.
(#) ozpecs válasza Oregboven hozzászólására (») Szept 15, 2015 / 1

Huh akkor azt mégiscsak elég könnyen tönkre lehet tenni nagyon kevés olyan PA hangfalat láttam amiben két db 16 centis mélyhangszóró van. Azok többsége elég kis teljesítményü pláne mélyben ...nem szívesen dolgoznék ilyen cuccal igazából, használtban ugyanennyiért sokkal komolyabbat is lehet venni ami nagyobbat is szól és megbízhatóbb. Nem éri meg szerintem erre pénzt költeni sajnos Ja ezt 600W-al megküldve még ha csak csúcsban is nagyon hamar le lehetne égetni....Gondolom akkor az is Skytech Ismerősöm megvett egy AUNA cuccot először nagyon örült neki majd amikor melléje tettünk egy használt jó állapotú rendes hangfalat azonnal eladta a csodát
(#) zotya1983 válasza Oregboven hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Ez a végfok 2X80 w jóindulattal,volt nekem is,sajnos a hangja annyira gyatra volt hogy hifire is alkalmatlan,eladtam
(#) ozpecs válasza zotya1983 hozzászólására (») Szept 15, 2015 / 1

Ugye milyen jóindulatú voltam a max 100W-al ? Szóval nem fikázni akartam Összepasszoló kis szett el kell adni ennyiért sokkal jobbat lehet venni szerintem használtban.
(#) zotya1983 válasza ozpecs hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Bizony É akkor meg sem említem mi van benne.. Inkább azt hogy mi nincs a végfokdobozban,na arról hosszasan lehetne mesélni

Köszi a válaszokat,
Nekem eddig bevált, leginkább házibulikba hordom, természetesen pénzért. Eddig bejött még kültéren is. Annak ellenére, hogy ilyen gyatra..
Mondjuk inkább a hangos kell legyen mint minőségi. De ezt az utóbbit nem is reméltem a piezzo magas sugárzótól.
Nem is otthoni használatra vettem.
Sajnos akkor viszont jól sejtettem, hogy az hazimozi nem véletlenül került a Bosetól 10x annyiba...

Ha használtan szeretnék vásárolni minőségibb szettet akkor hol keresgéljek ?
Szintén kis bulik hangosítására?
(#) andras99 hozzászólása Okt 5, 2015 /

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Yamaha MG16XU pulttal? Elég sokat tud viszonylag olcsón.
(#) sound.man hozzászólása Okt 5, 2015 /

Valaki épített már innen cubo 15-öt? Valamilyen tapasztalata? Hagyományos 15" rutsehoz képest milyen?
(#) Gabi6 hozzászólása Okt 5, 2015 /

sziasztok(!) hang(falak)sugárzók építését tervezem de nem nagyon vagyok képbe hogy milyen (sugárzókat)hangszórókat vásároljak(.) ebbe kellene pici segítség(.) egyenlőre több infót ide nem írnák de aki már tapasztalt ilyen témába megköszönném segítségét (.)

Használd a nagybetűs mondatkezdést, és a mondatközi írásjeleket! A sárga mezőben lévő fogalmakat olvasd el, és értelmezd!
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2015
(#) sound.man válasza Gabi6 hozzászólására (») Okt 5, 2015 /

Ez így okés. Akkor olyan sugárzót vegyél ami megfelel abba a ládába amit szeretnél építeni. Kicsit több infót adj meg, akkor biztos kapsz segítséget.
Következő: »»   207 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem