Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Itt a rajz hozzá, így hátha könnyebb lesz.
A két égett induktivitást a 31. oldalon találod. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2015
Összekötöttem az új kábelköteggel, és így sincs kép :/
Feszültséget és testet mértem a kábelen, szerintem nincs kimenve biztosíték. 2db égett induktivitást levettem. Nincs kép sajnos még így sem :/ Probáltam összehúzni ónnal, de nem nagyon akar tapadni, gondolom, mert a forrlábak elégtek, felszakadtak. Valaki itt nem tudná elvállalni?
Az induktivitások kellenek oda, vagy ha jobb nincs, át kell kötni. De ne ónnal, mert az ilyen pacsálás a panelnek sem jó, meg az idegeknek sem. Teszt erejéig mehet egy vezeték blankolt vége, amit aztán tőben óvatosan elvágsz beforrasztás után.
Akartam, de az a baj, hogy nincs mihez forrasztanom :S Fel vannak szakadva a forrpontok :S
Egy itteni megnézte.
Összehidalta ellenállásokkal azokat a pontokat, de kép nincs, csak háttérvilágitás lett. Kijelzőt kiprobálta egy másik képen, és csak ott is csak háttérvilágitás, meg vonalak. Ő a Nvidia GPU-ra gyanakszik hogy az a nagy zárlattól elromlott. Vagyis most még NVIDIA GPU-t kell cserélni, meg egy kijelzőt. Nem is tudom hogy megérné e :S
Nem igazán érné meg. Mert szerintem alaplapot is kellene cserélni.
Hello!
Nem tudom melyik topic lenne rá a legalkalmasabb, sajnos nem vagyok kellően jártas a témában: van egy 20 V, 90 W-os Asus noti töltőm, ami mostanában rakoncátlankodik. Ha megterhelem a notit, akkor elkezd szakadozni a töltés (terhelés függvényében, kis terhelés, néha szakadozik, nagy terhelés, 3 secenként 3 secre, a lapos meg közben váltogatja az integrált-dedikált gpu-t, szakadozik, laggol minden alatta), egyébként hibátlanul működik. Van valami típus hibája ezeknek a tápoknak, amire lehetne mérni/megérné lebontani ragasztott házat, vagy kuka és vegyek egy újat? (ez nem szimpatikus megoldás, használtan is rugdossa a 6-8.000-t) Viszonylag fontos lenne, mert most lebutítva fut a dolog, de 3D tervező program elég lomha jelenleg, suli miatt pedig fontos lenne, hogy haladjak vele. Válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2015
Szia, Ha forrpontok is felszakadtak, a 6-8 rétegű nyákon, akkor max alkatrész-bányának lesz jó! Ne költs rá.
Szia kössél a tápra 2 autó fényszóró izzót sorban, s úgy mérd az áramot, feszt, hogy van-e ingadozás. Lehet a tápod jó, csak a gép vesz fel valamiért túl sokat, amiért leold.
Púposkondis lesz valószínűleg. Nincs benne 6-8 rétegű NYÁK. Ha a gép eszik sokat, annak a védelme old le.
hp compact 610 alaplap,volna egy problemam,kipucoltam,szeretnem osszerakni de egycsa le.
szernem ha tudnatok segiteni elore is koszonom.
Vagy kábeltörés szokott még ilyet okozni. Nézd meg, hogy nem-e melegszik a kábel valahol.
Már ne is haragudj, de ilyen igénytelen, és értelmezhetetlen írással is ritkán találkozni ezen az oldalon. Kérlek fogalmazz érhetően mit szeretnél, és írd le helyesen.
hali!
teljesen igazad van. mivel nem vagyok mai gyerek,sajnos.és először próbálok kérni segítséget! szétszedtem a képen látható hp compaq 610-es,laptopot, sajnos nem figyeltem meg rendesen hogy honnan húztam le a képen látható csatlakozót,ami az alaplapról,indul.
Másodjára sem sikerült leírnod egyértelműen de próbálok segíteni.
A kábel be van dugva az alaplapra nem értem mit nem tudsz hova dugni. A kis kártya gondolom Bluetooth modul lehet. Gondolom ezt nem tudod hol lehetett eredetileg. Nézd meg ezt hátha segít: https://www.youtube.com/watch?v=LciaQP91O7M Tipikus "értek én hozzá megoldom, majd irány a szervíz hiba"
Sziasztok!
Laptop javításnál hogyan oldjátok meg, hogy mérés közben ne az alaplapon tenyereljetek? A nagyon miniatűr smd-ket hogyan tudjátok megmérni, amiknek a lábtávolsága igen kicsi? Gondolok it pl. a maximokra. Nem tudom őket megmérni, mert nagyobb a multi tüskéje mint egy láb.
Van kapcsolási rajz, keresek egy alkatrészt a mérendő láb vonalán. A tűt ritkán veszem elő. De ismertebb IC-knél rajz sem kell, lehet nagyjából sejteni, ki kivel van az IC körül, és alapvetően kevés mérendő dolog van (LDO-k, referencia, engedélyezés például egy tipikus alaplapi PWM vezérlő körül).
Hegyese köszörültem... Csak a szememet nm tudom, hogy a feliratot is lássam rajta
Szia, Általában, az egész billentyűt kell kiemelni, felül szokott lenni 2 pöcök. De mivel ponts típust nem írtál, így csak találgatok. Volt amelyiknél az akksi alatt a másik oldalon volt 2 csavar.... Na ezt én is benéztem, illet be nem láttam, mert kitörtem az anyját a feszegetés közben... De összeszereléskor megfogta a 2 említett fül, így nem is ragasztottam vissza. Az talán HP volt. Keress videót a youtubon az szokott segíteni, ha valami nem kerek.
2006 óta csak megoldotta már.
Mondom, hogy egyre nehezebben látok már! Néha összevissza hozza be az oldalakat....Köszi, hogy szóltál!
Helosztok.
Lehetséges lenne egy laptop akkumulátort telefontöltésre használni? Packard Bell akksi azaz Acer. Smbus os, vajon benne van a töltésvezérlő elektronika, vagy az csak felügyelet? Gondolom figyelni kéne az smbus t az áramot és feszt töltéskor és kisütéskor is, na meg a hőmérsékletet.
Sziasztok ! Van egy Asus a6r laptopom, a videokártya drivert nem tudom telepíteni, azt írja hogy próbáljam cserélni. A kérdésem az lenne, ha kiveszem a gépből, akkor az alaplapon itt is van mint asztalinál ??
Segítségeteket köszönöm !
Ott integrálva van. Nem tudod kivenni belole.
Köszi a választ !Akkor ez nem a videokártyája?
Szia, Egy battery-pack 5V -ot ad le általbán, és annyival kell is kell tölteni /USB/. Ellenőrizni kellene a telefonod töltőjén hogy mennyivel tölt. A Li-Ion pack 4V körül indul, s 3,6-3,8 közötti szakaszon van használatkor. Ha a töltője 3,6V-os, akkor talán elmegy 1-2 18650 celláról, ha 5V-os, akkor a sorosan 7,2V mr lehet sok a belső vezérlőnek!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |