Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   201 / 281
(#) Ktulu válasza motoroska hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Szia. Itt a rajz hozzá, így hátha könnyebb lesz.
A két égett induktivitást a 31. oldalon találod.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2015
(#) motoroska hozzászólása Szept 16, 2015 /

Összekötöttem az új kábelköteggel, és így sincs kép :/
Feszültséget és testet mértem a kábelen, szerintem nincs kimenve biztosíték.
2db égett induktivitást levettem.
Nincs kép sajnos még így sem :/
Probáltam összehúzni ónnal, de nem nagyon akar tapadni, gondolom, mert a forrlábak elégtek, felszakadtak.
Valaki itt nem tudná elvállalni?
(#) didyman válasza motoroska hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Az induktivitások kellenek oda, vagy ha jobb nincs, át kell kötni. De ne ónnal, mert az ilyen pacsálás a panelnek sem jó, meg az idegeknek sem. Teszt erejéig mehet egy vezeték blankolt vége, amit aztán tőben óvatosan elvágsz beforrasztás után.
(#) motoroska válasza didyman hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

Akartam, de az a baj, hogy nincs mihez forrasztanom :S Fel vannak szakadva a forrpontok :S
(#) motoroska hozzászólása Szept 17, 2015 /

Egy itteni megnézte.
Összehidalta ellenállásokkal azokat a pontokat, de kép nincs, csak háttérvilágitás lett.
Kijelzőt kiprobálta egy másik képen, és csak ott is csak háttérvilágitás, meg vonalak.
Ő a Nvidia GPU-ra gyanakszik hogy az a nagy zárlattól elromlott.
Vagyis most még NVIDIA GPU-t kell cserélni, meg egy kijelzőt. Nem is tudom hogy megérné e :S
(#) cupika97 válasza motoroska hozzászólására (») Szept 18, 2015 /

Nem igazán érné meg. Mert szerintem alaplapot is kellene cserélni.
(#) gazspe hozzászólása Szept 18, 2015 /

Hello!

Nem tudom melyik topic lenne rá a legalkalmasabb, sajnos nem vagyok kellően jártas a témában: van egy 20 V, 90 W-os Asus noti töltőm, ami mostanában rakoncátlankodik. Ha megterhelem a notit, akkor elkezd szakadozni a töltés (terhelés függvényében, kis terhelés, néha szakadozik, nagy terhelés, 3 secenként 3 secre, a lapos meg közben váltogatja az integrált-dedikált gpu-t, szakadozik, laggol minden alatta), egyébként hibátlanul működik. Van valami típus hibája ezeknek a tápoknak, amire lehetne mérni/megérné lebontani ragasztott házat, vagy kuka és vegyek egy újat? (ez nem szimpatikus megoldás, használtan is rugdossa a 6-8.000-t)
Viszonylag fontos lenne, mert most lebutítva fut a dolog, de 3D tervező program elég lomha jelenleg, suli miatt pedig fontos lenne, hogy haladjak vele.
Válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza motoroska hozzászólására (») Szept 19, 2015 /

Szia, Ha forrpontok is felszakadtak, a 6-8 rétegű nyákon, akkor max alkatrész-bányának lesz jó! Ne költs rá.
(#) Chipmunk1960 válasza gazspe hozzászólására (») Szept 19, 2015 /

Szia kössél a tápra 2 autó fényszóró izzót sorban, s úgy mérd az áramot, feszt, hogy van-e ingadozás. Lehet a tápod jó, csak a gép vesz fel valamiért túl sokat, amiért leold.
(#) didyman válasza gazspe hozzászólására (») Szept 19, 2015 /

Púposkondis lesz valószínűleg. Nincs benne 6-8 rétegű NYÁK. Ha a gép eszik sokat, annak a védelme old le.
(#) korkov hozzászólása Szept 19, 2015 /

hp compact 610 alaplap,volna egy problemam,kipucoltam,szeretnem osszerakni de egycsa le.
szernem ha tudnatok segiteni elore is koszonom.
(#) Lucifer válasza didyman hozzászólására (») Szept 19, 2015 /

Vagy kábeltörés szokott még ilyet okozni. Nézd meg, hogy nem-e melegszik a kábel valahol.
(#) Moderátor hozzászólása korkov hozzászólására (») Szept 19, 2015

Már ne is haragudj, de ilyen igénytelen, és értelmezhetetlen írással is ritkán találkozni ezen az oldalon. Kérlek fogalmazz érhetően mit szeretnél, és írd le helyesen.
(#) didyman válasza korkov hozzászólására (») Szept 19, 2015 /

Műszaki hibára gyanakszom.
(#) korkov hozzászólása Szept 19, 2015 /

hali!
teljesen igazad van.
mivel nem vagyok mai gyerek,sajnos.és először próbálok kérni segítséget!
szétszedtem a képen látható hp compaq 610-es,laptopot,
sajnos nem figyeltem meg rendesen hogy honnan húztam le a képen látható csatlakozót,ami az alaplapról,indul.
(#) borvendeg válasza korkov hozzászólására (») Szept 19, 2015 /

Másodjára sem sikerült leírnod egyértelműen de próbálok segíteni.
A kábel be van dugva az alaplapra nem értem mit nem tudsz hova dugni. A kis kártya gondolom Bluetooth modul lehet. Gondolom ezt nem tudod hol lehetett eredetileg.
Nézd meg ezt hátha segít:
https://www.youtube.com/watch?v=LciaQP91O7M

Tipikus "értek én hozzá megoldom, majd irány a szervíz hiba"
(#) teszti hozzászólása Szept 19, 2015 /

Sziasztok!

Laptop javításnál hogyan oldjátok meg, hogy mérés közben ne az alaplapon tenyereljetek?
A nagyon miniatűr smd-ket hogyan tudjátok megmérni, amiknek a lábtávolsága igen kicsi? Gondolok it pl. a maximokra. Nem tudom őket megmérni, mert nagyobb a multi tüskéje mint egy láb.
(#) zolika60 válasza teszti hozzászólására (») Szept 19, 2015 /

Hegyesebb tüske kell.
(#) didyman válasza teszti hozzászólására (») Szept 19, 2015 /

Van kapcsolási rajz, keresek egy alkatrészt a mérendő láb vonalán. A tűt ritkán veszem elő. De ismertebb IC-knél rajz sem kell, lehet nagyjából sejteni, ki kivel van az IC körül, és alapvetően kevés mérendő dolog van (LDO-k, referencia, engedélyezés például egy tipikus alaplapi PWM vezérlő körül).
(#) Chipmunk1960 válasza teszti hozzászólására (») Szept 20, 2015 /

Hegyese köszörültem... Csak a szememet nm tudom, hogy a feliratot is lássam rajta
(#) Chipmunk1960 válasza Redsaw hozzászólására (») Szept 20, 2015 /

Szia, Általában, az egész billentyűt kell kiemelni, felül szokott lenni 2 pöcök. De mivel ponts típust nem írtál, így csak találgatok. Volt amelyiknél az akksi alatt a másik oldalon volt 2 csavar.... Na ezt én is benéztem, illet be nem láttam, mert kitörtem az anyját a feszegetés közben... De összeszereléskor megfogta a 2 említett fül, így nem is ragasztottam vissza. Az talán HP volt. Keress videót a youtubon az szokott segíteni, ha valami nem kerek.
(#) didyman válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 20, 2015 /

2006 óta csak megoldotta már.
(#) Chipmunk1960 válasza didyman hozzászólására (») Szept 21, 2015 /

Mondom, hogy egyre nehezebben látok már! Néha összevissza hozza be az oldalakat....Köszi, hogy szóltál!
(#) moltam hozzászólása Szept 23, 2015 /

Helosztok.
Lehetséges lenne egy laptop akkumulátort telefontöltésre használni? Packard Bell akksi azaz Acer. Smbus os, vajon benne van a töltésvezérlő elektronika, vagy az csak felügyelet? Gondolom figyelni kéne az smbus t az áramot és feszt töltéskor és kisütéskor is, na meg a hőmérsékletet.
(#) Pacso hozzászólása Szept 23, 2015 /

Sziasztok ! Van egy Asus a6r laptopom, a videokártya drivert nem tudom telepíteni, azt írja hogy próbáljam cserélni. A kérdésem az lenne, ha kiveszem a gépből, akkor az alaplapon itt is van mint asztalinál ??
Segítségeteket köszönöm !
(#) cupika97 válasza Pacso hozzászólására (») Szept 23, 2015 /

Ott integrálva van. Nem tudod kivenni belole.
(#) Pacso válasza cupika97 hozzászólására (») Szept 23, 2015 /

Köszi a választ !Akkor ez nem a videokártyája?

HPIM2252.JPG

(#) didyman válasza Pacso hozzászólására (») Szept 23, 2015 / 1

Nem, ez egy analóg modem.
(#) Pacso válasza didyman hozzászólására (») Szept 23, 2015 /

Köszönöm! Mindig tanul az ember!
(#) Chipmunk1960 válasza moltam hozzászólására (») Szept 23, 2015 /

Szia, Egy battery-pack 5V -ot ad le általbán, és annyival kell is kell tölteni /USB/. Ellenőrizni kellene a telefonod töltőjén hogy mennyivel tölt. A Li-Ion pack 4V körül indul, s 3,6-3,8 közötti szakaszon van használatkor. Ha a töltője 3,6V-os, akkor talán elmegy 1-2 18650 celláról, ha 5V-os, akkor a sorosan 7,2V mr lehet sok a belső vezérlőnek!
Következő: »»   201 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem