Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Leteszed az alkatrészt, beállítod rá a teli fóliától való szigetelés méretét. A fóliához pedig vezetékekkel kötheted ki, de ezekre a vezetékekre 0 szigetelési távolságot állíts be. Így nem lesz "túl közeli furat" a DRC listában és nem kell szétválasztani sem az alketrészt. Az áthelyezéseknél lehet előny, de a bekötéseket is mozgatni kell.
Miért jó az ha valaki a bal kezével vakarja a jobb fülét ?
Melyik megoldáshoz képest érted?
Gyártattál már "túl közeli furat" -okkal bíró tervet panel készítő céggel. Mérgesek a törött fúró miatt. Soha nem tudhatod, hogy a fórumra feltöltött terv alapján ki, hogyan gyárta a panelt... Ha szétszeded az atketrészt: - Áthelyezéskor minden résztetét ki kell jelőlni és mozgatni vagy összecsomagolás után mozgatni. - Ha összecsomagoltad megint, de módosul a terv (esetleg kifelejtettél egy lábat, hibásan tetted fel a bekötést, a szomszédos alkatrész bekötését zavarja a thermal pad beállított rajzolata) ismételheted az egészet. Ha vonalat húztál bekötésnek: - Ha mégsem kell arra a lábra egyszerűen törölheted vagy arrább helyezheted. - Ha másik lábra is kell, felraksz egy újabbat. - Ha a bekötés zavarja más alkatrész bekötését, egyszerűen módosítasz a vonal alakján. ((Sőt, ha a vonalakkal össze is kötöd az összes pontot, akkor letiltott teli fóliás megjelenítésnél is látod a bekötést.)) Sokkal rövidebb idő alatt megvan. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
Megtaláltam köszönöm! Nem is akarok nagyon belefolyni a dologba.
Viszont az számomra zavaró, hogy ha egy bizonyos alkatrészt szétbontok, és a lábát termál ponttá teszem akkor megszűnik mint alkatrész.... Ekkor értéket kell neki adni, ráadásul ismét be kell csomagolni a hozzáigazított felirattal együtt. Akkor már egyszerűbb egy forrpont lerakása az alkatrész alá, és az a forrpont termállá alakítása. Amit Hp41C javasol az is használható adott esetben. Köszönöm mindkettőtöknek!
Ha egy tervezésben ennyi a "ha", akkor rossz az alap elgondolás.
1, Minden alkatrészt le kell tenni, elhelyezni, bekötni ami nem GND, szétbontani és beállítani a GND lábakat. 2, Minden alkatrészt le kell tenni, meghatározni a GND lábakat, elhelyezni, bekötni ami nem GND, Idézet: „Gyártattál már "túl közeli furat"” Ez hogy kapcsolódik a kérdéshez ? Minden alkatrésznek meg van az adott lábtávolsága, annál közelebb nem lesz furat se GND-el se nélküle. Lehet egy adott program funkciót használni, meg lehet azt mellőzni is. Relatív kinek mi az egyszerű és mi a bonyolult.
Egy újabb problémába futottam bele, amit viszonylag egyszerű lenne megoldani, csak nincsenek meg most a megfelelő eszközeim (PL: nyomtató)..
Szeretnék tervezni egy nyákot egy 2*16 szegmenses kijelzőnek. Maga a nyák egy tüskesorral csatlakozna a kijelzőhöz "emeletes" kivitelben. A probléma ott van, hogy nem tudom az első emeleten levő kijelző széle, közepe hol van a nyákon levő kapcsolókhoz képest. Tehát egy olyan makróra lenne szükségem, ahol jelölve van a 16furat, és a kijelző széle. Lehet sokat akarok.. Kikísérletezném én magamnak, csak elhalálozott a nyomtatóm... Itt gy hasonló kép a kijelzőről.
Szia! 64x16 mm körül van a méretük, de ez típusfüggő.
Mérd meg, vagy ha még nem vásároltad meg, akkor keresd meg az adatlapját a neten. Nem bonyolult egy téglalapot megrajzolni 16 kivezetéssel...
Persze hogy nem, csak a közepe kellene nekem maga a kijelző, nem csak a kijelző nyákjának körvonala.
Bár igazad van sok fajta van. Többet érek el ha megrajzolom, és kinyomtatom valakinél...
Én ezeket használom, én is úgy kaptam valakitől, de jó egyébként.
Én pedig ilyet rajzoltam magamnak, be is van jelölve a felezővonal, de több méret is létezik.
Köszönöm mindenkinek! Az itt közölt lesz az igazi, a közepén levő rész kellett nekem valójában a lehető legpontosabban. És ahogy nézem, ez megegyezik azzal amit én próbáltam alkotni, csak kifinomultabb...
Olvastad, hogy milyen ötletekre írtam a hozzászólásomat?
Én így szoktam. Lerakod az alkatrész és külön ráteszel egyet és ab...ad-et. Ha így csinálom két furat lesz egymáson - azaz a DRC "túl közeli furatot" jelez. Ld. DrillingsTooClose Ha a Te 1. módszereddel készült panelen módosítani kell az alkatrészek elhelyezésén igen kellemetlen az alkatrészek egy részének mozgatása. Egyenként újból össze kell szedni a részleteket és újra "alkatrészt" kell csinálni belőle... Jól meg kell nézni a tervet, hogy a földre kapcsolt lábak valóban össze vannak kötve. Nem alakult ki olyan sziget, ami nem csatlakozik sehol sem a többi felülettel... Egy "thermal pad" -es megoldású panel néhány módban megjelenítve és a föld vezeték kijelőlve (test funkcióval): teliföldmegjelenitve - ahogy a neve is mutatja. teliföldnincsmegjelenitve - ahogy a neve is mutatja. teliföldnincsmegjelenitveC4 - C4 negatív kivezetésénél töröltem egy daradot - az amúgy felesleges - vezetékből. A türkiz ellipszisben látszik, hogy a teszt funkció nem jelzi, hogy a kivezetés a teliföldre van kötve. Rengeteg időm ment rá, hogy az alkatrészeket szétbontsam, ellássam "thermal pad" -al majd újra összevonjam mozgatható alkatrészekké. Aztán, ha módosult a huzalozás újra szétszedjem, a rossz irányba kinyúló "thermal pad" átvezetések helyett más irányút válasszak, majd ismét összecsomagoljam. Végülis a CAD programokon alkalmazott megoldást mindenki maga alakítja ki..... Kinek a pap, kinek a papné... Láttam már PCAD megoldást a kétoldalról DIP tokokkal szerelt panelek készítésére, amiben az egész alkatrésztárat létrehozták tükröze. Pedig csak két réteget (SLKSLD és REFDSL) kellett volna létrehozni és beállítani a párokat (SLKSCR - SLKSLD, REFDES - REFDSL) és a program maga tükrözte volta az alkatrészeket.... A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
Sziasztok!
Sprint-Layout 4-el terveztem egy NYÁK-ot, szeretném kinyomtatni műnyomópapírra a vasaláshoz, viszont itthon nincs lézeres nyomtató ezért gondoltam beviszem pendrive-on egy nyomtatóshoz. A problémám az, hogy lay kiterjesztésből hogyan tudom átkonvertálni mondjuk pdf-be a rajzot, hogy ott megtudják nyitni és nyomtatni nekem? Válaszotokat előre is köszönöm!
Tiszteletem urak Mit lehet csinalni Win 10-ben a sprint layout csak felig mukodik nem lehet az
alkatreszeket elo hozni a fenti fej lec , a ball oldali ikonok sem jelennek meg valamint az ekezeteket sem hajlando az y es a z betut felcser;li
Megvárni a program frissítését, vagy visszaállni Win 8.1-re.
Idézet: „az ékezeteket sem hajlandó az y es a z betűt felcseréli” A magyar kiosztású billentyűzetet angol beállításokkal kezeli.
Ha tud olyat a 10 mint a 7 akkor próbáld ki hogy winxp módban indítod el. Nálam a 64 bites 7 alatt a Tina csinált fura dolgokat, de xp módban indítva magához tért.
Nekem tök jól működik a 10-re való átállás után is. Esetleg újratelepítés?
Sziasztok!
Egy gondolatot szeretnék megosztani, azokkal akik szkennelt képből szeretnének makrót készíteni, és nem akarják, hogy mindeközben az ujjuk ízülete 20 évet öregedjen a sok kattintgatástól, viszont mégis maguk akarják a vonalakat meghúzni, nem valami egyéb "önszerkesztő" programmal akarják megoldani ez, azoknak ajánlom ezt a programot (a felsőt kell letölteni), nekem nagyon bevált, és szerintem a kész makro is tűrhető lett. Itt egy videó
Valaki eltudná nekem magyarázni, hogy második képen miért villog a C5 L1 közötti vezetősav? A különbség annyi, hogy egyszer a C5 L1 részt jelöltem ki egérrel, a másik képen viszont a R2 C3 lábaira kattintottam (GND).
A két kép elkészítése között nem történt vonal változtatás, és nem értem miért villog együtt a kettő amikor a GND vonalat jelölöm, és miért nem villog ha a C5 L1 vonalra kattolok. UI: Egyáltalán a kuka miért villog? A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
Mondjuk a forrás megosztásával, és annak megnézésével lehetne válaszolni, egy pici panel részletről nem nagyon.
Igazad van elnézést.
Csatoltam az egész tervet,
Nálam nem villog. A DRC-t nézd át. Ott lehet valami rosszul beállítva.
GND-t villogtattad? Mert ha magára az L1, C5 vonalra kattintasz akkor nem villog össze a GND vel. Csak akkor villog, ha magára a GND re kattintasz.
Köszönöm, és valóban a kuka... Viszont áruld már el kérlek, hogy mi a fene baja volt a kukának, és hogy oldottad meg? Nem sajátom, csak makróból kihúztam és kész.
Azért van mert rossz rétegen volt a komponens
Normális esetben a komponensek vagy az S1, vagy az S2 rétegen vannak. A GND oldaltól függően a C1, vagy C2 rétegen. Tehát minden olyan komponens..stb ami ezen a rétegen helyezkedik még el, ua "potenciálnak" számít. |
Bejelentkezés
Hirdetés |