Fórum témák
» Több friss téma |
Na mit szólsz hozzá, vissza lehet következtetni?
Üdv!
Némi segítséget kérnék, hátha valaki javított már ilyet: Egy Vinchi Classic HO-002L elszívó. Az alapvető hiba az, hogy a gazdi áthelyezés közben elvágta a kábeleket, majd fordított sorrendben kötötte össze őket. Van a panelon egy IC (U1) amit nem tudok beazonosítani, a CD74HCT162-t már cseréltem, a "noname IC" talán egy tranzisztormező (ULN?) lehet vagy valami speciális IC. Mérve nincsen más hiba, táp is jó. Előre is köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2015
Nem lepődnék meg, ha mikrokontroller lenne. Szerintem vesd össze a lábkiosztását (táp, föld stb) valami pic, vagy AVR vezérlővel.
Idézet: „elvágta a kábeleket, majd fordított sorrendben kötötte össze őket.” Szerintem addig nincs értelme kísérletezni amíg fordítva van összekötve... De ha azon kapott valami (fordított) tápfeszt, akkor lesznek még gondok. Nem lenne egyszerűbb a szervíz? cserepanel..?
Kábelezést már helyreállítottam, csak utána javítottam.
Hááát, szervizben dolgozom, de a cserepanel olyan nekünk is, mint egy álom.... normál esetben lehetne, ha lenne szervíz háttér, dokumentáció... így csak a javítás marad. Vagy az átalakítás, mert az IC pár relét vezérel meg led kijelzőt hajt meg. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2015
BYV 79 E-200
Dióda, kapcsoló, 200V 14A Mitől kapcsoló?
Csak azért "kapcsoló", mert Schottky dióda lévén gyors, így nem csak hálózati 50Hz-es feszültségre alkalmazható.
Szia, Írtam választ az "Autóelektronika" rovatban.
Ez egy téves megjelölés. Vannak kifejezetten jelkapcsolására kifejezett diódák, amelyek hasonlóan gyors kapcsolásúak és kis rétegkapacitással rendelkeznek. A gyors diódák (mint ez a BYV) kapcsolóüzemű tápegységek egyenirányítójaként használatosak.
Szia! Igen valószínű, hogy mikrokontroller. Ha nem tudsz vele mit kezdeni - szívesen átveszem, mert nekem is ilyen van és az egyik ledem nem világít (nem a led rossz sajnos). Van ugyanígy egy zuhanykabinom - abban is mikrokontroller csinált mindent - amíg szét nem ázott. Hozzá kell tennem - ha sok ilyen van nálatok szólj, mert nem nagy durranás ez a szoftvert megírni. Ráadásul nekem van tesztdarabom is Egy Texas Launhpad is röhögve elég erre.
Még egy 600Ft-os kínai arduino pro mini is elég.
Még az is jó lehet, ha egyszer valaki elmagyarázza töviről hegyire, hogyan is működik. Meg AVR még nincs a fiókban.
Minden dióda "kapcsoló". Addíg vezet, amíg az anódja pozitívabb, mint a katódja, ekkor kis ellenállást mutat, ha megfordul a helyzet, és a katódja pozitívabb mint az anódja, lezár, és nagy ellenállást mutat, akárcsak egy közönséges kapvsoló. Természetesen a nytott, és zárt állapotban mért ellenállásaik között van különbség, de a lényeg, hogy a két állapot között nagyságrendi az eltérés, és ez az állapotváltozás hirtelen következik be. Az egyenirányító dióda is kapcsol, amíg a váltófeszültség pillanat értéke magasabb, mint a pufferkondié, addíg vezet, mikor alacsonyabb, lezár.
Üdvözletem, érdeklődöm, hogy nincs meg véletlenül a DV 1602-R35 tip. kijelző, vagy sikerült róla adatlapot szerezni?
K János, Debrecen
Szia, Erről lenne szó?
Sziasztok!
Segítséget kérnék ellenállás beazonosításában. Tőből kiszakadt az ellenállásból a lába, megforrasztani nem tudom. Mivel multiméterben van a sérült ellenállás, gondolom pontosan olyat kell belerakni értékre/ toleranciára. A gondom az, hogy két multiméterrel is más értéket mértem rá. Az egyik 1,2Ohm-ot mért, a másik 1,7Ohm-ot. Színkód alapján próbáltam beazonosítani, de a kalkulátor nem is ajánl fel olyan színeket. Köszönöm a segítséget!
Szia!
A panelen lévő felirat alapján 0.99 ohm. Üdv.: Feri
Üdv!
Fel van szitázva a panelra az érték is. Ha jól látom 0.99 Ohm. (A színek alapján is az, 0.5%-os tűrésű) Ilyet nehezen fogsz találni. De ha találsz is, utána kalibrálni kell a műszert, ami nem kis feladat.
Hello! Ha egy 1ohm-ot és egy 100ohm-ot párhuzamosan kötsz, akkor kb. 0,99-ohm-ot kapsz. Feltéve, hogy az értékük tényleg ekkora. Mezei multiméterrel nem lehet egy ilyen ellenállást megmérni. Ismert áramot átfolyatva rajta és a két kivezetésén feszültséget mérve kiszámítható az ellenállás értéke. De elnézve a "precíziós műszert", veszel másikat, vagy megreszeled az ellenállás végét és a kivezetés kupakja megforrasztható. Maximum fordítva teszed bele az ellenállás két végét..
Vagy talán egy trimmert is bele lehet kötni, és azzal beállítani pontosan.
Na ne má! Ez a 200mA-es Shunt lesz. Az helyett trimmer??
1 Ohm ellenállás, és egy 100 Ohm trimmer párhuzamosan kötve eléggé megközelítheti a kívánt értéket.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015
az 1 ohm az 1% pontos legyen. és a teljesítménye (fizikai mérete) is akkora legyen amekkora az elődje volt, különben elfüstölhet hosszú méréskor. A pontossága pedig a mérés pontosságát befolyásolja.
Sziasztok
Remélem nagyjából jó helyre címzem a kérdést. Van egy alkatrész ami egy elég komoly erősítő előlapi paneljén,található, azt fogdosva tud életjelet adni a készülék,forrasztásnak nincs baja. Ha tudnám hol kapható,vagy mivel váltható ki akkor kicserélném. Sok ember elvérzett már rajta úgyhogy veszteni valóm nincs. Alkatrészem: st 74ACT04 utána 902344 Googleval keresgéltem,de boltban nem találom sehol. Hex inverterként emlegetik. Aki ránézett az erősítőmre,annyit mondott,akkor,hogy már a vezérlő proci sem kap áramot. Ha ez egy inverter,akkor logika alapján lehet a procié. Bár neki akkor nehezebb dolga volt mert semmi életjelet nem adott a kütyü eltelt egy év bedugtam és van életjel. Előre is köszönök minden segítséget. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015
Attól tartok, nehéz lesz kiváltani, ez egy 6 db Shmitt trigger bemenetű CMOS invertert tartalmaz, igen jó bemeneti túlfeszültség védelemmel, nagyáramú kimenettel, mindezt gyors kapcsolási idővel.
A második számsorral ne törődj az csak dátum, és gyártókód. keresgálni kell, Mo -n valószínűleg nem lesz üzlet.
Itt tudod megrendelni. 10db kb. 1.800,-Ft
Hmm nem vagytok semmik Bár csak a tudakozó is ilyen gyorsan működne
Kár hogy nem ismerem az alit,azaz nem szoktam külföldről rendelni. Bár 1800ft ot megkockáztatok. Köszönöm szépen mindkettőtök hasznos és gyors válaszát!
Szia, Simán meg lehet forrasztani, csak meg kell reszelni. Igazuk van a hozzászólóknak, nem találsz másikat, hacsak egy bontott műszerből ki nem veszed.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |