Fórum témák
» Több friss téma |
Pedig igy csináltuk,csak nem blankolt vezetéket hanem a multiméter egyik felét dugtuk a csatlakozoba a másikat meg a palást részhez érintettük.
Szia!
A BIOS jelszavas, de én HDD nélkül vettem, a bootolást engedélyezte, fel ment rá a rendszer, és működik rendesen! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha frissíteném a BIOS-t, akkor is kérné-e a kódot?
Ha ilyen egyszerű lenne, nem lenne értelme a BIOS-nak. Lehet, még frissíteni sem tudod jelszó nélkül.
20V egyenaram allasban mertetek?
Milyen multimeter volt? Mutat egyaltalan valamit pl. egy egyszeru elemre?
Nem a BIOS-nak nem lenne értelme, hanem a jelszavas védelemnek. Így gondoltam.
Természetesen 20v egyenáramon volt a multiméter és elötte kipróbáltam a bicikli lámpám akkupakkjával, hasonló csatlakozója van és azon mértem 7 volt körüli értéket mert eléggé ugrált,de mégis jelzett valamiféle értéket,de a laptop töltöknél meg sem mozdult.
Akkor ez megmarad a rejtelyes titok miszteriumanak.
Szia! Nekem is van ilyen laptopom, ugyan ez volt a hibája, van rajta egy nvidia chip, én azt melegítettem hőlégfúvőval 350 fokra (hőmérő érzékelő a chipre téve) azóta működik, de vigyázz, túloldala tele smdvel, nekem lepottyant egy, kb két óra folyamatos káromkodás mire visszaforrasztottam... De azóta működik
Első körben reseteld a BIOSt. (vagy BIOS-ból load defaults)
A HDD-et sentinellel nézd meg, lehet haldoklik.
Sziasztok!
Tegnap kaptam egy laptopot, CLEVO M57RU. Még sohasem találkoztam ezzel a márkával, de első látásra nem tűnik rossznak. A hibája, hogy nem kapcsol be, ha rá dugom a töltőt akkor a töltést veszi, a két led ami a töltést jelzi, és ami és amelyik a töltőt jelzi azok világítanak (sárgán). Ha próbálom elindítani, akkor a bekapcsolást jelző led sárgáról átvált zöldre, pillant kettőt és vissza sárgára. Az elemet már cseréltem de nem lett jobb. Valakinek van tapasztalta ezekkel a gépekkel, vagy mi lehet vele? Köszönöm!
Szia!
Próbáld meg akku nélkül csak töltőről indítani.
Szia!
Próbáltam akku nélkül is de ugyan az a helyzet villan kettőt zölden és annyi!
Mindent kivenni belole, amit csak lehet es ugy inditani. CD,vinyo, wifi adapter, stb. Memoriat is, de azt csak a legvegen.
Elotortenete van? Vagy egyszerre csak nem ment es ennyi?
Szia!
Leszedtem mindent amit lehetett az alaplapról, de semmi. Előtötörténeteről nem tudok semmit, így hibásan kaptam, memória és hdd nélkül. Akitől kaptam az a hdd és a memória miatt vette meg, magával a géppel nem akart foglalkozni, ki akarta dobni. Erre én láttam benne egy kis reményt hogy felvillantak a ledek. Meghat utána olvasgattam nem, és hát nem rossz gépek ezek. Ezért szeretném életre kelteni!
Akkor eloszor ellenorizd az alaplap osszes biztositekat (F jelu kis alkatreszek es 0 erteku atvezetesek).
Aztan egy kondi ket oldalan merd meg, hogy zarlat van-e valahol. Erdemes megkeresni a fo tapot (egy stepdown, ami eloallitja a 3.3V-ot, 5V-ot), hogy ott minden rendben van-e. Ha ertesz hozza, a FET-eket kellene zarlatra es szakadasra megnezni, tipusukat leolvasni, dual es komplementer fetek is szoktak lenni a hagyomanyos SO8 tokban. Szerintem a tunetek alapjan valami taphiba - az a jobbik, mert az talan javithato a diszkret alkatreszek cserejevel.
A teszt erejéig azért memóriát tettél -e bele? Mert a lapik jó része ez nélkül semeddig nem jut el.
Sziasztok! Egy kis segítséget , ötletet, tippet szeretnék kérni tőletek. Adott egy Fujitsu Siemens Lifebook laptop. Működés közben rádugtak egy vélhetően zárlatos egeret. Azóta nem hajlandó bekapcsolni.
Orvosolható a probléma szerintetek? Üdv.: mineral
Mindenkeppen. Az USB feltehetoleg nem volt biztositekkal vedve, de az 5V-os ag szinte biztosan. Szoval szet kell kapni es meregetni.
Sikerült szétbontani. De hogyan tovább? Nem látok semmi hibára utaló jelet.
Végül összeraktam mert nem is láttam azokat az apró alkatrészeket... Összeszerelés után viszont elindult. Szépen működik. A Bios akkumulátort is kiszedtem szétszedésnél. Lehet, hogy ettől javult volna meg? Elég volt neki egy kis bios reset? Mindenesetre köszi a segítséget.
Ma vissza jött a szervizből a laptop, most müködik tökéletesen. Azt mondták, hogy belső akuja döglött meg.
DE ez hol van benne vagy mi az, mert se a kivehető akksit nem cserélték, sem a hállózati töltö részét. 6500at fizettem érte, csat jó lenne tudni, hogy ez pontosan mit takar és mit cseréltek végül. csak ha legközelebb ilyen előfordul akkor tudjam hol nézzem .
Talán ezt a párszáz Ft-os, 3V-os lítium elemet cserélték ki benne....
Toshiba Satellite L750D-16K
6500 ért az szép mutatvány. Ez okozhat olyat, hogy egyáltalán nem kel életre a laptop? MErt a külső táp házát szétbontották, azt mondták, hogy kimérték és jó volt, bár akkor miért szedték szét.
Nem ismerem ezt a laptopot, de ha ilyen a hátulja, 3 csavar kicsavarása után meggyőződhetsz, hogy tényleg van benne ilyen elem, ami nem is "akku"...
Szerencsétlen esetben, mikor zárlatossá válik egy CMOS akku/elem, akkor bizony előfordulthat hogy nem indítható egy számítógép... Ha csak lemerülne az akku/elem, akkor viszont illene működnie... A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
Szia, Igen van olyan /szerencsés esetben, hogy a táp tilt le/ Lehet elég lett volna tápot/aksit eltávolítani pár percre/órára....Örülj a szerencsédnek, mert nekem a 80€-s gaming mouse-omat nyírta ki egy rossz alaplap...
Szia!
A biztosítékokat már ellenőriztem, és az átvezetéseket is, mind rendben vannak. Ja és memóriával is próbáltam indítani. Rajz szerint megleltem azt az IC-t (LTC 3850) ami a 3.3-5 voltért felel, az 5 voltot nem adja ki de a 3.3 viszont igen. Gondolom az IC hibája hogy nem jön ki belőle az 5 volt, és ezért nem indul. Lehet kapni valahol ilyen IC-t?
Szia
Nem biztos, hogy az IC-vel lesz gond. Nézd meg, hogy az 5V kapcsoló Fetjei jók-e. Adatlapon ki tudod keresni, hogy melyikek azok.
Szia!
Néztem azokat is de nem jut el odáig a feszültség, sőt az IC kimenetén sem mérhető az 5 volt!
Én lehet, hogy kiforrasztanám őket, és egyesével letesztelném.
Alkatrészek tesztelése Innen tudsz rendelni A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |