Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   205 / 281
(#) Pacso válasza Repvez hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Akkor ott nem volt érintkezés !!
(#) Repvez válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Pedig igy csináltuk,csak nem blankolt vezetéket hanem a multiméter egyik felét dugtuk a csatlakozoba a másikat meg a palást részhez érintettük.
(#) Lali24 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Szia!
A BIOS jelszavas, de én HDD nélkül vettem, a bootolást engedélyezte, fel ment rá a rendszer, és működik rendesen! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha frissíteném a BIOS-t, akkor is kérné-e a kódot?
(#) Kovidivi válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Ha ilyen egyszerű lenne, nem lenne értelme a BIOS-nak. Lehet, még frissíteni sem tudod jelszó nélkül.
(#) bbalazs_ válasza Repvez hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

20V egyenaram allasban mertetek?
Milyen multimeter volt? Mutat egyaltalan valamit pl. egy egyszeru elemre?
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Nem a BIOS-nak nem lenne értelme, hanem a jelszavas védelemnek. Így gondoltam.
(#) Repvez válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Természetesen 20v egyenáramon volt a multiméter és elötte kipróbáltam a bicikli lámpám akkupakkjával, hasonló csatlakozója van és azon mértem 7 volt körüli értéket mert eléggé ugrált,de mégis jelzett valamiféle értéket,de a laptop töltöknél meg sem mozdult.
(#) bbalazs_ válasza Repvez hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Akkor ez megmarad a rejtelyes titok miszteriumanak.
(#) gyula166 válasza Pacso hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Szia! Nekem is van ilyen laptopom, ugyan ez volt a hibája, van rajta egy nvidia chip, én azt melegítettem hőlégfúvőval 350 fokra (hőmérő érzékelő a chipre téve) azóta működik, de vigyázz, túloldala tele smdvel, nekem lepottyant egy, kb két óra folyamatos káromkodás mire visszaforrasztottam... De azóta működik
(#) Ktulu válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Első körben reseteld a BIOSt. (vagy BIOS-ból load defaults)
A HDD-et sentinellel nézd meg, lehet haldoklik.
(#) Lali24 hozzászólása Nov 15, 2015 /

Sziasztok!
Tegnap kaptam egy laptopot, CLEVO M57RU. Még sohasem találkoztam ezzel a márkával, de első látásra nem tűnik rossznak. A hibája, hogy nem kapcsol be, ha rá dugom a töltőt akkor a töltést veszi, a két led ami a töltést jelzi, és ami és amelyik a töltőt jelzi azok világítanak (sárgán). Ha próbálom elindítani, akkor a bekapcsolást jelző led sárgáról átvált zöldre, pillant kettőt és vissza sárgára. Az elemet már cseréltem de nem lett jobb. Valakinek van tapasztalta ezekkel a gépekkel, vagy mi lehet vele?
Köszönöm!
(#) bbb válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Szia!
Próbáld meg akku nélkül csak töltőről indítani.
(#) Lali24 válasza bbb hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Szia!
Próbáltam akku nélkül is de ugyan az a helyzet villan kettőt zölden és annyi!
(#) bbalazs_ válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Mindent kivenni belole, amit csak lehet es ugy inditani. CD,vinyo, wifi adapter, stb. Memoriat is, de azt csak a legvegen.
Elotortenete van? Vagy egyszerre csak nem ment es ennyi?
(#) Lali24 hozzászólása Nov 15, 2015 /

Szia!
Leszedtem mindent amit lehetett az alaplapról, de semmi.
Előtötörténeteről nem tudok semmit, így hibásan kaptam, memória és hdd nélkül. Akitől kaptam az a hdd és a memória miatt vette meg, magával a géppel nem akart foglalkozni, ki akarta dobni. Erre én láttam benne egy kis reményt hogy felvillantak a ledek. Meghat utána olvasgattam nem, és hát nem rossz gépek ezek. Ezért szeretném életre kelteni!
(#) bbalazs_ válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Akkor eloszor ellenorizd az alaplap osszes biztositekat (F jelu kis alkatreszek es 0 erteku atvezetesek).
Aztan egy kondi ket oldalan merd meg, hogy zarlat van-e valahol. Erdemes megkeresni a fo tapot (egy stepdown, ami eloallitja a 3.3V-ot, 5V-ot), hogy ott minden rendben van-e.
Ha ertesz hozza, a FET-eket kellene zarlatra es szakadasra megnezni, tipusukat leolvasni, dual es komplementer fetek is szoktak lenni a hagyomanyos SO8 tokban.

Szerintem a tunetek alapjan valami taphiba - az a jobbik, mert az talan javithato a diszkret alkatreszek cserejevel.
(#) dokidoki válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

A teszt erejéig azért memóriát tettél -e bele? Mert a lapik jó része ez nélkül semeddig nem jut el.
(#) mineral hozzászólása Nov 17, 2015 /

Sziasztok! Egy kis segítséget , ötletet, tippet szeretnék kérni tőletek. Adott egy Fujitsu Siemens Lifebook laptop. Működés közben rádugtak egy vélhetően zárlatos egeret. Azóta nem hajlandó bekapcsolni.
Orvosolható a probléma szerintetek?
Üdv.: mineral
(#) bbalazs_ válasza mineral hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Mindenkeppen. Az USB feltehetoleg nem volt biztositekkal vedve, de az 5V-os ag szinte biztosan. Szoval szet kell kapni es meregetni.
(#) mineral válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Sikerült szétbontani. De hogyan tovább? Nem látok semmi hibára utaló jelet.
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Végül összeraktam mert nem is láttam azokat az apró alkatrészeket... Összeszerelés után viszont elindult. Szépen működik. A Bios akkumulátort is kiszedtem szétszedésnél. Lehet, hogy ettől javult volna meg? Elég volt neki egy kis bios reset? Mindenesetre köszi a segítséget.
(#) Repvez válasza Repvez hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Ma vissza jött a szervizből a laptop, most müködik tökéletesen. Azt mondták, hogy belső akuja döglött meg.
DE ez hol van benne vagy mi az, mert se a kivehető akksit nem cserélték, sem a hállózati töltö részét.
6500at fizettem érte, csat jó lenne tudni, hogy ez pontosan mit takar és mit cseréltek végül.
csak ha legközelebb ilyen előfordul akkor tudjam hol nézzem .
(#) uniman válasza Repvez hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Talán ezt a párszáz Ft-os, 3V-os lítium elemet cserélték ki benne....
Toshiba Satellite L750D-16K
(#) Repvez válasza uniman hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

6500 ért az szép mutatvány. Ez okozhat olyat, hogy egyáltalán nem kel életre a laptop? MErt a külső táp házát szétbontották, azt mondták, hogy kimérték és jó volt, bár akkor miért szedték szét.
(#) uniman válasza Repvez hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Nem ismerem ezt a laptopot, de ha ilyen a hátulja, 3 csavar kicsavarása után meggyőződhetsz, hogy tényleg van benne ilyen elem, ami nem is "akku"...
Szerencsétlen esetben, mikor zárlatossá válik egy CMOS akku/elem, akkor bizony előfordulthat hogy nem indítható egy számítógép... Ha csak lemerülne az akku/elem, akkor viszont illene működnie...
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza mineral hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Szia, Igen van olyan /szerencsés esetben, hogy a táp tilt le/ Lehet elég lett volna tápot/aksit eltávolítani pár percre/órára....Örülj a szerencsédnek, mert nekem a 80€-s gaming mouse-omat nyírta ki egy rossz alaplap...
(#) Lali24 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Szia!
A biztosítékokat már ellenőriztem, és az átvezetéseket is, mind rendben vannak. Ja és memóriával is próbáltam indítani. Rajz szerint megleltem azt az IC-t (LTC 3850) ami a 3.3-5 voltért felel, az 5 voltot nem adja ki de a 3.3 viszont igen. Gondolom az IC hibája hogy nem jön ki belőle az 5 volt, és ezért nem indul. Lehet kapni valahol ilyen IC-t?
(#) Tomi20 válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Szia

Nem biztos, hogy az IC-vel lesz gond. Nézd meg, hogy az 5V kapcsoló Fetjei jók-e. Adatlapon ki tudod keresni, hogy melyikek azok.
(#) Lali24 válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Szia!
Néztem azokat is de nem jut el odáig a feszültség, sőt az IC kimenetén sem mérhető az 5 volt!
(#) Tomi20 válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Én lehet, hogy kiforrasztanám őket, és egyesével letesztelném.
Alkatrészek tesztelése

Innen tudsz rendelni
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2015
Következő: »»   205 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem