Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1144 / 1387
(#) James Watt válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

És a gyárilag lelakkozott? Azt nem Érzem drágának.. és szerintem nem lehet rossz.
(#) eyess válasza Bakman hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Legalább is az első lépcsőfok ez lenne.
(#) Bakman válasza James Watt hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Én csak azt használok. Vannak otthon kissebb darabjaim (amit majd fel fogok dobni az ingyen elvihetők közé, ha eljutok addig), ha gondolod, adok belőle próbára, terészetesen ingyen és bérmentve.
(#) eyess válasza James Watt hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

A vegyszereket akkor is be kell szerezned + levilágító berendezés +nyomtató , ha nincs akkor nyomda stb stb stb . Ja , és még pár darab plusz nyák , ha elrontanád , mert elsőre szerinted egyből sikerülni fog ? Ezeket vedd számításba .

De egyébként azt írtad már csináltál beszámolnál róla ?
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2015
(#) James Watt válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

igen. Számításba vettem. Még idén neki látok mindent beszerezni és egy levilágítót csinálni.
(#) James Watt válasza Bakman hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Azt megköszönném, de szerintem ha postát fizetem ott tartok hogy én is vehetek, bár ez attól függ milyen mennyiségben adsz

Nem muszáj csinálni lehet olcsóbban kijössz , ha veszel egy arc solit .
Az érdekelne , hogy milyen nyákot csináltál eddig , és hogy ?
(#) James Watt hozzászólása Nov 12, 2015 /

Még nem csináltam, nincsenek eszközeim, csak nyák nélkül dolgoztam!

Lég forrasztás ?
(#) James Watt hozzászólása Nov 12, 2015 /

Olyasmi...
(#) furko válasza James Watt hozzászólására (») Nov 12, 2015 / 1

Sziasztok!
Vasalással készült a mellékelt nyák. Kezdésnek szerintem megteszi. Lézernyomtató, műnyomópapír, vasaló, sósav+hidrogénperoxid. Nagy előnye a vasalásnak hogy a feliratokat is meg tudod csinálni a másik oldalra.

DSC02333.JPG

(#) James Watt válasza furko hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Hali!
Tényleg jónak tűnik, de tintapatronos nyomtató nem jó?

Hát az nem ehhez lézer kell.
(#) furko válasza James Watt hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Nem! Lézernyomtató vagy fénymásoló. Ezekben olyan por van ami hőre olvad. Ha olyan papírra nyomtatod ami nem szívja be, de megtapad rajta, átvasalható a nyákra.
(#) eyess válasza furko hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Idézet:
„Ha olyan papírra nyomtatod ami nem szívja be”

Nem csak olyanra lehet , sima natur fénymásoló papír is jó.
(#) furko válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2015 / 1

Olyat még nem próbáltam.
Itt egy példa felirat vasalásra. Ugyanaz a technika csak leáztatás után értelemszerűen nem kell marni.

pickit.jpg

Pedig meg lehet csinálni nekem elhiheted .
(#) furko válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Van valami trükk? Kipróbálnám.

Remélem ez elég meggyőző lesz .

Bővebben: Link

Jó a videó. Ma is tanultam egy hasznos dolgot. Köszi. Denszeszem mindig van itthon, azzal zsírtalanítom a nyákot.
A háttérben tücsök ciripelés hallatszik?

Igen az ez egy nyári estén lett csinálva azért lehet hallani .Tőlem származik a videó.

Rájöttem hogy te készítetted, nézem a többit is. Hasznos, nagyon hasznos.

Jó nézegetést , és aki ezen dolgok buktatóira kíváncsi az mindent megtudhat ezekből.
Legújabb az uv solár az is hasznos kis dolog a többi mellett.

Bővebben: Link

Azokat is nézd meg ott még van nyáknyomtató is .
(#) Pethical hozzászólása Nov 18, 2015 /

Sikerült! Köszönöm a tanácsokat!

TN180 van még a világon, vagy már valami más van helyette? Sehol sem lehet kapni...
(#) gulasoft válasza James Watt hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

A levilágításhoz jó lehet a napfény is, most télen 10 perc egy nyomdai filmmel lehet hogy kell, nyáron ugyan ez 1-2 perc.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Digitális UV solár? Fotózol ezek szerint Te is. A dry fóliást használják a nyákgyárak, azért erről ne feledkezzünk el, ha abból tudsz szerezni egy métert, akkor azzal hamarabb eredményre jutsz. Nekem mostanában elég kevés időm van, de amíg nem csinálsz 10-20 nyákot, addig a legolcsóbb a dry+nyomdai film+napfény. Ehhez nem kell nyomtató, nem kell levilágító csak egy lamináló, meg 600Ft/kilós mosószóda.
Nyáron kipróbáltam, leelamináltam a nyákot, ráraktam a filmet, egy vastag üveglap két oldalát megfogtam (cirka 2cm vastag), a két hüvelyk ujjammal odanyomtam az üveghez a penelt, 2 perc alatt levilágította.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Idézet:
„Digitális UV solár”

Azért kapta ezt a nevet , mert semmi infóm nincs róla .Viszont digitálisan vezérelhető , tehát nem analóg.

Idézet:
„Fotózol ezek szerint Te is”

Attól függ milyen kedvem van .Valamikor ezt használom , valamikor a vasalást , vagy laminálást nálam sok különbség nincs közte.

A dry fólia legutóbbi közös rendeléséből még van úgy, hogy el vagyok látva , és gépekkel sincs gond azokból is van nem is egyfajta.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
(#) gammabuta hozzászólása Nov 21, 2015 /

Üdv,
létezik-e olyan filctoll szerű valami amivel ahova írók a réz bevonatra ott maródik le, mintha vaskloridba áztatnám?

Mindössze egy hosszú egyenes vonalon kellene eltávolítanom a vezető réteget, ezért jönne jól, ha létezne ilyesmi megoldás, eddig fémfűrésszel kapirgáltam de az kissé bevágja az anyagot az meg nem jó.
(#) kaqkk válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Idézet:
„filctoll szerű valami amivel ahova írók a réz bevonatra ott maródik le”
snitzer-tapétakés ...
(#) gammabuta válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

attól tartok az is bevágná a réz alatti anyagot, illetve nemlenen elég vastag az izoláció arra amire nekem kellene, tehát nem létezik....
megpróbálok valami maró anyagot akkor csíkban ráfesteni
Következő: »»   1144 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem