Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, Nekem most a DELL 1525-ön megy a Win10/64bit, s gyorsabb mint XP-vel.... Pedig ez sem mai darab. Szerintem próbáld ki, most úgyis ingyen osztogatják
Bővebben: Link és Bővebben: Link Ez a min.
Hat az en ocskavasam kb ezt tudja: proci-Intel dualcore 1,73,memoria 4gb ddr 2,vinyo 160 gb
Sziasztok. Egy kis gondal fordulok szakikhoz, aki tudna nekem pontos választ adni.
Adva van nekem ez a gép Acer Extensa5220. Kép ben van a hiba amit mutat. Ugyan is egyik fele csikozik mint a szivárvány, masik fele jó a kép. Mi lehet ? Lcd képernyő , vagy alaplap csinálja azt. Másik külső Lcd tv vel megy gond nélül.
Üdv. Segítséget kérnék. Van egy macbook air gép amit ha kikapcsolt állapotból indítok, hallatszik a csengő hang, fehér a kijelző, de nem jelenik meg az alma és nem tölt be, viszont ha bármilyen pendrive-t csatlakoztatok hozzá, rögtön bejön az alma logó és tölti a rendszert és gond nélkül működik. A pendrive-t elég egy pillanatra csatlakoztatni ha utána kiveszem akkor is tölt már.
Van valakinek ötlete?
Üdv. Ez mennyire biztos, véletlen nemlehet vga chip hiba.
Szerintem valoszinutlen, bar minden lehetseges. De esetleg egy fenykepet mellekelhetnel a keprol. A felet en itt ugy ertelmezem, hogy jobb-bal.
Üdv: Köszönöm e segitéget . Meglett a hiba. Képernyő szétszed és lám a keretje meg van kicsit hajolva, ott a gond. Tehát kereshetek másik kilyelzőt..
Sajna.
Sziasztok! Segítségeteket kérném, adott egy ASUS A6000 laptop, újra kelet telepíteni ,sajnos a win 7. nem ment fel rá , az xp. hez meg nem hajlandó a VGA drivert megtalálni ! Linket tudna valaki küldeni ? (ATI Radeon Xpress 200m/1100M (RC410M/RC415) )Előre is köszönöm !
Köszi! Megpróbálom és jelzem !!
Igen ezt (ezt is) már próbáltam és azt írja: a telepítő nem tudta befejezni a telepítést. Próbálja meg a standard VGA vezérlővel beállítani a megjelenítendő illesztőt, majd futtassa újra a telepítőt ! Na ezzel nem tudok mit kezdeni !!!
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Hp 6730b laptopot, amin ma vettem észre, hogy le van kódolva a biosa. Már próbáltam ki venni az elemet, (várni egy kicsit) de a kód meg maradt! Próbáltam frissíteni is, de mielőtt elkezdené, már rögtön kéri a kódot. Hogy tudnám le resetelni, hogy ne kérjen kódot?
Ideális esetben sehogy... Illetve elkéred a jelszót az előző tulajtól.
Nem igazán ide tartozik ezért a válasz lehet privátban , előre is köszi.
BGA-zni szeretnék egy chipet, de sehogy sem sikerül. A chip tiszta, folyasztószerrel megkenve, stencil rajta, golyók a helyükön de amint elkezdem melegíteni a stencilnek vagy a szélei, vagy a közepe hajlik fel még mielőtt a golyók odaforrasztódnának. Mit csinálok rosszul? befogókeretem nincs, chip egy textilbakelit lapon és rajta a stencil, igy sem jó. Próbáltam egy chip méretű ablakkal rendelkező kerettel lefogni a stencilt, de az sem jó. Próbáltam 250 fokon és 400 fokon is a forrólevegőt, de mindig felpúposodik a stencil. Légyszi segitsetek. Próbáltam minél gyorsabban felmelegíteni de az sem jó.... Univerzális stencilt használok, így a chipnél jóval nagyobb a stencil mérete. A chip 33x33mm-es, a stencil 50x50mm. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2015
Vedd le a stencilt (óvatosan hogy a golyók ne mozduljanak el) és úgy melegítsd.
Bővebben: Link
Szia, 25:48-tól látszik, hogy néhány golyó elmozdult, viszont melegítésre szépen "visszamászik" a helyére.
Köszönöm, így már sikerült a golyózás.
ps. A saját építésű bga reball gép tökéletesen működik, az ICH4 amit lecseréltem, az volt a ludas, az alaplap máris jó lett.
Sziasztok
Lenne egy GPU BGA hibás Asus X50SR, Mobility Radeon 3470 GPU-val. Néha még bekapcsol, nem szabad erősen nyomni a billentyűzetet, akkor működik, de van, hogy becsíkoz, és lefagy. Valaki már barbár módon melegítette a chip-et a gépben, körülötte megolvadt minden műanyag... A kérdésem az lenne, hogy szerintetek otthoni körülmények között rámelegíteni, természetesen szétbontás után, csak az alaplap lenne. Arra gondoltam, hogy folyasztószert fecskendeznék alá, és akkor hátha visszaforradnának a kis golyók...
Kockázatos vállalkozás. Kisebb a sikeres javításra az esély, mint arra, hogy végképp tönkreteszed. Keress inkább valakit (akár itt a fórumon) aki rendelkezik megfelelő felszereléssel és tapasztalattal egy rebball hoz.
Ez lett volna a következő kérdésem, de ezt inkább apróhirdetésekbe teszem. Arra milyen javítási lehetőséget láttok, hogy a meglévő GPU-t felhasználva reballozni? Ezért is írtam, hogy már próbálkoztak vele, nem tudni, hogy a BGA forrasztásokkal van-e baj, vagy a mag forrasztásánál. Gondolom ez próba szerencse. Az biztos, hogy mikor elindul nem látja a dedikált memóriát, és csak alap órajelen jár, játék indításnál egyből fagy.
Sziasztok.
Vettem egy Asus X53 laptopot, az előző tulaj viszont kinyirta az aksit, egy másik Asus gépbe tuszkolta be, aminek fordított volt a polaritása. Ezért gondolom valami kiment az elektronikában. Szètszedtem az aksit, a cellák hibátlanok, elektronikán nem látok semmi égést, viszont az érintkezőkhöz nem megy semmi áram, gép sem ismeri fel. Valami biztosíték van az elektronikán? Vagy valahogy helyre lehet hozni? Típusa: A41-K53
Valószínűleg a vezérlő IC-t kinyírta, ami az akksiban található, az engedélyezi a kimenetet is. Szerintem csak a cellákat tudod felhasználni.
Értem...
Esetleg ha vennég egy elhasználódott akksit, és áttenném az elektronikát akkor működne?
Nem olyan egyszerű a dolog, ha megszűnik az IC tápja (leforrasztod róla a régi akksikat), akkor ő azt tudja, és valamit tenni is fog. Szokták még programozni is a laptop akksikat, mivel számolja a töltési ciklusokat, meg minden paramétert. Erre így nem tudok igen vagy nem-et válaszolni. Valószínűbb a nem.
Nem fog működni. A gyári elektronikák bármilyen rendellenesség (alulmerülés, cellakiesés, túlfesz, stb.) esetén tűzveszélyesnek minősítik a cellákat és nem működnek tovább. Kínai klónakkuk máshogy működnek, de ott meg van sokféle.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2015
Üdv.
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy a csupasz alaplap (semmi sincs rákötve procin és memórián kívül) folyamatosan sípol? Ha a memóriát kiveszem akkor is, ha a procit is kiveszem csak akkor nem sípol. A post card szerint sem RST sem CLK nem volt sőt semmilyen belső kommunikáció sem 00 hibakód. Az ICH4 cseréje után van RST, és CLK, post card 06 hibakódot ad. A gép az ICH4 cseréje előtt is a folyamatos sípolást produkálta. Régi lap csak tanulás miatt foglalkozok vele, LA-2511 a típusa.
Üdv!
Toshiba L650 laptop hibàval fordulnàk hozzàtok. Tehàt az említett kèszülèk nem csinàl semmit, visszajelzô ledek se vilàgítanak. Alaplapon szemmel làtható sèrülès nincs. Bemeneti fet viszont nem lap vezèrlèst. Fet bemenetèn 19v kimenetèn 3,6v gate 0v. Ha összezàrom a fet source drain lâbait rendszer 3v megjön, de 5v nem àll elô. Ha az 5v tekercsre adok 5v ot akkor a 51125 enyhèn de èrezhetóen melegszik. 51125 cserèltem mem oldotta meg a problèmàt. Talàlkozotz ilyennel valaki? A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2015
Hello
Laptopomban sikeresen kinyírtam az USB csatlakozót, fordítva dugtam rá egy eszközt, azóta nem működik. A laptop egy Packard Bell TM85. A jobb oldali 2db USB csatlakozó nem működik (erre dugtam rá), ez szalagkábellel van az alaplapra kötve. A bal oldali működik, ez az alaplapra van forrasztva. A rosszakon most kb. 0.7-1.2V feszültséget mérek. Ezt a két USB-t leválasztva az alaplapról a szalagkábel helyén ugyan ezt az értéket mérem. Biztosítékot nem találtam. Merre keressem a hibát? Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |