Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Kaptam egy HP 6910p laptopot, ami nem indul, táp csatlakozásnál a ledek felvillannak és semmi ! Kibontva a billentyűzet alatt hiányzik egy panel, amit én wifi nek tippelek a szabadon lévő két csatlakozó miatt! Viszont az alsó részen is van ugyanilyen panel ami benne van ! A hibajelenséggel kapcsolatban valakinek valami tipp ???
Előre is köszönöm !
Az egyik a WLAN a másik a WWAN (mobilnet modem) helye lesz. Sim kártya foglaltot valahol biztosan találsz a közelében.
Keress hozzá kapcsolási rajzot, úgy könnyebb lesz.
Nos meg néztem és valóban meg van a SIM hely. gondolom a kékkel jelölt ! Viszont találtam egy alkatrészt (nem tudom mi a neve) ami be van égve annyit látni hogy M 393 felirat van rajta (pirossal jelöltem )! Vajon érdemes a cserével foglalkozni ?
Sziasztok.Lenovo g505 laptopon egyik usb sem működik.Az usb 3.0 /2db/ fel sem ismer semmit sem...egér világít,de semmi.Az 1 db usb 2.0-ába dugva bármit is a gép újraindúl hibák összegyüjtése felszólítással.Esetleg a vifi helyére nem tudok valamiképpen usb-t varázsolni?Touche pad,kártyaolvasó-vifi,webcam...stb minden működik.
PCMCIA csatlakozóhoz van usb modul. Ha jól látom, neked csak Expresscardod van, vagy mi: Bővebben: Link, Bővebben: Link Pár ezerbe belekerül az egész. Nem tudom, hogy ez az átalakító az átalakítóban jó ötlet-e?
Szia.Sajna ebbe a gépbe nem raktak PCMCIA csatit.Ha lenne,akkor már ezzel én is meg tudtam volna oldani...
Sziasztok laptop táp probléma :/
Mielőtt terhelésre teszem a kimeneten simán mérek 18/19voltot Amint bedugom elmegy 3/4voltra , néha mikor bedugom kattogó hangja van . Szétszedtem de alul nyomtatott áramkör van felül van pár beültetett alkatrész de csak a diodákat tudtam lemérni amik tökéletesek . Mi lehet a gond / megoldás ? "Toshiba gtx 560m mxm 3.0b vidikarit keresek laptopba "
Expresscard csatin kint van egy USB, így kvázi egy átkötés a kártya. Esetlegesen valami hotswap controller, de az csak desszert.
Az egy LM393 és a tápkörben van. Csere esetén valószínűleg a cseredarab is így fog járni, valószínűleg valami más alkatrész halála okozta a vesztét.
Szia, Másik gépen is csinálja, vagy már terheléssel? Mert ez a tünet, túlterhelés estén leold, majd próbál újra indulni. Próbálj rá tenni más terhelést, pld 2 izzószálas reflektor izzót sorba kötve...
2db egyforma laptopom van 1 töltővel ami gyári és mind a 2 leptoppal ezt csinálta , de most próbáltam ki 2 soros autó h4-es izzóval .
Jelenség picit megvillan aztán semmi de ha rámérek tartja az olyan 3,5/ 4 voltot.
Akkor az express card-ról le lehetne venni az usb-t simán?
Erről kellene valami rajz,hogy honnan is lehet lecsatlakoztatni.Halottam már róla és olvastam is,de régen volt....
Természetesen belül a wifi expresscard...
Megtaláltam..
Bővebben: Link
Sziasztok .
Hasonló témával már találkoztam itt de ez az eset más lesz Toshiba qosmio laptop töltő hibáról lenne szó . 2 laptop 1 töltő így elég sürgős lenne helyre pofozni . Hibajelenség a következő , bedugom és néha kattog picit de ritkán csak , laptopba dugva semmi sem történik . Rámértem szárazon 18,8 / 20 voltot mértem viszont amint terhelést kap "bedugom" Elmegy a szufla és csak 3 / 4 voltot mérek . Próbáltam 2soros h4-el is de csak megvillanak . A nyáklapja túl bonyolultnak tűnik számomra :/ alul nyomtatott felül beültetett elemekkel. Amit tudok mèg hogy diódák jók és látszatra nincs megpirulva semmi Várom az ötleteket ha kell szétforrasztom az egészet , esetleg képet küldök csak valaki segítsen ! Köszönöm előrre is !
Valamiért letilt a védelem.
Jó lenne egy kép róla, hogy lássuk, nincs-e valami látható hibanyom. Lehet, a kondik száradtak ki, sőt biztos, ahogy az is, hogy ezt a topikot zárni fogják.
Semmi látható nyom nincs , gondolod helyre jön ha a kondikat lecserélem ?
Kondikat, félvezetőket, diódákat! Jobban jársz ha veszel egyet készen pár ezer Ft.
Szia.Nézd meg,hogy a kondik nem púposak-e.Általában kondi,vagy ellenállás hibára utaló jel.Tényleg jobban jársz,ha hagyod és veszel egy másikat.
Elég ritka és nem olcsó , rendeltem már egyet de azért szeretném megmenteni és akkor legalább mind a 2 géphez lenne original töltő .
De még ma kicsit bele piszkálok
Üdv. Segítséget kérnék. Van egy macbook air gép amit ha kikapcsolt állapotból indítok, hallatszik a csengő hang, fehér a kijelző, de nem jelenik meg az alma és nem tölt be, viszont ha bármilyen pendrive-t csatlakoztatok hozzá, rögtön bejön az alma logó és tölti a rendszert és gond nélkül működik. A pendrive-t elég egy pillanatra csatlakoztatni ha utána kiveszem akkor is tölt már.
Van valakinek ötlete?
Sziasztok mindenkinek Kellemes unnepeket!Van egy Dell 5150-es laptopom,amihez van egy eredeti Dell tolto,PA 1131-02D.Nem indul vele a laptop,ciolan sargan a toltestol a led,es annyi.A toltot leellenoruztem egy 24v-os kicsiizzoval,ők,világít folytonosan.Rájöttem,hogy rossz benne az eprom,a Dallas 2501,mert a közepén a dugasznak nincs a plussz 19,5v-hoz képest áram,a kábel szaljait megkértem,ők,vezet mindhárom.Most ket honapja,valakinek javitottam egy ugyanilyen vastag-régi laptopot,csak HP-et,és a kábel középső szallja volt megszakadva,és ugyanígy nem indult.Kicsereltem a hármas kábelt,és elindult a HP.Én most valamiket tudok erről a Dallas 2501-ról,ez egy eprom,törölni-irni lehet oket,a tolto adataival,de sajnos a saját tolto adataival,jollene kicserélni mással,de sajnos pont hasonló kell,a tolto kepessegeivel,adataival,hogy a laptopom elinduljon.Tudom,mert mondták mások,hogy el kellene induljon úgyis a toltovel,csak kiírja,hogy nem ismeri fel a toltot,de higgyjetek nem ügyben,azért irtam a HP-val a tortenetet.Van egy jo 90w-os Dell eredeti tolto,avval elindul,felaldoztam a tolto kabeljet,megvagtam,és a szálat ami megy a dugasz kozepehez,megszakitottam,hát nem indult a laptop.Úgyhogy kérdezném,hogy mit tudok tenni,hogy elinduljon a laptop,az eredeti elromlott toltovel,csak ketszalon,a+19,5v-al,mert higgyjetek a tolto amúgy jo,más laptop működik vele ketszalon.Vagy benne a laptopban tudok módosítani valamit,lenullazni ezt a tolto olvasási dolgot?Hát kíváncsi vagyok,mit javasoltok!Koszi elore is!
Helosztok.
Dell pp04x lcd je sötét. A gép bebootol, lámpával bevilágitva sincsen kép. Mi lehet? Szalagkábel, videokártya, lid switch? Még külső monitorról nem próbáltam, szereznem kell egyet.
Nincs véletlenül kikapcsolva a képernyő? Általában valamelyik F-es billentyű és az Fn kombinációja. Az én gépemen (nem Dell) Fn+F7. Ez volna a legegyszerűbb lehetőség. Utána jönnek amit felsoroltál. Persze csak ha külső monitorral megy.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2015
Meg van meg egy kapcsolo ami akkor lekapcsolja a akepernyot a laptopnal,ha lecsukod a kepernyot,de persze ez is akkor,ha kulso monitoron megy.Kosd ossze a monitorral,kapcsold be,hogy legyen stby-ba,es utana indistd a laptopot,hogy tudja erzekelni a kkulsoleg rakotott monitort.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |