Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   588 / 1159
(#) elektros90 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Asus a noti?
(#) eSDi válasza elektros90 hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Nem, Lenovo. Sajnos teljesen összehányta magát, külső programozóval kell feléleszteni. Sajnos a recovery sem hozott eredményt.
(#) dave500 hozzászólása Dec 27, 2015 /

Sziasztok!
Van egy gép, Core 2 Quad 6600 egészséges tuninggal (3,6-on megy)
Egy HD7850 , ez 1,1 Ghz-en megy.
550W-os Gigabyte táp van benne, ami bírja is szépen, DE. Untam már az alaplapi zajkeltő "hangját", vettem egy Sound Blaster XtremeMusic hangkártyát.
Ezzel viszont az a bajom, hogyha a fülest a hangkártyába dugom, egy nagyon minimális zaj van benne (nem, nem a hangkártya rossz, másik gépben teljesen süket)
Viszont ha az előlapi panelban lévő jack-re dugom, hallok mindent. FPS-t, pendriveot, wifit, mindent. Ez az integráltál is jelen volt, de betudtam annak a hibájának. Így viszont egyértelműen táp gondra gyanakodok. Én csináltam utána egy árnyékolt kábelből drótot az előlapi panelra, jobb lett, de őszinte leszek, így is rossz.
Ha újra kondiznám a tápot, az vajon segítene? Egyetlen egyszer kondiztam át tavaly, de sajnos bontott kondikból..
Tehát a kérdés az, ez kondi kondi hiba, vagy nagyobb baj van a táppal? 12V üresben majdnem 11, erősen terhelve (pl GTA 5) Még akár 11,6-ra is lemegy.
És 50 hz-es bugás is jelen van, bár ..hogy mondjam. 50 hz-es zaj, de magas, nem mély brumm.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
(#) Ge Lee válasza dave500 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Nem biztos hogy a táp rossz, az alaplapon is vannak konverterek amik zajt visznek be. Azt kellene megnézni hogy egy másik táppal milyen. Ha azzal jó akkor a táp zajosabb a kelleténél, ha azzal sem akkor az alaplap.
(#) steelbird válasza dave500 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Szia. A tápot mindenképpen nézd meg, illetve próbálj meg kérni havertól/ismerőstől másikat, amíg belepróbálod.
Előfordulhat viszont az is, hogy az alaplap miatt van. Én a saját gépemmel jártam úgy, mikor újonnan összeraktam magamnak, hogy zajos volt a hangkártya. Halkan ott ketyegett benne valami órajel. Az alaplapi hanggal nem volt gond, de nekem egy Delta 1010LT stúdió kártyám van, az meg halkan kerregett. Az előző, ősrégi gépben viszont hibátlan volt. Tettünk bele más tápot... ugyanaz volt a jelenség. Végül a harmadik tipusú alaplappal (más-más brand) lett elfogadható.
(#) dave500 válasza steelbird hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Ge Lee:
Sajnos ismerettségi körömben nincs olyan, akinek lenne olyan tápja, amit egyáltalán rákötnék erre a gépre.. 400W-os Codegent nem fogok, venni meg nem szeretnék.

steelbird:
Egy Asus P5Q-ról van szó, szerintem ez azért már egy elég jó lap (vagy az volt a maga korában)
Nem akarok hülyeséget mondani, de mintha tavaly elmúlt volna egy ideig, miután újrakondiztam..
De az biztos, hogy amikor kondiztam, azt azért csináltam, mert a 12 V inkább 11 volt, és eljutottunk odáig, hogy be sem kapcsolt, még bőven bios előtt leállt. Tehát igencsak beteg volt a táp..
Azzal vagyok bajba, hogy milyen kondikat cseréljek?
A kimenő puffereket mindenképp, emlékeim szerint a 12 V-os ágon van talán 3 db 2200 µF-es..
(#) sastas01 válasza dave500 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Nem érne meg inkább egy új táp? Mármint amennyi időt, pénzt, stb rászánsz erre, ha neten megrendeled, akkor meg 14 napon belül visszaviheted, szóval...
(#) dave500 válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Nem.
Nincs most felesleges 10-15 ezrem..én meg ebbe a gépbe márkátlan sz*rokat nem akarok venni.
Kondi meg egy ezresből meglenne..
(#) Ge Lee válasza dave500 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Attól semmi baja nem lesz hogy egy indítás idejére rákötöd. Nekem 2db Asrock alaplapom megy most párhuzamosan egymás mellett, az egyik 4500Ft-os a másik 17000Ft-os táppal, és mindkettőnél belehallatszik az alaplapi hangkártyába még az is ha húzom az egeret. Új korától fogva, tehát nem a tápok hibája hanem az alaplapé (vagy a hangkártyáé).
A kondikat pedig nem vaktában kell a tápban cserélni, hanem ESR mérés után azokat amiknek megnőtt az értékük. Amikre különösen oda kell figyelni azok a vezérlésben lévő kisebb értékű (1-100uF) elkók.
Manapság már általánosítani sem lehet (illetve lehet csak semmi értelme) hogy egy Asus az tuti hogy jó, a Codegen meg nem. Erre jó példa a 4500Ft-os nevesincs tápom ami több mint 3 éve megy kifogástalanul, meg a Gigabyte alaplap amit mindjárt másnap visszaküldtem mert egy vicc volt.
(#) Buvarruha válasza dave500 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Idézet:
„Én csináltam utána egy árnyékolt kábelből drótot az előlapi panelra, jobb lett, de őszinte leszek, így is rossz.”

Itt kábelezési probléma van, húzd le az előlapi panelt meg mindent a kártyáról, csak a füles legyen beledugva, úgy zajos-e?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
(#) steelbird válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Nekem 10 évig ment egy 400W -os noname táp, amit a Deluxe házzal együtt vettem. Most is csak kondizni kellene, néha még elindul.
(#) Gabó válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Na igen, a gagyibájt (Gigabyte) cuccok is felérnek egy rakás viccel... (számomra felér az elektronikai hulladékokkal.) Én pl hétvégén szívtam egy ilyen "neves" alaplappal, hogy win7et alig bírtam felvarázsolni, mert valamiért állandóan hibát dobott ki telepítésnél. felraktam másik gépen, visszatettem a vinyót, és csak így tudtam megoldani.
Az meg, hogy márkás (persze normális) vs noname, hát megoszlanak a vélemények.
Dave500:Az meg, hogy a kondi megvan egy ezresből... ja az ugyan olyan gagyi ami megint talán bírja 1 évig. Talán... Futottam olyan kondiba, hogy csere után a táp el se indult azokkal. Szereztem egy új garnitúrát, jobb minőségbe, azzal ment.
(#) dave500 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Hát a környékemen ilyen kondikat lehet kapni, darabja nem több 100 Ft-nál, úgyhogy kb egy ezres lenne.

Ge Lee
Két gép ment örök vadászmezőkre ilyen "tápok" miatt, az egyik terhelésnél megszaladt, a másik meg csak elfüstölte az alaplapot, meg a vinyot. Azóta inkább nem.
Nem azt mondom, hogy ez a Gigabyte táp, húú, de jó, de 550 W ráírva, és ezt maradéktalanul tudja is.

Közben kiderült, nincs hálózati föld a konnektorban... szóval most már biztos, hogy ez volt a baj.
Amúgy mindenhogy zúg, mindjárt bedugom földeltbe és írok, hogy mi változott.
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Na, kipróbáltam.
Földelt konnektorral a hangkártya hátsó kimenete teljesen süket. De az első zúg továbbra is,bár kevésbé.
Egy panelon van az előlapi USB és a JACK is, ha az 5V zajos, akkor ezért hallhatom az egeret. Gondolom én.
(#) Buvarruha válasza dave500 hozzászólására (») Dec 28, 2015 / 1

Mindegyik zajos ezzel nem is fogsz tudni mit csinálni. De a Creative kártyákon jó a nyák és a zaj nem kerül a kimenetre. Viszont, ha az előlapi USB földje össze van kötve a kimenet földjével, akkor borul is a jó nyákterv és zajos lesz. A megoldás, a jack csatlakozók földjének leválasztása az USB-ről (kapard le a nyákot ott, ahol össze vannak kötve).
(#) dave500 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Neked volt igazad!
Elvágtam, minden zaj megszűnt, teljesen süket.
Nagyon szépen köszönöm!
(#) Annonymus válasza Gabó hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Nekem az alaplapom és a videokátyám is Gigabyte-os és nekem teljesen jól mennek..
(#) Buvarruha válasza Annonymus hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Örülj neki, mert tényleg egy gagyi sz...
(#) sastas01 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Szerintem ez inkább vallás kérdése, ki-melyik gyártót preferálja. A legtöbb gyártónál vannak jobban és roszabbul eltalált szériák, darabok. Ment már tönkre asus, giga, asrock és xfx termék is nálam...
(#) Buvarruha válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Nem erről van szó, vagy, hogy melyik megy tönkre, de ne is menjünk bele...
(#) gerleimarci hozzászólása Dec 29, 2015 /

Sziasztok!
Egy számítógépet szeretnék összerakni (még nem vettem meg hozzá semmit). Az alaplap oldalán megnéztem a ,,CPU támogatási listát'' és ahhoz a processzorhoz, amit szeretnék azt írja, hogy csak az 1.60-os BIOS verziótól támogatja.
Az lenne a kérdésem, hogy azzal a processzorral tudom frissíteni a BIOS-t, vagy vennem kell egy olyat, amit alapból támogat->frissíteni-> és csak utána jöhet az a proci?
(#) Buvarruha válasza gerleimarci hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Jó eséllyel nem fog elindulni a másik processzorral, de lehet, hogy a lapon már újabb BIOS lesz ám. Egyébként én nem venném meg azt a lapot FX processzorhoz, mivel gyenge rajta a DC-DC konverter, vagy inkább gágyi, tele van vele a net..
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015
(#) gerleimarci válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Majd megkérdezem az eladót.
Róla milyen a véleményed?

Szerintem hanyagold az asrokkot.
(#) gerleimarci válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Bocsi, hogy ezzel nyaggatlak, de nam akarok nagyon mellélőni.
Ami még nekem jó ár/érték arányúnak tűnik: Asus M5A97 R2.0
Ez gyárilag támogatja a procit, max 140W CPU-t enged és 4+2 fázisú táp van benne.
Ez szerinted már megfelelő lap?

Utána olvastam és tényleg nem sok jót írnak az Asrockról.
(#) steelbird válasza gerleimarci hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Idézet:
„..nem sok jót írnak az Asrockról”
Sajnos, a többiről sem. Ami meg jó, az nagyon zsebbenyúlós.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015

Igen, az ASUS-lap sincs túlbonyolítva, de legalább rendesen hűtve van és az is biztos, hogy az ASUS lapok értelmesebben vannak megcsinálva.
(#) Gombszem válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Idézet:
„Szerintem hanyagold az asrokkot”

Már írtam itt régebben, hogy a cégem több száz különféle ilyen alaplapot használt fel ipari megoldásokhoz (folyamatos üzem), és egy sem romlott el (4-6 év üzemidő). Nekem otthon már a harmadik ilyen alaplap működik (mindig a legújabb verzió) nem volt vele bajom egyszer sem.

Persze ez nem jelent másnak semmit, mindenki azt vesz, amit akar. Én minden esetre tapasztaltból írok, és nem arról, hogy mit olvastam valahol.
(#) Moderátor hozzászólása Dec 30, 2015

Ge Lee, Buvarruha, Gombszem: A vitát kivettem (T)
(#) Buvarruha válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Nem mondtam, hogy elromlik, hanem gagyi. A 970-esben is megy a FX8xxx is, csak túlmelegszik a DC-DC konverter és igencsak visszafogja a processzort és ezek tények, nem vita tárgya.
Következő: »»   588 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem