Fórum témák
» Több friss téma |
Elsőnek azt kellene eldönteni, mit szeretnél. Eredeti tápot, nagyából eredeti dolgokból, vagy teljesen új tápot, 21. századi megoldással, vagy hogy? Ha az a cél, hogy gombokkal nyomkodd a szabályzást, meg a többit, de a többit meg akarod hagyni a régi konstrukciónak, annak sok értelmét nem látom. Emlékeim szerint ez a táp, legalább is a trafója, simán bír 4-5A. De, a gyári kialakítása, elektronika ezt nem viseli el, ahogy szeretnéd. Mint írták, ezek a 2N3055ök nem ekkora terhelésre lettek kitalálva. Főleg a ma kaphatóak
Két irány közül válassz: A: Hagyod a régi felépítést, régi bevált módszerrel, és kimeneti árammal, fesszel, vagy B: Új belsőt építesz neki, előszabályzással, (pl Attila tápja SMPSII) vagy belerágod magad az általam említett táp szabályzásába, így megmarad a relatíve régi megvalósítás, de többet fog tudni a táp. A mérő bemeneteit (A-B csatorna), el kell különítened egymástól, vagy két mérőt építesz. Javaslom Pa elektronika oldalon olvasd, és elemezd a PIC-es panelmérő II cikket, meg rajzot, és ha az új táp belső fele hajlasz, akkor az SMPSII cikket és rajzot is.
A műszert már megépítettem 4x20 karakteres lcd-vel 16f877-re irtam a progit, most a potikat szeretném lecserélni forgó jeladóra. Pusztán kihívásból mert nem foglalkoztam még ilyennel, a fent említett DAC-ból szeretnék 4db-ot akasztani a PIC-re , a potik helyettesítésére. De elakadtam a DAC kommunikációnál, illesztésén.
Most az összes potit le akarod cserélni rotary-ra? Minek?
Picbe nem vagyok otthon, de gugliba keress SPIre megoldást picre. De szerintem itt a galvanikus elválasztással lesznek bajaid A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015
Eddig nem is láttam a két 68ohm-ot. Ha van kedved, átrajzolhatnád legalább a végtranzisztor és táp részt, mert nem látom át. Ha sorosan van 32ohm-od, és ezzel párhuzamosan a 2N3055? Tehát a táppal soros ellenállás 32ohm-tól 0ohm-ig terjedhet? Tehát a minimális áramkorlátod 1.5A? Ha ez így van, érdekes egy konstrukció.
ha érdekel át tudom küldeni a PROTEUS-ban tervezett kapcsolást , jól mérhető szimulációban minden érték.
Köszi, de nincs meg ez a program, meg a használni sem tudom. Jól értelmeztem a kimenő áramot, vagy 10mA-től tudsz szabályozni 4A-ig?
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015
igen kb 10mA- 4,5 A a plafon, 0,47 ohm-os söntökkel és a 2. bc301 bázisára kötött ellenállással lehet variálni a felső korlátot.
Szia!
Az egyik 2N3055 előszabályzóként működik a gyári készülékben is. Anno, vagy 15 éve én is átalakítottam az egyik oldalt, így 4 A lett a maximális terhelhetősége, és bírja is, azóta is üzemel. stoka A hálózati trafóban bőven van tartalék, de ajánlatos a bemenetét átkapcsolni a gyártás óta megemelkedett hálózati feszültségre, mert az eredeti állásban (nálam) már 56 V-ra nőtt a nyers egyenfeszültség.
Kösz az észrevételt. Ha a vezetékezésre gondolsz az dobtam ki elsőnek agyrém volt a sok átkötés a hajszálkábelekkel. Hozzám hibásan érkezett a táp ezért álltam neki az újításnak, és ezért terveztem bele új panelt . Megszűnt a sok felesleges vezeték kb15 átkötés van a gyári panelen , nem is értem hogy miért így tervezték.
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Van távirányítóval vezérelhető, falba építhető lámpa kapcsoló, aminek valószínűleg a táp része ment el. Nagyon egyszerű a dolog. Van 1 nagy 100ohmos ellenállás a fázison, utána vele sorban egy fólia kondenzátor 0,33uF, ezzel párhuzamosan pedig 400kohm ellenállás. És itt már 24V-nak kellene lennie. A jelenség az, hogy terhelésre leesik az egyenfeszültség, és nem bír meghúzni a relé, csak egy pillanatra. Az egyenáramú részen cseréltem egy 220µF/35V elektrolit kondenzátort, de nincs változás. 24V labortápról működik már. Mi lehet a hiba? 100ohm, 400kohm kimérve jó, fóliakondenzátort nem tudom mérni. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
Hello! A 330nF kapacitás vesztes. De X2-es kel bele 275Vac..
igen X2-es van benne.
Keresek helyette. Köszi!
A zéner hiányzik a rajzról, mert így nem működne. 330nF-dióda és az "N" között..
igen az kimaradt.
Kicseréltem a kondit, jó lett. Köszi!
Idézet: „fóliakondenzátort nem tudom mérni.” Dehogynem: 230V-tal sorosan AC ampermérő, kondi. kb 25mA-nek kell folynia.
Sziasztok, van nekem egy olyan kapcsolásom ami 12-ből 260 V-ot csinál, csak arra lennék kíváncsi hogy milyen frekvencián kapcsolgatja a FET-et. Válaszokat előre is köszi!
Erre az adatlap ad információt: Rt=39k, Ct=1nF kb. 30kHz körül (mert a két kimenet párhuzamosan van kötve az együtemű vezérléshez).
Ha nem jó helyen kérdeznék, akkor nyugodtan helyezzétek át...
Van egy 5V USB hálózati adapterem, ami sípol! Hogyan lehetne megszüntetni a sípolást? A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2016
Ha újkorában nem sípolt, akkor cseréld ki mostanra már kiszáradt elektrolitkondenzátorokat.
A szomorú az, hogy egy zsír új eszköz mellé mellékelték a tápegységet!
Lehet, hogy a vasmagot hanyagul rakták össze és ez a magnetostrikciós rezgés a hallható tartományba esik. Nem tehetsz mást, minthogy szétszeded (ha ultrahang-hegesztett a ház, akkor késsel az illesztési vonalnál a sarkokon beütöd a kést, aztán feszegeted...) és a vasmagot rögzíted Loctite géllel, vagy kétkomponenses műgyanta (Alteco, Araldit) felhasználásával.
A trafó szétszedése nélkül nem lenne javítható?
Nem a trafót kell szétszedni, hanem a házat, hogy hozáférj a vasmagot megragasztani.
Bővebben?
Mutass valami képet, hogy érdemi útmutatást tudjak adni.
Majd csak délután tudok képet adni, mert nem vagyok otthon.
Sziasztok!
Adott egy médialejátszó táp ami 12V 2A. Ezt szeretném kiváltani egy transzformátoros analóg táppal. Amiket találtam itt a fórumon az vagy kicsi (7812 magában 1A),vagy túl nagy (8A.) Tuning táp címen push pull van 20e-ért(passzolom)ill más helyen 43e-ért árulnak hasonlót mint amit szeretnék.(szintén passz). http://www.hestore.hu/prod_10028834.html ezt a trafót képzeltem. Szeretnék egy egyszerű kapcsolási rajzot. Mondjuk ezét: http://apro.hifipiac.hu/index.php/category-table-layout/hirdetes/me...,10411 Köszönettel |
Bejelentkezés
Hirdetés |