Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések

Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   39 / 64
(#) zamatőr válasza 2herceg hozzászólására (») Jan 10, 2016 / 1

Üdv!
A kamerán beállítottad az AP Wifi csatornát?
Írtam privátot is.
(#) 2herceg válasza zamatőr hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

A probléma Mególdódótt köszönet zamatör kollégának a segitségért.
István
(#) zsolt58 hozzászólása Jan 14, 2016 /

Hello!
Lenne egy problémám!
Van 2-ö ugyanolyan wifi routerem mindössze annyi a különbség, hogy az egyik 5volton a másik 9volotn működik és, hogy az 5 voltosnak a verzió száma 5,0-ás a 9 voltosnak pedig 4,27-es!
Szerintem nem jelentős különbség ez!
Mindkettő TL-WR740N.
Azt szeretném, hogy az egyik routerbe megy az internet és abból megy bele a számítógépbe, de a másik pedig távolabb lenne ahol még elérhető a jel és az pedig felerősítené és az is szétszórná a jelet!
Lehetséges lenne?
Nekem ötletem sincs, hogy kellene megcsinálni!
Köszönöm!
Üdv
(#) Bakman válasza zsolt58 hozzászólására (») Jan 14, 2016 / 1

Neked a Repeater üzemmód fog kelleni.
(#) zsolt58 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

Köszi de egy kicsit bővebben?
Készíteni lehet?
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
(#) abcdabcd válasza zsolt58 hozzászólására (») Jan 14, 2016 / 1

Szia!

De mit szeretnél készíteni? Ez már így készen van, azt írod, hogy megvan a két routerod, építeni ilyen elektronikát azért egyébként meg bonyolult lenne, ezeket kell beállítani, az egyiket, úgy, mint normál esetben, ha annak a közeléből szeretnéd használni a wifit - tehát azt beállítod, és mellőle ki is próbálod, és hogyha jó, akkor kell nekikezdeni a másik routernek, hogy azon a Repeater-üzemmódot(kérdés, hogy a te routeredben, ezt hogy hívják konkrétan) kiválasztva, beállítani, hogy a másik router által szolgáltatott wi-fi-t továbbítsa.
És hogyha ez megvan, akkor meg kell nézni, hogyha az első routert berakod arra a helyre, ahol szeretnéd, hogy működjön, és a másikat meg a másik helyre, hogy úgy működik-e...

Egymástól milyen távolságban használnád ezeket? Ott, ahol erősebb jelet szeretnél, most van valamekkora jel az eredeti routertől, vagy egyáltalán nem is mutatja az adott pc, hogy ott lenne elérhető wifi jel?
(#) zsolt58 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

Köszönöm!
De, hogy kellene beállítani?
Körülbelül, olyan 8-10 méterre szeretném de ammekkorára lehet nem lesz gond!
Nem kellene nagyon erös jell csak videókat néznék Facebookoznák!
Amúgy mobilról nézném a videokat!
A másik router pedig a számítógépemhez csatlakozna szóval ott mindegy milyen erös a jell!
De van jel mindkettő router müxik!
Köszi!

Az a baj, hogyha a jel gyenge, akkor lehet, hogy nem is igazán működik, vagy meg-meg szakad esetleg néha, viszont ha meg erős a jel, akkor valószínű, hogy gyors is...
Az a 8-10 méter az azt jelenti, hogy falak is vannak, lennének a két router között?

A "van jel"-re én úgy értettem a kérdést, hogy most akkor van az egyik router ott, ahova gondolom bejön a vezetékes net, meg akkor ott van a géped is, és akkor az ott is maradna, jól gondolom?
És akkor ezek szerint ott is van jel, ahol használni szeretnéd a mobiloddal?

Vagy, ha nem így van, akkor hogy van? Mert ha ígyis van jel mindenhol, akkor tulajdonképpen mi lenne az, amit csinálni kéne? Mi az aminek működnie kéne, de nem működik?

Azt, hogy konkrétan hogy kell beállítani, azt vagy élőben lehet csak látni, ha próbálkozol és valamit elállítasz, akkor a reset gomb-bal (ami valószínű bármelyik router-en van) kinullázhatod a router beállításait, hogyha esetleg valamit annyira elállítanál, hogy ne működne... persze célszerű a beállítgatás előtt felírni, hogy melyik menüpontban mik voltak beállítva, persze ha lényeges, mert mondjuk most is jól működik, csak valami más beállítást akarsz kipróbálni...
Egyébként meg esetleg a használati utasításból lehet tippeket adni, vagy, ha a neten valaki csinált hasonlót, valamilyen mintha pont tplink routerhez amúgy egyszer amikor én néztem ilyesmit, mintha pont láttam is volna valami leírást... viszont amúgy ha próbálkozol és kitalálod lehet úgy a leggyorsabb, vagy ha valami nagyon egyszerű kérdésed van, arra valószínű hamarabb kapsz választ, mert azt, hogy hogy kell beállítani pont azt, ami neked van, azt talán leginkább, legfeljebb csak az tudja megmondani, akinek ugyanolyan van... az meg kitudja hány ember, aki még olvassa is ráadásul itt ezt a témát...

igen falak is vannak de úgy értettem, hogy 8-10 méterre kellene a wifi jel!
Jól gondolod!
De ott nincs jel ahol szeretném használni mert csak 3-5 méterre van a jel nekem meg 8-10 méterre kellene de pontosan nem tudom!
De akkor csak be kellene állitani és utána csak áram kellene utána neki ugye?
Akkor nem tudod, hogy kellene beállítani?
Üdv
(#) Bakman válasza zsolt58 hozzászólására (») Jan 14, 2016 / 1

A Router használati utasításában benne van. Ha az nincs meg, a neten kb. kismillió leírás van, hogyan kell a Repeater (Wifi "hosszabbító") üzemmódot beállítani.

Na igen, hát ezt úgy kell és lehet megoldani, hogy a 2. számú routert olyan helyre kell rakni, ahol az elsőről még van jel, és ez a 2. router akkor még valószínű kb ugyanannyival "megtoldja" a hatótávolságot, mint amennyit az 1. számú router is tud...
Leginkább először akkor lehet azt lenne a legjobb kipróbálnod, hogy:
-megnézni, hogyha csak az 1. számú router van bedugva, attól maximum milyen messzire tudod használni a wifit
-ezután pedig ezt az 1. számú routert a próba kedvéért átrakni erre a "maximális távolságú" helyre, és megnézni a mobiloddal (vagy bármi mással, amivel használni szeretnéd majd), hogy ott ahova akarnád ezt az egészet, ott így látod-e a wifi hálózatot.

Ha ez így működik, akkor célszerű valószínű csak nekikezdeni, hogy beállítsd a routereket, mert ha amúgy nem ér el egymáshoz a két router hatótávolsága, meg a 2. router tervezett helyétől még ígyis túl messze van az a hely, ahol használni szeretnéd, akkor ez így még nem biztos, hogy jó - mert a routereken egyébként lehet, hogy jobb antenna van, mint pl a mobilodban, tehát így távolabb is rakhatod őket annál a legtávolabbi pontnál, mint amit a próbakor a mobillal megnéztél, hogy most meddig ér el az 1. router jele, viszont ettől függetlenül célszerű kipróbálni azt, amit írtam, mert ha úgy jó, akkor valószínű a routerekkel is jó, ha meg nem, akkor meg az csak plusz bonyodalom, hogy keresgesd, hogy mért nem működik, amikor lehet az a legnagyobb gond, hogy az egyik router jele nem ér el a másikig...

A konkrétumokat, hogy melyik menüben mit hova állíts ezek után érdemesebb megpróbálni kideríteni... vagy ha esetleg a két router túl messze lenne egymástól, az még egy másik megoldás, hogy a két router közé kell egy UTP kábelt kihúzni, és azon összekötni a kettőt...
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016

Ki probáltam és minden nagyon jó csak be kellene állitani!
UTP kábel kizárva!
Köszi!
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 14, 2016 / 1

Az előzőhöz még:
Az persze lehet, hogy egy egészen trükkös megoldás kíván, hogy megtaláld azt a pont jó helyet a második routernek, ahol az elsőről még van jel, és ugyanerről a pontról meg az a router majd arra a helyre is tudjon wifit adni, ahol használni szeretnéd, ha több fal van, meg esetleg bútorok, vagy bármi az útjában a jelnek, akkor az befolyásolhatja a dolgot, tehát ezzel azért kellhet variálni, hogy működjön, de alapból valami olyasmit kéne kipróbálni, amit az előbb írtam, hogy megnézni a "fő router" hatósugarát, és valahol ezen belül elhelyezni a másik routert, vagyis a próba erejéig ezt az elsőt, mivel ezen be van állítva a wifi, tehát a netet nem kell odavinned, elég azt figyelned a mobilodon, hogy látod-e a hálózatot a routerről, ott ahol használnád, és eddig nem láttad...

Akkor pl valami ilyesmit kellhet csinálnod, nem tudom ezt a leírást láttad-e?
Bővebben: Link
Meg nem tudom angolul mennyire tudsz jól, de úgy tűnik, ezen a linken a cím alapján pont a te routeredről beszélnek, és ezt a repeater módot WDS-nek hívják:
Bővebben: Link
(#) abcdabcd válasza zsolt58 hozzászólására (») Jan 15, 2016 / 1

Sikerült valamit az ügyben?
(#) zsolt58 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Szoval a fejlemények!
Müködik!
Ahova szeretem volna elvezetni oda elér a jel és nagyon jo!
Pár kép!
Az al wifi speed teste a Clipboard01.jpg
A fő wifi speedteste pedig a Clipboard03.jpg
A Clipboard02.jpg közvetlen az al wifi mellet csináltam!
És 10Mbps letöltés és 1Mbps feltöltést fizetek!
Szerintetek jó?
Ez szerint csináltam!
Csak anyi különbségel, hogy channel5-ös és nem 6-os!
És, hogy a végén az al routert nem inditotam újra de kihúztam és oda vittem ahova szeretem volna szóval ugyanaz!
Megnéztem a weblapot láttom irja, hogy WDS Status: Run!
El sem hittem anyira örültem. Mert nem elsöre ment!
Mi a véleményetek?
Köszi mindent!
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
(#) Doky586 válasza zsolt58 hozzászólására (») Jan 15, 2016 / 1

kár hogy pont a lényegtelen képeket csatoltad a router képei helyett..
(#) zsolt58 válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Akkor miröl készitsek képet?
Üdv
(#) abcdabcd válasza zsolt58 hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Idézet:
„Müködik! Szerintetek jó?”
Ha működik, akkor jó, nem? Ha jól nézem a képeket, akkor az egyiken kisebb a sebesség, de az lehet azokkal a routerekkel, amik neked vannak ennyitől nem több, olyan hatósávolsággal stb, ahova raktad... szóval, ha rá tudsz csatlakozni, meg a netet is eléred, akkor jó is így!
(#) mark.budai hozzászólása Jan 15, 2016 /

Sziasztok Egy számítógépes kérdésem lenne. Vettem a minap egy Asus Eee Pc-t (1000HE). Win7 volt rajt, amikor megkaptam. Próbáltam csatlakozni a wifire, de azt írta, hogy nem jó a biztonsági kód. Biztosan jót írok be, már vagy 100-szor próbáltam, telefonról ugyan ezzel felenged. Kikapcsoltam a titkosítást a routerben, így felment rá, de nem szeretném így hagyni, elég erős routerem van, és hogy is mondjam, nem szeretném én állni a szomszédok kertiparty zenegépét...
A laptopban 802.11n hálókártya van, ennek elméletileg ismernie kéne a WPA2 titkosítást, amit beállítottam a routeren. Mit tudok tenni ezzel?
(#) Bakman válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Másik titkosítást haszálni (nem WEP!!), a benne lévő Wifi kártya nemismeri a WPA2-t. Nincs mit tenni, ez ilyen. Esetleg Wifi kártyát cserélni a masinában, de ha minden igaz, abba a normál méretű kártya bele sem fér, csak a fele akkora. Megjártam én is, szintén Asus Eee.
(#) mark.budai hozzászólása Jan 15, 2016 /

Köszönöm a válaszod! Sima Wpa-t ismeri? Nem vagyok informatikusokkal körülvéve, már az is elég, ha jelszót kell beírni. 5 éven keresztül titkosítás sem volt, igaz olyan gyenge volt a router, hogy már az udvarról sem vette a jelet a telefonom. Egyelőre nagyon szeretem a masinát, így a 160-as vinyóval, és 2gb rammal, egy kigyomlált Win7-et tettem rá, megmentve mindenféle, számomra felesleges dolgoktól, nagyon szépen muzsikál.
(#) Bakman válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Már nem emlékszem, rég eladtam a gépet, de úgy rémlik, azt lenyeli.
(#) Johnycorp válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 15, 2016 / 1

Szia!

Olvasgattam kicsit, valóban másoknál is fennáll ez a probléma.
Valakinek működött úgy, hogy a WPA/WPA2-t csak WPA2-re állította. Azon belül csak TKIP volt választva.
Mindenesetre a WEP titkosítást én sem ajánlom. Akkor már legalább WPA. Bár a WPA2 lenne az igazi (más eszközök miatt is).
Esetleg próbáld meg az RT2860 drivert frissíteni.

A másik, de nem szép megoldás az USB-s mini wifi használata. Ezek nem túl drágák, és kezelik a WPA2-t. Persze kilóg a gépből, meg egy USB-t elfoglal.
Egy példa a számtalan közül.
(#) mark.budai válasza Johnycorp hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Szia! Köszönöm szépen a segítséget, letöltöttem az új drivert, ezzel gyönyörűen csatlakozik.
(#) Johnycorp válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Szívesen!

Örülök, hogy jó lett végül.
(#) jdani hozzászólása Feb 11, 2016 /

Üdv.
Egy egyszerű helyzet. Szobámban nem elég erős a wifi jel.
Ha veszek egy ilyen ,,erősítőt,, , segít majd ez rajtam?
Működése: Abszolút kábel mentes, tehát beállítom hogy milyen wifi jelet erősítsen, majd azt felerősíti a szobámban?
(#) abcdabcd válasza jdani hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Szia! Pont az előző oldalon van szó hasonlóról, pl innentől: Bővebben: Link
Hogy az a konkrét darab, amit belinkeltél, az pontosan mit tud meg mire jó azt nem tudom, de a linkelt hsz-tól ki lett tárgyalva a dolognak a lényege kb...
(#) pucuka válasza jdani hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Egy ilyenre lesz szükséged. Csak ne a padló közelében, és a szekrény hátamögötti konnektorba dugd, inkább egy hosszabbító végére, ami az asztalon van.
(#) dokidoki hozzászólása Feb 28, 2016 /

Sziasztok, kerestem választ már mindenhol erre a kérdésre: Adott egy nanostation m2 amit kliensként szeretnénk használni, megvan a másik pont hozzáférése, látszik is a survey listában, de nem választható. Míg a többi, állomás ami látszik azoknál aktív a checkbox, de ennél nem az. Amihez szeretnénk csatlakozni az egy 5-6 éves eszköz, és valószínűleg a m2 valamiért nem tartja kompatibilisnek, és nem enged csatlakozni hozzá. Mindenféle beállítást, és manuális módszert bevettünk, de nem hajlandó erre.
Mint lehetőséget már elvetettük, de a kíváncsiság gyötör, mert ekkorát nem szívtam még mint idén ezzel.
Létezhet, hogy a nanostation mint modern eszköz kissé válogatós? És ha igen akkor miért?
A másik oldali eszköz pontos típusát nem tudom, csak az ssid, és jelszó van meg. Laptop wifije nem gatyázik az simán csatlakozik rá, de a nano nem hajlandó, de máshova ahol a checkbox aktív oda simán működésre bírható.
Következő: »»   39 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem