Fórum témák
» Több friss téma |
Megmértem többször is és biztos hogy az α (alfa) = 0,00385 lesz a jó érték.
A szenzort mértem, de azóta több "biztos" helyen találkoztam a PT20 jelöléssel, szóval az a 20.9 Ohm nyugodtan lehet 20 Ohm is.
Szia! 20ohm nem lehet akkor teljesen rossz értékek jönnek ki. A 20.9ohm-mal jó csak. Azt mérted többször? Az alfa az persze jó, az fizikai tény. ha platina szenzor van benne, de más nem lehet a hő miatt.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2015
Akkor marad a 20.9 Ohm, mert azt mértem. Illetve a mérővezeték ellenállásának levonása után ez lett az eredmény. Pontosabb értéket, csak stabil és pontosra beállított áramgenerátorral, a PT-n feszültségméréssel tudnék adni.
Link. Itt egy táblázat, hogy hőfok szerint csak platina szenzor lehet. Az alfára mondjuk van többféle érték.
Én átépítettem a weller Magnastat pákámat hőfokszabályzósra a hőfok érzékelő benne pedig egy lapos tetejű rizsszem ízzó!egy rugó nyomja neki a hegynek és kb. 15 éve ezzel működik. Tök mindegy milyen hőfokú hegyet teszel bele,az annyi lesz amit beállítottál./Nem digitális, tapasztalati úton lehet beállítani a hőfokot a poti állásától függően/Az ízzó hideg ellenállása 20-30 ohm között van,ami a hőfokkal növekszik ez van felhasználva a kapcsolgatáshoz.Érdekel valakit?
Mindenképp érdekel, de képekkel ám ... nem hétköznapi megoldás.
Szia, sajnos nekem csak egy napig működöt, akkor sem korrektül.!
A kezelő szervek azt csinálják amit kell, viszont bekapcsoláskor majdnem mindig csak üres karakter négyszögek jönnek a kijelzőre.! Úgy tűnik mint ha időzitési problémája lenne, váltogat 420-350 között.! Nagyon szeretném hogy működjön mert két pákámat is erre a vezérlőre alapoztam.!
PIC Ut 5V és a GND kivezetéseire tegyél egy 100nF kondit.
Szerintem megoldja a problémád.
Ha nem keverem akkor ez talán működik, de a kijelzőn felváltva villog a készenlét és a hőfok.!
Lehet hogy ez a hex nem ehez a hardware-hez készült.! A 3.1 verzió mérete 23kb az utóbbi ami müxik az 21kb. Nekem a 3.1 verzió van megépítve és abban a mappában található hex beprogramozva. De sajnos azzal csak egy napot működött.! Örülnék neki ha sikerülne korrekt hardware-t és software-t közölne valaki.!
Kevés, közvetlenül a PIC kivezetéseire köss be egy 100n-t. Nyák hátoldalára, nem nagy munka, próbáld ki..
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
Oks, köszi kipróbálom.!
Neked müxik.? A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
Szia! Tökéletesen működik régóta több helyen is, most nem tudom így azt sem melyik hardverről és szoftverről beszélsz. mindegyik tökéletes egyébként csupán módosítgatások lettek a programban, mindenképp nálad van probléma, azért ugrál a beállított érték mert nem tettél felhúzó ellenállást a 18-as lábra, ugyanis itt van egy plusz opció egy kapcsolóval ólommentes és ólmos forrasztásra kapcsolható. A bekapcsolási üres négyszögek azt jelentik az lcd-d kontakt hibás a csatlakozásnál, illetve nem fut a program rendesen. Nálad van a probléma, de így látatlanul nem tudom hogy csináltad meg. Privátban keresetek esetleg mert más nem igen fog tudni mindig segíteni, főleg hogy ha hibás esetleg a megépítés.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
Szia, köszi a gyors választ.! 18-as láb volt a hunyó.!
Sziasztok!
Segítséget kérek. Valamit elrontottam... Nincs meg a tápfeszem. A 34063 6. lábán 23,8VDC van. Megkapja a 7,8,1 az 1,5 ohmon keresztül. Azonban a 2-on 19,4 VDC van. Az 5-ön viszont 0V. Merre induljak? Ha lenne valami ötlet, hálás lennék
Szia!
Melyik nyákterv készült el? Amíg a táp (5V) nem ok, ne legyen benn a PIC és a op amp se. Vizsgáld át, nincs-e zárlat-szakadás a fólián, jól van-e minden beültetve (schottky polaritása). Mérd meg az induktivitás kimeneti oldalán van-e fesz, ill. mekkora? Ha nincs, szakadt az induktivitás, ha van (betápnál picivel ksebb) akkor az 34063 nem jó, vagy nem rezeg az oszcillátor, nincs visszacsatolás a referencia bemenetre /1.25V/ (szakadt vagy zárlatos ellenállás az osztóban) <esetleg keress privátban- már e-maileztünk >
Sziasztok! Ki tud valaki segíteni egy WSD 151 (PUD151) trafóhoz tartozó vezérlő oldali kapcsolási rajzzal? Köszönöm előre is.
De ha esetleg valaki tapasztalattal rendelkező, hőfokszabályzási problémával kapcsolatban tud tanácsot adni, azért is hálás lennék. Köszönöm szépen!
Ez így nagyon tág megfogalmazás. Ha választ is vársz valakitől, akkor pontosítsd.
Igazad van, pontosítok. A hőfokszabályzásom beszűkült 360 és 390 fok közé. Ezen tartomány alá és fölé nem enged a vezérlés. Mi lehet a probléma? Átnéztem a vezérlőpanelt, a lényegi részét kiméregettem (Kondik, diódák, fetek) ezek rendben vannak. Rajz híján sajnos nem jutottam többre. Fóliaszakadást szintén kizártam.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2015
Szia bjina!
Kösz az ötleteket. Az utóbbi egy hónap zűrös volt, most tudom ismét elővenni. Nekirugaszkodok, aztán tudósítok, hogy sikerült... Köszönöm!
Fejlemény van az állomással kapcsolatban.
Az egyik az, hogy a TME-től rossz értékű induktivitást kaptam. A másik meg, hogy a Forrall10.lay6 fájlban nem volt, vagyis nem találtam meg a 150mH induktivitást. Bár van ott valami WF02M 250V 1A? Most már megvan a 4,95V. A PIC viszont megszűnt kommunikálni Még este vetek rá néhány pillantást... Kösz!
Siker!
Beindult a panel. Nagyon tetszik. Elismerésem az alkotóknak! Pár gondolat a hibáról. Elkövettem azt a hibát, hogy beültettem az összes alkatrészt és így akartam bekapcsolni. Nos az első hiba a táp részben volt. A forrall10.lay6 fájlon egy piros kör jelzi a 150uH induktivitást, amit nem tudtam értelmezni, mármint a piros kört. Pedig nyilván a fórumon volt róla szó. A tápfesz miatt az opa is elgondolkodott a földi élet értelmén és volt egy hibás forrasztás is. Egy bontott opa beépítése orvosolta a hibát pár óra méregtés és agyalás után. Külön köszönet illeti meg bjina fórumtársat, aki nélkül ez a projektem nagy valószínűséggel a fiókban landolt volna előbb-utóbb, mint alkatrész bázis.
Sziasztok!
Aki jártas Weller pákák terén, kérem magyarázza el néhány páka tulajdonságait, és a gyári kiosztását. - LR-21 - LR-20 - MLR-21 A lényeg, hogy jelenleg egy WECP-20 pákatrafó és egy MLR-21(25W) páka van nálam kölcsönbe. Jó áron be tudok szerezni egy LR-21 pákát, és egy darabig azzal menne a WECP-20. Közben építenék egy hőfokszabályozót, így a kölcsön-készletet vissza tudnám adni. A pákatrafó alján LR-20 szerepel mint gyárilag "ajánlott" páka. De már láttam olyan WECP-20 pákatrafót, aminek az alján LR-21 szerepel. Kicsit megzavart...
Szia!
Nem vagyok nagy tudósa a témának. Ennek ellenére azt javaslom, hogy nyugodtan vedd meg az LR-21 pákát. Van hozzá adapter az LT hegyekhez. Az LR21 már legalább 50W. Az itt publikált vezérlés tökéletes lesz az LR21-hez. Anyagilag olyan 5-6 mátyás körül számolj a panel terén. WECP-20
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha veszek egy Wsp-80 pákát, hogy tudom ,,illeszteni" olyan hőfokszabályzóhoz, ami eredetileg pt-100 hoz készült? Előre is köszi a válaszokat!
Üdv! Ahogy nézem a PT100 kb. fokonként 0,4 ohm, a Weller meg 0,08 ohm, ahhoz hogy érzékelje fokonként kell egy műveleti erösítö, kb. 5-szörös.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
Milyen opa-t javasolsz elé?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |