Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Nincs egy brutális ára és itthon is megvehető innen Bővebben: Link
A kérdés második felét nem olvastad el.
Sziasztok!
Van valakinek ötlete mi okozhatja azt hogy Sprint Layout 6.0-ban ha távolról nézem a rajzot és megmozdítok bármilyen alkatrészt elfehéredik a kép, és csak azt az elemet látom amit "fogok" az egérrel? Miután elengedem úgy se látok semmi mást csak ha közelítek vagy távolítok. Ez esetben visszaugrik a teljes háttér (és az aktuális rajz). Csak akkor nem fordul elő ez az érdekesség, ha nagy nagyításban használom a programot. Talán valami szoftver hiánya okozhatja, de az előző verziókkal nem volt ilyen jellegű probémám. Ezt a verziót meg már több gépen is próbáltam a hiba pedig ugyan úgy fennállt
Szia.
Szerintem a videokártya vagy annak a drivere a gond. Lehet hogy túl kicsi a videó memória esetleg nem jól van telepítve a driver.
Kipróbáltam, bár soha nem tapasztaltam a hibát, egy 2013-as és a legújabb 2015.09-es frissítéssel is, de semmi hasonlót nem láttam.
Hiba ott lesz valahol amit matheattila írt. Idézet: „Ezt a verziót meg már több gépen is próbáltam a hiba pedig ugyan úgy fennállt” Ha ugyanazt a telepítőt használtad minden gépnél, akkor hibás a telepítő.
Érdekes. Az a gond hogy 3 külön gépen próbáltam már, abból 2 viszonylag modernnek mondható. A videókártyára én is gondoltam, éppen ezért megpróbáltam az otthoni gépemben másikkal, saját drivereivel, de nem segített. Memóriája 512Mb annyi csak elég egy ilyen kis proginak, úgyhogy ezt a lehetőséget kizárnám. Csak sejtem hogy még annak idelyén másik telepítőt használtam, bár ebben nem vagyok biztos. Akkor éppen ez a hiba miatt maradtam a régebbi verziónál. Most hogy beszereztem újra a programot ismét szembesültem ezzel a csodálatos hibával. Lehet hogy nagy szerencsémre ugyan ahhoz az installhoz jutottam hozzá Mindenesetre ki fogok próbálni egy másik telepítőt is, mert szeretnék átállni erre a verzióra. Egyébként volt még ilyen furcsaságom CAD programnál is, hasonló volt jelenség, de azt egy egyszerű directX frissítés gyorsan megoldotta.
Próbáltad úgy is, hogy nagyobb raszterméretet van beállítva? A többi gépen ugyanolyan Windowst használsz vagy másikat, és csak a magyar verziónál van ez vagy az angolnál is?
Én sem tapasztaltam még ilyen hibát régebbi frissítésekkel sem.
Próbáld ki még azt, hogy winxp módban indítod a programot. Nekem valamelyik tina csinált hasonlót, a 64 bites oprendszer alatt máshogy nézett ki a háttér, meg még valami nyűgje volt de arra már nem emlékszem.
Szia.
Nekem a 8-as Tina csinálja azt, hogy Win 10 -en a főablak gombjain nincs felirat. Nem a 64bites oprendszer miatt, mert előtte a Win 8.1 -en jó volt. Azóta már újratelepítettem a Tinát, adtam neki admin jogot futásra, kipróbáltam Win8, Win7, Win XP Sp2, Sp3 kompatibilitási módokban, de ugyanaz a hiba... azóta, mióta feltettem a Win 10 -et. (Próbára leszedtem a netről egy másik Tina 8 telepítőt, azzal sem jó...) A Tina TI viszont jó. Ez már így marad valószínűleg... A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Kipróbáltam a tanácsaitokat az otthoni gépemen. Megnéztem minden raszterméretnél, nem segített. Próbáltam XP módban, illetve rendszergazdaként futtatva is, de nem ez lett a megoldás. Megnéztem az Innen letölthető demó verziót is, telepítés után ugyan az a hiba. Az angol és a magyar verzió között se volt különbség Viszont a Windows valószínűleg ugyan az mindegyik gépen (Win7 32bit), mivel mindegyikre én telepítettem és szinte biztos hogy ugyan arról a lemezről. Furcsállnám ha itt lenne a gond. Lehetséges lenne?
A win7 32 bites verzióján normálisan kellene neki működni, ez biztos, függetlenül attól hogy van-e magyarítva vagy nincs.
Én is Win7 32bit-et használok, SP1-el. Lehet az a gond, ha módosított a telepítő. Próbáld ki csökkentett módban, ott nem tölt be driverek-et.
Urak!
Hogy lehetne a Sprint-Layout 6.0-ban beállítani, hogy a furatokat (DRILL) ne *.drl fájlformátumba adja meg, hanem *.txt-ben? Ha egyáltalán tudja a program. A baj az, hogy az elkészített drill-t txt-ben várja a legyártó cég és olyat én nem tudok csinálni. Vagy át lehet konvertálni a Sprint-Layout 6.0 által készített drill fájlt txt kiterjesztésű fájlra? Remélem jó helyre tettem fel a kérdést. Előre is köszi.
Üdv!
Szeretném kérni valakinek a segítségét, akinek van nyomtatója. Sprint layout-ban terveztem egy NYÁK-ot, és azt kellene nekem PDF-be menteni. Úgy, hogy 5 db legyen egymás alatt. Én is meg tudnám csinálni, de valamiért midig elmászik a méret, és pontatlan lesz a NYÁK. Ha valaki elmentené nekem PDF-be, és kinyomtatná, egy sima lapra, és ellenőrizné, hogy a méretek jók-e , akkor azt nagyon megköszönném!
Szerintem Nevezd at txt-re es kesz. Melyik gyarto ker ilyet? Evekig dolgoztam nyak gyartonal en csinaltam a gyarto file- kat de ilyen gondunk sose volt
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2016
Nem lesz jo programbol kell nyomtatni. Ugyan en nem ezt a progit hasznalom de nekem se let sose jo ha pdfbol dolgoztam.
Azelőtt jó volt, mindig pontosan nyomtattam, (pdf-be mentve, mert nincsen nyomtatóm), de mióta újratelepítettem a gépet, azóta nem jó.
Na jó de nyomtasd is ki , és ellenőrizd is le úgy kérte .
Minek ? Nálam jók a pdf creator beállításai, egyébként meg kint van a nyomtatóm a hideg műhelyben
Mert neki nincs nyomtatója azt írta.
Csak a pdf creatort kell egyszer jól beállítani és akkor tökéletesen méretarányos minden , én mindig pdf be mentek a sprinből és az eagle. ből is és még soha nem volt méret problémám.
Nekem sem , bár ha nem lenne nyomtatóm , akkor lehet , hogy lenne.
Nagyon szépen köszönöm!
Próbáltam a Windows pdf készítőjével, és a dopdf-el is. ugyan azzal az eredménnyel. Remélem így már pontos lesz!
A furatállomány, függetlenül a kiterjesztésétől itt is textúra (TXT), csak "drill" (DRL) vége, hogy elkülönüljön. Akár te, akár a gyártó egy mentés másként paranccsal azonnal TXT-sítheti, de nyilvánvalóan semmi értelme, csak kukacoskodnak veled.
Megjegyzem, nekem még egyik gyártó se adta vissza kiterjesztéshibára hivatkozva.
A pdfcreator-ban biztosan, de az általam használt virtuális nyomtatók mindegyikében van egy "lapmérethez igazítás" opció, ami alapból be van kapcsolva. Ezt kell kikapcsolni, és mindjárt jó lesz az arány. Ez csak a PDF létrehozásakor lehetséges, nyomtatáskor már nincs lehetőség torzítgatni (azért van, de ezt nem fogják szándékosan megtenni).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |