Fórum témák
» Több friss téma |
Mivel nem én készítettem, nem tudom működni fog-e. Erre én garaciát nem adok.
De a kép alapján biztos nem, mert jobbról a második tranyó emittere nincs sehova kötve. A bementi fokozat felépítését nézve, inkább kis hangszóróhoz készült, mint elektret mikrofonhoz. Ezek a tranyós bistabil multik, néha működnek, néha nem. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
Igen az nincs be_kötve de már kijavítottam!
*mod A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
Sziasztok! Sokat keresgéltem már, de végre arra jutottam megkérdezem, tud-e valaki olyan tapskapcsoló nyáktervet küldeni nekem, ami köthető 230-ra, tehát relés.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2016
Fura, hogy idézetként van hozzászólásod, ám itt találsz kapcsolást és itt találsz hozzá nyák tervet
A kapcsolás proli007 mester egyik jól működő áramköre, jómagam is után építettem. A nyákterven a 4,7K ellenállást rakd távolabb a 230V tól. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2016
Sziasztok
![]() Olyan kapcsolást keresek ami megfelel céljaimnak. Barátnőm lámpájába szeretnék csinálni egy tapsolós(1taps on 1taps off) kapcsoló. 1m ről lenne a taps és lenne benne egy relé. Kb 9 volt körüli lenne a táp. Tudtok nekem linkelni egyet?? Megköszönném.
Szia!
Ami két tapsra kapcsol be az nem jó? Ha igen akkor egyel a te hozzászólásod előtt van belinkelve...
Értem
![]() Még annyit 9v ra szeretném min kell változtatnom kapcsoláson???
Gondolom 9V relé kell a 12V helyett. A többi szerintem maradhat így.
Úgy működik hogy kettőt tapsolsz és 3.dikra ON??
Csak ezért kérdezem 3 láb 1 szek 2 láb 2 szek 4 láb 3 szek. ilyen kor ON 7 láb 4 szek OFF Jól gondolom??
Hello! Nem! Kettő tapsolsz bekapcsol. Ez után ha egyet, ki. Ha bekapcsoláskor csak egyet tapsolsz (vagy valami zavar/zörej volt) akkor egy idő után "törlődik az első taps". Azért nem három, mert a számlánc nullában (3-as láb) várakozik.
Köszönöm az információt
![]() Annyit szeretnék még kérdezni tudom túltapsolni? Amikor ON van akkor véletlenül kettőt tapsolok?? Idézet: Ha pofozod a csajodat villog a lámpa „Annyit szeretnék még kérdezni tudom túltapsolni?” ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
Ha ON van és te kettőt tapsolsz (és ezt meg is hallja a készülék),akkor 1 tapsra értelem szerűen kikapcsol, a 2. tapsot "tárolja" egy ideig, de ha nem érkezik meg a 3. akkor nem kapcsol vissza. Csak akkor ha 2 tapsot észlel.
Sziasztok!
Felkeltette az érdeklődésemet proli007 tapskapcsolója. Az érdekelne csak, hogy az áramkört miről lenne érdemes táplálni, tehát mekkora áramfelvételre kell számítani? Mi lenne a legelegánsabb kivitelezése az áramkörnek? El se tudom képzelni, hogy hogyan tudnám az izzóhoz odaszerelni gusztusosan az áramkört + annak a táplálását.
Szia!
A tápját egy zenerrel is elő tudod állítani, én ezt javaslom. A legnagyobb fogyasztó a relé, azt meg tudod mérni. Én anno kisméretű trafót használtam, ma már ezzel probálkoznák. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
Én így oldottam meg, mint amit linkeltél, de a relé bekapcsolásakor nagyon esik a feszültség. A végén kapott egy LM317-et is, hogy stabil legyen a feszültség.
Kedves fórumozok segítséget szeretnék kérni ha ebbe a kapcsolásban :Link
47n helyett 100nf Használók az mennyire probléma???
1/2*pi*R*C a törésponti/határ frekvencia.
Tehát 20 szoros kapacitás változáskor ennyivel változik a törésponti frekvencia is. Ha nő a kapacitás akkor csökken az határfrekvencia ebből következően a dübörgésre is kapcsolni fog nem csak a magas frekvenciás csattanó hangokra. A bemeneti R3 10k ohmos ellenállás és a vele soros C2 4,7nF kondenzátor értékeit számold át 100nF kondenzátorra a fenti képlet alapján. Nézzél utána az R C alul/felül áteresztő szűrők működésének. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Üdv mindenkinek! A kérdésem az lenne, hogy a mellékelt kapcsolási rajz alapján megépített kapcsolás működőképes lenne-e, illetve , hogy a kapcsolás mennyire van ahoz a 9v-os tápfeszültséghez kötve, mert már sokszor megépítettem de sose működött mert mindég a 9v hián voltam ezért több vagy kevesebb volt ált a rendelkezésemre. A segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok
Megépítettem ezt a kapcsolást: kapcs És amikor 20 AC kéne kapcsolni egyszerűen nem húz be a rellé valamiért.(nagyobb kocktatással a mikit kb 6x) akkor sikerül ![]() Ha ha leveszem 20AC-t és rövidzárat mérek akkor teljesen jól működik. Relé:link Miért lehet ez ???? Szerk: Egyedül a relés részt alakítottam át . A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Hello! Hogy mit kapcsol a relé, annak nem szabadna befolyásolni a kapcsolás működését. Kivétel, ha mondjuk a 230V (mit vakartam a fejem, hogy mi az a "20AC") kapacitív vagy egyéb módon beszivárog az erősítőbe és megzavarja a működést. Tehát lehet hogy az áramkör és a hálózat között kellene valami árnyékolást kialakítani ha ez a gond.
Egy spotlámpát kapcsolna a relé ami 20v acn működik és a relének AC kéne tovább vinni. Testet (sárga) Bekössem??? Mivel lehetne árnyékolni???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |