Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   134 / 213
(#) Orbán József hozzászólása Feb 16, 2016 /

Szervusztok!
Használom néha ezt a programot. Utóbbi időkben elektroncsöves rajzolatokra használom. Az a kérdésem, van-e mód a rajzolatok íves kivitelére? Tehát nem sok helyen "tördelve" a vonalakat, hanem szabályos ívek létrehozására?
Hasonlóra gondolok...
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
(#) orcika70 válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

(#) Alkotó válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Könnyű megoldás nincs.
Tetszőleges méretű szabályos körök darabolgatásával illetve ezeknek a daraboknak egyenesekkel vagy egyéb ívekkel való kapcsolatával bármilyen ív létrehozható. De macerás megcsinálni.
(#) Orbán József válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Ráadásul, mint a minta nyákon is látszik, nem is szabályos félkörök a "legömbölyítések"...
Van tudomásod/sotok egyéb, nem túl bonyolult tervező progiról, ami kapható ilyen kialakításra?
Vagy ezeket kézi munkával kreálták valamikor?
Itt egy NDK megoldás:

P1150623.JPG

(#) kokozo válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 16, 2016 / 1

Szia!
Simán lehet ilyeneket is csinálni csak csinálni kell egy makro könyvtárat ahol a körívek vannak. Megcsinálod derékszögesre utána meg kicserélgeted a sarok elemeket és már kész is..
(#) Alkotó válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Nincs ilyen program (tudtommal). A vonalvezetést -mint kokozo is írja- megoldható, csak macerás.
Nem csak félkörök rajzolhatóak, hanem szinte tetszőleges ívdarabok. Ezek aztán akár másik ívvel, vagy akár egyenesekkel is kombinálható.
Azt érdemes átgondolni, valóban indokolt-e az ívesség, vagy csak cicoma. Azt feltételezem, régebben azért alakult ez így ki, mert "csartpak" tekercsekben volt a vezetősáv, amit nehéz volt egyenesen vezetgetni, és könnyű ívesen. A dolgok a kisebb ellenállás irányába szoktak elmozdulni, vélhetően ezért lettek akkor ívesek a vonalak.
(#) Orbán József válasza kokozo hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
A mutatott nyák már hozza a kívánalmaimat és nem kell egy esetleges, ismeretlen programmal szenvedni, hogy meg tudjam csinálni. Az indokolatlanságát ugyan elfogadom, azonban én szeretnék ilyen harmonikusnak látott vezetősávokkal dolgozni.
Hálásan köszi még egyszer!
@ kokozo! Ezeket már használod Te is? Gondolom, nem az én kedvemért időztél a kialakításokkal, akkor más is szimpatizál ezzel a megoldással. Analóg, erősítő technikában szeretnék ilyeneket látni a gépemen, kész paneleken...
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Idézet:
„Nincs ilyen program (tudtommal).”

Van ilyen program.
topor
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Beütöttem a "topor" karaktersorozatot gugliba. Első néhány oldalon semmi ide illő találat. Adnál egy linket hozzá?
Ha lemondunk a nyákterezők néhány praktikus sajátosságáról, akkor a fejlett vektorgrafikus rajzolókkal tetszőleges ívek, görbék rajzolhatóak (pl. Auto CAD, Corel DRAW)
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 16, 2016 / 1

Nekem a topor pcb kifejezésre ez ugrott be
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Szokatlan a szememnek ez a fajta vonalvezetés, de bizonyos esetekben lehet előnye.
(#) kaqkk válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Az eagle alapon minden hókuszpókusz nélkül is tudja az íves vonalvezetést .
(#) Orbán József válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Van ennek a tervezőnek valami light változata - eagle?
(#) Ge Lee válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Valami olyan rémlik hogy 5.2-es használható verzió, még magyarosítás is volt hozzá, a mérete 20MB alatt. Nekem mondjuk egyáltalán nem sikerült megbarátkozni vele.
(#) Orbán József válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Ne is mond, nekem a PADS tervezőhöz hosszú évek kellettek, már nem nagyon használom, de mindent megoldott, automatikus huzalozást is. Mindenesetre utána nézek ennek, de már nem szeretnék sok-sok időt rááldozni, meglátom.
Ha van valakinek ez az említett progi, megköszönném, ha segítene...
(#) elactrofan válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Miben kérsz segítséget Az említett progit használom évek óta.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
(#) Orbán József válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Ha lehetséges, egy olyan "lebutított" változat, ahol egy csöves vég/monoblokk megtervezhető azza a szemnek szép íves vonalvezetéssel...?
Bár egyáltalán nem ismerek sok tervező progit, nekem a PADS se volt könnyű falat, főleg azért, mert kb. 20 évvel ezelőtt senki sem volt a környezetemben (net se) aki segíthetett volna a tanulásban...
(#) elactrofan válasza Orbán József hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Írtam privit
(#) gyula66 hozzászólása Feb 28, 2016 /

Sziasztok! Tudna valaki segíteni egy nyák tervvel a mellékel rajzhoz, amennyiben ez nem túl nagy kérés? Kisebb rajzokkal már próbálkoztam, de ez meghaladja a képességeimet.
(#) zenebolond válasza gyula66 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Az alkatrészek értékeit tudod?
(#) don_peter hozzászólása Feb 28, 2016 /

Uraim, nincs valakinek egy SSOP28-as terve?
Ha lenne valakinek akkor nem kezdeném el megtervezni.
Köszönöm előre is.
(#) ktamas66 válasza don_peter hozzászólására (») Feb 28, 2016 / 1

Pl. itt egy.
(#) don_peter válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Köszi.
Más: lehet valahogy állítani (széthúzni, összenyomni) a kész objektumok méretét?
Persze hogy az arányokat meg is tartsa, vagy itt ezt nem lehet?
(#) gyula66 válasza zenebolond hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Igen tudom.
(#) don_peter hozzászólása Márc 1, 2016 /

Uraim, TSOP 48-as terve lenne szükségem.
Van esetleg valakinek készen már ilyen terve?
Előre is köszönöm.
(#) orcika70 válasza don_peter hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Majd ellenőrizd le.

TSOP48.LMK

(#) don_peter válasza orcika70 hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Köszi, megnézem..
(#) gyula66 hozzászólása Márc 1, 2016 /

Sziasztok! Van egy kapcsolási rajzom, egy keverő kapcsolás. El készítettem hozzá életem első Sprint-Layout paneljét. Megnézné valaki mennyi hiba van benne? Előre is köszönöm. Még egyszer mondom ez az első panel tervem.
(#) reloop válasza gyula66 hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Szia! A negatívot a 11-es lábra kösd! Érdemes rátervezni mind az 5 potenciométert, egyszerűbb mint behuzalozni őket.
(#) gyula66 válasza reloop hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Köszönöm a választ, a 11-est tényleg elnéztem. Nekem azt hiszem egyszerűbb behuzalozni a potikat mint betervezni. Más hiba valóban nincs benne?
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Következő: »»   134 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem