Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Tudnátok segíteni? Egy 12F683 PIC be beleszeretnék íratni egy módosítást. Egy motorvezérléshez szeretném használni. Jelenleg csak a kitöltést tudom állítani egy potival, de egy másik potenciométer beépítésével a frekvenciát is szeretném tudni állítani.
Sajnos a programozáshoz nem nagyon értek. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2016
Szia!
Beteszel még egy adc-t hozzá egy változót a másik adc alatt kiolvasod ezt is, utána pwm(0) komponens change period: pl 255 felülre, ad kiolvasott meg alulra, és kész is..
Szia! Ezt gyorsan megoldottad, köszönöm szépen, Én sajnos ezt a mutatványt nem tudom megcsinálni.
Akkor lenne segítség, ha a meglévő Flow code ot átírnád és megmondanád, hogy melyik PIC lábra kerüljön a poti középső lába. Mindegy ez is segítség volt. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2016
Ha a nézetnél a chipet bekapcsolod ott látod hogy melyik láb mit tud csinálni, jelen esetben látható hogy melyik láb lehet a/d konverter. A 6-os láb az AN1 azaz a második adc bemenet.
Kedves Zoltán! Akkor légyszives a PWM.fcf fájlt írd át nekem. Igérem, hogy utána tüzetesen átnézem, hogy mit is csináltál a progiban. Tudom, hogy ez így részemről könnyű, más oldja meg a feladatot, de ha értenék a programozáshoz, akkor nem kérném. Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2016
Ott van a képen csak 10 gombot meg kellett volna nyomni..
Aki tanulta, vagy már megtanulta, annak nagyon jó és irigylem is a tudását. Köszönöm szépen a segítséged, még egy kérdés, hogy milyen freki tartományban állítható?
Kokozo köszönöm. Mindjárt nekiállok forrasztani, és feltöltöm rá a progit. Hamarosan jelentkezem, hogy is sikerült. Kedves volt Tőled.
Sajnos a 6. lábra kötött poti nem állít semmit a frekin.
Lesz megoldás a javításra? Várom a válaszod.
Hiába keresem benne a hibát, sajnos nem tudok rájönni.
Kösz: Máris átírom, pár perc és jövök.
Most már állítható, de van benne egy érdekes lukacska. Mit kellett benne változtatni? A poti egyik végállás felé megszakad a jel.
Milyen frekin állítható jelenleg? Alacsonyabbra nem tudunk menni? Az alja szerintem 1 kHz felett van.
10% alatt proteusban is megáll. Kiküszöbölhető ha hardveresen a poival sorba van kötve egy pot_érték/10 ellenállás, vagy szoftveresen nem engedni 10% alá.
Köszönöm Zoli!
Azért nem volt egyszerű munka. Nem 10 gomb nyomás volt amit csináltál. De szerintem szuperül megy a motorom. Köszi. Még tesztelgetem, de jó lett.
Eleve csak Byte-nyi adatot lehet megadni a makrókban, ettől magasabb szinten (Int) felesleges beolvasni az ADC értékét. Ha egy szint alatt nem megy, megoldható programból is, ha már programozunk, nem kell extra ellenállás.
Szia! Akkor még javítunk rajta egy kicsit? Egy próba???
Persze de ha pontosabb értéket akarsz kapni osztások után nem árt ha nagyobb a felbontás és igen mint írtam is lehet szoftveresen is..
Kipróbáljuk?
Miért kell osztani? Kitöltés lehet 0-255 -ig. Ha nagyobb számmal eteted, mint 255, túlcsordul.
Talán azért mert ha a frekit feljebb viszed csökkenteni kell a kitöltési értéket arányosan?
Akkor légyszives írd át a te verziódra. És meglátjuk. A Kokozoli progija is megy, csak azt a kis furcsaságot találtam benne.
Zoli, amúgy meg tetszik a működése. Ráadásul a motor ugyan azon fordulaton és talán nyomatékon is egy kicsit hűvösebb. Persze lehet, hogy csak bemesélem magamnak.
Én így próbálnám. Bővíteni lehet még extra bemenetekkel, hogy a Prescaler értéket is lehessen variálni, de ez motor esetében felesleges, alacsonyabb frekvencián jobb a hatásfoka. Perpillanat a max. frekvencia 10,4 kHz felett egy kevéssel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |