Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2571 / 3569
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Ezt én többed magammal egy kicsit másként látom. Voltak-vannak itt emberek akik büszkeség nélkül is segítettek volna ha hagyják nekik, és a szakmai viták során nem ők vannak "kimoderálva" a buta, hozzá nemértők helyett. Szóval nekem az a meglátásom hogy ez a mérleg már régóta el van billenve, de úgy látszik hogy ez nem probléma egy szakmainak tartott fórumon. Ha az enyém lenne a fórum, nekem bizony ez nagyon nagy probléma lenne.
Ahogy az is, hogy olyat leír valaki privátban akinek a fórumban 0 hozzászólása van és csak az oldal hirdetési felületét használja, hogy annyi itt az idióta, hogy nincs értelme ide irkálni. Néha én is úgy látom hogy nem sok értelme van, ennek ellenére megteszem.
(#) Buvarruha válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Olykor előfordul offolás az igaz, de az is "moderálva" lett aki hazsnálta a fórum OFF funkcióját, de akkor miért is van ugye?

Idézet:
„Voltak-vannak itt emberek akik büszkeség nélkül is segítettek volna ha hagyják nekik, és a szakmai viták során nem ők vannak "kimoderálva" a buta, hozzá nemértők helyett.”


Ott a pont!
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Azokon múlik a színvonal akik írnak ide.
(#) zolika60 válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Az nyilván azért van, hogy jelezd nem tartozik a témához amit írsz, de ettől még ha más hozzászólások kivétele miatt értelmetlenné válik minek maradjon. Volt már olyan, külön kértem a modikat, ugyan vegyék már ki a hozzászólásom, ami egy már nemlétező hozzászólásra reagált.
(#) elactrofan hozzászólása Ápr 21, 2016 /
 
Nem tudom jó helyre teszem e fel a problémámat.

Pár napja vásárolta a tárgy béli autót. Tegnap kicseréltük az olajat, olaj szűrőt. Levettük a szelep fedelet és nagyon ronda látvány fogadót.



Kérdésem mit tanácsoltok nagyját kipucoltuk a motort jobban nem szedtük szét.

Beindítás után csörgő sípoló hangot ad a motor.
Gondolom ez nem normális.
Mit tudtok tanácsolni kell még valamit csinálni? Vagy az olaj kipucolja?

Nem szeretném ha tönkre menne.
(#) nagym6 válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Szervíz mindenképpen, ez hihetetlen lerakódás, nem semmi. Szakembernek kell meghallgatni a hangját, abból már tud valamit. De ezt kitakarítani nem egyszerű, a motor belsejében minden olajjárat tele lehet vele. Esetleg azért van rossz hangja, mert olajozás nem volt helyenként megfelelő.
Első a szakember füle.
(#) kameleon2 válasza gyök2 hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Rólam lakkbenzinnel jött le, de nem tudom a fényezéssel mit tesz. Nem ártana egy kis - nem, vagy kevésbé látható részen kipróbálni...
(#) HA3GX válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Istenesen néz ki. Hány évig állt az autó? Gondolom nincs forgalomban.
(#) kameleon2 válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
A leggyorsabb megoldás: Brigéciol és víz. Azaz ecsettel felviszed a brigéciolt és lemosod. Ezt addig, amíg csilivili nem lesz. Hihetetlen gyorsan leszárítod és bekened olajjal. Kiveszed a gyertyákat, gázolajat egy kicsit bele, az olajteknőt leüríted - szintén brigéciol, víz majd olaj. Így nem szeded szét a motort, de egy próbára már felkészítetted. Miután le van engedve így az olaj, csak a hengerekbe becsöpögtetett gázolaj lesz benne. Kézzel, vagy villáskulccsal megpróbálod , kivett gyertyákkal körbeforgatni kézzel a motort - így érzed, ha akad vagy surrog továbbra is. Ha nagyon nyikorog a gázolajos kenés után is - akkor bizony nem árt szétszedni.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
És még, a legtöbb olajsár az olajteknőben "karter" várható, azt ajánlatos levenni.
(#) zolika60 válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
A "gondos" karbantartás eredménye. Én a következőt tenném. Innen ami a képen látszik benzinnel lemosnám a retket. Amikor tiszta levenném az olajteknőt és azt is kimosnám, az olajszivattyú durva szűrőjével együtt. Amikor kész vennék motormosó olajat és csak ehhez egy olajszűrőt. Összeszerelés után feltöltöd vele. Körülbelül 10-15 percig kell járatni, utána lecseréled egy másik új szűrővel és bele való olajjal. Persze ez csak akkor működik, ha a csapágyak nem mentek tönkre teljesen. A hangját én nem hallottam.
(#) pjg hozzászólása Ápr 21, 2016 /
 
Srácok! Van e valaki aki színházban, kultúrházban világosít? A kislányom hastáncos és érdeklődne a világosítás lehetőségei felől.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Nem vagyok ugyan rác, de valamikor foglalkoztam ezzel. Mi a kérdésed?
(#) mikrokapcsolo válasza pjg hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Én személy szerint általában koncerteken, de néha dolgozok színházban is világítónak. Egy ismerősöm csak színházazik. Mi lenne a kérdés?
(#) zolika60 válasza Robin2 hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Melyik hozzászólásomra gondolsz? Hopp! Úgy látom a te hozzászólásod eltűnt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Bocs módosítottam. Nem volt szándékos. Mindjárt hívom a lány, hogy kérdezzen.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Gondoltam, csak vicceskedni próbáltam.
(#) zolika60 válasza Robin2 hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
LINK-eld már be, hagy lássam.
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Na ez nekem is bonyolult.Az alapokról szeretne ismereteket szerezni. Mik a lehetőségek és azt hogyan oldják meg. Még iskolába is járna, hogy megtanulja. A világosítók hol tanulják a szakmát?
Azt hiszem kell keressek a helyi színházban valakit aki megmutatja neki a technikát.
A névsorban a végén van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
(#) mikrokapcsolo válasza pjg hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
A helyi színház körbejárása jó kiindulópont. Ha tényleg érdekli őt utána is, akkor biztos hogy szívesen veszik, ha be tud segíteni egy pár alkalommal. A színház világa a szcenika, SZFI-n okj keretein belül lehet megtanulni. Ebben benne van a hang, fény, szinpad, díszlet, stb.. Szerintem lehet okj-n csak világosítót is tanulni valahol.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 21, 2016 / 1
 
Békéscsaba sajnos odébb van. De kell valami infó szívesen segítek privátban is. Én a régi szakiktól tanultam a világosítást. Tizenöt évig csináltam. Például ez az én munkám.
(#) gyök2 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Ok kösz
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Tudod, sokan vannak, akik máshogy irányítanák a fórumot, sok minden nekik nem tetszőt rónak fel nekünk, ha azt kérdezem tőlük, hogy miért nem csinálnak maguk egy fórumot, ami az ő szájízük szerinti, akkor mély csöndbe burkolóznak.
Vannak más, szabadabb elvű elektronikai fórumok a weben, de ott sem látok olyan hű de nagy egyetértést, olvasottságot, stb-it. Meg kell próbálni, hátha a te elképzeléseid alapján jobbat tudsz, mint a másé, konkrétan ez.
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Csak egy kérdés! Mit érne a fórum a felhasználók és legfőképpen a válaszadók nélkül? Tessék ezen elgondolkodni mielőtt tesztek mások véleményére. Hiába építesz bármi akár legjobb minőségű dolgot, ha senki sem veszi meg...
(#) szamóca válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Van egy üzenet a számodra.
Kéretik a Ge Lee (zselé) kollégának belinkelni és a buvárruha (alias agresszív) kollégának is.

Idézet:
„és a szakmai viták során nem ők vannak "kimoderálva" a buta, hozzá nemértők helyett”
azt kell mondjuk, még mindég nem érted, pedig már volt róla szó párszor.
Ha kivesszük a buta sértő, személyeskedő hozzánemértő postokat (mert igenis ki kell venni, hiszen az utókor nem kíváncsi rá!) akkor a Te (Ti) postotok ott önmagában, kire-mire utalna, ha bentmaradna?
Amikor vitáztok, nektek "öregeknek" kellene időben szólni a moderátoroknak, mielőtt elharapódzik az adott vita és akkor nem veszne kárba a hasznos postotok.
(#) szamóca válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Csak egy kérdés! Mit érne a fórum a felhasználók és legfőképpen a válaszadók nélkül?
Ezt már egy előző hozzászólásomban kifejtettem.
Ez a tesztek mások véleményére elég kétoldalú, ugyanis ha moderállak, neked áll feljebb, és teszel a modi véleményére ugye?
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Kösz nem, az ilyesmi után mindíg engem vegzált a moderátor, a vitapartner pedig tovább trollkodott. Mellesleg amit említettél az engem a legkevésbbé sem érdekel, csak az, amikor leírja valaki, hogy más miben téved, majd az ökörségek ott maradtak és normális szakmai válasz törlődik, ha legalább minden törlődött volna ilyenkor... Nem egyszer, nem kétszer és nem is harmincszor volt már ez.

Idézet:
„teszel a modi véleményére ugye?”


Ha alaptalan, vagy ökörség akkor igen és gyakran volt ilyen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
(#) szamóca válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 22, 2016 / 4
 
Nekem is lenne egy kérdésem. Hogy lehet az, hogy vannak igen magasan kvalifikált segítő kollégák akik hosszú évek óta egyetlen hangos szóváltás nélkül segítenek minden nap, és soha nincs velük semmi gond? Nekik megfelel a moderáció, szót értenek mindenkivel, és iszonyat mennyi segítséget adnak a közösségnek idejüket feláldozva, és semmit nem várnak érte cserébe.
És van a másik oldal....

Ha alaptalan, vagy ökörség akkor igen és gyakran volt ilyen.
Ismered a mondást? Az éremnek három oldala van. A te véleményed, az én véleményem, és a tények.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 22, 2016 1 / 3
 
Ez úgy van, hogy olyan témába írnak amibe nem szól bele minden i....ta. Én javítós topikokban szoktam ténykedni, de vannak néhányan akik már "szakemberek" mert ki tudnak cserélni néhány pupos kondenzátort és olyan ökörségekkel szivatják a jónépet, aminek semmi köze a hibához, persze ilyenekből több is van, majd az emberke ugrik is rá és talán nem teszi jobban tönkre a masinát amit javítana, közben pedig elvesznek az általában egymondatos válaszok, mivel annyira egyszerű a megoldás, persze ha tudja az ember hogy mit csinál... Ha közlöm a tévedéseket író kolegával, hogy ne erőltesse ezt mert hülyeséget beszél, mindjárt jön a moderátor, hogy személyeskedés és le sem tojja, hogy miért is történt az úgynevezett személyeskedés.. Persze minden folytatódik tovább aztán kapom a leoltást, kitiltást, de közben nézem, hogy ugyanúgy folytatja a hülyeséget az illető.. Ezen a fórumon a szakmaiság szerintem senkit nem érdekel, csak a szabályok szilárd droid stílusu betartása, mindenféle logikus gondolkodást mellőzve és ez a tény.. A kapcsolóüzemű topikban is trollkodott egy csávó ész nélkül, kvázi blogot vezetett amivel nem is lett volna gond. Csak az volt a gond, hogy igencsak hiányos volt a tudása, a szakmaiatlan hozzászólások a mai napig ott vannak, miközben el lett űzve a fórumról egy olyan ember akinek nagy tapasztalata és tudása is van a témában és csak azért mert elmondta az illetőnek a véleményét és le akarta álítani, ami nem is ő feladata lett volna ugye, de a moderátor csak beírta, hogy ne személyeskedjenek, majd később fagyasztva lett a topik mert vita volt benne...

Ha már itt tartunk, tudom senki sem kérdezett, de én a vitatkozó emberkével közöltem volna, hogy vagy abbahagyja és normálisan fórumozik és, ha már kérdez mert nem tudja, mutasson némi tiszteletet a választ adónak vagy repül és a probléma megoldódott volna topik fagyasztás, segítőemberkék logikátlan kitiltása, és több oldalnyi szakmaiatlan, hát igazából offolás nélkül.

Összegezve:
- Aki értelmes dolgot írt, az tiltva lett, majd elűzve.
- Aki a sok butaságot írta, legfeljebb egyszer lett figyelmeztetve, hogy ez fórum és nem blog és ne vitatkozzon már mindenkivel, pláne ha jórészben kérdezni járt a fórumba miután felrobbantotta az áramkörét. Ami utána derült ki az már kiverte a biztosítékot mindenkinél és azóta nyugalmasabb a topik, de ezt sem a moderátorok érték el és a többieknek sem szép szóval sikerült, mert van akinél a szép szó egyszerűen nem használ.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
(#) nedudgi válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Idézet:
„Ha közlöm a tévedéseket író kolegával, hogy ne erőltesse ezt mert hülyeséget beszél, mindjárt jön a moderátor, hogy személyeskedés és le sem tojja, hogy miért is történt az úgynevezett személyeskedés..”
Ha a moderátor azt mondja, hogy személyeskedés, akkor érdemes elgondolkodni azon, hátha igaza van. Ha igazad van, akkor is érdemes úgy fogalmazni, hogy abba ne lehessen belekötni valamilyen szempontból, mint például a stílus.
Az elűzés az, ami erősen megkérdőjelezhető. Kinek lenne érdeke? Vannak dolgok, amin megsértődik valaki, utána már a az önérzete is tiltja, hogy beismerje, a másiknak is van némi igaza. Ezért jó, ha a törölt hozzászólás írója az üzenetben megkapja, a törölt hozzászólást. (Bár ez mostanában a csoportos törlés esetén nem történik meg automatikusan.)
Következő: »»   2571 / 3569
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem