Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Hy! LM3915 kiindulásnak okés,az pedig hogy ne legyen drága úgy hivják,ELEKTROKONTA.Bp üllői út akármi,a klinikák metrótól a körút felé vissza kb 30 méter,és itt egységcsomagot is kapsz,jó minőségben.
Valaki nem tudna nekem is segíteni?
Megépítettem a kapcsit, de nem működik Semmit sem csinál...
Te ez nagyon jó kis IC!
Hol bukkantál erre a kincsre? Mennyi volt? Kössz: ---ZoLee---
Ezzel így elég nehéz bármit is kezdeni...
Ledek nincsenek fordítva bekötve? Megvan az egyenfesz a 8as lábon? 3ason megvan a táp? 2es biztos jól földre van kötve? mekkora feszültséget adtál a bemenetére? ... Elég eccerű kapcsolás, mennie kell - már ha az alább látható lm3915ösről van szó...
Asszem megvan a hiba...
0,2 V a bemeneten kevés nem? Ha jól értelmezem a datasheet-et, akkor kell 1,2 min Mindent lehet mérni... Ledek jók, IC is jol van bekötve... Tápfesz 12-18V Nos? A nyák...
Mennyi a 4es és a 6os láb feszültsége?
Várj meg rámérek!
Sietek! Nem itt van a kapcsi, mindjárt jövök!
Még 20percet vagyok itt aztán mennem kell...
Táp:15V
In:0,2V 4-6 láb: 0,01V A poti középen van
Az a 0.01V lesz a hiba. Az egyik.
EZ MIT JELENT?
Az e kettő között levő feszültség lenne a referencia fesz. Azt jelenti, hogy attól függően, hogy a bemenet hányad része a referenciának, attól függően kéne x db ledet bekapcsolnia. De ha ez 0, akkor inkább az lenne a helyzet, hogy az összes led világítana a bemenettől függetlenül.
A nagyobbik baj az, hogy a 7es láb feszültsége is 0, mert az ezen át folyó áram adná a ledek fényerejét. mivel ez is 0, sztem itt a gond. A kérdés az, hogy mit lehetne vele tenni.
Az ic jeléhez viszonyítva, felülről nézve ugye balra kell a ledeknek lenni?
Nem lehet, hogy a jel kevés? Adatlap szerint 1,2-12V :no:
Nem próbáltál nagyobbat adni rá? Próbáld meg.
Már el sem tom képzelni, miből jön 1,2V-os jel
Egyáltalán létezik ilyen? Egy békebeli rádiora, ha fejhallgatot teszek, majdnem szétesik, de ez is csak 0,2V... Ez a max a háztartásban... Milyen lehet a 1,2V..., ki hallgat úgy fejhallgatót vagy valamit is Ma lehet maratok/építek még egy TDA2030-at, annak a kimenetét belövöm ennyire, aztán azzal kipróbálom... Ha az sem... Imádkozok, hogy ne az IC legyen rossz ---ZoLee---
1.2V az nem sámli, ha minimum annyi kell.
0.707V felel meg a 0dB-es jel erősségnek.
dB Watt között milyen összefüggés van?
A hifim 2*80W és a hangerőszabályzó -80 tol 0 dB-ig van skálázva.... Ezek szerint 1dB=2W, vagy ez nem ilyen egyszerű?
az a skálázás a bemenő jelre vonatkozik. átszámítását meg nem nagyon tudom.
javítok nem 0.707V hanem 0.775V és nem dB hanem dBu vagy dBm Ez a feszültségszinttel kifejezett érték.
a=20*log A
ebből: - nagy A = arányban kifejezett erősítés - kis a = dB-ben kapott érték
NEm műxik!!!
Rákötöttem tda-t és mértem, akármerre tekergettem a hangerőt, mindig 0,2V volt .... ez hogy lehet? Kérlek segítsetek.... A nyákot feltettem... A ledek levágott része befelé néz, és az IC jelölt része felfelé áll... hm? Valaki? ---ZoLee---
Az adatlapját ha megnézitek, van a végén egy kapcsi...
A Wattokat nézi... Meg lehet ezt oldani, hogy a max 18 W legyen? Az a kondi 2,2, de micsoda? mikro? nano? És a 9-es láb hova van kötve? nekem ugy kellene, hogy a max 18W legyen 8ohm vagy 4 ohm 11W. Ez megoldható? Tda2030-hoz kellene... Erős basszusoknál nem menne a névleges 18 W fölé? Ezekhez mit kell változtatni? Ha változtatom a hangszorot, akkor az ellenállást is kell? Kössz: ---ZoLee---
csatoltam...
(szerintem R2 helyett tegyél be egy 4,7K-s trimmert)
Előrébb muattatam a kapcsit+nyákrajzot is...
Még mindig nem működik :help:
én mondtam hogy ott a kapcs rajz, meg a nyák hozzá ami működik is !!!
itt van újra..
Nah ha ennyire nem megy akkor tisztázzun egy két dolgot.
1. erősítő bemenetére v. kimenetére akarod rakni 2. mekkora a tápfesz összedobok egy kapcsolást ezek alapján.
Akkor nem csinálok kapcsolást. Ez tökéletes...
tökéletes igen, csak neki nem teccik a nyák, akkor tegye be a sprint layoutba és rajzolja át aztán bigyesze oda h kreáted bí bagi
nem tetszik hát, mivel nekem az erősítő elé kell...
És arra a célra már mutattam van kapcsolás, megcsináltam a nyákot, kérdezem mi a hiba... De az nem megoldás hogy akkor csinálj másikat... Az a legegyszerűbb Inkább a hibát segítsetek megkeresni... Kössz!
rád hagyom...meg nem most szóltam elöször hogy ott a működő... működése ugyanaz, csak te vagy makacs, mint néha én |
Bejelentkezés
Hirdetés |