Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Leginkább számítógépben jártas kollégákhoz fordulnék most. Van egy új számítógép, nagyon komoly videokártyával, Win 10-zel, amiben ugye gyárilag directx12 van. Illetve adott több játék, például Gta4, Farcry 3. Ez egyik sem a legfrissebb programok közé tartozik. A Farcry futtatása szembesített a legfőbb problémával, ami indítás előtt nyilvánvalóan választást ad, hogy DX9, vagy 11 alól szeretnénk-e futtatni. Mivel a számítógépen 12-es van, ezért egyik verzió sem megy, valami 5 ablakot feldob, különféle dll hibákkal. Hogy lehetne ezt orvosolni, miként futtathatók a fent említett, illetve a legtöbb régebbi játékprogram? A régebbi DX-et nem akarom feltelepíteni, mert szerintem kár lenne, ha mind a hardwer, mint a szoftver támogatja az újabbat. Youtubeon utána nézve, vannak videók miszerint pont a farcry3 fut directx 12 alatt. Mit csináljak, hogy menjen, mert már egész nap ezzel a sz.al kínlódok? A kompatibilitási futtatás meg hasonló egyszerű windowsos trükkök nem működnek. Köszönöm előre is!
Mondj le a számítógépről és menj ki a friss levegőre sétálni, emberekkel találkozni. Pszichésen is jobb és nem vered magad felesleges költségekbe. Ezt - mint informatikus mondom neked. Vagy felraksz a gépedre pár virtuális gépet és a régebbi játékokat WMWare alatt futtatod, mert röhögve elmegy.
Nem írtam, hogy nekem kell. Én munkára használom a számítógépem. De ha valamit egy szép mosolyért vállal el az ember, ismerősnek, kezdni megunni egy egész napos kínlódás után. De közben letöltöttem a régebbi diretx-et, lesz ami lesz alapján. Azt hittem ez olyan, mint mondjuk a Tina, ha feltelepítem az újat, a régit vagy letörölhetem, vagy már a telepítő letörni, mert nem kell. De ezeknél nem így van, a 9-től akár a 12-ig mind rajt lehet, mert minden programnak másik kell.
Szasztok!
Az a problémám hogy a gépem lelassult, lassan áll fel, rövid szakaszokra lefagy, állandóan újra indítja magát. Vírus?
Egy újratelepítés és virusscan nem ártana...
Memória tesztelés, merevlemez teljes felületellenőrzése sem árthat.
Köszönöm a válaszokat, akkor ez lesz.
A támogatott directx verzió nem azt jeleneti, hogy csak azt támogatja és a régieket nem... Tedd fel a directx pakkokat meg a visual c++ meg a net framework-ot, tehát mindent ami kell a játéknak és akkor talán menni is fog.
Még egy kérdésem lenne. A winchester adhat ki hangot? Olyan hangot hallok a gépből mint amikor a szél lóbál egy cégtálát. Feltehetően amikor lép.
Bizonyos hangja mindegyik HDD-nek van, ha ez erősödik, készűlni kell a halálára. Álljon itt is az örök igazság: Az az adat ami csak egyszer van meg, nem is létezik.
Csak egész véletlenül, nem lehet, hogy ezek a játékok feltört/letöltött verziók? Mert olvastam olyan hozzászólásokat is, hogy a W10 nem komálja a tört játékokat.
A gamerek zöme pont ugyanakkora összeget fordít a játék megvásárlására mint az oprendszerére. Ettől függetlenül működnek.
Én is erre gondoltam igy minden el van mentve.
Köszönöm a megerősítést.
Azért én nem általánosítanék ennyire egyszerűen, hogy "működnek".
A GTA4 kb 8éves, nemhogy Windows10, de még W7 se volt, mikor megjelent. A FC3 is több mint 3 éves, azt se 10re írták... És itt még csak a hivatalos játékokról volt szó,nem a belenyúlt, törtekről. Az hogy a W7-nek tűrhető (meglepően jó) a kompatibilitása lefele, az egy dolog. W10ről még nem tudok személyes tapasztalatokat mondani (és egy ideig még nem is akarok/fogok).
Sziasztok!
Van egy alaplapom (Gigabyte B75N), ami valószínűleg túlfeszt kapott (vagy villámot) a LAN portra. Ettől mindkét portja tönkrement, nem is látja a rendszer. Az egyiken állandóan világít a sárga led. Ez nem is lenne probléma, viszont nem lehet lekapcsolni a gépet, mindig újraindul. Ha 4 mp-ig nyomom a kikapcsoló gombot, akkor rendesen lekapcsol. Lehetséges, hogy a hibás csip ébreszti fel a gépet? A biosban letiltottam a felélesztést, és a LAN-t is. Ha leforrasztom az ic-t megjavulhat?
Nem hinném, a beágyazott vezérlő őrül meg, a BIOS-t szoktam újraírni ilyenkor.
Azon már túl vagyok, de most kibogoztam jövő héten járna le a 3 év garancia , megpróbálom.
Nálam oldotta már meg az ilyen zárlati villám támadás okozta halált, hogy leműtöttem a lan ic-t. A lap újra életképes lett...
De előtte mi volt amikor fent volt? Ha nem indul a lap, vagy teljesen megőrül az egy dolog, de szerintem egy beragadt ledes lan ic már nem kommenikált.
Elindult, azt zárlat miatt leállt. Vagy elindult, azt megállt mint a szög, mindig valami furcsa hibát okozott.
Ja az azért kicsit más mint ez, elég tipikus hiba ez az újraindul nem ál le.
Win7 legújabb hülyesége Még mielőtt valaki megszólna, hogy jobb egérgomb, társítás,alapértelmezett program választása, oké.... ezen már túl vagyok
Nem lehet, hogy zsarolóvírus titkosítótta a fél gépedet.
Ennek a Total commanderhez van köze, az ablak fejlécében is az van...
Mert nem tudja indítani, nézd már meg mik vannak a másik oldalon.
Az esetlegesen félreérthető könyvtárnevekről megjegyezném, ezen a gépen még véletlen se tévedtem/töltöttem le olyan dolgokat
Elég egy emailben csatolt fájlt letölteni. A munkahelyen így terjedt el az úgynevezett LOCKY vírus. Véletlenszerűen dolgozik, és a fájlok kiterjesztését átírja .LOCKY-ra. Vicces kis vírus. Semmit nem tudsz vele csinálni. Nincs rá megoldás. Ja, de van. Kemény összeget kérnek érte.
Azt valószínűleg valamilyen rajzolóprogrammal, utólag törölte. A felugró ablak árnyéka is hiányos.
Ezek az un. semmi haszna sincs szivatások, van egy asztali gépem, atomgyors, rendesen van benne vas, mégis, ha megnyitok egy agyonbannerelt oldalt, akkor kapcsolat időtúllépés miatt megszakad és utánna még a google is homokórázik.... ez kinek jó? Azon kívül, hogy újra kell rakni a gépet, elb*ok vele egy 2-3 órát senkinek semmi haszna belőle, mert még csak vírust se muitat ki, nem mintha fizetni akarnék az ellnszerért, de ha igen?
Egyébként azirt a viccek közér raktam és nem ide, mert tudom, hogy úgysincs megoldás, csak az újrarakás, szóval nem akartam senkit ezzel terhelni, hogy agyaljon rajta
A kódolós vírus ellen úgy tűnik lassan megjön az ellenszer!
Kaspersky oldala |
Bejelentkezés
Hirdetés |