Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, az a tápvezérlő IC, de ez azért legyen már egyértelmű.
![]()
Na, kicseréltem a tápvezérlő IC-t és a "3 lábú izé"Mosfet-et is, (egy jó tápból lettek kiszedve a próba erejéig) Valamint előtét izzót raktam a 250v bizti helyére. A bekapcsolást követően most ez van: Lassan és ütemesen felvillanak a csövek, felváltva az előtét izzóval. Tehát amikor a csövek kialszanak, akkor az izzó villan fel és viszont. Eddig jó?
![]() ![]()
Hanyagold az izzót, azért alszanak el a csövek, mert az izzónak megemelkedik az ellenállása és nem bírja a táp. Ha durran, legalább megtudod, hogy mi volt a hibás...
Most a kérdés az, hogy mekkora teljesítményű izzót raktál bele, egy 60w-os izzónál már működnie kéne, akkor amikor felvillan már menet közbe akkor lőné a biztit szerintem.
Üdv
Bingó!
Sikerült talán a táp rész hibájának a kiküszöbölése, már nem vágja ki a biztit. Beindul és sokszor vissza is tudom kapcsolni. Már csak az van hátra, hogy a teszt-üzemmódból kilépjek, mert még mindig csak a színváltogatós képet adja be. (A neten fent lesz biztos) Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!!!
Sajnos nem tudom mekkora izzó volt, mert nincs ráírva semmi. ÉRDEKES! Amúgy kis foglalatos és halogén belseje van, úgy néz ki mint a régi hagyományos izzószálas, csak ugye azt már évek óta nem árulják, mert be van tiltva.
![]()
A táp tényleg jól működik már, tehát az a része rendben lenne. Viszont a színválogatós tesztből sehogyan sem tudom kihozni, semmilyen "billentyűkombinációval" (gombok) Ha jól értelmezem, akkor a SCALER is károsodott, igaz?
![]()
Azért van ilyen tesztmódban, mert nincs rajta, vagy sérült a firmware ezt a scaler IC csinálja firmware hiányában. Ezt csak úgy lehet megoldani, hogy a firmware-t kellene beszerezni, azt egy programozóval beleírni a flash IC-be majd visszarakni a panelra. Amúgy felhívtam a figyelmet arra, hogy valószínűleg a scaler is hibás lett, tehát nem nagyon lehet vele mit kezdeni, hacsak neten nem találni hozzávaló firmware-t.
Sajnos el kell szomorítsalak a tápodon bizony szarvas hibát vétettél ez szemmel láthatóan látszik.
![]() Kíváncsian várom , hogy te vagy más észre veszi e ha nem megy természetesen elmondom majd.
Bocsika!!! Írtam valamikor, hogy a kondik biztosan nincsenek rossz polarítással berakva! Ez akkor igaz is volt. Ellenben utána lecseréltem azokat a kisebbeket is, 1000uf /10v (kínomban) amiket korábban kihagytam, és az egyik tényleg fordítva lett berakva! Erre gondoltál? Természetesen észrevettem és megfordítottam! Érdekesség, hogy annak ellenére is beindult és nem vágta már ki a biztit! Tehát a táp mostmár tényleg megy, stabilan. A scaler a baj már csak. Köszi, hogy észrevetted!
![]()
Ha valami problémát látsz mondjad ne szórakozzál és trollkodd szét ezt az istenverte topikot álandóan butaságokkal!
Igen a táp bal alsó sarkában lévő zöld színű elkó fordítva van.
Kb 5 perc alatt észrevettem, hogy hibáztam, de ez már jóval később volt. Érdekes, hogy nem pukkant ki! Amúgy ez csak a második alkalom életemben, hogy idegességemben nem figyeltem erre...
![]() Idézet: „Már csak scaler probléma van” Bontó lesz a vége.
És szerinted az verte szét a biztosítékot a primeren anélkül, hogy felrobbant volna? Sejthető volt, hogy csak tévedésből lett fordítva berakva ami mint kiderült utána javítva is lett. Semmi baj nincs azzal, ha erre felhívja a figyelmet, de az az állandó arrogancia amit az az ember mutat mindféle valódi tudás nélkül már botrányos és elegem van belőle!
Nem a kondi verte ki a biztosítékot. a gond ott kezdődik, hogy nem írta le ezt a malőrt, így adott alkalmat a az utána következőkre. Persze nem illik találós kérdésként tálalni más kínját.
Ha rám céloztok a képet én csak most láttam , és egyből szóltam .Nem nézegettem ezt egész nap mivel az oldalra csak most léptem , be.
De ha visszaolvastok pont ezért kértem tőle igaz nagyon késő volt már este , hogy készítsen képet a tápról , és utaltam is , hogy nézzen körül , hogy mit csinált a tápon nem e ott van valami baki.
Nem így történt!! Azért nem írtam le, mert a "malőr" csak közbejött! 1 próba erejéig volt így a táp! (akkor még előtét izzóval) Előtte és utána is ugyanaz volt a hiba! A TÁP MÁR JÓ! Azóta stabilan működik, bár nem akarom így járatni, de már nem megy ki a bizti és addig megy ameddig akarom. A scaler meg ugyanazt csinálja, mint amikor napokkal ezelőtt bekapcsoltam!!! Szerintem érthető... vagy ha nem, akkor bocs!
Akkor még nem volt fordítva a kondi, azt a hibát ma követtem el. (kínomban) Tegnap még azok a kicsik nem voltak cserélve. Na, ebből nem tudom hogy jövök ki?
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
Nem baj az, megint tanultam!
![]() ![]()
Kedves Fórumtársak!
Summázva és a téma becsukva: A DELL E197FPb LCD Monitor ügye megoldódott, elsősorban "Buvarruha" fórumtárs, nem előszöri segítségének köszönhetően! IC és MOSFET csere után minden oké vele, (az "elkó malőr" ellenére is!) ![]() Viszont mindenkinek köszönöm, hogy reagált a segítség-kéréseimre! Üdv: Laurox A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
Sziasztok,
Adott volt egy AUSU VW195D monitor ami nehezen kapcsolt be, nos kondi csere után már oké bekapcsol és működik de szinte minden piros a teljesen fekete rész is szinte piros. Hiába veszem le teljesen a pirosat akkor is sokkal erősebb a piros mint a többi szín. Lehet ezzel valamit kezdeni? A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Szia,
Azon is látszik, hogy egy kicsit pirosas, csatolok pár képet azon talán látszik.
A kezdokepernyo erdekes, de a splendid sora alatt nekem teljesen feketenek tunik.
Elsokent probald meg a kepernyore meno csatlakozot parszor ki-be dugni, mindket oldalon (kepernyo es alaplapi oldal is).
Oké megpróbálom a kábeleket megmozgatni. A képeken annyira nem látszik de a Slendid felirat alatt is látható egy kis pirosság. Amikor a "No signal" felirat van szinte az egész háttér fekete helyett piros.
Délután megmozgatom a csatlakozókat és meglátjuk mi lesz. Köszi a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |