Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Kár ezen rugózni.
Remek a magyar fordítás, és elérhető a programot tulajdonlóknak. Aki akarja használja, és garantáltan hamar megszokja, akinek vonzóbb az angol (esetleg német) nyelvezet, az pedig használhatja azt. Nem számít mi a betűjel, ha tudjuk melyik rétegre mit akarunk tenni, illetve ha tudjuk egy-egy parancs valódi tartalmát. Abban látok határozott előnyt, ha ismeretlen lehetőségeket is fel tudunk fedezni, köszönhetően a magyar fordításnak.
Ellenben az Excelben lefordították. Szerencsére magyarul is értjük, legfeljebb nehezebb megtalálni .
De legalább a rétegek jelölésénél meghagyhatták volna az eredeti jelöléseket. Nekem pl. az angol verzió után zavaró nagyon.
Én is megszoktam már a "C" és "S" rövidítéseket, de ez tényleg csak megszokás. Számomra egyértelműen pozitív a teljes fordítás, ha már magyar akkor az legyen globális.
Nálam nagyon jól bevált, hogy a rétegekhez mindig azonos színeket társítok (esetemben ez eltér az alapértelmezettől), és ezt következetesen mindig alkalmazom, nyelvtől és verziótól függetlenül. Így nem a betű alapján azonosítok, hanem a szín alapján.
Amit hiányolok: "keresés funkció" a kész (vagy folyamatban levő) NYÁK terven, de lehet hogy csak én nem találom. Pl. csinál az ember egy aránylag sok alkatrészből álló nyák-ot és keresi az R79 alkatrészt ...
Srácok a 6-os Layout-ban hogy lehet speciális nyákformákat vágni?
Gondolok itt arra, ha mondjuk kis kör alakú nyákot tervezek és ki exportálom a gerber fájlokat akkor a CNC azt a kört vágja ki? Előre is köszi..
Külön réteg a körvonal (Outline). Amit ezen rajzolsz, azt körvonalként ki tudod egy gerber fájlba tenni, és ezt megérti a nyákgyártó cég.
Szia!
Csak tapasztalatként írom. Én csináltattam egy Bp.-i céggel kör alakú nyákot kb 50mm átmérővel, és a komplett tervet küldtem nekik. Ők azt állították, hogy nem tud rendes kör alakot hanem sokszögből állítja elő. Ennek ellenére megoldották és szép kör alakú nyákot kaptam.
Az már filozófiai kérdés, hogy egy mondjuk 10.000 oldalú szabályos sokszög, az valójában kör-e, vagy sem.
Azt feltételezem, vagy én úgy oldanám meg, hogy a kör függvényét alapul véve, az x koordinátát egy adott lépésközzel növelgetném, és mindegyik értékhez számolnám y-t. Azt gondolom, a gyakorlatban már akár egy 100 oldalú sokszög is ideális körnek tekinthető.
Csináltam egy tesztet, és nem az én gondolatom szerint működik.
Szintén csak feltevés, hogy a körnek van egy G kódja, és ennek a paramétereit adja csak meg. A képen van egy pontosan D50-es kör, és a körvonal-gerber tartalmát is odaraktam mellé.
Ez nekem nem sokat mond sajnos mert nem használok CNC-t.
Én csak feltételeztem, hogy nem sok vonalból csinálja, mert különben nem hívták volna fel rá a figyelmem.
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a 6-os sprint verzió nekem nem nyomtat vonalvastagságot. Minden vonal egyforma vastagságú inkább mondhatnám vékonynak... Találkozott már valaki hasonló problémával?
Csak egy kérdés: mivel láthatóan a kör színe "piros" (S1 vagy A1) réteg hogy lehet "_outline.gbr" a txt file, amikor a fehér színűnek kellene lenni alapból a kör színének - legalábbis nálam mindkét verziónál (HU és GB)
A réteg színét olyanra választod amire csak akarod.
"_outline.gbr" szerintem csak "K" vagy "O" rétegnél jön létre, hacsak utólag át nem nevezed - én erre céloztam
Gerber filek kiterjesztése
Az angol verzió is hasonló
Nálam a kontúr a piros, és a felirat a fehér (mint általában az életben is fehér a felirat).
Mint írtam előzőekben alapból ..., de ezt meg lehet változtatni.
Nem! Te azt írtad, hogy mivel a kör piros, így az alkatrész rétegen van. Nálam most minden citromsárga.
Első telepítés után nem citromsárga, alapból piros, user_1 séma erre utal nálad, nálam az alapbeállítás van alkalmazva.
Ez rendben van, de mint a példa is mutatja nem a szín határozza meg a réteget, mert az szabadon változtatható.
A gyártó oldalán csak Windows kompatibilitás van feltűntetve.
Idézet: „System requirements Windows 2000,XP,Vista, Win 7 / 8 / 8.1 / 10 , 32 / 64 bit” A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2016
A probléma az volt, hogy az első körben letöltött progit nem lehetett frissíteni számomra ismeretlen okból. Töltöttem egy másikat a netről frissítettem és működik. Ha esetleg más is küzd ezzel a problémával... Köszönöm a segítséget.
Ügyes . Én eddig HPGL-be mentettem (mert az van odaírva a maráshoz), ami pedig vonalakból rakja össze, csak így az íven más átlagsebesség jött ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |