Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   142 / 213
(#) Alkotó válasza OZotyo hozzászólására (») Júl 14, 2016 / 1

Kár ezen rugózni.
Remek a magyar fordítás, és elérhető a programot tulajdonlóknak. Aki akarja használja, és garantáltan hamar megszokja, akinek vonzóbb az angol (esetleg német) nyelvezet, az pedig használhatja azt.
Nem számít mi a betűjel, ha tudjuk melyik rétegre mit akarunk tenni, illetve ha tudjuk egy-egy parancs valódi tartalmát.
Abban látok határozott előnyt, ha ismeretlen lehetőségeket is fel tudunk fedezni, köszönhetően a magyar fordításnak.
(#) ktamas66 válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Ellenben az Excelben lefordították. Szerencsére magyarul is értjük, legfeljebb nehezebb megtalálni .
(#) steelbird válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

De legalább a rétegek jelölésénél meghagyhatták volna az eredeti jelöléseket. Nekem pl. az angol verzió után zavaró nagyon.
(#) Alkotó válasza steelbird hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Én is megszoktam már a "C" és "S" rövidítéseket, de ez tényleg csak megszokás. Számomra egyértelműen pozitív a teljes fordítás, ha már magyar akkor az legyen globális.
Nálam nagyon jól bevált, hogy a rétegekhez mindig azonos színeket társítok (esetemben ez eltér az alapértelmezettől), és ezt következetesen mindig alkalmazom, nyelvtől és verziótól függetlenül. Így nem a betű alapján azonosítok, hanem a szín alapján.
(#) (Felhasználó 119324) hozzászólása Júl 15, 2016 /

Amit hiányolok: "keresés funkció" a kész (vagy folyamatban levő) NYÁK terven, de lehet hogy csak én nem találom. Pl. csinál az ember egy aránylag sok alkatrészből álló nyák-ot és keresi az R79 alkatrészt ...
(#) don_peter hozzászólása Aug 2, 2016 /

Srácok a 6-os Layout-ban hogy lehet speciális nyákformákat vágni?
Gondolok itt arra, ha mondjuk kis kör alakú nyákot tervezek és ki exportálom a gerber fájlokat akkor a CNC azt a kört vágja ki?
Előre is köszi..
(#) Alkotó válasza don_peter hozzászólására (») Aug 2, 2016 / 1

Külön réteg a körvonal (Outline). Amit ezen rajzolsz, azt körvonalként ki tudod egy gerber fájlba tenni, és ezt megérti a nyákgyártó cég.
(#) don_peter válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 2, 2016 /

Ezt megnézem, köszi..
(#) mrbini válasza don_peter hozzászólására (») Aug 2, 2016 /

Szia!
Csak tapasztalatként írom. Én csináltattam egy Bp.-i céggel kör alakú nyákot kb 50mm átmérővel, és a komplett tervet küldtem nekik. Ők azt állították, hogy nem tud rendes kör alakot hanem sokszögből állítja elő. Ennek ellenére megoldották és szép kör alakú nyákot kaptam.
(#) Alkotó válasza mrbini hozzászólására (») Aug 2, 2016 /

Az már filozófiai kérdés, hogy egy mondjuk 10.000 oldalú szabályos sokszög, az valójában kör-e, vagy sem.
Azt feltételezem, vagy én úgy oldanám meg, hogy a kör függvényét alapul véve, az x koordinátát egy adott lépésközzel növelgetném, és mindegyik értékhez számolnám y-t. Azt gondolom, a gyakorlatban már akár egy 100 oldalú sokszög is ideális körnek tekinthető.
(#) Alkotó válasza mrbini hozzászólására (») Aug 2, 2016 /

Csináltam egy tesztet, és nem az én gondolatom szerint működik.
Szintén csak feltevés, hogy a körnek van egy G kódja, és ennek a paramétereit adja csak meg.
A képen van egy pontosan D50-es kör, és a körvonal-gerber tartalmát is odaraktam mellé.
(#) mrbini válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 2, 2016 /

Ez nekem nem sokat mond sajnos mert nem használok CNC-t.
Én csak feltételeztem, hogy nem sok vonalból csinálja, mert különben nem hívták volna fel rá a figyelmem.
(#) frissadam hozzászólása Aug 3, 2016 /

Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy a 6-os sprint verzió nekem nem nyomtat vonalvastagságot. Minden vonal egyforma vastagságú inkább mondhatnám vékonynak... Találkozott már valaki hasonló problémával?
(#) (Felhasználó 119324) válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Csak egy kérdés: mivel láthatóan a kör színe "piros" (S1 vagy A1) réteg hogy lehet "_outline.gbr" a txt file, amikor a fehér színűnek kellene lenni alapból a kör színének - legalábbis nálam mindkét verziónál (HU és GB)
(#) Pali79 válasza (Felhasználó 119324) hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

A réteg színét olyanra választod amire csak akarod.
(#) (Felhasználó 119324) válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

"_outline.gbr" szerintem csak "K" vagy "O" rétegnél jön létre, hacsak utólag át nem nevezed - én erre céloztam
(#) (Felhasználó 119324) válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Gerber filek kiterjesztése
(#) (Felhasználó 119324) válasza (Felhasználó 119324) hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Az angol verzió is hasonló
(#) Alkotó válasza frissadam hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Alaphiba, az első frissítés megoldja.
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 119324) hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Nálam a kontúr a piros, és a felirat a fehér (mint általában az életben is fehér a felirat).
(#) (Felhasználó 119324) válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Mint írtam előzőekben alapból ..., de ezt meg lehet változtatni.

Nem! Te azt írtad, hogy mivel a kör piros, így az alkatrész rétegen van. Nálam most minden citromsárga.

rétegek.jpg

(#) (Felhasználó 119324) hozzászólása Aug 3, 2016 /

Első telepítés után nem citromsárga, alapból piros, user_1 séma erre utal nálad, nálam az alapbeállítás van alkalmazva.

Ez rendben van, de mint a példa is mutatja nem a szín határozza meg a réteget, mert az szabadon változtatható.
(#) Zsarka hozzászólása Aug 3, 2016 /

Létezik e linuxus változata ennek a proginak ?
(#) Pali79 válasza Zsarka hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

A gyártó oldalán csak Windows kompatibilitás van feltűntetve.
Idézet:
„System requirements Windows 2000,XP,Vista, Win 7 / 8 / 8.1 / 10 , 32 / 64 bit”
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2016
(#) pjg válasza frissadam hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Jó régi a programod. Frissítsd.
(#) frissadam válasza pjg hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

A probléma az volt, hogy az első körben letöltött progit nem lehetett frissíteni számomra ismeretlen okból. Töltöttem egy másikat a netről frissítettem és működik. Ha esetleg más is küzd ezzel a problémával... Köszönöm a segítséget.
(#) ktamas66 válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 4, 2016 /

Ügyes . Én eddig HPGL-be mentettem (mert az van odaírva a maráshoz), ami pedig vonalakból rakja össze, csak így az íven más átlagsebesség jött ki.
(#) xitibi hozzászólása Aug 7, 2016 /

Sziasztok
Valakinek nincs egy működő linkje a sprint layout 6 magyarosításához? (üzenetbe ha kérhetem)
Következő: »»   142 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem