Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a gyors választ!
A kapcsolási rajzok alapján arra következtetek, hogy esetleg a termosztát lesz rossz megint. Eddig nem volt hajlandó elzárni, az új meg -elképzelhető-, hogy nem nyit ki teljesen. Ha lehúzom a hőgombáról a vezetéket, elindul a hűtőventilátor, tehát a relék, biztosítékok, vezetékek nem lehetnek hibásak. Az ECU hibája esetén más problémák is adódnának... Megpróbálom a hőgombát kicseréltetni, csak az a baj vele, hogy a klímás modellnél nincs utángyártott, így 20k körül fog fájni. H.Cs.
Azt mondod, hogy a termosztát most lett cserélve. Talán annak az értéke nem ehhez a modellhez való csak az is beépíthető. Ha a doboza meg van még azon látni fogod, hogy mit sikerült beapplikálni. Azért ha egy "ezres" motorba a nagyobb értékű termosztátot sikerült berakni az alapból problémát fog okozni.
Szia!
Tavaly nyáron futottam bele egy hasonlóba, de az SX4 volt. Nem elektronika baja volt. El volt dugulva a hűtő, pont annyi hűtőközeg folyt át rajta hogy menet közben nem volt baj vele, de amikor megszünt a menetszél elkezdett forrni benne a víz.
Megoldódott.
Rossz volt részben a termosztát is, meg a hőm.jeladó is. Mindkettőt kicserélve most tökéletesen működik. A fő problémát sztem. a termosztát házába épített hőm. jeladó okozta. Mivel itt egyben van a hőm.mérés és a ventil.kapcsolója, utóbbi kiment, s megbolondította a szabályozást, ill. nem indította el a ventilátort időben. Nyilván az enyhe túlfogyasztás is ebből adódott, s most az alapjárat is sokkal stabilabb, a motor járásán is érzékelhető, hogy más kicsit, most rendben van. 20k-ba fájt, mert a klímás Suzukin háromlábú érintkezős jeladó van, amiből csak gyárit lehetett rendelni... Köszönöm a segítséget és a kapcs.rajzokat! Üdv.: H.Cs.
Valaki megtudja mondani hogy itt melyik szín micsoda?
Balról jobbra: kék, fekete, zöld, fekete, piros...
A többi infó a mellékelt pdf-ben.
Kék : + , 2 fekete : - , piros és zöld megy az ablakemelőmotorra, arra adja ki a kapcsoló a +/- vagy -/+ -t .
Nem régóta van egy 1999-es Suzuki swift GLX-em. Még ismerkedünk egymással. Azonban azt vettem észre mai nap, hogy a kb 2 hete bekötött fejegységemen ha a rádió szól és jár a motor, akkor folyamatos pattogó hangot lehet hallani a rádióadás mellet.
Miután a motort leállítom megszűnik ez a pattogó, kattogó hang és szép tisztán szól az adott rádió állomás. Mind ezidáig nem csinálta, most meg valamiért elkezdte és piszkosul bosszantó, hogy miért vagy mitől csinálja ezt. Ha usb-ről megy az zene, ott nem hallatszik (én legalábbis nem vettem észre), csak a rádióhallgatás közben jelentkezik. Amikor a motort megpörgettem, úgy vettem észre, hogy gyorsul a pattogás is. Az autó mozgolódása is hatással van pl: ha viszonylag lassan kisebb gödrökbe "behimbálózva" is változik ez a zaj.
Keresek egy Suzuki swift szervízkönyvet, ha valaki tud segíteni nagyon megköszönöm.
Köszönöm, de nem lettem okosabb, mivel nekem a teljes elektromos bekötése és elemek pontos elhejezkedése kellene. Ezek nincsenek benne a könyvbe.
Beszerelnék egy centrálzár távírányítót és az index bekötése kell hozzá és a csipogó bekötése is. Ezért kellene a elektromos rajz.
Akkor miért szervizkönyvet kérsz? rajzot is ugyanúgy kell keresni.
Sziasztok.
Van egy suzuki swift 94 es g10a motorkodó kocsim aminek meghibásodott a tompított és a refi kacsolója. Lehet ezt valahogy javítani? Vagy csak csere. A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2016
Szia! Biztos, hogy a kapcsoló a hibás? Ha a világítási főkapcsolót bekapcsolod azzal a világítási főrelét működteted ami visszaadja a működtető szálat a főkapcsolónak a további fogyasztók működtetéséhez. Keresd meg a világítási főrelét, avagy a reflektor relét, mert ebből kettőnek kellene lenni amiből a második a fényváltóé.
Hát erre nem is gondoltam. Kb hol találom? Nem rémlik hogy láttam volna. Gondolom a motortérben van elhelyezve. Mert amire emlékszem azok csak biztosítékok a kormány alatt.
Valahogy sikerült nekik megcsinálni egy kapcsolóval hogy helyzetjelzőt. De mondjuk az csakis akkor működik ha a kormánykapcsolón is fel van kapcsolva a világítás. Lehet hogy az nincs relére kötve?
Közben rájöttem hogy láttam Csak sügér voltam. Hogy lehet megtudni hogy egy relé jó vagy rossz?
Adsz neki kapcsoló feszültséget, aztán méred az érintkezőit, hogy zárnak-e.
Gondolom 12V. Ha sikerül megszerezni a relét akkor majd jelentkezem.
Ez az évjárat nappali menetfény kapcsolású vagy sima világítás van rajta? Ha "sima" világítás van rajta akkor csak egy reléje van a fényszórónak, de ha DRL-s akkor kettő és ez utóbbi szokot meghibásodni. Ez a kapcsolós megoldás amit eszközöltek, az hogyan működteti a világításodat? A fénykürt az akkor nem működik?
Helyzetjelző(jó) tompított(rossz) ez a csavarós részen van. Refi(rossz) meg akkor ég ha hátrafelé eltolom a kapcsolót.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
Akkor a reflektor reléje elméletileg jó. Akkor a világítási főkapcsolódnál nem kapcsolódik a kapcsolószál. Van ott egy barna/piros szál amit ha összekötsz a feketével akkor a világítási főkapcsolót kiiktatod (áthidalod) és le tudod ellenőrizni hogy a kórmánykapcsoló így funkcionál e. A világítához tartozó rajzokat találsz az előző oldalon.
Ahogy tudom ki is próbálom. Remélem hogy csak a relé dobta el magát nem a kapcsoló. Kicsit olcsóbb. Köszi
Sajna a drágább javítás lesz. A relé biztosíték ellenőrizve és jó. Maga a kapcsoló dobta el magát.
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy Giordon típusú központi zár vezérlőt a kocsiba, de még ilyet nem szereltem, így hát nem tudom, hogy kell bekötni, és azt sem, hogy hol a központi zár vezérlő, amire rá kell kötni a vezérlőt. Ezzel lehetne "távirányítani" a kp zárat. Az autó típusa Suzuki Swift Sedan 1.3 GLX, évjárata 2000-res.
Üdv.
Suzuki generátort szeretnék a hajómba beépíteni, a GI és az L sarukat hová kössem ?
Köszönettel-
Sziasztok. Erdeklodnek hogy lehet e feljavitani a suzukit hogy manualisbol elektromos ablakai legyenek es esetleg raadaskent centralzaras? Ha igen hogyan? Koszi elore is ....kezdo autos vagyok.
Mindent lehet. Veszel például univerzális ablakemelőt és központi zárat. Ezeket beépíted és kész. A másik megoldás bontóban a gyári szerelvényeket kibontani és beszerelni a te autódba.
Es nem lenne konnyebb megvenni az eleve elektromos ajtot es azt a helyere tenni? Vagy nagy hulyeseget mondtam?
Vagy te is erre gondoltal a hozzaszolasodban? Suger vagyok ezekhez....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |