Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok! segítségre lenne szükségem egy olasz cewal tipusú termosztátot szeretnék keringetőszivattyúval bekötni, valaki írja le nekem hogy kell. köszönöm.
Vegyes tüzelési kazánon van egy Honeywell Micro BZ-2RL-A2N3 kapcsolós MMG-T85 tipusú csőtermosztát. Értelemszerűen a fázist "adja" a Grunfos UPS 25-40 tipusú keringető szivattyúnak.
A prpblémám ill. kérdésem az, hogy a termosztáttól jövő fázis a szivattyún az "N"jelű kapocsra van kötve, a nulla vezeték pedig az "L" jelü kapocsra!? A szivattyú mükődik, 50-55 fok környékén kapcsol a termosztát. Ez a bekötés gondolom nem normális.
Nem okoz problémát a nem betű szerinti bekötés.
BRH csőtermosztát a keringető szivattyút kapcsolja a vegyes tüzelésű kazánon. Amikor bekapcsol egy led világit,hogy a szivattyú mükődik /a szivattyúra kapcsolt 230 V-t jelzi/
Bekapcsoláskor határozottan kigyullad, de amikor a termosztát kikapcsol, akkor a led "vibrálva" alszik ki. Az előző MMG-T85-ös csőtermosztátnál nem csinálta. Sikerült a feszültséget kikapcsolás pillanatában mérnem, a digitális műszer nem követte a "vibráló" fesz. változást. Kérdezném, hogy egy ilyen jellegű bimetál viselkedhet-e így, ill. nem káros-e a "jelenség" tekintettel a szivattyúra?
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! Van egy 2éve müködő vízteres kandallónk. Eddig tökéletesen működött. Most viszont ˝asszonykám" azt érezte, hogy RÁZ. A keringető szivattyú és a BHR tipusú csőtermosztát elektromos kötéseit átnéztem. Jónak találtam,de ha a kandallónak neki értetem a fázis ceruzát felvillan. Termosztát úgy van kötve, hogy a C-nek a bejövő fázis, 2-nek a szivattyúhoz menő. A külső fém csatlakozójához a földelés. Mellesleg az épületen a földelés nullásítva van. Nem tudom számít e ez, vagy hogy tudnám kideríteni mi okozza a problémát. Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat!
Szia!
Ez a "földelés nullásítva van" eléggé rosszul hangzik! Nézesd át villanyszerelővel a védővezetők állapotát.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,egy WPR-90GE tipusú termosztát bekötéséhez vegyes tüzelésű kazánhoz,nyitott rendszer.Akárhogy kötöm be nem akarja kikapcsolni a keringetőszivattyút 30-40 foknál.Kérem ha valaki tud segítsen benne.Előre is köszönöm a hozzászólásokat.(Ha megoldható egy kicsit részletesen kérném a választ)
Sziasztok,
vettem egy csőtermosztátot a keringető vezérléséhez, azt akarom, hogy eléri a 40fokot kapcsoljon be a szivatyú és ha visszahűl akkor kapcsolja ki. Még nem szereltem fel a kazánházban mert gondoltam tesztelem egy lámpával ![]() WPR-90GD a termosztát típusa Köszönöm!
Alapvetően az, hogy a csőtermosztát ennyire pontatlan. Egy-két kivétellel kb. ma már huladéknak számít már új korában is. Nincs mit tenni, olyat kell venni, amelyik programozható, digitális, azzal nem lesznek ilyen gondok.
akkor hétfön vissza is viszem
![]() van egy vezérlő egységem is mert előzöleg más felállásban volt a terva s zerelésre és így megmaradt, gondoltam arra is, hogy termosztátként használom de nem jöttem rá a működésére, állítgattam a höfok küszöböt de semmi nem kapcsolja a keringetőt... amiről szó van egy Tech-reg hu21-d5 eleve puffervezérlésre való és 2 hömérséklet érzékelővel van ellátva ezek függvényében vezérli a keringetőt, esetleg ezt hogyan tudnám termosztátként használni,?
Valószínűleg úgy, hogy csak az egyik szondát melegíted. Pontos infót nem tudok adni, a készüléket nem ismerem, adatlapot nem találtam.
Szép estét!
Segítségeteket szeretném kérni.Nemrég egy fatüzelési kazán lett kiépítve nálunk és a rendszer úgy nézz ki,hogy két szivattyú van a rendszerben.Az egyik az puffertartályba nyomja a meleg vizet ez a része működik.azon akadtam meg,hogy van egy szivattyú a puffertartály felől, ami szállítaná a meleg vizet a lakásba.Az lenne a kérdésem,hogy a szivattyút,a csőtermoszt és a szobahőmérséklet szabályzott hogyan kellene elkötnöm,hogy ez a három dolog jól működjön?? Ha kell képeket is küldök róla. Előre is köszönöm.
Helo,
Nálam hasonló rendszer üzemel, kicsit egyszerűbben, a puffer és a kazán nincsen szivattyú, 5/4-es csővel "gravitációs" keringéssel működik. Én a csőtermosztátot sorba kötöttem a szobatermosztáttal, ha van meleg víz a kazánban és kell a fűtés a lakásba akkor kapcsol be a szivattyú, egyébként meg dolgozik a puffer tartályra.
Sziasztok!
Vízteres kandallót építtettem. Mivel a padlófűtés közelében került rákötésre a rendszerre, a vízvezetékszerelő 2 kört csinált, az egyik egy termosztát és motor kör, aztán egy hőcserélő, azt hiszem azon van a másik termosztát, utána meg egy kör, még egy motorral. Ezen a körön van még egy elzáró, mint a radiátorokon, meg egy tágulási tartály, de ez nem annyira fontos szerintem. A bekötés érdekelne, nem tudok a netről sem normálisat letölteni. A termosztát Honeywell aquastat L6188A, 3 rákötési ponttal, a szivattyú/pumpa pedig Wilo márka. Ott van felirat, N L és még egy pont, gondolom az a föld, mert 2 T van egymás felé fordítva. Ne röhögjetek. Mit hova kell kötni? Elég, ha az egyik kört megmondja valaki, bár látom olyan szépeket rajzol itt mindenki. A válaszokat előre is köszönöm.
Siemens RAM-TR2000M csőtermosztát érdekelne, 2 db-ra lenne szükségem, de megrendelés előtt tisztáznám, hogy biztos, hogy ez megfelelő lesz-e. Amire szükségem lenne: úgy kellene beszerelnem az egyiket, hogy ha eléri a mért hőmérséklet a beállított értéket, akkor bekapcsolja a vezérelt szivattyút, ha visszaesik a hőmérséklet, akkor pedig természetesen kikapcsoljon. Ehhez hogy kell kötni? A másikkal ellenkező a helyzet, azt úgy kell majd bekötnöm, hogy a beállított hőmérsékleti érték alatt zárja az áramkört, azaz kapcsolja az eszközt, tehát pont fordítva, mint az előbbi. Nézegetem a rajzot, de nem jöttem rá. Bizonyára mindkettő megoldható, csak a bekötésnél kell megfelelően eljárni Köszönöm a választ. Üdvözlettel: Horváth Béla
Ez egy közönséges váltóérinkezős mechanikus termosztát. Az egyik esetben a közös és a "melegre nyitó" a másik esetben pedig a közös és a "melegre záró" kivezetéseket kell használnod.
Ha még nem késő, inkább digitális termosztátot vegyél, ezek felett már eljárt az idő.
Hello! Én vettem anno két ilyen Siemens termosztátot, de őszintén szólva semmi jó tapasztalatom nem volt vele. Kézben tekergetve a gombot, remekül kapcsol, hiszterézise a skála szerint 2..3fok lehet. De beszerelve már szinte nem lehetett beállítani. Pedig nem túl nagy igény volt vele szemben, csak annyi, hogy 40fok felett váltsa át a szivattyút direktbe és valahol 30fok alatt váltson vissza a kazán felé. Vagy is mind három bekötési pontot használnom kellett + a földelés. Nos, ez nagy hiba, mert a szabályzógomb tekergetésekor az egész belső rész billen el. A vezetékek meg rá vannak kötve a mikrókapcsolóra és azok meg "ellenhúzzák". Így aztán nem is lehet beállítani, mert a hőtágulások miatt az egész belseje elmozdul. Először azt hittem hogy az első hibás és mivel volt tartalékom, felszereltem azt is. A helyet ugyan az lett. Berágtam, és vettem egy olcsóbbat, ami Comfort HCWPR-90GB típusú és ezzel semmi gondom nem volt, ma is megbízhatóan működik, pedig még a hőátadó pasztát (amit ehhez adtak, előzőhöz azt sem) alá sem kentem a jobb hőkontaktus érdekében..
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2016
Másra nem jó csak m....át dobálni. Ha nem vagyok észnél, elszállt volna a kazán miatta. Így én már csak ipari digitálisat használok
Sziasztok probléma pedig gázkazán ezen található egy termosztát -kazánon kívül külön egy keringetőszivattyú-van egy szobatermosztát. Kérdezném a szobatermosztáttal a szivattyút vezérlem külön a kazánt vagy akazán sorkapcsárol a termosztát és szivattyú.A kazán kapott betápot gyujtószikra van.
Látom közeledik az idény.
Idézet: „Kérdezném a szobatermosztáttal a szivattyút vezérlem külön a kazánt vagy akazán sorkapcsárol a termosztát és szivattyú.” A "Szobatermosztát bekötése" topic-ben van hasonlóról egy szösszenet. Mellesleg nagyon kevés köze van a kérdésednek csőtermosztáthoz és bekötéshez (bár egyiket sem láttuk). ![]() Idézet: „A kazán kapott betápot gyujtószikra van.” És gáz? ![]()
Szia!
Te ilyet használsz csőtermosztát helyett? Ezzel vezérled a szivattyút?
Sok ilyet beépítettünk már, soha egyik sem mondott csődőt az évek alatt. Csak ajánlani tudom.
Igen, ilyet használok. Most jön a harmadik szezon, eddig panaszmentes. A szivattyút 70- fokon indítja, és 50- fokon állítja le, a kátrányosodás elkerülése miatt.
Ez érdekes, mert ez egy hűtésvezérlő.
![]()
Szia! Ez biztos? Bővebben: Link
![]()
Hűtésre és fűtésre is programozható. Másrészt keringető szivattyú vezérléshez éppen a hűtési üzemmód kell. Felmelegszik a víz, bekapcsol, lehül, kikapcsol.
VIM Mester! Bakman ! Köszönöm Nektek a támogatást, igazatok volt, hogy nem csak a szűkszavú válaszra kellett volna hagyatkoznom, hanem az adatlapot is fel kellett volna töltenem. Tisztelettel: Jani
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |