Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok

Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   20 / 62
(#) Bakman válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Bizonyos telefonok akkor viselkednek így, ha a telefonszám több, mint egyszer van elmentve. Pl. két különböző néven egyazon szám vagy mint ami nálad is megedhet, telefon és SIM névjegyzékben is szerepel. Tesztképpen törölj egy névjegyet a SIM-ről, hogy csak a telefonban legyen meg.
(#) RoliNyh válasza Bakman hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Jó megpróbálom, de akkor az is hozzátartozik a történethez, hogy amíg nem voltak beimportálva a telefonmemóriába a számok, csak a SIM kártyán voltak, akkor is ugyan ez volt a helyzet, és csak telszámot írt ki bejövő híváskor név helyett.

És most hogy így belegondolok, ez fennál kimenő híváskor is, tehát ott sem a nevet, hanem csak a telszámot írja ki a képernyőre, ha rábökök egy név hívására...
(#) RoliNyh válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Azt hiszem meg lesz a probléma...
A régi telefonom (Soniericsson J230i) tudott olyan hívás funkciót, hogy ha a hívószám elé a *31# kódot írtam, és úgy mentettem el, akkor is küldte a hívószámot, ha egyébként le volt tiltva. Namármost a legtöbb telefonszámom ezzel az előhívóval van elmentve, viszont a vezetékes telefonom nem, mert oda hiába küldenék hívószámot, tehát az előtt nincs az említett előhívó kód, és ha a vezetékes telóról felhívom a mobilt, ki is írja a nevét, pedig rajta van a kártyán és a telefonmemóriában is a szám...

A másik dolog az, hogy ez az okos telefon meg ezzel az előhívó kóddal nem tudja elküldeni a hívószámazonosítást, ha ki van kapcsolva ez a funkció. Sőt ha manuálisan írok be egy új telszámot, hiába írom elé a számküldési kódot, azt nem menti el, csak simán a telefonszámot. Ez tiszta gáz...

Kösz az ötletet egyébként...
(#) Skori hozzászólása Okt 30, 2016 /

Egy kis 5V-os tápegységre szereltem egy USB aljzatot, telefon töltés céljából. Az USB adatvonalaira kell-e valamit kötni Androidos telefon töltéséhez?
A kérdés azért merült fel, mert egy weboldalon láttam olyasmit, hogy apple telefonok esetében az adatvonalon levő feszültségszint alapján dönti el a telefon , hogy mekkora árammal töltsön. Androidos telefonnál is van ilyesmi, vagy nem kell ezzel foglalkozni?
(#) Bakman válasza Skori hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Nem, tölti úgy is, teszteltem.
(#) Skori válasza Bakman hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Az ok., hogy tölti, nekem is feltöltötte a telefonomat, de a töltőáram (és ezzel együtt a töltés ideje) nem függ ilyesmitől? Azaz mindíg ugyanakkora árammal töltenek az androidos telefonok? Mert pl. van olyan androidos telefon itt mellettem, aminek gyárilag 1A-es töltője van, ugyanakkor PC USB portjáról is tud tölteni, anékül, hogy letiltódna az USB tápja (azaz max. 0,5A-el)
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
(#) Csupasz válasza Skori hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Nem, a töltöttség függvényében csökkenti a töltőáramot. A készülékbe van beépítve a töltésfigyelő áramkör.

Alapesetben 0,5 A-t vesz fel töltés közben (maximum). A D+ és D- adatvonalak megfelelő feszültségszintekre emelésével (pontosan nem tudom, melyiket mennyire kell) meg lehet "mondani" az eszköznek, mekkora árammal gazdálkodhat.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
(#) Csupasz válasza Bakman hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Ez nem minden készüléknél így van, így van, mert a Sony Xperiám pl.teljesen lemerült állapotban 860mA-rel kezdi a töltést, majd folyamatosan csökkenti a tőltőáramot.
(#) Bakman válasza Csupasz hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Lehet, de mint írtam, nem ismerem a pontos mechanizmust. Eddig, több készüléket teszteltünk, mindegyik megelégedett az 500 mA-rel (Sony és Apple nem volt közte, az biztos).
(#) Csupasz válasza Bakman hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Semmi gond, mindegyik más.
(#) Skori válasza Bakman hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Történetesen Sony készülékről lenne szó...
Vajon van valamilyen egységes irányelv, hogy mekkora feszültségre kell emelni az adatvonalakat, vagy ez készülék-típus függő? A táp 1,4A áramot tud adni, tehát lehetne 500mA-nél többel is tölteni...

Egységes irányelvről nem tudok, általában mindenki a maga útját járja, ez különösen érvényes a Sony-ra és az Apple-ra.
(#) RoliNyh válasza Skori hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Konkurens monopóliumoktól mégis mit vársz, hogy majd szabványosítani fognak?
Szerintem előbb esik kék hó minthogy ezek összeálljanak valamilyen szinten is...
(#) Skori válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Ok. akkor szűkítsük le a kört. A Sony megoldásáról tud valaki konkrétumot? Azaz be vannak-e kötve a töltőben az adatvonalak, és ha igen akkor kb. milyen feszültségszintre?
(#) Kovidivi válasza Skori hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Ha szétszeded az eredeti töltőjét, akkor meg tudod nézni, hogynvan-e ellenállás. Vannak még olyan trükkök is, hogy simán összekötik a két adatvonalat. De ha kipróbálod, és elég nagy áram folyik, nem érdemes vele foglalkozni.
(#) gerleimarci válasza Skori hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Csak simán össze kell kötni a két adatvonalat és akkor gyorstöltésre vált. Ilyenkor abeállítások/állapot menünél azt írja, hogy "töltés (AC)".
(#) Gabó hozzászólása Nov 3, 2016 /

Van egy samsung note 4 es okos telefonom, de az utóbbi időbe a térerőt folyamatosan ledobja, ill a mobil net is elmegy. Pár napja kolléga akart hívni, és neki kicsengett, nálam nem jelzett semmit. Többször lett próbálva, és csak újraindítás után csörgött ki. Ilyenkor csak az újraindítás segít. Leginkább a legutolsó frissítés óta van, de nem vagyok benne biztos, hogy az hozta elő ezt a hibát, vagy se. Legfrisebb szolgáltató által kiadott rendszer van rajta, és nem is akarom még lecserélni, mert garancia van a telefonon.
Be küldeném szervízbe, de előtte kíváncsi lennék, hogy ez készülék hiba (hardveres) vagy szoftveres és a frissítés hozta e magával ezt. A SIM kártyát másik telefonba beletéve a térerő jó, de az meg nem kezeli a 4G-t. Itt is, ha át állítom WCDMA/GSM-re, akkor a térerő jó lesz, de vissza rakva LTE/WCDMA/GSM-re, nem.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Nov 15, 2016 /

Sziasztok
Most tettem föl a dropboxot a telómra és amikor részinkronizált azt vettem észre hogy az október 27 előtti képek videókat nem volt kedve feltölteni, azt a pár száz képet videót.
A másik, hogy régebben automatiche tolta a dropboxra a képet ha fényképeztem, ez most nem így csinálja, hanem manuálisan kell rávenni, hogy ugyan töltse már fel.
Szerintetek ez milyen beállítás ha egyáltalán az?
Üdv
(#) SzervízMacska válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

Az automata feltöltés hiánya sajnos szándékos a fejlesztők részéről. 2013 óta tapasztalom ios eszközökön, és az utóbbi időben androidon is. A többi lehet beállítás kérdése is (adatforgalom, videók feltöltésének tiltása / engedélyezése). Ha végképp nem megy, megpróbálhatod számítógéppel is. A windowsos kliensben a mai napig működik az auto-szinkron. A másik előnye, hogy onnantól lesz egy fizikai másolatod a fiókod tartalmáról...
(#) zsoltee0001 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

Az a poén, hogy most még azon a számítógépen amin eddig jó volt, most az is ugyanezt csinálja, magyarul, közös haverunk, a fejlesztők megint kitaláltak valamit amivel borsot törhettek az orrunk alá.
Ha webes felülelten bejelentkezek és a timeline menüponttal vissza tudom keresni a képeket, tehát nem tűnt az el, csak nem tölti rá a gépre
És akérhogy nézem nem találok beállítési lehetőséget.
Tisztárta, mintha kímélni akarná a felhasználó merevlemezét, nem mintha nem férne rá.
Vagy 2. verzió..... de ezt hagyjuk.
Üdv
(#) SzervízMacska válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Erre már nem tudok mit mondani. Nálam öt éve hibátlanul működik. Windows 7 és 8.1 alatt is.
(#) zsoltee0001 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Ez még mind semmi!
Amit csak most vettem észre, amit ma és tegnap fényképeztem az nincs benne a dropbox folderba.
Tehát amit fotóztam és kikerestem a telón a dropboxba, majd upload, a PC-n megjelenik, hogy beérkezett a file, és nem a camera upload könyvtárba hanem a dropbox gyökerébe teszi (noooormális?)
Az, hogy nálad működik, az lehet, hogy azért, mert ravaszabb voltál és letiltottad a frissítéseket, nálam meg újabb van és ezért ilyen.
Üdv
(#) SzervízMacska válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Szia! Tuti nem tiltottam le semmit, csak használom...
(#) RoliNyh hozzászólása Nov 17, 2016 /

Sziasztok!

Kellene nekem valami olyan program, amivel egy Leagoo Z1 telefonról az egyik gyári csengőhangot ki lehet exportálni, manjd ez a csengőhangot egy Doogee X3 készülékbe beimportálni.
Valamint ugyan ezt a műveletet végrehajtani mondjuk az ébresztő zenével.

Perpill az Apowersoft Phone Manager -t bújom, de elvesztem a telefon mappaszerkezetében.
Hol találhatóek ezek a fájlok egyáltalán?

Egyébként android 5.1
(#) eyess válasza RoliNyh hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Például itt megtalálod a csengőhangokat.

Storage/emulated/Legacy/Ringtones

Innen elvileg bármivel kimásolhatod.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
(#) RoliNyh válasza eyess hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Nos a mappát azt megtaláltam, csak épp üres...

Nos ez érdekes, rádugtam a Leagoo telefont, a megadott útvonalon szintén nem talált semmit, viszont az Apowersoft programban a "Zene" fülre kattintva megvan az összes hang figyelmeztetés, ébresztő stb...
A Doogee X3 -ba meg nem talál semmit...
(#) eyess válasza RoliNyh hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Érem , de ha már meg van akkor tudod másolni nem ?

Tudom, ki is mentettem, és átküldtem a Doogee -ra. Most másodjára rádugva meg ezen a telefonon is megtalálta az összes csengőhangot. Csak az útvonal nem tiszta még, hogy hol dugdossa...

Végül is sikerült amit akartam...
Következő: »»   20 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem